Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Način uvoza avtomobila

Napisal/-a {Grega} Sr dec 29, 2004 1:57 am

Zanima me kateri način uvoza avtomobila prinaša manj sitnosti, opravkov in stroškov:

1) način uvoza rabljenega avtomobila iz EU kot opisano na: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=14470

2) način, da pri nas kupim papirje od totalke ter nato na podlagi teh papirjev uvozim rabljen avto in nanj prenesem št. šasije kot opisano na:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=23526

LP Grega

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr dec 29, 2004 8:21 am

A je drugi nacin legalen?
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Sr dec 29, 2004 1:02 pm

Daco je napisal/-a:A je drugi nacin legalen?

Ne vem. A ni?

Uporabniški avatar
sharker
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a sharker Sr dec 29, 2004 1:07 pm

itak da ni, sam koga to briga ;)

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr dec 29, 2004 1:07 pm

'Papirji' se držijo enega avta, ne gre sem pa tja prenašat :D :EE:EE:EE

Ko da bi kupo papirje za eno Čehinjo in bi jih uporabo za uvoz ene Rusinje, mislim, ni fer, a ne? :D
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr dec 29, 2004 1:14 pm

drugi način je zihr cenejši, sam bojo taplavi kmal pr teb pol. :lol:

Pirc
Nov uporabnik

Napisal/-a Pirc Sr dec 29, 2004 2:34 pm

sharker je napisal/-a:itak da ni, sam koga to briga ;)

Gospode policaje k se samo s tem ukvarjajo ! Pa dvomm da ti bo kdo to tok dobr naredu da ne bodo opazli !

Bi mogu vse cifre pa vse presvasat k so pa recimo na takoh mestih skrite da to skor ni mozno brez vecjih posegov ...

Lp Pirc

Pirc
Nov uporabnik

Napisal/-a Pirc Sr dec 29, 2004 2:35 pm

Je pa to prekrsek tako da lahko dobis le kazen (denarno) in pa seveda avto bo izlocen iz prometa..

Lp Pirc.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr dec 29, 2004 11:28 pm

Pirc je napisal/-a: avto bo izlocen iz prometa..

Mislis zaplenjen? ;)

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Če dec 30, 2004 1:04 pm

Ne razumem zakaj je način, da pri nas kupim totalko in potem v Italiji kupim avto in prenesem št. šasije nelegalen. Je torej mogoč zgolj če v Italiji kupim avto na odpadu?

Spodaj je nasvet, ki sem ga dobil glede takega načina "uvoza" - a je nelegalen??

--------------------------------
Kupi nejprej karamboliran avto in ga prepiši nase. Pol pa v italijo po celga in ga na prikolici brez problemov pripelješ sem. Od papirjev v italiji rabš: POTRDILO O ODJAVI IZ PROMETA, KOPIJO PROMETNE, RAČUN, IZPIS IZ MATIČNE KNJIGE (al neki tazga). POl pa iz razsudga avta številke vn izrež pa z paprirji od razbitga avta pa z avtom iz italije in vsemi unimi papirji na LPP. Pol pa samo še lepo na tehničenga.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če dec 30, 2004 1:11 pm

pa kaj je s tabo? ne morš številk na legalen način ven rezat, no... :bonk
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 8:29 pm

{Grega} je napisal/-a:Ne razumem zakaj je način, da pri nas kupim totalko in potem v Italiji kupim avto in prenesem št. šasije nelegalen. Je torej mogoč zgolj če v Italiji kupim avto na odpadu?

Spodaj je nasvet, ki sem ga dobil glede takega načina "uvoza" - a je nelegalen??

--------------------------------
Kupi nejprej karamboliran avto in ga prepiši nase. Pol pa v italijo po celga in ga na prikolici brez problemov pripelješ sem. Od papirjev v italiji rabš: POTRDILO O ODJAVI IZ PROMETA, KOPIJO PROMETNE, RAČUN, IZPIS IZ MATIČNE KNJIGE (al neki tazga). POl pa iz razsudga avta številke vn izrež pa z paprirji od razbitga avta pa z avtom iz italije in vsemi unimi papirji na LPP. Pol pa samo še lepo na tehničenga.

Ta nacin je bil nekaj casa legalen (s tem da si lahko uvozil in ocarinil le karoserijo kot nadomestni del in so ti vsekali carinske stevilke na podlagi prilozenih dokumentov nasega vozila, ostale dele si uvazal posebej, ker je karoserija morala biti gola), ne vem pa, ce je se. Kdo ve, ce se to se da :?:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 8:31 pm

Asterix je napisal/-a:pa kaj je s tabo? ne morš številk na legalen način ven rezat, no... :bonk

Rezes jih mirno lahko, ne smes jih potem drugam nasvasat... :lol:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 30, 2004 9:21 pm

Ja včasih si mogu avto ne carini prjavt čist razdrt(samo školko) zdej pa carine več ni in lahko avto cel sem prpelaš in tuki pol celga pelaš na LPP z drugimi papirji in rečeš da si školko zamenjal. Če tut motor nima isitih številk kot v prometni pol še posebaj račun za motor dob (na odpadu v italiji jih prosiš ti ga dajo brez blema) Če piše v prometni samo tip motorja in ne celih številk je dost samo da je isti tip. .To koa dokazuje da ni cel avto ampak si ti samo dele uporabu tiste kar je blo uničeno. Verjemte gre. Moj sosed je tako golfa registriral. Mal več dela z papirji stroški so pa samo z homologacijo in registracijo. Druzga ni nč. seveda ti pol v novo prometno napišejo številke od uvožene školke tastare številke moraš pa izrezane seboj prnest kar dokazuje da je stara školka uničena.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če dec 30, 2004 9:31 pm

andrej777 je napisal/-a:Ja včasih si mogu avto ne carini prjavt čist razdrt(samo školko) zdej pa carine več ni in lahko avto cel sem prpelaš in tuki pol celga pelaš na LPP z drugimi papirji in rečeš da si školko zamenjal. Če tut motor nima isitih številk kot v prometni pol še posebaj račun za motor dob (na odpadu v italiji jih prosiš ti ga dajo brez blema) Če piše v prometni samo tip motorja in ne celih številk je dost samo da je isti tip. .To koa dokazuje da ni cel avto ampak si ti samo dele uporabu tiste kar je blo uničeno. Verjemte gre. Moj sosed je tako golfa registriral. Mal več dela z papirji stroški so pa samo z homologacijo in registracijo. Druzga ni nč. seveda ti pol v novo prometno napišejo številke od uvožene školke tastare številke moraš pa izrezane seboj prnest kar dokazuje da je stara školka uničena.

Juhuhu, tujina vabi... =I
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov