Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Nakup astre,golfa IV ali megana

Napisal/-a mevden Po avg 28, 2006 12:11 pm

odločam se za nakup omenjenih vozil. gre se za letnike nekje od 99-01, motor benciner 1.6. kaj bi se splačalo uzet da je se ne kvari, kvaliteta in vzdržljivost. avto mora imeti nujno 5 vrat in vso opremo.(abs,centralno, itd). usnja in podobnih dragih stvarc seveda ne pričakujem v teh avtih :D

torej, zakaj ne in zakaj da.

najbolj se nagibam za Golfa IV, sam so dragi.(ce bi izbral ta avto bi najverjetneje šel v nemčijo po njega). a se veliko razlikuje od astre?

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 28, 2006 12:18 pm

Moje mnenje je, da je Golf sicer prva izbira, če ti cena ni pomembna, Megane zadnja, ker je razen mašine šrot od avta (ponavljam - moje mnenje). Če bo Astra pazi, da bo vsaj modelno leto 2000, ker so od takrat pocinkane, sicer pa je Astra bolj volkswagen od Volkswagna.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po avg 28, 2006 12:22 pm

Daj, če nimaš lastnih izkušenj z avtom te prosim da ne daješ takih neumestnih pripomb.. Mi mamo megana 1.9dci pa laufa bp.. Nekaj stvari je crknalo, vendar je bil avto še v garanciji, tak da so nam tud tisto popravli.. Avto ma prevoženih 80k km pa do zaj ni blo večjih problemov.. Tak da jaz sm za megana al pa astro....

Lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po avg 28, 2006 12:25 pm

Pardon, sm pozabu pogleda kere letnike kupuješ avto... :oops: Tud 1.6 16v mašine od renoja so bomba, vendar bi v tem rangu raje vzel golfa... Pa tud astra je zelo vredu, vendar do letnika 00 rjavi ko pras!ca... Morm pa rečt, da je za 100konjov zelo poskočna...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 28, 2006 12:44 pm

Mam okol 35000 prevozenih na sluzbenih meganih (vsi so 1.6 16V, trije karavani 2001 in en navaden 2000).

sklopke smo menjal kot po maslu
mehanizme zadnjih vrat prav tako
podvozje - 3x eno in isto - od novega smo rabili pol leta, da so zrihtal, da ni vec avto vlekel v desno. Menjali so gume, prednje roke, amortizerje...
mehanizem brisalcev 2x
puščanje in rjavenje pri anteni 1x
klima - kompresor - 2x
števec 1x
mehanizem dviga stekel 3x

kvaliteta volana je porazna in zelo neprijetna za roke, sedeži škripajo in so premehki, položaj za volanom je slabo nastavljiv (osebno mnenje)

Sicer je bilo 90% stvari menjanih v garanciji (hvala bogu) ampak se mi vseeno zdi, da smo imeli prevec sranja s temi megani.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po avg 28, 2006 12:53 pm

Seat Leon, vsaj men lepši dizajn k Golf je pa 100% enaka tehnika... oz A3..
Osebno bi se izognu renaultu, čeprav bencinarji so še za prežvet...

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po avg 28, 2006 12:57 pm

CupraR je napisal/-a:Seat Leon, vsaj men lepši dizajn k Golf je pa 100% enaka tehnika... oz A3..
Osebno bi se izognu renaultu, čeprav bencinarji so še za prežvet...

leon je tud nekak v igri, problem je le ta da jih ni neke ponudbe rabljenih. če pa je je pa cena enaka golfu. kar je drago. v tem primeru mam raj golfa.
najbolj se pa res nagibam al astri al pa golfu.

kako je pa kej z porabo? živim v ljubljani, tko da vožnja bi bila mestna. cca 13k km na leto.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po avg 28, 2006 1:04 pm

Meni je ta mašina v 98 vectri karavan žrla 7,5 - 9 - odvisno od noge in razmerja med mestom in relacijo. Renault po moje žre nekaj malega (kake pol litra) manj

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po avg 28, 2006 2:10 pm

Evo, foter ima Astro, letnik 2000, okoli 80 k km prevoženih, litke, strešno okno, elektrika spredaj 1.6 16V, 100 km, pa ni imel popolnoma nobenih problemov z njo. Skoraj 7 let dela kot urica. Zdej ga sicer prodaja, ker mu je všeč Mazda 5, tako da če te zanima.... mislim da so jo ocenili okoli 900 kSIT in 1 milj. Paket opreme je Club.
Pa lepo je vožen, ker je ni tiščal, tud karambolirana ni, ima pa nekaj lepotnih napak, ampak nikjer ni udrtine, samo manjše praskice.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po avg 28, 2006 2:20 pm

..A golf pa ni drag?? isti avto druga zunanja karoserija.. S tem da vsaj znotraj po kvaliteti (material) je Leon bolj podoben A3 kot Golfu.. Je pa izbire res malo...
Porabo pa itak pr teh motorjih in mestni vožnji pričakuj 8-10l.....
Zadnjič spremenil CupraR, dne Po avg 28, 2006 2:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po avg 28, 2006 7:30 pm

Kritik je napisal/-a:Evo, foter ima Astro, letnik 2000, okoli 80 k km prevoženih, litke, strešno okno, elektrika spredaj 1.6 16V, 100 km, pa ni imel popolnoma nobenih problemov z njo. Skoraj 7 let dela kot urica. Zdej ga sicer prodaja, ker mu je všeč Mazda 5, tako da če te zanima.... mislim da so jo ocenili okoli 900 kSIT in 1 milj. Paket opreme je Club.
Pa lepo je vožen, ker je ni tiščal, tud karambolirana ni, ima pa nekaj lepotnih napak, ampak nikjer ni udrtine, samo manjše praskice.

a ma ta avto klimo? kako je bilo z servisi?mislim da se glavni kmal približuje

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Po avg 28, 2006 8:08 pm

Kot sovoznik sem se najbolj počutu v golfu 4,glede vožnje in notranjosti.
batek

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po avg 28, 2006 8:51 pm

Moja izbira bi bila (in je bila) Golf IV.

Sam sem ga imel več kot dve leti (letnik 98, 1.6) in prevozil 58kkm s povprečno porabo 8,2l/100km. Bila je pa povsod od 6,6 do 9,4, odvisno od načina vožnje. Izrednih popravil, razen serijskih napak (nosilci šip, ključavnica v vratih) in mojih napak ni bilo. Z avtom sem bil zelo zadovoljen.

Tule maš veliko napisano o Golfu IV 1.6:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=13444
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To avg 29, 2006 8:08 am

a ma ta avto klimo? kako je bilo z servisi?mislim da se glavni kmal približuje

Se opravičujem za tako pozen odziv. Ne, avtomobil nima klime, zato ga foter tudi menja. Večji servis je bil opravljen na 60k km, kjer so menjali vse, od zobatega jermena, do vodne pumpe..... Servis je bil takrat okoli 80k SIT. Servisne knjižice nima, ker ga je vozil k sosedu, ki je res dober mehanik. Sicer pa je po servisu vedno v mašini pustil listek, kaj se je menjalo pri katerih kilometrih in kdaj je naslednji servis. To je še vedno notri. Glede naslednjega velikega servisa mislim da ga ne bo potrebno delati še vsaj naslednjih 50 k km.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

danny
Novinec

Napisal/-a danny To avg 29, 2006 9:06 am

Jaz osebno glih ne bi vzel golfa IV bencinarja.... ok, 1.6 bi že bil. Pri astrah 1.6 16v je problem, k je potrebno menjati zobati jermen vsakih 60kkm. Tako da bi jaz vzel astro, če poznaš ugodnega mehanika, megana, če ga ne... če ti pa ni važen denar pa golfa. Smo imeli doma golfa IV in nimam nekih pripomb... vsekakor bi pa vzel letnik 2000 ali mlajšega, ker na 98-00 crkujejo menjalniki... tud na našem je crknu...

Jaz ko sem se odločal za nakup sem gledal astro, pol sem pa vzel vectro... za isti dnar pol metra avtomobila več, in ne bistveno dražje vzdrževanje....

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden To avg 29, 2006 1:33 pm

golfove dele bi lahko reku da kr dobr poznam, mamo octavio letnik 1998. deli so itak enaki. napake prav tako. da bi pa crkoval menjalniki? to pa prvic slišm.

na žalost, ne kupujem avta brez klime. so že prišli taki časi da klimo že moraš imet. jst še posebi ki nameravam imeti avto kar par let. da bi se pa kuhal še par let poleti v avtu? a-a

torej, opel ali golf IV.
je pa res da pri vectri dobiš več avta za isto ceno, sam mi je mau prevelk. furam se povečini skoz sam, pa še to skoz mestna vožnja. mislm da je prevelk za po mestu :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To avg 29, 2006 5:23 pm

mevden je napisal/-a:golfove dele bi lahko reku da kr dobr poznam, mamo octavio letnik 1998. deli so itak enaki. napake prav tako. da bi pa crkoval menjalniki? to pa prvic slišm.

na žalost, ne kupujem avta brez klime. so že prišli taki časi da klimo že moraš imet. jst še posebi ki nameravam imeti avto kar par let. da bi se pa kuhal še par let poleti v avtu? a-a

torej, opel ali golf IV.
je pa res da pri vectri dobiš več avta za isto ceno, sam mi je mau prevelk. furam se povečini skoz sam, pa še to skoz mestna vožnja. mislm da je prevelk za po mestu :?

Osebno bi izbral GOLF- a
- v osnovni opremi nudi več (4x disk zavore, ABS .. ) + več možnosti dodatne opreme (npr. avtomatska klima, 4 x 4 ... )
- zanesljivosti je po statistikah boljša
- materiali v notranjosti (kvaliteta, izdelava) boljši
- vozne lastnosti boljše

Oprema je sicer odvisna od ponudbe - dobro opremo dobiš npr. pri različicah HIGHLINE, COMFORTLINE - pri teh v bistvu potrebuješ še avtomatsko klimo in imaš dobro opremljen avto. V primeru, da imaš preko zime veliko snega oz zimske razmere daljše obdobje bi bilo dobro razmišljat o 4x4 oz 4-motion različici (veliko manj boš uporabljal verige + odločno boljše vozne lastnosti)

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost