Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Chucky
Nov uporabnik

ALI JE TO NATEG?

Napisal/-a Chucky Pe dec 07, 2007 9:00 am

TO SEM DOBIL KOT ODGOVOR NA POVPRAŠEVANJE ZA AVTO NA AUTOSCOUT.IT
Zdaj me pa zanima ali je to 100% nateg al kaj. Pa kako bi recimo lahko nekdo tretji dvignil moj denar ki mi ga je nekdo nakazal in imam ''samo'' jaz dostop do njega.
Plus avto je letnik 2001 oktober, ali se res ne da uvažat avtov starejših kot 5 let?

Hvaležen sem vam za odgovore ki bodo prišli
Matej

I want to be very sure that you have the money ready to pay for the car, i want one of your relatives to go and find a nearest local agent Western Union Poste Office and deposit all the money(EUR 5.000) to Western Union Money Transfer to Pordenone 33170, Italy,(where the car is located) in this way i'm in secure that you have that money ready to buy the car. Your relative make the transfer on your name in Italy! You will NOT pay me in advance! Your relative send the money to you, in Italy.
Your relative is the sender of the money and you are the receiver of the money.
Your relative can send the money in this way because nobody from worldwide can take this money.

Example:
-SENDER"S OF THE MONEY: YOUR RELATIVE(who send the money)
-RECEIVER"S OF THE MONEY: YOU (who receive the money, in Pordenone, Italy)

Immediately when you have sent the money to Italy, you must provide
me the copy of the Western Union receipt, this is the serious reason that i can trust you that you have the money ready to pay for the car, then i will buy the plane tickets to go in Italy and we will have a meeting in Pordenone to finish the deal.

We will test the car with a mechanic to confirm you that the car is in perfect condition, ready to drive it, we will go to a Police Office to confirm that the car was not stolen, we will make all the papers work that we need.
If you like the car, if you want to keep it, we will go together to a Western Union Office and you will pick up the money deposited by your relative and pay me in cash, you will keep the car and i`ll keep the money.
Western Union take commission for sending the money.This is not a problem because when we will meet in Pordenone i will give you back the money which you have paid for sending the money to Italy.
I think this is a fair deal.
Lp, Matej

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo Pe dec 07, 2007 9:03 am

ne vem no... Glede na to da, hoče da peko "sorodnika" hoče, da nakažeš denar sam sebi.

Naj rajš kdo drug napiše ko se bol spozna
Dve stvari se definitvino splača met: Pogrebni zavod v Iraku pa pooblaščen servis za Renaulte

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe dec 07, 2007 9:06 am

verjetno je on v londonu ali kje blizu v UK, avto pa ima garažiran v Italiji. 1000000% nateg. kao sorodnik ti nakaže denar, ti mu pošlješ bančni izpisek in še preden ti dobiš dnar nazaj, ga un vzame dol prek tega izpiska al kako že to gre. se ne spomnem točno, je pa že blo neki tem glede tega.

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Kraj: In da Ghetto

Napisal/-a Ninja333 Pe dec 07, 2007 9:18 am

nateg :!: je že blo govora o tem. Tudi sam sem dobil podoben odgovor ko sem kupoval avto na mobile.de. Človk je rekel da mu je brat umrl in sedaj prodaja njegov avto, cena pa je bila nenormalno ugodna in kadar koli sem ga klical ga nisem dobil, samo po e-mailu mi je odgovarjal...itd.

100% nateg ;)
Nije đabe ni u stare babe

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe dec 07, 2007 9:21 am

o zelo podobnem tekstu smo se pogovarjali že na volvo forumu in prišli do sklepa, da je to nateg.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe dec 07, 2007 9:22 am

100% , definitvno, nateg... tak da prste vstran!!!

Obstaja ful identičnih kopij od avtoscout ki so do natankosti podopne originalni strani. Mi smo se na tej strani enkrat tudi skoraj nategnili, sam nasrečo smo zadnji hip pred nakazilom denarja ugotovili, da nekaj smrdi, pa smo poklicali na original avtoscout in ugotovili, da je nateg in da je bila tisto piratska stran..

:evil:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 07, 2007 9:29 am

Lahko kdo, ki ve več o tem, napiše, zakaj nateg oz kje točno te ogoljufajo? Kako lahko nekdo dvigne denar z WU, če si ti napisan kot prejemnik - tudi če ima on izpisek. Če to ni možno, kje je potem nateg?

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Pe dec 07, 2007 9:54 am

scams
(http://www.youtube.com/watch?v=f1nKR3gYRY8 :lol: :twisted: )
letalsko karto do Pordenona: avtor je daleč in še nikoli ni bil v Pordenonu (če si mu omenil da si iz Slovenije)
Zadnjič spremenil Karletto, dne Pe dec 07, 2007 10:50 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe dec 07, 2007 10:31 am

Je velika razlika med nakupom in prodajo. Običajno te prevarajo, ko prodajaš in tudi na linku iz prejšnjega posta so samo prodaje. Ta navodila o WU so namenjena varnosti kupca, ki bi sicer lahko hodil okoli z gotovino.
Ponavljam vprašanja iz mojega prejšnjega posta.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe dec 07, 2007 11:19 am

esem je napisal/-a:Je velika razlika med nakupom in prodajo. Običajno te prevarajo, ko prodajaš in tudi na linku iz prejšnjega posta so samo prodaje. Ta navodila o WU so namenjena varnosti kupca, ki bi sicer lahko hodil okoli z gotovino.
Ponavljam vprašanja iz mojega prejšnjega posta.

Na vsa vprašanja si že dobil odgovore v tej temi. Če ne dojameš, pa uporabi še iskanje, ker je to že neštetokrat obdelana situacija.

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Pe dec 07, 2007 11:37 am

esem je napisal/-a:Lahko kdo, ki ve več o tem, napiše, zakaj nateg oz kje točno te ogoljufajo? Kako lahko nekdo dvigne denar z WU, če si ti napisan kot prejemnik - tudi če ima on izpisek. Če to ni možno, kje je potem nateg?

najbolje bo da sam probaš, boš najbolj vidu če boš nategnjen ali ne! :twisted:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe dec 07, 2007 11:39 am

Fantje, če nimate konkretne razlage se ne sramotit z naravnost pobalinskim obnašanjem.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Napisal/-a Ninja333 Pe dec 07, 2007 11:58 am

ja ne vem kva sprašuje in išče neke razlage, če je vse po sebi samoumevno in smo mu že usi rekli da je to NATEG!

pol ne ostane nč druzga kokr da mu take mečemo ven.

pri meni je bil primer da je (kokr sm že nekaj napisal) človek prodajal veliko ceneje golfa. sem ga kontakrital in mi je nabil eno zgodbo o tem kako mu je brat umrl in da on sedaj žaluje in ga ta avto spominja nanj in ga zato želi prodati v dobre roke...in bla bla.

mislm kaj si bojo use zmisl da bojo zaslužil :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe dec 07, 2007 12:16 pm

In kakšno zvezo ima žalujoči prodajalec z nategom?

Nekateri tu imajo težave z branjem. Če bi tiste stokrat obdelane teme res prebrali (in si kaj zapomnili), bi videli, da je (skoraj?) vedno bila situacija obrnjena (hoteli so kupit avto, ne prodat) in da sem večkrat osebno razlagal avtorjem/spraševalcem, da je bil tisto nateg in kako to izpeljejo. In vi bi ob tem radi meni solili pamet?

Eno je finančni nateg, drugo pa, da ne dobiš avta, kot je bil obljubljen in torej zgubiš samo čas (in denar za bencin, stroške nakazila, malico itd). Pri zadnjem te lahko nategnejo kjerkoli, tudi (predvsem?) v Slo od Slovencev. Verjetno pa vsi govorimo o prvi možnosti, vsaj jaz sem.

In zato ponavljam vprašanje - Kje in kako te nategnejo?

PS Nisem nikjer rekel, da to ni nateg (ne vem ali je ali ni), zanima me le, kako in kje - le tako se bomo ubranili možnih bodočih podobnih poskusov.
Zdaj pa pamet v roke in argumente, prosim.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Pe dec 07, 2007 12:51 pm

Zadnjič spremenil Karletto, dne Pe dec 07, 2007 1:09 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe dec 07, 2007 12:55 pm

esem je napisal/-a:In kakšno zvezo ima žalujoči prodajalec z nategom?

Nekateri tu imajo težave z branjem. Če bi tiste stokrat obdelane teme res prebrali (in si kaj zapomnili), bi videli, da je (skoraj?) vedno bila situacija obrnjena (hoteli so kupit avto, ne prodat) in da sem večkrat osebno razlagal avtorjem/spraševalcem, da je bil tisto nateg in kako to izpeljejo. In vi bi ob tem radi meni solili pamet?

Težave s spominom imaš ti. Malo poišči zgodbe o oglasih na autoscout24.de in mobile.de Prodajajo avto in te nategnejo. Sicer so pa to že kakšno leto ali dve stare zgodbe, za lažje iskanje ...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe dec 07, 2007 12:57 pm

vec ali manj smo ze o taksnih "pripetljajih" ze razpravljali pred letom
neverending story...
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=4449
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=39439
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe dec 07, 2007 12:59 pm

The Car Buying Scam

Sem ti že prej odgovoril na tvoj prejšnji post! Kolikokrat moram še ponovit, da je to obrnjena situacija in da sem že razlagal ta postopek natega v ostalih temah?

V tej temi vidim edino možnost natega v tem (poleg tega, da morda izgubljaš čas in denar za ničvreden avto), da pridobijo tvoje številke WU in še kakšne druge podatke. A to ni klasičen nateg, o katerem govori ta link in na ksaterega se nanaša večina tem o nategu. To je navadna kraja podatkov, s katero si morda ne morejo pomagat oz je predvsem neracionalna kot kraja in to počnejo raje na veliko - vdori v baze podatkov itd.
Dajte že brat enkrat! :evil:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe dec 07, 2007 1:10 pm

Evo kopiram z drugega linka, kako je možen nateg - ni pa nujen. Oni lahko tvoje podatke uporabijo in ponaredijo tvoje dokumente ter dvignejo denar.

Seveda pa lahko ti denar takoj, ko fotokopiraš potrdilo o nakazilu na WU in ga pošlješ radovednežu, dvigneš in mu to poveš, preden greš na pot in če bo on še vedno hotel prodat avto, je resen in ni nategator. Ali se kako drugače dogovoriš - npr na fotokopiji skriješ vse podatke (razen zneska) in vpišeš neko z njim doogovorjeno kodo. Če se je pripravljen menit v tej smeri, je OK.

Hvala, McT

juhica je napisal/-a:
jranzi je napisal/-a:Ja, itak je nateg. Saj je bilo že po TV.
Nakažeš na svoje ime in kako bo tipo vedel, da si nakazal? Poslati mu moraš kopijo nakazila. Tam pa dobi vse potrebne podatke, da se s ponarejenim dokumentom oglasi v banki in dvigne preden ti prideš do Londona. Ker baš bo ena za šalterjem v Londonu vedla, kako izgleda kak slovenski dokument za identifikacijo.
Pa tip je v Londonu, avto je pa registriran v Nemčiji. HALOOO?!

ma dej ne s***. razen imena in priimka ter stevilke racuna nimas nic drugega. za dvig denarja pa rabis bancno kartico. ce znas to ponaredit pol se ti ni treba zajebavat z nategovanjem tko kot zgoraj pise. tko da v banki to ne pali. western union in razna postna nakazila je pa drugace. npr. postno nakazilo na svoje ime recimo v maribor. zglasis se na mariborski posti, pokazes ponarejeno osebno in dobis denar. isto z western unionom kjer rabis za dvig osebni dokument. je pa tko da bi w.u. naredijo kopijo osebne pri visjih zneskih dviga tako da verjamem da dobis denar z veliko komplikacijami in dokazovanjem da ti pac nisi dvignil denarja, nazaj.

lp

darky je napisal/-a:Torej...pametne buče, ki ne veste o čem govorite. Pa naj vam jaz povem, kako to zgleda.

Ko sem šel v Berlin kupovat avto, mi je tistega dne mama preko western uniona nakazala denar. Za 5000€ me je to mimogrede stalo skoraj 50.000 sit. Tja pa prideš samo z osebno izkaznico in moraš imeti kodo, preko katere je bilo nakazilo nakazano. Neke vrste PIN.

Ko je to v sloveniji moja mama to rihtala, so ji 10x povedali, da za nič ne želijo odgovarjati in da naj najkasneje v nekaj minutah ta denar dvignem, ker se baje dogajajo takšne kraje, da si še misliti ne znamo. So ji dali celo podpisati neke papirje, da za nič ne odgovarjajo v primeru, da bo denar dvignil nekdo pred mano. In to sta ji razlagali uslužbenka in celo vodja na Ljubljanski banki.
Fantje, ne se hecat s temi stvarmi.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe dec 07, 2007 2:34 pm

hah to je glih tko k da bi podariu dnar dobrodelni organizaciji. sam da kle so goljufi.
mislm da ma vseh straneh kjer prodajajo automobile ala worldwide, piše da ne pošiljajte dnarja naokol če osebe ne poznate. kdor tega ne razume pol nej pa pač pošilja dnar. škodo bo meu on. to se nanaša na odgovor k ga je dobil nazaj.
golf 3 vr6
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov