esem je napisal/-a:Je velika razlika med nakupom in prodajo. Običajno te prevarajo, ko prodajaš in tudi na linku iz prejšnjega posta so samo prodaje. Ta navodila o WU so namenjena varnosti kupca, ki bi sicer lahko hodil okoli z gotovino.
Ponavljam vprašanja iz mojega prejšnjega posta.
esem je napisal/-a:Lahko kdo, ki ve več o tem, napiše, zakaj nateg oz kje točno te ogoljufajo? Kako lahko nekdo dvigne denar z WU, če si ti napisan kot prejemnik - tudi če ima on izpisek. Če to ni možno, kje je potem nateg?
esem je napisal/-a:In kakšno zvezo ima žalujoči prodajalec z nategom?
Nekateri tu imajo težave z branjem. Če bi tiste stokrat obdelane teme res prebrali (in si kaj zapomnili), bi videli, da je (skoraj?) vedno bila situacija obrnjena (hoteli so kupit avto, ne prodat) in da sem večkrat osebno razlagal avtorjem/spraševalcem, da je bil tisto nateg in kako to izpeljejo. In vi bi ob tem radi meni solili pamet?
juhica je napisal/-a:jranzi je napisal/-a:Ja, itak je nateg. Saj je bilo že po TV.
Nakažeš na svoje ime in kako bo tipo vedel, da si nakazal? Poslati mu moraš kopijo nakazila. Tam pa dobi vse potrebne podatke, da se s ponarejenim dokumentom oglasi v banki in dvigne preden ti prideš do Londona. Ker baš bo ena za šalterjem v Londonu vedla, kako izgleda kak slovenski dokument za identifikacijo.
Pa tip je v Londonu, avto je pa registriran v Nemčiji. HALOOO?!
ma dej ne s***. razen imena in priimka ter stevilke racuna nimas nic drugega. za dvig denarja pa rabis bancno kartico. ce znas to ponaredit pol se ti ni treba zajebavat z nategovanjem tko kot zgoraj pise. tko da v banki to ne pali. western union in razna postna nakazila je pa drugace. npr. postno nakazilo na svoje ime recimo v maribor. zglasis se na mariborski posti, pokazes ponarejeno osebno in dobis denar. isto z western unionom kjer rabis za dvig osebni dokument. je pa tko da bi w.u. naredijo kopijo osebne pri visjih zneskih dviga tako da verjamem da dobis denar z veliko komplikacijami in dokazovanjem da ti pac nisi dvignil denarja, nazaj.
lp
darky je napisal/-a:Torej...pametne buče, ki ne veste o čem govorite. Pa naj vam jaz povem, kako to zgleda.
Ko sem šel v Berlin kupovat avto, mi je tistega dne mama preko western uniona nakazala denar. Za 5000€ me je to mimogrede stalo skoraj 50.000 sit. Tja pa prideš samo z osebno izkaznico in moraš imeti kodo, preko katere je bilo nakazilo nakazano. Neke vrste PIN.
Ko je to v sloveniji moja mama to rihtala, so ji 10x povedali, da za nič ne želijo odgovarjati in da naj najkasneje v nekaj minutah ta denar dvignem, ker se baje dogajajo takšne kraje, da si še misliti ne znamo. So ji dali celo podpisati neke papirje, da za nič ne odgovarjajo v primeru, da bo denar dvignil nekdo pred mano. In to sta ji razlagali uslužbenka in celo vodja na Ljubljanski banki.
Fantje, ne se hecat s temi stvarmi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov