sonic je napisal/-a:Tole je v bistvu nadaljevanje iz te teme: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1137130#1137130
Za namene poletnih izletov gledam večje enoprostorce tipa Espace/Sharan in podobni, morda tudi kakega terenca SUV (npr Daewoo/SSangyong Musso in podobne velike grde beštije).
Pogoji: cena recimo pod 5000 EUR, a po možnosti letnik vsaj cca 1999/2000 .
Kakšna so vaša mnenja oz. izkušnje s takimi vozili?
Dodatne želje:
- vsaj 2x airbag
- klima obvezno
- avtomatski menjalnik zaželjen, za silo bi šlo z ročnim
- motor: ni toliko pomemben. Zaradi zavarovanja/registracije bolje manjši 2500 ccm (razen če bi na podlagi tega argumenta izpogajal dovolj nizko ceno, potem me tudi večja kubatura ne moti
- poraba je nepomembna (ker ne bo delal veliko kilometrov, načeloma je glede tega povsem vseeno bencin ali dizel)
- fajn bi bilo imeti drsna vrata - a obstaja kje kak seznam avtov, ki imajo drsna vrata (tu slutim debato o smiselnosti/nesmiselnosti drsnih vrat, ki pa utegne biti zanimiva)
Najtopleje so k debati vabljeni tisti, ki dejansko uporabljajo/so uporabljali enoprostorce. Ostali seveda tudi, a predvsem me zanimajo mnenja prvih.
Doktor je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Tole je v bistvu nadaljevanje iz te teme: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1137130#1137130
Za namene poletnih izletov gledam večje enoprostorce tipa Espace/Sharan in podobni, morda tudi kakega terenca SUV (npr Daewoo/SSangyong Musso in podobne velike grde beštije).
Pogoji: cena recimo pod 5000 EUR, a po možnosti letnik vsaj cca 1999/2000 .
Kakšna so vaša mnenja oz. izkušnje s takimi vozili?
Dodatne želje:
- vsaj 2x airbag
- klima obvezno
- avtomatski menjalnik zaželjen, za silo bi šlo z ročnim
- motor: ni toliko pomemben. Zaradi zavarovanja/registracije bolje manjši 2500 ccm (razen če bi na podlagi tega argumenta izpogajal dovolj nizko ceno, potem me tudi večja kubatura ne moti
- poraba je nepomembna (ker ne bo delal veliko kilometrov, načeloma je glede tega povsem vseeno bencin ali dizel)
- fajn bi bilo imeti drsna vrata - a obstaja kje kak seznam avtov, ki imajo drsna vrata (tu slutim debato o smiselnosti/nesmiselnosti drsnih vrat, ki pa utegne biti zanimiva)
Najtopleje so k debati vabljeni tisti, ki dejansko uporabljajo/so uporabljali enoprostorce. Ostali seveda tudi, a predvsem me zanimajo mnenja prvih.
VW CARRAVELLE/MULTIVAN (T4) po možnosti z 2,5 TDI agregatom
LP
ghandaed je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2664160&show=
Edina realna opcija - če gledaš enoprostorca.
-udobje na visokem nivoju (dvoconska auto klima, tempomat)
-avtomatik
-2airbaga
-drsna vrata
-prostora tolko da lahko noter diskoteko odpreš
-4 kolesni pogon
-letnik 99
je res da glede zavarovanja ni poceni, a je že avto kot tak cenejši...
marej je napisal/-a:ghandaed je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2664160&show=
Edina realna opcija - če gledaš enoprostorca.
-udobje na visokem nivoju (dvoconska auto klima, tempomat)
-avtomatik
-2airbaga
-drsna vrata
-prostora tolko da lahko noter diskoteko odpreš
-4 kolesni pogon
-letnik 99
je res da glede zavarovanja ni poceni, a je že avto kot tak cenejši...
Meni se pa nezdi to dober avto,ker pravijo da dost crkuje ter vse plastike na armaturi nepašejo skp ter so poceni na dotip.
sonic je napisal/-a:Pozabil sem izpostaviti nekaj zelo pomembnega - na zadnjih sedežih bo otroški sedež (najprej 'lupinca').
Sicer v avtih te velikost najbrž ne bo problemov s tem - če pa je kakšno stvar glede tega treba pazit, pa me zanima.
Ja, takle voyager bi bil prav OK, le ceno bi bilo treba še malo znižati za tako star avto, IMO. No ampak nekaj v tej smeri. Pa še drsna vrata ima, ki meni všeč...
Glede kasnejše prodaje me pa tudi ne skrbi preveč - taki avti so že itak stari, v najinih rokah bo verjetno še par let, potem je pa že precej vseeno....
Luks1 je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Pozabil sem izpostaviti nekaj zelo pomembnega - na zadnjih sedežih bo otroški sedež (najprej 'lupinca').
Potem moraš tudi preverit, ali ima avto za lupinico oz jajček dovolj dolge varnostne pasove. V Focusu je šlo na zadnjih sedežih zelo na tesno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov