Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Večji enoprostorec/SUV, rabljen in poceni?

Napisal/-a sonic Če mar 05, 2009 3:44 pm

Tole je v bistvu nadaljevanje iz te teme: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1137130#1137130
Za namene poletnih izletov gledam večje enoprostorce tipa Espace/Sharan in podobni, morda tudi kakega terenca SUV (npr Daewoo/SSangyong Musso in podobne velike grde beštije).

Pogoji: cena recimo pod 5000 EUR, a po možnosti letnik vsaj cca 1999/2000 .

Kakšna so vaša mnenja oz. izkušnje s takimi vozili?

Dodatne želje:
- vsaj 2x airbag
- klima obvezno
- avtomatski menjalnik zaželjen, za silo bi šlo z ročnim
- motor: ni toliko pomemben. Zaradi zavarovanja/registracije bolje manjši 2500 ccm (razen če bi na podlagi tega argumenta izpogajal dovolj nizko ceno, potem me tudi večja kubatura ne moti
- poraba je nepomembna (ker ne bo delal veliko kilometrov, načeloma je glede tega povsem vseeno bencin ali dizel)
- fajn bi bilo imeti drsna vrata - a obstaja kje kak seznam avtov, ki imajo drsna vrata (tu slutim debato o smiselnosti/nesmiselnosti drsnih vrat, ki pa utegne biti zanimiva)

Najtopleje so k debati vabljeni tisti, ki dejansko uporabljajo/so uporabljali enoprostorce. Ostali seveda tudi, a predvsem me zanimajo mnenja prvih.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 05, 2009 4:12 pm

Tako starega espacea ne. Vsaj z dizel motorjem.

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Če mar 05, 2009 4:30 pm

Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Večji enoprostorec/SUV, rabljen in poceni?

Napisal/-a Doktor Če mar 05, 2009 4:59 pm

sonic je napisal/-a:Tole je v bistvu nadaljevanje iz te teme: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1137130#1137130
Za namene poletnih izletov gledam večje enoprostorce tipa Espace/Sharan in podobni, morda tudi kakega terenca SUV (npr Daewoo/SSangyong Musso in podobne velike grde beštije).

Dodatne želje:
- vsaj 2x airbag
- klima obvezno
- motor: ni toliko pomemben. Zaradi zavarovanja/registracije bolje manjši 2500 ccm (razen če bi na podlagi tega argumenta izpogajal dovolj nizko ceno, potem me tudi večja kubatura ne moti
- poraba je nepomembna (ker ne bo delal veliko kilometrov, načeloma je glede tega povsem vseeno bencin ali dizel)
- fajn bi bilo imeti drsna vrata - a obstaja kje kak seznam avtov, ki imajo drsna vrata (tu slutim debato o smiselnosti/nesmiselnosti drsnih vrat, ki pa utegne biti zanimiva)

Najtopleje so k debati vabljeni tisti, ki dejansko uporabljajo/so uporabljali enoprostorce. Ostali seveda tudi, a predvsem me zanimajo mnenja prvih.

VW CARRAVELLE/MULTIVAN (T4) po možnosti z 2,5 TDI agregatom

LP

marej
Novinec

Re: Večji enoprostorec/SUV, rabljen in poceni?

Napisal/-a marej Če mar 05, 2009 5:14 pm

Doktor je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Tole je v bistvu nadaljevanje iz te teme: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1137130#1137130

Dodatne želje:
- vsaj 2x airbag
- klima obvezno

VW CARRAVELLE/MULTIVAN (T4) po možnosti z 2,5 TDI agregatom

LP

CARRAVELLE/MULTIVAN se mi zdita prevelika on rabi drožinski avto
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če mar 05, 2009 6:58 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2664160&show=

Edina realna opcija - če gledaš enoprostorca.

-udobje na visokem nivoju (dvoconska auto klima, tempomat)
-avtomatik
-2airbaga
-drsna vrata
-prostora tolko da lahko noter diskoteko odpreš
-4 kolesni pogon
-letnik 99

je res da glede zavarovanja ni poceni, a je že avto kot tak cenejši...

marej
Novinec

Napisal/-a marej Če mar 05, 2009 7:02 pm

ghandaed je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2664160&show=

-avtomatik
-2airbaga
-drsna vrata
-4 kolesni pogon
-letnik 99

Meni se pa nezdi to dober avto,ker pravijo da dost crkuje ter vse plastike na armaturi nepašejo skp ter so poceni na dotip.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če mar 05, 2009 7:07 pm

marej je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2664160&show=

-avtomatik
-2airbaga
-drsna vrata
-4 kolesni pogon
-letnik 99

Meni se pa nezdi to dober avto,ker pravijo da dost crkuje ter vse plastike na armaturi nepašejo skp ter so poceni na dotip.

Za razliko od starih Espacov in Sharanov, ki so u piko dobr narjeni in noben ne crkne? :roll:

Mislim, da je tale Voyager odlična izbira za to kar rabiš.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če mar 05, 2009 7:18 pm

tut js mislim da je voyager praktičen, edino kar je narobe,je to da je avto redek v sloveniji in folk nima tolk izkušenj z njem. pa težko ga prodaš

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 05, 2009 8:19 pm

Pozabil sem izpostaviti nekaj zelo pomembnega - na zadnjih sedežih bo otroški sedež (najprej 'lupinca').

Sicer v avtih te velikost najbrž ne bo problemov s tem - če pa je kakšno stvar glede tega treba pazit, pa me zanima.

Ja, takle voyager bi bil prav OK, le ceno bi bilo treba še malo znižati za tako star avto, IMO. No ampak nekaj v tej smeri. Pa še drsna vrata ima, ki meni všeč...

Glede kasnejše prodaje me pa tudi ne skrbi preveč - taki avti so že itak stari, v najinih rokah bo verjetno še par let, potem je pa že precej vseeno....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če mar 05, 2009 8:26 pm

če se ti gre za spanje v avtu je varianta tudi kaj takega

http://www.bolha.com/oglas3418546/avto-postelja-za-citroen-berlingo

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če mar 05, 2009 8:56 pm

sonic je napisal/-a:Pozabil sem izpostaviti nekaj zelo pomembnega - na zadnjih sedežih bo otroški sedež (najprej 'lupinca').

Sicer v avtih te velikost najbrž ne bo problemov s tem - če pa je kakšno stvar glede tega treba pazit, pa me zanima.

Ja, takle voyager bi bil prav OK, le ceno bi bilo treba še malo znižati za tako star avto, IMO. No ampak nekaj v tej smeri. Pa še drsna vrata ima, ki meni všeč...

Glede kasnejše prodaje me pa tudi ne skrbi preveč - taki avti so že itak stari, v najinih rokah bo verjetno še par let, potem je pa že precej vseeno....

sem šele sedaj videl za otroka - potem postelja seveda odpade, čeprav samo za otroško kramo je ta razred (berlingo & co) super. Pri otrocih bi jaz mogoče že tudi gledal na modele z ISOFIX pritrdili (nekje od 1999 naprej), ki so predvsem pri večjih otroških sedežih precej bolj varni in enostavni za montažo. Drugače pa smo mi letos vozili 2007 Grand Voygerja (tehnika je mislim da še zelo podobna) z otrokom in 4 odraslimi, pa je bilo placa še pa še, vožnja pa tudi udobna za vse (naredili skoraj 10.000 km v 3 tednih brez problema)

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Pe mar 06, 2009 9:44 am

Sigurno je Voyager dobra izbira. NAjveč avta za dober denar. Pa naj marej ne šinfa če ne pozna amijev.
Kajti en Sharan, GAlaxii, Espace ali raznorazni korejci se ne morejo niti slučajno primerjati z Grand Voyagerjem.Pa tudi ne kvarijo se in deli so dokaj poceni - vem iz lastnih 10-letnih izkušenj s Chryslerjem.

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Pe mar 06, 2009 10:20 am

sonic je napisal/-a:Pozabil sem izpostaviti nekaj zelo pomembnega - na zadnjih sedežih bo otroški sedež (najprej 'lupinca').

Potem moraš tudi preverit, ali ima avto za lupinico oz jajček dovolj dolge varnostne pasove. V Focusu je šlo na zadnjih sedežih zelo na tesno.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 06, 2009 2:07 pm

Luks1 je napisal/-a:

Potem moraš tudi preverit, ali ima avto za lupinico oz jajček dovolj dolge varnostne pasove. V Focusu je šlo na zadnjih sedežih zelo na tesno.

Drži. Jaz sem že mel tak primer, ko je bil pas zadaj prekratek...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov