Moje mnenje: nimam zaupanja v te motorje zaradi napak, katere so se pojavljale na mnogih vozilih tako, da bi se jaz v širokem krogu izogibal teh letnikov.
Gre za znane napake, katere so napisane v tem linku > http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 78#1294778
Torej se mi ne splača kupovati lagune s toliko kilometri ...
Gledal sem tudi volvo v4o 1.9 116km, ima kdo izkušnje s temi avtomobili?
Kateri so preverjeni motorji, ki bi bili bolj zanesljivi?
Super avto, super oprema, samo motor ni ravno biser. Če je menjana turbina in narejen velik servis pol bi nekako blo za vzet, ampak moraš poznat lastnika da mu lahko verjameš kaj je narjen in kaj ne. Glavni problem pri motorju 1.9dci je mazanje turbine in posledično jo vzame vrag. ČE je turbina nova, pol ni tak kritično...
Osebno ti svetujem, da daš še kakega jurčka in kupiš isti avto 2003 ali 2004 letnik kjer teh problemov ni več. Moj ima omenjen motor (letnik 2004) in jih imam prevoženih bliz 200 000km, zaenkrat bp!
Ne verjemi folku na forumu, ki pišejo ene zgodbice tja v tri dni, v resnici pa niso nikol imel izkušenj s tem motorji.
Jaz imam laguno 2,2 letnik 2002 že dobre 2 leti prevoženih ima 170km pa z njo nisem imel nobenega problema. Priporočljivo pa je servisiranje (menjava olja in filtrov) na 15km mogoče še kakšen kilometer manj.
Če primerjam z golfom ki sem ga imel pred laguno isti letnik z bencinskim motorjem 1,6 je neprimerno bolša izbira renault. Saj sem imel golfa neprestano na servisu s tem da me je 2x pustil na cedilu v roku enega leta.