Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Renault Megane Grandtour dCI

Napisal/-a Kael Če jun 03, 2010 7:45 pm

Pozdravljeni!

Tokrat vas bom prosil za malo pomoči. Torej kot sem že enkrat pisal na forumu, je punca dobila službo v LJ, kar pomeni, da bo letno prevozila okoli 40.000 km, zaradi česar kupujeva rabljen avtomobil. Glede nato, da bo vsak dan na avtocesti, sem mnenja, da praviloma kinderjajčki (velikost pola) odpadejo. Če bi se našel kak biser, ki ima kaj več kot volan, pa tudi pride v poštev. Skratka puncina želja je dobiti katerokoli verzijo megana dCI cenovni razpon od 4.000 do 6.000 €, raje 6000 € kot 4.000 €, navija pa za karavansko verzijo (Grandtour). Moč motorja je irelevantna, ker 110 na uro potegne vsak dCI motor. Ker refaulti niso ravno moje področje imam za vas nekaj vprašanj:
- v primeru, da čudež od megana nima tempomata, se da zadevo ugraditi (podobno kot pri WV ko sam tisto palco kupiš, pa dela)
- na forumu smo prebrali že ogromno postov na temo dCI motorjev. Zdej pa mene zanima konkretno za Megana Grandtourja, kater motor je od vseh najbolj vdržljiv (1.5 dCI ali 1.9 dCI) in kateri letniki so najbolj problematični, katere so najpogostejše okvare in ali se da, npr. za šobe, preveriti, ali so uredu ali ne?
- se komu kaj sanja, kolikšna je življenska doba dCI motorjev, če so pravilno voženi - TDIji vemo, da gredo do 400.000 brez problema. Obstajajo še kakšne druge serijske napake teh modelov, da vemo na kaj biti pozorni.

Če bi vedel iz roke (1. lastnik, narejeni vsi servisi, prodaja npr. dober kolega od enega ko ga poznam) pridejo sicer v poštev tudi Seat Toledo (prejšnje generacije), Seat Leon, Škoda Octavia, Škoda Octavia Combi, Golf ter pogojno tudi Fabia, Ibiza in Polo. Dejstvo je da avto kasko ne bo zavarovan.

Vljudno torej prosim za pomoč glede renaultov in dCI motorje in da vsaj v tej temi prihranite splošno gonjo nad renaulti...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 03, 2010 7:55 pm

glej 1.9 dci in 1.5 dci 100 konjev, ne onih z 80 konji..

jst ga mam 2,5 leta

ko sem ga kupil je bil zanič nosilec motorja, to rado crkne, pol je avto dost bol glasen..
to rado crkne..

crknu mi je še nek senzor klime, drugače pa vozim, pa redni servisi vsako leto..

pač moraš biti zelo pozoren ko kupuješ, na to koliko km ima da tene nategnejo, pa da je bil rednos servisiran..

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jun 03, 2010 8:06 pm

Kael, tole si preberi...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 78#1294778

Se pravi pri obeh motorjih glej, da bo Euro 4 motor, kjer so napake odpravljene.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Če jun 03, 2010 8:44 pm

Na tvojem mestu bi neglede na vse ostal pri prvotni izbiri - megane grandtour 1,5 dCi:
- z letnikom 2004 so motorji brezhibni (euro4)
- avto dobiš relativno mladega letnika
- agregat je mnogo bolj uglajen od starih TDI-jev pa tudi nekaterih ostalih dizlov
- tudi kar se tiče designa je mnogo pred VAG-ovimi avtomobili

Vsekakor pa kupi avto:
- od prvega lastnika
- s preverljivo zgodovino servisiranja
- ki je nekaramboliran
- od prvega lastnika ter od fizične osebe

Tega sem se tudi jaz držal čeprav sem kupoval 6 let star avto in avto mi po dveh letih še vedno služi (sicer peugeot). V tem času sem menjal samo zadnji lonec ter števec (pač hiba).

Za 4 tisočake boš verjetno bolj težko dobil takega megana, za 6 se jih pa dobi že kar precej.

Če smem, bi dal kak predlog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3832100&show=1

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Če jun 03, 2010 8:55 pm

Hvala vsem za informacije. Ko se najde primeren avto, ga bo tako šel mehanik pogledat. Drugače tako nebo šlo, s punco sva namreč totalna kretena za avtomobile. Drugače pa ja, torej od letnika 2004 dalje - hvala za informacijo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 03, 2010 9:01 pm

Kael je napisal/-a:Hvala vsem za informacije. Ko se najde primeren avto, ga bo tako šel mehanik pogledat. Drugače tako nebo šlo, s punco sva namreč totalna kretena za avtomobile. Drugače pa ja, torej od letnika 2004 dalje - hvala za informacijo.

mislm da je beseda ki jo iscers laika...
k****n ni nekdo ki se na vozila ne spozna..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če jun 03, 2010 9:03 pm

Kael je napisal/-a:Hvala vsem za informacije. Ko se najde primeren avto, ga bo tako šel mehanik pogledat. Drugače tako nebo šlo, s punco sva namreč totalna kretena za avtomobile. Drugače pa ja, torej od letnika 2004 dalje - hvala za informacijo.

točno tako, kdo ma interes avto prodat pa nič ne skriva, mora pristat na to..

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če jun 03, 2010 9:59 pm

Evo vidiš...kot si ti meni svetoval glede TSI-ja ti lahko jaz svetujem glede DCI-ja :lol: .SUPER ugodna poraba,delal z enim tankom tudi do 1000kilometrov-AMPAK...imel probleme z EGR ventilom,šobami,regulator pritiska v turbini...nazadnje so mi ugotovili še napako v visokotlačni črpalki in potem sem obupal nad avtomobilom :x .
Pa še to sem delal servise na 15 tisoč....sploh si ne predstavljam,kaj vse bi še odpovedalo če bi jih delal na 30...mogoče kakšna generalka pri 70 tisoč prevoženih.

kupi si raje CUPRO boš imel manjše stroške ter več veselja :lol:

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Če jun 03, 2010 10:41 pm

EGR je traba vsake tolk spucat, če pa voziš malo na obratih -tja do 3500-4000 pri pospeševanjih in normalna vožnja nad 2000 se redkokdaj zapaca.Seveda ga pritisneš, ko je ornk segreta mašina.
Turbina tud ni tak hud problem...tud če crkne se da ugodno zrihtat (ni treba kupt nove) in maš potem mir s tem.

Za avtocesto priporčam 1.9-boljši pospeški, tišja vožnja zarad nižjih obratov..
Edino pri registraciji se pozna, pa poraba je vrjetno kakšen liter večja.

Lohk ti povem za 1.9.. minimalno na AC sm meu 4.8 (enkrat za probo sam), drgač je pa avtocesta okrog 5,5-6 litra, če se nekak normalno peleš.Če pa je vožnja mau hitrjša in dinamičnejša pa tm okrog 6,5.
Regionalna cesta (vožnja nad omejitvijo)+ mestna vožnja mam pa tm 6,5-6,8..odvisno kok ga tišiš :D

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jun 03, 2010 10:50 pm

Vgradnja tempomata pri Renaultih je malo dražja, ker moraš menjat volan in ne samo ročke kot pri VAG.

Jaz v službi vozim grandtoura 1,9 dci 96kw, potegne sicer solidno, vendar pa je avtocestna poraba (tempomat 130) 6,3 litre, kar se mi ne zdi tako malo, jaz bi zase vzel 1,5dci, je ta več kot dovolj.

p.s. kaj v ožjem ozboru je edino megan?

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jun 03, 2010 10:59 pm

@ghandead

Če bi vedel iz roke (1. lastnik, narejeni vsi servisi, prodaja npr. dober kolega od enega ko ga poznam) pridejo sicer v poštev tudi Seat Toledo (prejšnje generacije), Seat Leon, Škoda Octavia, Škoda Octavia Combi, Golf ter pogojno tudi Fabia, Ibiza in Polo. Dejstvo je da

Uporabniški avatar
Prometej
Nov uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Prometej Če jun 03, 2010 11:09 pm

need 4 speed je napisal/-a:Za avtocesto priporčam 1.9-boljši pospeški, tišja vožnja zarad nižjih obratov..
Edino pri registraciji se pozna, pa poraba je vrjetno kakšen liter večja.

Lohk ti povem za 1.9.. minimalno na AC sm meu 4.8 (enkrat za probo sam), drgač je pa avtocesta okrog 5,5-6 litra, če se nekak normalno peleš.Če pa je vožnja mau hitrjša in dinamičnejša pa tm okrog 6,5.
Regionalna cesta (vožnja nad omejitvijo)+ mestna vožnja mam pa tm 6,5-6,8..odvisno kok ga tišiš :D

Podpišem, isto moj.
Indeed.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Pe jun 04, 2010 5:20 am

@Gorch: kateri letnik pa je bil tvoj avto? V poštev pridejo modeli navedeni zgoraj v navedenem linku. Sj js tudi nisem za dCI, pa kaj če baba trajba svoje ka bo vozla. Sam imam namreč hude pomisleke nad nakupom refaulta, ravno zaradi tega, kar je tukaj napisano. Aja v poštev pride še Fiat Grande Punto po novem (: - ravnokar izvedel.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jun 04, 2010 6:48 am

Kael je napisal/-a:@Gorch: kateri letnik pa je bil tvoj avto? V poštev pridejo modeli navedeni zgoraj v navedenem linku. Sj js tudi nisem za dCI, pa kaj če baba trajba svoje ka bo vozla. Sam imam namreč hude pomisleke nad nakupom refaulta, ravno zaradi tega, kar je tukaj napisano. Aja v poštev pride še Fiat Grande Punto po novem (: - ravnokar izvedel.

Za ta denar ne bo dobila dobrega punta, prej kakšno uvoženo sranje z 200.000km in več... Pa še pri 40.000 kilometrih letno jaz ne bi ravno gledal v B segment vozil... tukaj bi priporočal vsaj c (megane, golf,...) ;)

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe jun 04, 2010 7:49 am

Kael je napisal/-a:@Gorch: kateri letnik pa je bil tvoj avto? V poštev pridejo modeli navedeni zgoraj v navedenem linku. Sj js tudi nisem za dCI, pa kaj če baba trajba svoje ka bo vozla. Sam imam namreč hude pomisleke nad nakupom refaulta, ravno zaradi tega, kar je tukaj napisano. Aja v poštev pride še Fiat Grande Punto po novem (: - ravnokar izvedel.

Bil je 2005 letnik 1.5dci 60kw,ko sem ga prodal je imel prevoženih nekaj čez 70 tisoč...problemov pa ojojoj :roll: .

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe jun 04, 2010 8:32 am

Gorch je napisal/-a:

Bil je 2005 letnik 1.5dci 60kw,ko sem ga prodal je imel prevoženih nekaj čez 70 tisoč...problemov pa ojojoj :roll: .

kot sm ti že zgoraj reku, te mašine ne kupuje, ker so ene mele vlke probleme..

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Renault Megane Grandtour dCI

Napisal/-a sonic Pe jun 04, 2010 8:37 am

Kael je napisal/-a:Dejstvo je da avto kasko ne bo zavarovan.
Zakaj pa ne? Morda bi se bilo pametno glede tega posvetovati s svojim zavarovalniškim agentom. Ali morda s kakim drugim agentom, če te je tako strah stroškov za kasko. Ker kasko je ponavadi precej manjši strošek pri plačilu premije kot osnovno obvezno zavarovanje... Če je vsakodnevna nujna potreba po avtu, se morda splača doplačati za kasko.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe jun 04, 2010 8:45 am

kolesar je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:

Zanimivo,ko sem kupoval svojega sem se ravno tako pozanimal in vsi so mi svetovali,da SLUČAJNO ne nabavim začetne modele DCI-ja(od 2001-2004),ker mlajši so pa že O.K.
Ko mi je pri 130kmh na avtocesti pometalo cevi iz IC-ja sem se zavedal,da ima tudi 2005 letnik "rahle" probleme :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 04, 2010 10:37 am

Gorch je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:

Zanimivo,ko sem kupoval svojega sem se ravno tako pozanimal in vsi so mi svetovali,da SLUČAJNO ne nabavim začetne modele DCI-ja(od 2001-2004),ker mlajši so pa že O.K.
Ko mi je pri 130kmh na avtocesti pometalo cevi iz IC-ja sem se zavedal,da ima tudi 2005 letnik "rahle" probleme :lol:

Kolesar svetuje nakup močnejše mašine novejšega letnika(se pravi ne te 60kW, ki je tudi problematična) in potem naj bi se izognil problemom. Sicer pa po vseh teh nemajhnih težav vztrajat pri dci-ju...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe jun 04, 2010 11:55 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:

Kolesar svetuje nakup močnejše mašine novejšega letnika(se pravi ne te 60kW, ki je tudi problematična) in potem naj bi se izognil problemom. Sicer pa po vseh teh nemajhnih težav vztrajat pri dci-ju...

Vem kaj kolesar svetuje...tudi jaz bi avtorju teme predlagal,da naj raje pogleda za 1.9dci...če se bo že odločil za nakup megana.
Pa veliko sreče pri nakupu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov