bmwX1 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Odločam se za nakup avtomobila za vleko konjske prikolic z skupno maso 2t. Avto mora biti čim novejši oziroma nov in imeti mora 4kolesni pogon. Avto bom uporabjal tudi za družinske zadeve in za njega sem pripravljen odšteti do 30000€. Moj izbor je Insignia, Kuga, Tiguan, Yeti, X1 in Q3 in mogoče še kateri. Zadna 2 sta dražja zato prideta v poštev le rabljena avta. Nimam nobene želje po razkošnih znamkah kot sta BMW in Audi, vendar me je pri BMW prepričal XDrive, ki je po mojem mnenju zelo dober 4kolesni pogon. Ne vem pa koliko zaostajajo ostali 4kolesni pogoni za xdrivom in ali bi bil moj nakup teh luksuznih znamk upravičen. Avto bom uporabljal približno 10ur na mesec za vleko prikolice. Želim si odprto diskusijo in hvala za komentarje.
Lp
G
Glede na želje po vleki dokaj težke prikolice - NDM okrog 2 toni, bo treba želje malce prilagoditi. Glede na tehnične podatke tovarn je prikolica takšne teže že na gornji meji dobro motorizirane različice. Na tvojem mestu bi pogledal še med klasičnimi terenci in pickupi s šasijo... Morda kakšen Nissan Navara/Pathfinder, ki zmore vleči prikolico do 3.000kg.
Sem preveril malce po katalogih...
Opel Insignia - v katalogu ni podatka
Ford Kuga: največja dovoljena masa priklopnika 2000Kg
Škoda Yeti: 1300 - 2000kg odvisno od motorizacije
VW Tiguan: 1600-2200kg
Skratka treba bo izbrati precej dobro motorizirano različico, da bo izšlo s prikolico. Na tvojem mestu bi pogledal še med klasičnimi terenci in pickupi s šasijo... Morda kakšen Nissan Navara/Pathfinder, ki zmore vleči prikolico do 3.000kg. Pri proračunu 30.000 EUR se cenovno še vedno izide...
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.