Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Če nov 26, 2009 3:10 pm

Jah, ker je bla nuja, je bla nuja.

In smo kupili (mislim, naročili predračun/ponudbo no, plačali še ne) Mio Moov 580 FEU.

Upam samo, da ne bo zadeva zatajila po celi liniji. Držim pesti. :lol:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če nov 26, 2009 3:36 pm

MatrixMPI je napisal/-a:Jah, ker je bla nuja, je bla nuja.

In smo kupili (mislim, naročili predračun/ponudbo no, plačali še ne) Mio Moov 580 FEU.

Upam samo, da ne bo zadeva zatajila po celi liniji. Držim pesti. :lol:
Ej,daj poročaj pol kako je tale zadeva k mene full zanima.lp.tnx.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe nov 27, 2009 11:55 am

, ker so vinjete za leto 2010 predrage razmišljam, da bi si kupil namesto vinjete navigacijo za ookoli 100 evrov.

Vinjeta velja 1 leto

Navigacija pa več let , torej se splača kupit navigacijo.

Vinjete sicer ne rabim dostikrat ene 2x proit Dolenjski, 10x proti Gorenjskem koncu in mogoče enkrat proti Primorski.
Stare ceste poznam tako proti Kopru, kot proti Dolenjski, kot proti Bohinju in Kranjski Gori.

Katero navigacijo svetujete?
Mogoče, kaj takega
http://www.ceneje.si/avto-oprema/oprema ... CX000B029E

Samo do katere mere te pripelje ta navigacija.
Kaj pa tiste poti, gozdne, ki so prevozne z avtom te tudi tam pelje navigacija recimo do kakšnih koč.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe nov 27, 2009 12:17 pm

abcabc:
Soncek kaj koga briga zakaj bos ti kupil navigacijo (navkljub vinjeti) tu si tako ustrelil...

V kolikor se ze zanimas za navigacije si prej preberi kaksnih 5 strani nazaj... ampak
ker vem, da ti to ne bos naredil, pac pa si raje zastavil ze veckrat povedano vprasanje
na odgovor... bom zaradi ljubega miru nadaljeval

Torej ta navigacijska naprava katero si nalepil v link bo cisto zadostovala tebi, vendar
si bos moral se omisliti karte (AR ali CN NT 2010.20) poleg tega pa sprasujes kako je z
navigacijo po gozdnih poteh... tam pa se uporablja t.i. Topo karta katera ni routabilna
torej ti le pokaze kje si in te ne more navigirati in glede na routabilno kartografijo ti
Topo pokaze tudi izohipse.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Pe nov 27, 2009 1:30 pm

To je resnica Mactron, da marsikdo nebo kupil za 100 evrov vinjete.
50 evrov to še nekako gre.

Kolk časa pa recimo veljajo zemljevidi na navigaciji (nove ceste...).

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe nov 27, 2009 2:02 pm

dlje kot vinjeta sonček :lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Pe nov 27, 2009 4:42 pm

Občasni vozniki AC (recimo, da gredo 10-15x na AC/leto)

KO kupiš vinjeto za 100 evrov:
velja 1 leto, ko jo nalimaš ni prenosljiva,

Navigacija:
Kupiš in lahko prodaš kadarkoli za malo manjšo ceno, lahko jo uporabljaš več, kot 1 leto.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe nov 27, 2009 5:22 pm

off:
Kaj je s teboj?... primerjas neprimerljive stvari med seboj :idea:

Eno je vinjeta, ki niti slucajno ne sodi v to temo in drugo je navigacijska naprava.
Kaj bos z navigacijo pokril stroske, ko bos moral placati kazen za voznjo brez vinjete?
v tem primeru 3x nakup navigacijske naprave... malo razmisli, ko kliknes gumb poslji...
resno ti to govorim, ker opazam, da namerno delas taksno zbrko.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Pe nov 27, 2009 5:54 pm

Z navigacijo bi se vozil normalno da po regionalnih cestah.

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po nov 30, 2009 12:27 pm

Ekola, Mio pred mano (model 580 FEU).

Prvi vtis. Upam da bo žvau delovala.

Oblika všečna, simpl. Dokaj lahka zadeva z velikim in širokim displayem (16:9 verjetno). Polnenje preko USBja (mini verzija). V škatlici manjka ena vsaj 2GB SD memory kartica. Je pa vsaj priložen nosilec in avtopolnilec, poleg običajnega USB kabla.

Za začetek me zadeva pušča mlačnega. Vsaj dokler se ne nafila baterija in lahko še malček pretestiram zemljevide, navigacijo, BT in pa multimedio (če lahko tako rečemo podpori slikcam). Povem potem kako pa kaj.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po nov 30, 2009 12:35 pm

MatrixMPI je napisal/-a:Je pa vsaj priložen nosilec in avtopolnilec, poleg običajnega USB kabla.

Preberi si zgoraj kaj sem napisal uporabniku Leks-u, kaksno baterijsko vzdrzljivost ima
model 500... potem ti bo jasno zakaj ima tudi avtopolnilec.. torej baterija je 700-720mAh
kar pomeni do 2h avtonomije (in vseskupaj deluje na OS Win CE).

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po nov 30, 2009 11:48 pm

Garmin nuvi tole je eno veliko sranje in menim, da ni edino, kajti preden sem ga ponovno naložil, me je hotel vreči v Savo ali polkrožno obrnite in to na AC in še veliko takšnih fint. Lepo sem jo odnesel k firmi in so mi lepo vzeli 130 eur za nadgradnjo in sedaj me je 2x popeljal na cilj v meter in v pet. in sob. me je zopet polkrožno (hotel obrniti), pa vreči v prepad in v škarpo in podobno, tako, da je eno samo nakladanje in včeraj nismo imeli tega pa smo vseeno prišli na cilj in brez telefonov in podobnih pomagal. Moje mnenje sam nateg. Moj garmin je končal v steni, kupček plastike.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 12:00 am

samo mesarec: Glede na to, da omenjas standardne napake nastavitev vseh navigacijskih
naprav ne samo Garmina... bi lahko pred "unicevanjem" prebral tole:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 81#1237881

Tebe ne bo nobena navigacijska naprava pripeljala do cilja, ker ocitno nisi niti nastavil
pravilno vseh parametrov... torej navigacijska naprava ni VSEMOGOCNA vedno so
kompromisi in tu si ga polomil dobesedno in fizicno. Povej se kateri model je bil...

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To dec 01, 2009 10:33 pm

MacTron
nevem, kaj bi še naj jaz nastavljal, ko pa sem moral plačati za nadgradnjo 120 in nekaj eur in potem bi moral še naknadne modifikacije delati????

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 10:46 pm

samo mesarec: Preberi kaj sem ti napisal in odgovarjaj sproti ne pa, da to se vleces v
naslednje poste... povej kater model in kaj si naredil v nastavitvah pred tem in potem,
ko so ti nadgradili... Ce nisi nicesar ze prej nastavil, potem zgornji sestavek drzi kot pribito.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To dec 01, 2009 11:18 pm

ničesar nisem nastavljal, ponastavljal in nevem kaj bi, če sem plačal in če plačam hočem da dela OK.

MacTron
no skoraj bi se pozabil zahvaliti za pomoč, katero si ponudil ampak mi deklc dvigne, ko takole mečemo denar. Naj povem primere. Zadnja uporaba je bila v Ajdovščini in me je nekako pripeljal(Garmin Nuvi) do cilja, ugasnem ga in naslednji dan sem šel v Lucijo in takoj po vklopu prične nadaljevati iz Ajdovščine in po nekaj poizkusih mi le uspe vnesti Kobetovo v Luciji. Po 2 dneh grem v Škofjo Loko in zopet star iz Ajdovščine in take fore, dokler ga nisem v steno.
Hvala vseeno. No tudi v službi ga imamo in ima enake simptome. In tvoje priporočilo je?
Hvala Samo :twisted:

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Sr dec 02, 2009 6:42 am

najprej dva apaurina vzami in se ulezi na posteljo. se cudno, da moras opravljati servise pri avtomobilu vrednem 50k eur, ce si pa zanj placal tako veliko ane. priblizno tako smesna je tvoja primerjava.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr dec 02, 2009 9:27 am

Zdravo! No zdaj sem pa nabavil Garmina 765T, pa me zanima kako (če sploh je) mogoče vnesti hišno številko in črko npr 14c?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Sr dec 02, 2009 12:32 pm

MacTron je napisal/-a:Preberi si zgoraj kaj sem napisal uporabniku Leks-u, kaksno baterijsko vzdrzljivost ima
model 500... potem ti bo jasno zakaj ima tudi avtopolnilec.. torej baterija je 700-720mAh
kar pomeni do 2h avtonomije (in vseskupaj deluje na OS Win CE).

Prvo reply. Avtopolnilec je must za navigacijo. Ne opcija! Ne glede na kapaciteto baterije. Vsaj za navigacijo, ki je mišljena primarno za osebna vozila. Spomninska je pač "luksuz", brez katerega navigacija še vedno dela normalno.

To je bilo bolj kot ne mišljeno v tisti moji izjavi o priloženem materialu. Sarkastično, češ da hvala bogu niso pozabili na avtopolnilec in podatkovni kabel ter nosilec, če že spominske ne priložijo poleg.

Sedaj pa kar se tiče samega Miota 580. Navigacija zadovoljiva, satelite najde zelo hitro (v smislu par sekund - tudi v konkretno oblačnem vremenu), pot izračuna OK, pa sem nastavil samo ogibanje makadamu ter trajektom, preračun poti je tudi hiter, če zaviješ iz smeri, ima navado, da te postavi na pravo cesto, ne na vzporedno (se pravi, je dovolj natančen), zvočnik je zasilo OK, je pa FM oddajnik toliko boljši, BT deluje OK, prostoročno tudi, FM oddajnik v navezi z BT še nisem preizkusil ampak bi tudi moralo biti OK (bomo še probal), problem je edino pri prenosu kontaktov iz imenika, kjer ne prenese vseh vizitk (Nokia) in jih tudi razvrsti po enem čudnem vzorcu, zaslon OK, berljiv na soncu.

Skratka, za ta drobiž, več kot OK navigacija.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr dec 02, 2009 1:31 pm

samo mesarec: Moje priporocilo je, da najprej, ko dobis navigacijo v roke,
tudi preberes navodila (ce se ugasne navigacija za toliko casa, kdaj zacne iskati
signal, kje itd...) poleg tega pa se splosne nastavitve izogibanj (to sem ti pa tudi
zgoraj pokazal na primeru) ter krajsa in hitrejsa pot.

TUNING_BOY: Naceloma ne, ker v tistem koncu nimas opcije crk, pac pa samo stevilke,
vendar pa je resitev in sicer, ce obstaja 14a, 14b, in 14c potem so zabelezene vse
pod 14 in imajo vsaka svoj zadetek torej vse 3 in v tej opciji spodaj imas zemljevid
kjer lahko vidis lokacijo na vsaki posamezni.

MatrixMPI: off: No glede na to, da si na oni strani to povedal v sarkazmu (in tudi
objasnil) ne bi bilo to potrebno potrjevat z nekim klicajem, ker dobro vem kako se
stvari streze in zato sem ti tudi to povedal, ker tista beseda "vsaj" ni ravno oblikovana
na sarkazem, bolj kot to, da ne ves detajlov teh naprav in verjemi, nekatere rocne
navigacije zdrzijo dlje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov