PureTNT je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Stari moj, debatiram, premlevam, vse v duhu najvišje miselne in osebne svobode. Torej ne morem imeti opranih možganov in še zdaleč nisem hlapec. Do dognanja, da je treba zakone spoštovati, sem prišel popolnoma sam in nikoli pod vplivom vlade.
Zakaj imajo zahodne države tako malo žrtev? Ker spoštujejo pravila.
Zakaj imamo južne države toliko žrtev? Ker ne spoštujemo pravil.
Včasih lahko enostavna formula pove več kot 10 strani jamranja.
LP,
JdV
Eden od razlogov, zakaj imajo te države tako malo žrtev, so tudi ceste. Malo si poglej povprečne torne koeficiente, pa ti je vse jasno. Mnogo je namreč cest, kjer je omejitev denimo postavljena na 90 km/h, pa je to dejansko lahko tudi 30 km/h preveč in za nekoga, ki ne pozna kvalitete asfalta, tudi zelo nevarno. Še enkrat, Nemci vozijo hitreje kot mi, še posebno na avtocestah, pa imajo na prebivalca manj kot polovico mrtvih, upoštevajoč prevožene kilometre na prebivalca pa se ta številka prevesi že proti tretjini. Če že izpostavljaš neupoštevanje predpisov (kar je res), potem izpostavi vse.
Zakaj se ne kaznuje voznikov, ki telefonirajo med vožnjo? Zakaj se je kazen za ta prekršek celo znižala?
Zakaj nihče ne kaznuje kolesarjev, ki se brez luči in popolnoma v nasprotju z vsemi predpisi vozijo po mestih, kot da so na cesti sami (tu so starejši kolesarji veliko bolj podkovani in previdni)?
Zakaj se ne kaznuje pešcev, ki prečkajo cesto izven označenih prehodov ali pri rdeči luči (po možnosti z otrokom v naročju ali v vozičku)?
Zakaj se ne kaznuje kamionista, ki na magistralni cesti za seboj naredi kolono 60 osebnih vozil in se v klanec cijazi s 30 km/h ter se na nešteto primernih mestih ne umakne, kar botruje živčnim prehitevanjem?
Bi podprl tako visoke kazni tudi zanje? Dokler se glede stanja na cestah izpostavlja le hitrost, se ne glede na kazni ne bo nič spremenilo. Ostali udeleženci, ne glede na to, za kako zanič voznike ali neprevidne pešce/kolesarje gre, si preprosto umijejo roke in niso del problema, četudi številke v statistikah pogosto nosijo njihov pečat.
popolnoma prav imaš glede tega, da Slovenci premalo spoštujemo predpise, a to velja za vse udeležence v prometu, ne le za tiste, ki so za to najbolj prikladni.
LP
Ceste, ceste, ceste... Meni je že prav otročje tole zvračanje krivde na ceste. Tudi Nemci imajo nevarne, luknjaste, mastne in ledene ceste, poleg tega imajo polno nevarnih drevoredov. Ko prebiram AutoBild imam občutek, da je stanje malodane katastrofalno, čeprav seveda ni.
Poleg tega je največ smrtnih nesreč v lokalnem okolju, tam kjer vozniki do obisti poznajo vsak ovinek in tudi torni koeficient, če hočeš... Jaz točno vem, kje in v kakšnih pogojih bom zletel s ceste in se ubil, zato ne rabim nobene primerjave z nemškim tornim koeficientom...
Ne vem kdaj boste končno pogruntali, da je stvar predvsem v naših glavah. Naše butaste glave povzročijo veliiiiko večino nesreč, le majhen procent pa ceste in tehnične napake.
Z ostalim pa se povsem strinjam. Vsi navedeni primeri si ravnotako zaslužijo strogih kazni.