kixs je napisal/-a:
Glede na to, da je cedalje vec govora o teh prepocasnih voznikih, verjetmi, da bodo zaceli tudi to preverjat.
Glede tvojih nejasnosti pa samo toliko... ce rad vidis meglo, potem jo vidis.
Z caps pa pisem samo ZATO, ker se delas neki pametnega in isces luknje, kjer jih ni. Problem je SAMO v tem, ker se preverjanje in kaznovanje zaenkart se ne izvaja!
ajd
Če nekdo nekaj izpostavi in želi nekaj razjasniti, še ne pomeni da se dela pametnega. Nisem pravnik in se na tem področju nimam za pametnega, vendar znam pa brati in znam se tudi zase postaviti, če je to potrebno. Vsekakor pa se trudim upoštevati zakone. Drugače pa bi tudi sam rad, da se začnejo izvajati še kakšni drugi ukrepi, med drugim tudi nadzor nad prepočasnimi. Ampak to ne gre kar tako, da ti policaj nekaj "od oka" oceni in napiše listek. Smo pravna država in edino členi zakona štejejo. In če tam nekaj ni dobro napisano, ti tudi policijsko izvajanje na tem področju ne bo dosti koristilo. Ko pridemo do denarja, se bo vsak želel izmuzniti in najti lukno v zakonu. Tudi jaz med drugimi. In če bi kdaj dobil kazen zaradi prepočasne vožnje (govorim teoretično, ker se ne štejem med tiste ki delajo kolono, ampak med tiste, ki so v koloni), bi zagotovo iskal luknjo v zakonu. In glede na to, da imamo kar dva pravnika v družini, bi to verjetno tudi našli. Ampak to ne pomeni, da sem jaz slab, ker to počnem, ampak je slab zakon, ker to dovoljuje. Govorim hipotetično, ker do tega še ni prišlo in upam da ne bo, če pa bo pa bo scenarij verjetno zelo podoben napisanemu.