Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 11, 2008 10:57 pm

goldhorn je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:sam osnovne gradbene zadeve in tehnologija, ki ni bla v fazi tople vode je bla pa dostopna vsakomur.

NI RES!

ko se je zidala naša bajta - okol leta 82 (pa verjetno še prej in kasneje) ni bilo mogoče dobit gradbenega materiala
zato, da si dobil 1 paleto cementa, si rabil veze
še veliko večje, če si rabil cel tovornjak (kako pa češ drgač zabetonirat plato)
problem z opeko
problem z strešniki - ni bilo dobave, pošiljali so ven slabo žgane, ker ni bilo mazuta itd...
mivka v trgovini? nope. krast je blo treba in se pazt inšpektorjev
problem z okni, železom (baje ma naša ograja več železa kot pa temelji od hiše)

ni bil pa problem dobit kredita, problem je biu v tem ker si ga moral zapravit. V nasprotnem primeru ti ga je pojedla inflacija. Materiala pa nisi mogel kupit. Zakon ane?

A ni čudno, da so kljub velikem pomanjkanju gradbenega materiala vsi zgradili hiše?

Ali ni še bolj čudno, da si je lahko vsak delavec v železarni kupil zemljo in zgradil hišo? Danes bo tak delavec v najboljšem primeru nahranil družino in prišparal za nekaj kvadratov zemlje v svojem življenju.

Goldhorn, lahko prideš pogledat hišo 40 let staro, ki jo obnavljam. Z navadnim kladivom naredim v steno lahko luknjo pa potem s špoohtlnom poberem ves pesek in "kao" mivko (savsko mivko) poburam dol do ceglov. Če bi danes tako gradili, bi stolpnice razpadle v enem letu. Sva lansko leto avgusta postavljala komplet novo streho, pa je bilo treba celo hišo ojačat zarad tega - streha je pa lažja kot tista prej.

Včasih je bil denar, pa ni bilo materiala, delo je bilo petina cene materiala, danes je pa ves material, pa delo 2x dražje od materiala, ampak denarja ni, midva imava skupaj čez 2000 evrov plače, pa nama od lanskega avgusta še ni uspelo poštimat mansarde (brez kredita, samo s plačama - vsak mesec nekaj materiala, delava pa vse sama) Tako da, res so zgradili hiše vsi delavci lahko, kvaliteta pa ni bila niti za k od kvalitete.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr jun 11, 2008 11:17 pm

Pijancem bi jaz kazni se bolj povisal, sej je vse pijano, poglejte kolk so jih pozaprl za streznitve. 5000€. Ce ne mores placat prodaj avto.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jun 12, 2008 12:35 am

sundaydriver je napisal/-a:Pijancem bi jaz kazni se bolj povisal, sej je vse pijano, poglejte kolk so jih pozaprl za streznitve. 5000€. Ce ne mores placat prodaj avto.

js bi jim pa kornete za sladoled kupu pa 30% popusta na nocne omarce dal.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 22, 2008 7:29 pm

A ve morda, koliko je po novem kazni za kolesarja, ki se vozi po avtocesti?
Sem slučajno danes videl eno skupinco kolesarjev, ki je vozila po ozkem prehodu med voziščem in ograjo na viaduktu Škedenj II. na Štajerski avtocesti (med tuneloma Golo rebro in Pletovarje pri Slovenjskih konjicah). Očitno se jim ja pokvaril kombi in so ga raztovorili, pa z bicikli naprej. Bilo jih je ene 5-6, pa še en si je kolo sestavljal skupaj pri kombiju na odstavni niši med viaduktoma. :D :D

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 22, 2008 7:52 pm

sundaydriver je napisal/-a:Pijancem bi jaz kazni se bolj povisal, sej je vse pijano, poglejte kolk so jih pozaprl za streznitve. 5000€. Ce ne mores placat prodaj avto.

5 jurjev misliš, koliko bi jih dobilo, če prodajo avte? :lol: :lol: :lol:

ovip
Nov uporabnik

Napisal/-a ovip So jun 28, 2008 12:41 pm

kakšna je sedaj kazen za 1.0+ v krvi ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jun 28, 2008 1:44 pm

ovip je napisal/-a:kakšna je sedaj kazen za 1.0+ v krvi ?

tukaj imas e-brosuro pa si jo malo preberi...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 14#1007014

drugace pa to mislis 1,0 + promila...
to pomeni glej od 0,38 - 0,52 mg/l izdihanega zraka (0,8 - 1,1promila) - 500€ + 9KT ali 570€ + 9KT
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 05, 2008 11:52 pm

dons prebral v Slovenskih novicah, da je nekdo napihal 3,11 promila (!!!!!). Ma sj to ne morš verjet, kolk se folk nalit vozi okrog.

Sem pa cca. 1 uro nazaj v enem baru gledal 2 motorista, ki sta bila kr precej nabasana (ja že na daleč se vidi, da nista bila trezna) in se kasneje tud odepljala s sovoznikoma. Res neverjetno, kaj si nekateri upajo, potem je pa vse drugo krivo (tud sam bi dons fasal motorista zrd njegove neumnosti).
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jul 15, 2008 11:14 pm

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=178359

Jaz sem pričakoval celo slabše rezultate, upajmo, da bo izboljšanje trajno. Tudi strah pred zakonom se je nekoliko omehčal, ljudje vozijo bolj tekoče in dinamično, skratka jaz sem s to na horuk predvolilno potezo zadovoljen, kaj pa vi?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jul 16, 2008 12:20 am

Pridi se malo v LJ vozit 40 po cestah, kjer je omejitev 60, pa mi potem govori o neki dinamiki. Folk pospešuje, kot da je liter goriva najmanj 5€.
Po avtocesti si pa itak najhitrejši s 130, pa še to se vsake dva izvoza najde kak i****, ki kampira na levem pasu s sproščujočih 90 in ne j**e žive sile. In ne govorim samo za obvoznico. Dosti sanjačev je očitno presedlalo z regionalk na AC po uvedbi vinjet, ko bi le tudi hitrost prilagodili avtocesti primerno...meni gre vsak dan bolj na bruhanje.
Tiste cestninske hišice pa so tudi eno veliko sranje, naj jih že enkrat porušijo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr jul 16, 2008 12:34 am

poz!

bass je napisal/-a:Pridi se malo v LJ vozit 40 po cestah, kjer je omejitev 60, pa mi potem govori o neki dinamiki. Folk pospešuje, kot da je liter goriva najmanj 5€.
Po avtocesti si pa itak najhitrejši s 130, pa še to se vsake dva izvoza najde kak i****, ki kampira na levem pasu s sproščujočih 90 in ne j**e žive sile. In ne govorim samo za obvoznico. Dosti sanjačev je očitno presedlalo z regionalk na AC po uvedbi vinjet, ko bi le tudi hitrost prilagodili avtocesti primerno...meni gre vsak dan bolj na bruhanje.
Tiste cestninske hišice pa so tudi eno veliko sranje, naj jih že enkrat porušijo.

Če mene kdo kaj vpraša, bi se moglo na dvopasovnicah uvest, da je lahko na levem pasu hitrost manjša za max 5%, Vse ostale pa kazen. po Ptujski cesti čez celi Maribor, je omejitev 70, povprečna hitrost pa takšna da, če prideš na zeleni val; Pelješ prva 2 semaforja skozi, pri tretjem pa lahko gledaš celi potek, od rdeče, vseh levih/desnih, zelene in speljevanja. Pripelješ pa se točno na zeleno. Naslednjič ko grem na delo, bom posnel vso to vožnjo. Katastrofa! Ni čudno, da dosegajo povprečne porabe po mestu 5L, ko pa je povprečna hitrost 10km/h. Dinamika, dinamika! Ko je zelena se pelje. ne pa da v enominutnem intervalu, pridejo skozi trije avtomobili! Bo treba nekaj naredit glede tega.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr jul 16, 2008 9:35 am

to itak vsak dan spremljam novice in vedno pošteno napihajo takšnim bi jst dal vratolomne kazni ampak ne pa za prekoračitve 10km/H poa ne vem kaj no,brezveze zadnjiuč so me dobili celjski policisti in to izven naselja omejitev je bla 60 jst sem pelu 71 in mi je dal za 60eur,oz.17dni 30eur,pa to nima smisla pomojen ni imel tisti dan dobenga pa še vidu je aha žabar dejmo ga!!!Ko sem se vračal sem srećal bratranca u uniformi kot policist in sem mu pokazal pa je rekel da mni to nebi smeli napisati ker se ne gre za u naselje,pa baje imajo oni v Lj,10-15km/h tolerance torej ZAKON??????????????????? :roll:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jul 16, 2008 10:59 am

kaj sploh jamras za 30e.... MENE SO ZE 2X ZA 1000+ € POJEBAL.

pa prisezem pri vsem kar mi je ok v lajfu, da nisem bil kriv ne za eno ne drugo sceno. bil sm sam pravi kandidat za normo izpolnit pa se mal sm jezik stegnu prevec.

sm dobu pa tut ene par upravicenih kazni in sm jih pac brez slabe volje poravnal ker sm res krsu prometne predpise..

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo Sr jul 16, 2008 1:13 pm

Voith je napisal/-a:kaj sploh jamras za 30e.... MENE SO ZE 2X ZA 1000+ € POJEBAL.

pa prisezem pri vsem kar mi je ok v lajfu, da nisem bil kriv ne za eno ne drugo sceno. bil sm sam pravi kandidat za normo izpolnit pa se mal sm jezik stegnu prevec.

sm dobu pa tut ene par upravicenih kazni in sm jih pac brez slabe volje poravnal ker sm res krsu prometne predpise..

sj ni jamram boli me za to sm že plačal,ampak hočem povedati kako naši zvesti policisti talajo položnice :?

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jul 16, 2008 1:19 pm

Pač nisi blondina, ki bi takoj na licu mesta naredila alkotest. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jul 16, 2008 2:35 pm

Pohvale vredno, da je toliko manj mrtvih. S tem da se je za vprašati, če je to posledica novega zakona?

Moje mnenje(celoten post je samo moje mnenje, mind flow) je da delno je to posledica tega zakona, delno pač splet okoliščin :? Tudi ko so leta 2003(tam nekje) dvignili kazni je bila situacija prve pol leta bajna, potem se je začel šov po cestah. Vseeno je tisti šov potekal v trendu prejšnjih in kasnejših let. Toda tistega leta je bilo prve pol leta pač dobro in je tako potem celo leto izpadlo dobro. Vlada se je trkala po prsih in to je bilo to. Enako bo letos :roll:

Če odgovorni oziroma vodilni niso sposobni ljudi prepričat v nekaj na drug način kot z izsiljevanjem in ustrahovanjem, so to potem slabi vodilni.To je enako kot bi ti šef reku, da moreš pridet delat čeprav si že oddelal svoje tisti dan in ti ne reče prosim pridi delat boš nagrajen ampak ti reče zgin delat če bi jutri še rad imel službo. V enakem pogledu je to slab šef.

Kaj bo potem, če ukinejo res davek na dohodek. To pomeni da bo plača, ki jo sedaj dobite namesto 1150 eur, bo potem kak euro manj kot 2000eurov. Torej kaj bo potem, spet 100% dvig kazni da se bo stopnja izsiljevanja obdržala na istem mestu? Pa ne me narobe razumet, predpisi so za to da se jih upošteva, ampak pri nas ponekod so tako postavljeni da za drugega kot policijo niso primerni :evil:

Kaj če bi enkrat za spremembo se te provide spravile na AC, nekdo od šefov pa bi jim razložil da njihova naloga ni samo divjanje po AC in izzivanje dirk z ostalimi da ga potem lahko oglobijo. Naj se enkrat dajo v čredo in gledajo kaj ti ljudje počnejo po obvoznici in AC. 90km/h in preskakovanje pasov kot v legendarni igrici the Frog.

Ker so gor na vrhu taki analitiki, naj enkrat naredijo praktično vajo ne samo teorijo kaj v realnem cestnem prometu pomeni če nekoga ustavijo pijanega kot čep pri 40km/h in kaj pomeni če ustavijo enega čisto treznega pri 60km/h. Pa sej 5 letni otrok ve kaj je bolj nevarno. Tako pa se lahko pijan voziš naokoli po predpisih pa imaš zelo malo možnosti da te ustavijo, če le nisi tako pijan da ne moreš voziti ravno in vijugaš okoli.

Pa nazaj k zakonu... mogoče je res preprečil marsikatero žrtev in hvala falusu da je tko in ne drugače. Pa vseeno mislim, da cilj zakona ni bil dosežen! Ko se kazen dvigne iz 250eur na 1000eur, bi pričakoval da bo namesto 130 mrtvih le 50 udeležencev v prometu. Kaj to pove? Da je zakon dober? Da se Žerjav in Mate upravičeno tolčeta po prsih v svojih izjavah? Naj naredita analizo, koliko ljudem sta posredno ukradla denar brez nekega pravega razloga, ker so rahlo prekoračili omejitev, ali pa so jo sredi noči nekje kjer je bila samo policija in ta človek. Koliko ljudi je imelo lažjo prometno nesrečo in so bogi zakreditirani ljudje morali klicati policijo, da so lahko uveljaljali kasko, zraven pa prejeli državno nagrado 300-400 eurov za neprilagojeno hitrost, pa čeprav so odleteli ven iz ceste po listju, ledu... Res hvala jim za takšno pomoč že v tako lepih trenutkih!

Torej veseli me, da se je stanje izboljšalo kar se tiče masakra pri nas ( če se je res bo pokazal čas), toda koliko ljudi vsak mesec odplačuje neke glomazne kazni, kjer niso ogrožali nikogar in je bil samo splet okoliščin takšen da je bila tam policija, in podobne delikatne situacije? To pa je poraz in odnos do naroda...

Pa še zadnja cvetka iz Slovenskih novic iz pred par dni. Nek tip se je vozil s kolesom, pač malo hitreje in je padel s kolesom po cesti (trezen) in ker je pač rabil intervencijsko pomoč so mu napisali kazen za neprilagojeno hitrost :lol:

p.s. nism ne levo ne desno politično usmerjen, tudi kazni še nism fasal nobene to je samo moj subjektivno-objektiven pogled na situacijo.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo Sr jul 16, 2008 4:02 pm

ja 15manj mrtvik kt lani uau počakte do konca leta kok so pa že zaslužili :x

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jul 16, 2008 7:34 pm

Psepi je napisal/-a:Pohvale vredno, da je toliko manj mrtvih. S tem da se je za vprašati, če je to posledica novega zakona?

Moje mnenje(celoten post je samo moje mnenje, mind flow) je da delno je to posledica tega zakona, delno pač splet okoliščin :? Tudi ko so leta 2003(tam nekje) dvignili kazni je bila situacija prve pol leta bajna, potem se je začel šov po cestah. Vseeno je tisti šov potekal v trendu prejšnjih in kasnejših let. Toda tistega leta je bilo prve pol leta pač dobro in je tako potem celo leto izpadlo dobro. Vlada se je trkala po prsih in to je bilo to. Enako bo letos :roll:

Če odgovorni oziroma vodilni niso sposobni ljudi prepričat v nekaj na drug način kot z izsiljevanjem in ustrahovanjem, so to potem slabi vodilni.To je enako kot bi ti šef reku, da moreš pridet delat čeprav si že oddelal svoje tisti dan in ti ne reče prosim pridi delat boš nagrajen ampak ti reče zgin delat če bi jutri še rad imel službo. V enakem pogledu je to slab šef.

Kaj bo potem, če ukinejo res davek na dohodek. To pomeni da bo plača, ki jo sedaj dobite namesto 1150 eur, bo potem kak euro manj kot 2000eurov. Torej kaj bo potem, spet 100% dvig kazni da se bo stopnja izsiljevanja obdržala na istem mestu? Pa ne me narobe razumet, predpisi so za to da se jih upošteva, ampak pri nas ponekod so tako postavljeni da za drugega kot policijo niso primerni :evil:

Kaj če bi enkrat za spremembo se te provide spravile na AC, nekdo od šefov pa bi jim razložil da njihova naloga ni samo divjanje po AC in izzivanje dirk z ostalimi da ga potem lahko oglobijo. Naj se enkrat dajo v čredo in gledajo kaj ti ljudje počnejo po obvoznici in AC. 90km/h in preskakovanje pasov kot v legendarni igrici the Frog.

Ker so gor na vrhu taki analitiki, naj enkrat naredijo praktično vajo ne samo teorijo kaj v realnem cestnem prometu pomeni če nekoga ustavijo pijanega kot čep pri 40km/h in kaj pomeni če ustavijo enega čisto treznega pri 60km/h. Pa sej 5 letni otrok ve kaj je bolj nevarno. Tako pa se lahko pijan voziš naokoli po predpisih pa imaš zelo malo možnosti da te ustavijo, če le nisi tako pijan da ne moreš voziti ravno in vijugaš okoli.

Pa nazaj k zakonu... mogoče je res preprečil marsikatero žrtev in hvala falusu da je tko in ne drugače. Pa vseeno mislim, da cilj zakona ni bil dosežen! Ko se kazen dvigne iz 250eur na 1000eur, bi pričakoval da bo namesto 130 mrtvih le 50 udeležencev v prometu. Kaj to pove? Da je zakon dober? Da se Žerjav in Mate upravičeno tolčeta po prsih v svojih izjavah? Naj naredita analizo, koliko ljudem sta posredno ukradla denar brez nekega pravega razloga, ker so rahlo prekoračili omejitev, ali pa so jo sredi noči nekje kjer je bila samo policija in ta človek. Koliko ljudi je imelo lažjo prometno nesrečo in so bogi zakreditirani ljudje morali klicati policijo, da so lahko uveljaljali kasko, zraven pa prejeli državno nagrado 300-400 eurov za neprilagojeno hitrost, pa čeprav so odleteli ven iz ceste po listju, ledu... Res hvala jim za takšno pomoč že v tako lepih trenutkih!

Torej veseli me, da se je stanje izboljšalo kar se tiče masakra pri nas ( če se je res bo pokazal čas), toda koliko ljudi vsak mesec odplačuje neke glomazne kazni, kjer niso ogrožali nikogar in je bil samo splet okoliščin takšen da je bila tam policija, in podobne delikatne situacije? To pa je poraz in odnos do naroda...

Pa še zadnja cvetka iz Slovenskih novic iz pred par dni. Nek tip se je vozil s kolesom, pač malo hitreje in je padel s kolesom po cesti (trezen) in ker je pač rabil intervencijsko pomoč so mu napisali kazen za neprilagojeno hitrost :lol:

p.s. nism ne levo ne desno politično usmerjen, tudi kazni še nism fasal nobene to je samo moj subjektivno-objektiven pogled na situacijo.

Zelo, zelo dobro napisano!
Vsaka medalja ima dve plati. Mislim sam zelo podobno pa (hvalabogu) še nisem fasal nobene kazni in tudi politično nisem ne na strani vlade, ne na strani opozicije.
Sam že dolgo časa opozarjam na to, da smo za situacijo na cestah (kakršna pač je) krivi VSI. (Mi, ki se skušamo držati predpisov, pa se kdaj ponesreči, da se jih ne, še verjetno najmanj - veliko bolj pa zakonopredlagalci (vlada), zakonodajalci (parlament) in seveda (last, but not least) zakonoizvajalci (POLICIJA), ki se dostikrat zavestno ne ukvarja s tistimi, ki predpise zavestno kršijo (ker jih je težje oglobit, kot tiste, ki kdaj ponesreči kršijo predpise).

Tole s klicanjem policije za kasko pa je še posebej dobro napisano. Sam vem za dogodek, ko je človek na poti z dvorišča udaril z vrati od dvorišča svoj avto. Seveda je zaradi kaska moral klicati policijo. Prideta dva policaja (odveč povedati, da ju je čakal skoraj 2 uri) in dobil je kazen, ker ni dobro odpr vrat od dvoriščal. Policaji pač imajo drago uro...

Samo kako ne razumejo.. Že od nekdaj je znano, da če je sam palica brez korenčka, potem ima celotna zadeva kontraučinek.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr jul 16, 2008 8:07 pm

bigturbo je napisal/-a:to itak vsak dan spremljam novice in vedno pošteno napihajo takšnim bi jst dal vratolomne kazni ampak ne pa za prekoračitve 10km/H poa ne vem kaj no,brezveze zadnjiuč so me dobili celjski policisti in to izven naselja omejitev je bla 60 jst sem pelu 71 in mi je dal za 60eur,oz.17dni 30eur,pa to nima smisla pomojen ni imel tisti dan dobenga pa še vidu je aha žabar dejmo ga!!!Ko sem se vračal sem srećal bratranca u uniformi kot policist in sem mu pokazal pa je rekel da mni to nebi smeli napisati ker se ne gre za u naselje,pa baje imajo oni v Lj,10-15km/h tolerance torej ZAKON??????????????????? :roll:

Če te je hopsnal Mikša si itak imel še srečo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 16, 2008 10:25 pm

NaceM je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:Pohvale vredno, da je toliko manj mrtvih. S tem da se je za vprašati, če je to posledica novega zakona?

Zelo, zelo dobro napisano!
Vsaka medalja ima dve plati. Mislim sam zelo podobno pa (hvalabogu) še nisem fasal nobene kazni in tudi politično nisem ne na strani vlade, ne na strani opozicije.
Sam že dolgo časa opozarjam na to, da smo za situacijo na cestah (kakršna pač je) krivi VSI. (Mi, ki se skušamo držati predpisov, pa se kdaj ponesreči, da se jih ne, še verjetno najmanj - veliko bolj pa zakonopredlagalci (vlada), zakonodajalci (parlament) in seveda (last, but not least) zakonoizvajalci (POLICIJA), ki se dostikrat zavestno ne ukvarja s tistimi, ki predpise zavestno kršijo (ker jih je težje oglobit, kot tiste, ki kdaj ponesreči kršijo predpise).

Tole s klicanjem policije za kasko pa je še posebej dobro napisano. Sam vem za dogodek, ko je človek na poti z dvorišča udaril z vrati od dvorišča svoj avto. Seveda je zaradi kaska moral klicati policijo. Prideta dva policaja (odveč povedati, da ju je čakal skoraj 2 uri) in dobil je kazen, ker ni dobro odpr vrat od dvoriščal. Policaji pač imajo drago uro...

Samo kako ne razumejo.. Že od nekdaj je znano, da če je sam palica brez korenčka, potem ima celotna zadeva kontraučinek.

Zelo dobro napisano....in se zelo strinjam. Ampak vedite pa nekaj...kakorkoli je prisotna policija se mora izdat nalog. Vsaj v takih primerih ko gre za zapisnik in podobno....sam sem imel primer ko sem po nesreči ruknil avto pred sabo ( na parkingu) .....lepo zataknil listek z mojo fonsko in šel ( tako se dela oz. tako so men učili....kamot bi lahko pobegnil saj videl ni nihče) škoda na hitrp je bila odljomljen okvir tablice na oškodovanem avtu.....na mojem se ni vidl nič(tako da niti dokazat ne bi mogli) . Seveda ker je avto vozla ženska... je bla prvo panika....poklicala policijo še predenj je poklicala mene.......jaz lepo pridem nazaj pride policija nardi zapisnik.....in lepo policaj izjavi da ne bi rabla policije saj bi samo izpolnila evro obrazec in stvar rešena..... v tem primeru pač MORA meni dati kazen ( lepo mi je razložu da kazen mora napisat ker je nardil policijski zapisnik o nesreči.... dal mi je najmanšo možno kazen (napačen premik vozila) in zadeva rešena.....seveda najbolj smešno pa da me ženska kliče nasljednji dan da sploh ne bo rabla moje zav. police ker škode na avto ni... in ji je lokalni mehanik porihtal za dva pira in se opravičla ker sem pač zard nje dobil kazen.....

Spoštujem policaje in še do z daj nisem imel pripomb.. pa sem nardil že marsikero neumnost na cesti... bil prehiter... bil brez izpita.... nehomologirane zadeve... preglasna muzika...... ampak kazen pa sem mogoče dobil v 1% primerih......pa še to verjetn od tistih ki so pač zajebani..... ampak takih je malo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov