Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po nov 19, 2007 10:35 pm

ne zanima me glede smiselnosti...zanima zarad tega, ker če ma kdo kako bi lahko na tehnicnem to opravičl(bre avtom. nastavitve in pranja žarometov....)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po nov 19, 2007 11:52 pm

Jaz sem v začetku oktobra delal tehnični z ksenom kitom 6000K v fiat bravotu, luči od mareje imam, ki imajo lečo. Na tehničnem je samo pogledal kako sveti snop in ni nič rekel glede ksenona. Pa je odprl haubo in videl balast za desno luč, ker ga nemoreš zgrešit. Delal sem ga pa v trzinu.

Drugač sem iz belekrajine, kjer je verjetnost da te ustavijo policaji dosti velika, in če greš v soboto ven, te skoraj 100% ustavijo vsaj enkrat. In problemov zaradi ksenona nisem nikoli imel.
Slika

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki To nov 20, 2007 7:50 am

GO je napisal/-a:Mam sicer eno banalno vprašanje ali lahko menjaš pr luči od golfa 4 sam parabolo tako da bi mela lečo? Ker komplet luči niso glih pocen. Pa še pregledu na LPP - ju se izogneš ker ostanejo cifre na ohišju luči enake in štimajo z papirji avta.

Kaj na moje vprašanje ne pozna noben odgovora :?: :idea:

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER To nov 20, 2007 2:03 pm

Ne res??? Točno tisti me zanimajo ki majo ORIGINAL KSENON ZA GOLF 4.

Moja punca ima golfa IV TDI 101ks karavana z opremo SPECIAL l.2003 in z vso možno opremo razen navigacije, šibedaha in usnjenih sedežev. Ima pa tudi original XENON luči s pranjem in avtomatskim uravnavanjem višine. Sveti pa odlično noter pa ima 4300K. Žarometi se skoz prilagajajo in je to vidno predvsem če se pelješ čez kak hribček. Takšni golfi so zelo redki in sem ga dolgo iskal ampak se je splačalo, odličen avto in super za vozit, predvsem udoben na daljših vožnjah.
TDI POWER

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To nov 20, 2007 2:25 pm

Mene zanima kako so kaj tele xenonke za 80 Eur ??

http://www.bolha.com/oglas2398062

ali pa tele

http://www.bolha.com/oglas2778370

ali tole

http://www.bolha.com/oglas2788651

A je sploh kakšna razlika med temi xenonkami, oz. kaj pravite nad temi omenjenimi xenonkami ???

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki To nov 20, 2007 3:26 pm

AM je napisal/-a:A je sploh kakšna razlika med temi xenonkami, oz. kaj pravite nad temi omenjenimi xenonkami ???

jaz mam tele http://www.bolha.com/oglas2788651

drgač bi pa raje vzel tele http://www.bolha.com/oglas2778370 ker majo kot neko ploščico za usmerjanje snopa če jaz prou vidim ne bom pa trdil da je to to.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To nov 20, 2007 4:13 pm

Kolk časa pa že imaš te ?? In kak si zadovoljen ??

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek To nov 20, 2007 5:55 pm

Jast mam tud iste kot GO, pa mislem da je vse skupaj enako samo v drugačnih škatlah, velikih razlik ziher ni.
batek

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi To nov 20, 2007 8:39 pm

So mogoče že kakšne povratne informacije, če xenonke R tipa s ploščico kaj "bolje pristojijo" avtomobilom z navadnimi žarometi?
Mislim seveda na bleščanje?
Ali ga je kaj manj?

lpB

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Sr nov 21, 2007 7:51 am

AM je napisal/-a:Kolk časa pa že imaš te ?? In kak si zadovoljen ??

En teden, razlika je sicer očitna, sam koliko so kvalitetni ti pa neznam povedat, in koliko časa bojo delali, sicer pa ma pa kit eno leto garancije in men je prvega sem mel mal drgačen dizajn in ni delal pa so mi ga zamenjali sicer je trajal skoraj 3 tedne ampak kaj pol sedaj zaenkrat dela BP. :D

boklavdi je napisal/-a:So mogoče že kakšne povratne informacije, če xenonke R tipa s ploščico kaj "bolje pristojijo" avtomobilom z navadnimi žarometi?
Mislim seveda na bleščanje?
Ali ga je kaj manj?

lpB

Tole pa tud mene zanima.

GO je napisal/-a:
GO je napisal/-a:Mam sicer eno banalno vprašanje ali lahko menjaš pr luči od golfa 4 sam parabolo tako da bi zmontiral parabolo z lečo? Ker komplet luči niso glih pocen. Pa še pregledu na LPP - ju se izogneš ker ostanejo cifre na ohišju luči enake in štimajo z papirji avta.

Kaj na moje vprašanje ne pozna noben odgovora :?: :idea:

Jaz še kar vstrajam pr vprašanju :?

edit mactron: v naslednjo strni v en post ne pa nabijat 3
ali vec zapovrstjo; zato obstaja copy/paste

Sorry ne bom več

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr nov 21, 2007 2:51 pm

No zato sprašujem, ker sem imel eno leto kit, ki ima zdaj trenutno ceno 200 Eur, pa takšen kit imajo 4 moji znanci in čisto vsi imamo probleme z crkovanjem žarnic . Pač po letu dni crkne žarnica, meni je na srečo crknila med garancijo in sem zamenjal ampak je potem kmalu iz garancije crknila še druga, tako da sem zdaj kar nabavu te za 80 eur, ker se ne splača tiste za 200 eur, ravno zato, ker ni nobenih razlik med dražjimi in cenejšimi xenonkami, samo da je firma napisana, pa je to to. To sem pa videl, ko sem montiral kolegu, ki je hotu met te cenejše. Samo zanima me kako so kaj vzdržljive.

Dejansko če tak gledaš in če mi bodo zdržale več kot pol leta, ko je bolje kot pa tiste za 200 eur. Garancija je pa tak 1 leto, tako da bomo videli če bo kakšna razlika.
Pomoje ne ...

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Sr nov 21, 2007 3:38 pm

AM je napisal/-a:No zato sprašujem, ker sem imel eno leto kit, ki ima zdaj trenutno ceno 200 Eur, pa takšen kit imajo 4 moji znanci in čisto vsi imamo probleme z crkovanjem žarnic . Pač po letu dni crkne žarnica, meni je na srečo crknila med garancijo in sem zamenjal ampak je potem kmalu iz garancije crknila še druga, tako da sem zdaj kar nabavu te za 80 eur, ker se ne splača tiste za 200 eur, ravno zato, ker ni nobenih razlik med dražjimi in cenejšimi xenonkami, samo da je firma napisana, pa je to to. To sem pa videl, ko sem montiral kolegu, ki je hotu met te cenejše. Samo zanima me kako so kaj vzdržljive.

Dejansko če tak gledaš in če mi bodo zdržale več kot pol leta, ko je bolje kot pa tiste za 200 eur. Garancija je pa tak 1 leto, tako da bomo videli če bo kakšna razlika.
Pomoje ne ...

AM po moje tud ni neke bistvene razlike v kvaliteti, je pa ena prednost cenejših, bistveno manj denarja vržeš stran če ti crkne po preteku garancije in si nabaviš drugi komplet 8)

AM ali ti morda veš kako je z parabolo pri golf 4 se jo da menjati?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 21, 2007 3:48 pm

GO je napisal/-a:
AM je napisal/-a:No zato sprašujem, ker sem imel eno leto kit, ki ima zdaj trenutno ceno 200 Eur, pa takšen kit imajo 4 moji znanci in čisto vsi imamo probleme z crkovanjem žarnic . Pač po letu dni crkne žarnica, meni je na srečo crknila med garancijo in sem zamenjal ampak je potem kmalu iz garancije crknila še druga, tako da sem zdaj kar nabavu te za 80 eur, ker se ne splača tiste za 200 eur, ravno zato, ker ni nobenih razlik med dražjimi in cenejšimi xenonkami, samo da je firma napisana, pa je to to. To sem pa videl, ko sem montiral kolegu, ki je hotu met te cenejše. Samo zanima me kako so kaj vzdržljive.

Pomoje ne ...

AM po moje tud ni neke bistvene razlike v kvaliteti, je pa ena prednost cenejših, bistveno manj denarja vržeš stran če ti crkne po preteku garancije in si nabaviš drugi komplet 8)

AM ali ti morda veš kako je z parabolo pri golf 4 se jo da menjati?

ne mores zamenjat parabole z leco.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man Sr nov 21, 2007 5:01 pm

AM je napisal/-a:No zato sprašujem, ker sem imel eno leto kit, ki ima zdaj trenutno ceno 200 Eur,...

Če ni skrivnost.. Kaixen?

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Sr nov 21, 2007 5:36 pm

Tkole da nm nove teme odpru pa neki sm tut začel brat ampak ste se res razpisal tko da bom kr povedu kaj me zanima , pa ne zamert. Mam P307 in angeleyes ( notr so zdej žarnce potanovm H1) zdej pa še nameravam xnenonke dat gor.Mam ponudbo od BOSHA XNENON KIT 6000K za 120 evrov + 45evrov montaže. Je zadeva uredu ? Drago pocen?
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 21, 2007 10:44 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 546#822546

na tem linku imaš o boschu napisano in njegovih kitih. Ki niso njegovi.
In niti ti nebi trebalo brati vseh strani, ampak maš povzetke narete v posebej eni temi. Malo je treba pogledat okol sebe. :)

45€ za montažo?? Za tai dnar si še kupim rezervno žarnico pa balast, doma pa sam zmontiram kit. 10 minutk dela.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Sr nov 21, 2007 11:28 pm

glej js ti bom tk povedo...mam sam ta kit kao od boscha, pa morn priznat da mi ze vec kot pol leta dela brezhibno, nikol se kakih tezav! zto pa rajs daj 120€ za ta kit, kot pa 100€ zua kir drug kit! namrec moj kolega se je zajebu, ko sm reko da je itak use isti falus, pa je kupu un kit za 100€! cez 2 dni mu je balast crkno! mogoc slucajno, al pa so usi tisti kiti u kurcu! tk da mislim da se zrad 20€ vec nebos spufu! to so moje izkusnje, lahk da sm edini tak! :) za montazo je pa res prevec 45€! to si sam zmontiras, pogledas malo brosure, malo po tej temi mislim da je blo ze tut razlozeno neki na kratko,tk da mislim da pri montazi nebos mev problemov!
ajde lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 21, 2007 11:34 pm

Bosch ne dela kitov. Je isti drek kot ostale jajce za 90€. Meni špila brez problema, kolegom tud, pa smo nabavli za 90€. Tu ti je vse odvisno, kako srečo maš. Nekaterim crkne po 2 tednih, drugim dela eno leto.

Tvojemu kolegu je kit za €100 ckrno, meni pa za 90€ dela že lep čas. :lol: Tolko o cenah in razlikah kvalitete.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Če nov 22, 2007 12:06 am

glej sj sm napiso da je moj kolega glih meu nesreco, da je na takega naleto :)
en drug kolega pa montira bosch kite, pa jih je zmontiro recma ze okol 50 min., pa se noben ni kaj j*** krizo :)
drgfac je use nek kitajski šit, zdj pa loterija, a bos dobu fajnega al ne :) fajn pa je da dobis zravn garancijo
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če nov 22, 2007 12:15 am

Pa pol dobro voljo prodajalca, če ti bo upošteval garancijo. :lol:

Dans te hitro napizdijo :evil:

Sicer pa tu ko sem jaz kupil, ti zamenja če crkne balast. Hvalabogu. Niti nočem da sploh pride do tega. Zamisli si da ti oba brenera ugasneta ponoči na cesti. Puf.... :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov