Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe sep 24, 2004 2:05 pm

To se splaca pocakat...

Nadgradnja klime je prezahteven in predrag projekt, sploh ce das na kak svoh motor. Bolje je kupiti avto s klimo.
Slika

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 2:15 pm

Se mi je zdel :shock:

Jah nic - bom pa se mal pocakal: shit doesn't just happen - shit takes time & effort.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe sep 24, 2004 2:35 pm

PaNTerSan je napisal/-a:Se mi je zdel :shock:

Jah nic - bom pa se mal pocakal: shit doesn't just happen - shit takes time & effort.

Samo za info nadgradnja klime stane samo meterial brez dela 330.000 in navzgor. Za recimo cliota ali golfa je nekaj čez 420.000. Pa še na čričkihj pridobiš...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe sep 24, 2004 3:12 pm

Jest jo ugasnem samo ko dragam, drgač jo imam pa skos prizgano
Slika Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe sep 24, 2004 3:17 pm

Kaki avto pa kupuješ za 600 000 SIT? Rec. že Vse Xantie imajo polavtomstsko klimo in za 600 000 jurjev lahko dobiš dober avto z dobro opremo pa še nekaj... Hidravlika je zadnje kaj bi ti pri takem avtu crknilo... Klima pa deluje zelo dobro... Sem imel 3 leta ko urica...

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 4:52 pm

xandrej je napisal/-a:Kaki avto pa kupuješ za 600 000 SIT? Rec.

Moj avto - debata.

xandrej je napisal/-a: že Vse Xantie imajo polavtomstsko klimo in za 600 000 jurjev lahko dobiš dober avto z dobro opremo pa še nekaj... Hidravlika je zadnje kaj bi ti pri takem avtu crknilo... Klima pa deluje zelo dobro... Sem imel 3 leta ko urica...

Hvala za izkusnjo :wink:

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po sep 27, 2004 12:12 pm

No glede na to, da kupuješ avto za 600 jurjev in to 2.8 Audija za 150 kilometrov na dan pa sprašuješ ali klimo ali ne... Pol lahko samo naredim: :roll:

Pa brez zamere... Dober nakup ti želim...

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Po sep 27, 2004 12:48 pm

Glede na to, da sem se spravil kupovat avto prvic v Zivljenju je :roll: rahlo zanicevanje.

Ampak brez zamere ... tnx se enkrat vsem :D

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po sep 27, 2004 1:04 pm

Glede na to, da se spravljaš prvič kupovat avto in gledaš avto za 600 000 SIT ki ima motor 2.8 ki plačaš ob 0% boniteti za zavarovanje osnovno 320 000 JURJEV ko da pihneš že sama cestnina je 46 000 SIT itd itd... in prvi avto pa take scene... Daj kupi si avto ki je prijaznejši za tvojo začetno vozniško pot tako kot za zavarovanje kot za motor in AUDI 2.8 sigurno ni poceni za vzdrževanje... Ne gre za zaničevanje ampak za nasvet tistih ki so že kupili kaki avto in že imajo izkušnje s tem... Mora bit tvoj prvi Avto AUDI? In manj kot 2.0 sploh ne gledaš.... Sorry samo to meni ni OK. Pol pa sprašuješ za klimo ali ja ali ne... Kupi si avto za 700 000jurjev pa boš imel klimo pa manjši motor in bolj prijazen tvojemu žepu... To je samo moje mišljenje in nasvet, ki ti ga lahko svetujem kaj pa boš naredil pa je itak tvoja odločitev.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 27, 2004 1:07 pm

xandrej: vsaka šola nekaj stane! :P
Slika

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Po sep 27, 2004 1:59 pm

xandrej je napisal/-a:Glede na to, da se spravljaš prviè kupovat avto in gledaš avto za 600 000 SIT ki ima motor 2.8 ki plaèaš ob 0% boniteti za zavarovanje osnovno 320 000 JURJEV ko da pihneš že sama cestnina je 46 000 SIT itd itd...

Verjetno predpostavljas, da sem naredil vozniski izpit in sem se 6 let vozil s kolesom. ce si to predpostavljal se motis. Za sabo imam 30.000km od katerih sem jih 20.000 naredil po Kanadi in Washington state-u (Seattle).
Avto sem imel rent-a-car od 50-100$/dan (toyota camry, mitsubishi galant, dodge stratus,...) + potni stroski, ki pa so v ZDA tako ali tako pol cenej kot pri nas - vse placa firma. In zgodovina se ponavlja tudi danes: potni stroski + 1/2 registracije placa firma (kar lepo pise drugje, da ni problem).

xandrej je napisal/-a:in prvi avto pa take scene... Daj kupi si avto ki je prijaznejši za tvojo zaèetno vozniško pot tako kot za zavarovanje kot za motor in AUDI 2.8 sigurno ni poceni za vzdrževanje...

To sva razcistila: "Assumption is the mother of all fuc*ups" :wink:

xandrej je napisal/-a:Ne gre za zanièevanje ampak za nasvet tistih ki so že kupili kaki avto in že imajo izkušnje s tem... Mora bit tvoj prvi Avto AUDI? In manj kot 2.0 sploh ne gledaš.... Sorry samo to meni ni OK. Pol pa sprašuješ za klimo ali ja ali ne... Kupi si avto za 700 000jurjev pa boš imel klimo pa manjši motor in bolj prijazen tvojemu žepu... To je samo moje mišljenje in nasvet, ki ti ga lahko svetujem kaj pa boš naredil pa je itak tvoja odloèitev.

No - v tem topiku sem spraseval TOCNO po dolocenem mnenju: klima da/ne zakaj?
V ZDA sem imel vedno klimo ampak sem jo uporabil samo enkrat, ko sem sel v Salt Lake city in je res peklo.
Zato je tvoje prvo mnenje (in hkrati prvi post) bilo eno tistih, ki je pomagalo k temu, da sem se odlocil ZA klimo.

Zakaj Audi sem tudi razlozil ze drugje. Ne predvidevaj.

Hvala za mnenje se enkrat ampak je vecina preostalega mnenja zame brezpredmetna, ker je temeljila na predvidevanjih.

Nisi prebral celega topika - namrec post na katerega si me spraseval kateri avto kupujem sem ti odgovoril (Fri Sep 24, 2004 5:52 pm) z linkom na debato. Ne zamerit ampak prehitro pride do "hujsih" nesporazumov, ki se jih danes v svetu piranj ni za privoscit.

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Po sep 27, 2004 2:31 pm

Sam sem imel podobne dileme... ali vzeti zelo zelo dobro ohranjen avto (MB w124) z večino opreme in brez klime? Ali malo manj ohranjenega z klimo? No, na koncu sem raje malo počakal in našel zelo dobro ohranjenega in s klimo (resda za malenkost višjo ceno od "povprečja"). Ni mi žal, da sem naredil tako. Sem pa vsekakor pomislil tudi na možnost, da bi klimo dal vgraditi naknadno (seveda ne nove za 500.000SIT), in morda bi se tako tudi odločil, če bi avtomobil kupoval jeseni, ne pa spomladi. Tako da... vsekakor klima da! Letni stroški recimo 10.000SIT za plin. Poleti praktično vedno "ON".
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Po sep 27, 2004 2:34 pm

Ja, sej res tako tako čudno sprašuješ. Enkrat praviš, da si že vozil s klimo,
po drugi strani pa sprašuješ, ali klimo ja, al ne.
Ameriški avtomobili pa tako al tako brez klime ne pomenijo nič, torej si vozil povprečne Am avte.
Klimo v star avto se ne splača dajat, ker je klima napram avtomobilu
nesorazmerno draga. Jaz sem avto letos menjal prav zato ker ni imel klime.
Omejitve so stare kot človek.

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Po sep 27, 2004 2:39 pm

Van je napisal/-a:Ja, sej res tako tako èudno sprašuješ. Enkrat praviš, da si že vozil s klimo,
po drugi strani pa sprašuješ, ali klimo ja, al ne.

Sploh nima veze - moj prvi post JASNO sprasuje za TOCNO doloceno mnenje.

Preberi si ga in ce mi pokazes kaj je "dvoumnega" dobis gajbo pira.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Po sep 27, 2004 2:43 pm

Star accord ma klimo, cena bi pa morala bit približno tam kjer si reku :)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po sep 27, 2004 2:46 pm

PaNTerSan je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Glede na to, da se spravljaš prvič kupovat avto in gledaš avto za 600 000 SIT ki ima motor 2.8 ki plačaš ob 0% boniteti za zavarovanje osnovno 320 000 JURJEV ko da pihneš že sama cestnina je 46 000 SIT itd itd...

Verjetno predpostavljas, da sem naredil vozniski izpit in sem se 6 let vozil s kolesom. ce si to predpostavljal se motis. Za sabo imam 30.000km od katerih sem jih 20.000 naredil po Kanadi in Washington state-u (Seattle).
Avto sem imel rent-a-car od 50-100$/dan (toyota camry, mitsubishi galant, dodge stratus,...) + potni stroski, ki pa so v ZDA tako ali tako pol cenej kot pri nas - vse placa firma. In zgodovina se ponavlja tudi danes: potni stroski + 1/2 registracije placa firma (kar lepo pise drugje, da ni problem).

xandrej je napisal/-a:in prvi avto pa take scene... Daj kupi si avto ki je prijaznejši za tvojo začetno vozniško pot tako kot za zavarovanje kot za motor in AUDI 2.8 sigurno ni poceni za vzdrževanje...

To sva razcistila: "Assumption is the mother of all fuc*ups" :wink:

xandrej je napisal/-a:Ne gre za zaničevanje ampak za nasvet tistih ki so že kupili kaki avto in že imajo izkušnje s tem... Mora bit tvoj prvi Avto AUDI? In manj kot 2.0 sploh ne gledaš.... Sorry samo to meni ni OK. Pol pa sprašuješ za klimo ali ja ali ne... Kupi si avto za 700 000jurjev pa boš imel klimo pa manjši motor in bolj prijazen tvojemu žepu... To je samo moje mišljenje in nasvet, ki ti ga lahko svetujem kaj pa boš naredil pa je itak tvoja odločitev.

No - v tem topiku sem spraseval TOCNO po dolocenem mnenju: klima da/ne zakaj?
V ZDA sem imel vedno klimo ampak sem jo uporabil samo enkrat, ko sem sel v Salt Lake city in je res peklo.
Zato je tvoje prvo mnenje (in hkrati prvi post) bilo eno tistih, ki je pomagalo k temu, da sem se odlocil ZA klimo.

Zakaj Audi sem tudi razlozil ze drugje. Ne predvidevaj.

Hvala za mnenje se enkrat ampak je vecina preostalega mnenja zame brezpredmetna, ker je temeljila na predvidevanjih.

Nisi prebral celega topika - namrec post na katerega si me spraseval kateri avto kupujem sem ti odgovoril (Fri Sep 24, 2004 5:52 pm) z linkom na debato. Ne zamerit ampak prehitro pride do "hujsih" nesporazumov, ki se jih danes v svetu piranj ni za privoscit.

Pa človek mogoče si naredil 30 000 kilometrov (toliko sem jih jaz delal v 1.5 meseca) dobro... Saj je vseeno ne bom se s teboj tukaj dajal... Naredi kar hočeš...

Če znaš brat: :con

1. Nisem pisal, da si sedaj naredil vozniški izpit ampak po 10 000 kilometrih na naših cestah še nisi profesionalec... :vrum

2. Če sem kaj v šolo hodil razumem, da 1 (prvič) kupuješ avto je tak ali ne? JE!!! To bo 1 TVOJ avto mogoče ne razumeš ampak...
Boš potem, ko ga boš imel... :wink:

Oprosti ker sem bil nepredmeten, predvidljiv in sem te žalil...

Pa vseeno ti želim srečno vožnjo s tvojim novim avtom pa obilo užitka, klimo pa le začni uporabljat...

Lep pozdrav... 8) 8) 8) 8)

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Po sep 27, 2004 4:38 pm

Se vedno cakam na tvoje mnenje v tistem topiku o citroenu :wink:

Honda Accord sem "ujel" samo eno - pa bi tudi rabil mnenje, ce ima kdo izkusnjo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 27, 2004 9:25 pm

:twisted: Sam Salt Lake Citiy je v zvezdni državi Utah, a ni ?? Vmes je pa še Idaho oz. Oregon, iz Kanade pa še Montana. A nebi bil avion boljša verzija ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost