Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po jan 21, 2008 9:31 pm

Kako je torej s homologacijo in uradno solato?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 22, 2008 11:35 am

A.F. je napisal/-a:@FBR: Verjamem da ti gre na k... ja. Meni pa grejo nekateri stare kripe na k.... ki majo notr xenon 8000k al pa celo 12000k - da pol sveti kot vesoljska ladja :D.
Jst mam recimo 4300k in sploh ni videt da bi bil xenon notri, ker sveti čisto belo in nič modro. Mislim da je bela svetloba tudi za nasproti vozeče manj moteča kot pa izrazito modra, ki meji že na vijolično.

Jap,... se strinjam. S kkšnim 8k je veliko težje nezaslepljen pridet mimo kot pa proti 4300, ki je za moje pojme, če bi že sam not dajal, super.
Žal pa nimam leč in zato ne hvala... jih ma pa mama na 8 let starem cliotu :roll:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To jan 22, 2008 12:45 pm

Ja res je, da bolj slepiš s kakšnimi 8000K kot pa 6 ali 4300K. Tudi če imaš lečo. Sem sam videl to parkrat že. Vem za enega Passata, ki ima lečo in 8000K noter....žari ko sam satan v oči. :?

Za sebe pa vem da naslednje žarnice bojo spet 4300. Trenutno 6000K.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 22, 2008 4:27 pm

Ja. Tista močna plava dobesedno zaslepi... Največkrat jih vidim na X5 in podobnih avtih... že itak je visok avto potem pa še to... ja hvala lepa :roll:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 22, 2008 5:55 pm

FBR je napisal/-a:Ja. Tista močna plava dobesedno zaslepi... Največkrat jih vidim na X5 in podobnih avtih... že itak je visok avto potem pa še to... ja hvala lepa :roll:

...pa vendarle z 4300K zakaj?... http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 567#926567

ponavljam (in ne zaslepi razen ce ima ALWR pokvarjen)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 22, 2008 6:18 pm

Glede na že skoraj vijolično barvo jako dvomim... seveda, verjetno pa me za ostale (večino) res višina prevara.

Uporabniški avatar
Starscream
Nov uporabnik

Napisal/-a Starscream To jan 22, 2008 9:15 pm

Mogoče sem malo odšel z vaše debate sedaj...
Poglejte koliko je bilo napisanega od tega xenona...nobenega pa še nisem videl napisat da je plačal kazen za uporabo xenona...

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To jan 22, 2008 9:24 pm

Starscream je napisal/-a:Mogoče sem malo odšel z vaše debate sedaj...
Poglejte koliko je bilo napisanega od tega xenona...nobenega pa še nisem videl napisat da je plačal kazen za uporabo xenona...

Kolikor vem jo je plačal uporabnik mega_ne (nevem če sem prav napisal :oops: ) in sicer so mu pobrali tablice prav zaradi xenon kita v njegovem Cliotu.

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 22, 2008 9:32 pm

tako je in to objavljeno tudi v tej temi...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 018#919018
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To jan 22, 2008 9:41 pm

Je res da je do sedaj samo en dobil kazen, ampak policaji so zmeri bolj tečni...
To je drek če ne morš homologirat...

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Sr jan 23, 2008 11:14 am

sam kakor je pa tole meni znano je on dobil kazen ker pri angel ayes za cliota ni avtomatske nastavljivosti višine snopa ampak samo ročen... ne pa zaradi xenon kita. ker če maš navadne luči pa xenon notri imaš avtomasko nastaljiv snop.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jan 23, 2008 11:17 am

_Boštjan_ je napisal/-a: ker če maš navadne luči pa xenon notri imaš avtomasko nastaljiv snop.

kako pa to misliš? da je bolš če maš navadne luči pa xenon al kako?

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Sr jan 23, 2008 11:22 am

s tem mislim da imaš originalne luči pa zmontiran xenon kit.. jest ga imam že kar nekej časa pa mi še noben ni poblendu res pa da imam na prvo stopnjo nastavljene tako da niso čisto dvignjene.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jan 23, 2008 11:29 am

imaš luči z lečo predvidevam..? Jaz imam problem, ker mam stare luči in še gladkega stekla nimam, zato razmišljam o angle-eyes lučeh z lečo, vendar so lahko tudi s tem problemi...

Uporabniški avatar
A.F.
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a A.F. Sr jan 23, 2008 11:55 am

_Boštjan_ je napisal/-a:sam kakor je pa tole meni znano je on dobil kazen ker pri angel ayes za cliota ni avtomatske nastavljivosti višine snopa ampak samo ročen... ne pa zaradi xenon kita. ker če maš navadne luči pa xenon notri imaš avtomasko nastaljiv snop.

In kaj je zate avtomatsko nastavljanje snopa?? Ne mi rečt da to ko imaš gumb za nastavljenje v kabini, ker to ni to. Avtomatska nastavitev višine deluje prek senzorjev, ki so nameščeni na zadnji premi.

Če nimaš original xenona, potem tudi avtomatske višine skoraj sigurno nimaš.

Pogoj za homologacijo xenona je pač ta avtomatska nastavitev višine snopa (ki sem jo prej omenil) in pa pranje žarometov. Ker to zahteva preveč dela in denarja tega nihče ne počne in se vsi vozimo okrog z nehomologiranimi kiti :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jan 23, 2008 12:01 pm

A.F. je napisal/-a:Ker to zahteva preveč dela in denarja tega nihče ne počne in se vsi vozimo okrog z nehomologiranimi kiti :D

Čestitam! :-:o

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jan 23, 2008 12:31 pm

Moj frend ma na Puntotu pred-pred zadnji model avtomatiko. Zdej ne vem, kako je to možno, ker ima leče, noter navadne halogenke in ko vžge luči, se mu spustijo avtomatsko in zopet vzdignejo :roll: Punto pa je 1.2

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr jan 23, 2008 1:32 pm

Sej tud BMW-ji imajo avtomatiko višine, pa nimajo ne leč, ne xenona. Npr bmw3 letnik 01 za primer, ker ga ima kolega pa sem videl. Pa tud 5 bimeri. Pa še kateri, katerih pa nisem videl.

Pa novejši avti imajo tud pranje žarometov, pa nimajo xenona. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jan 23, 2008 1:33 pm

A.F. je napisal/-a:
_Boštjan_ je napisal/-a:sam kakor je pa tole meni znano je on dobil kazen ker pri angel ayes za cliota ni avtomatske nastavljivosti višine snopa ampak samo ročen... ne pa zaradi xenon kita. ker če maš navadne luči pa xenon notri imaš avtomasko nastaljiv snop.

In kaj je zate avtomatsko nastavljanje snopa?? Ne mi rečt da to ko imaš gumb za nastavljenje v kabini, ker to ni to. Avtomatska nastavitev višine deluje prek senzorjev, ki so nameščeni na zadnji premi.

Če nimaš original xenona, potem tudi avtomatske višine skoraj sigurno nimaš.

Pogoj za homologacijo xenona je pač ta avtomatska nastavitev višine snopa (ki sem jo prej omenil) in pa pranje žarometov. Ker to zahteva preveč dela in denarja tega nihče ne počne in se vsi vozimo okrog z nehomologiranimi kiti :D

To se je tudi meni čudno zdelo :)
Sej do pred kratkim je blo na mojem avtu tut vse nehomologirano, vendar tehnični potegne za sabo tudi določene stvari, ki jih je potrebno uredit... Pustmo policaje, ampak a na tehničnem ni problemov če maš lečo pa neko normalno (6000K) barvo xenona?

Benady
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Benady Sr jan 23, 2008 4:48 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Sej tud BMW-ji imajo avtomatiko višine, pa nimajo ne leč, ne xenona. Npr bmw3 letnik 01 za primer, ker ga ima kolega pa sem videl. Pa tud 5 bimeri. Pa še kateri, katerih pa nisem videl.

Lumpy, to kar si ti videl ni avtomatsko nastavljanje višine, ampak avtomatsko preverjanje delovanja motorčkov za dvig/spust svetlobnega snopa. Zadeva zgleda tako, da se ob vklopu luči motorčki zapeljejo dol in nazaj gor. Štelanje je pa še vedno ročno, z gumbom ob volanu. Govorim za BMW 3 E46.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov