A.F. je napisal/-a:@FBR: Verjamem da ti gre na k... ja. Meni pa grejo nekateri stare kripe na k.... ki majo notr xenon 8000k al pa celo 12000k - da pol sveti kot vesoljska ladja.
Jst mam recimo 4300k in sploh ni videt da bi bil xenon notri, ker sveti čisto belo in nič modro. Mislim da je bela svetloba tudi za nasproti vozeče manj moteča kot pa izrazito modra, ki meji že na vijolično.
FBR je napisal/-a:Ja. Tista močna plava dobesedno zaslepi... Največkrat jih vidim na X5 in podobnih avtih... že itak je visok avto potem pa še to... ja hvala lepa
Starscream je napisal/-a:Mogoče sem malo odšel z vaše debate sedaj...
Poglejte koliko je bilo napisanega od tega xenona...nobenega pa še nisem videl napisat da je plačal kazen za uporabo xenona...
_Boštjan_ je napisal/-a:sam kakor je pa tole meni znano je on dobil kazen ker pri angel ayes za cliota ni avtomatske nastavljivosti višine snopa ampak samo ročen... ne pa zaradi xenon kita. ker če maš navadne luči pa xenon notri imaš avtomasko nastaljiv snop.
A.F. je napisal/-a:_Boštjan_ je napisal/-a:sam kakor je pa tole meni znano je on dobil kazen ker pri angel ayes za cliota ni avtomatske nastavljivosti višine snopa ampak samo ročen... ne pa zaradi xenon kita. ker če maš navadne luči pa xenon notri imaš avtomasko nastaljiv snop.
In kaj je zate avtomatsko nastavljanje snopa?? Ne mi rečt da to ko imaš gumb za nastavljenje v kabini, ker to ni to. Avtomatska nastavitev višine deluje prek senzorjev, ki so nameščeni na zadnji premi.
Če nimaš original xenona, potem tudi avtomatske višine skoraj sigurno nimaš.
Pogoj za homologacijo xenona je pač ta avtomatska nastavitev višine snopa (ki sem jo prej omenil) in pa pranje žarometov. Ker to zahteva preveč dela in denarja tega nihče ne počne in se vsi vozimo okrog z nehomologiranimi kiti
Lumpy_ je napisal/-a:Sej tud BMW-ji imajo avtomatiko višine, pa nimajo ne leč, ne xenona. Npr bmw3 letnik 01 za primer, ker ga ima kolega pa sem videl. Pa tud 5 bimeri. Pa še kateri, katerih pa nisem videl.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov