Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če jan 24, 2008 11:43 pm

Se opravičujem za malo off, pa vem da se je o tem že govorilo... Nekje med 100timi stranmi :oops:
ne najdem angel-eyes luči s H4 žarnico... Recimo jih vzamem s H7, potem zmontiram H7 xenon-kit notr in za dolge luči uporabljam navadno žarnico...? Najboljša in najcenejša varjanta ane...?
Hvala

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Pe jan 25, 2008 12:08 am

Mal je off topic sam še zmeri o debati XENON!

Fantje a mislte da bi šlo šobe za pranje žarometov od Cliota na P307 cevke bi potegnu do original pumpco od peugeota pol bi pa to pompco nekak povezu na pumpoco od pranje vetrobanskega stekla ? ( od cliota šoba 1 komad pride samo 16E , pumpo imam tko da me pride full pocen če bo delal) Rezervar bom pustu isti pač bi cevko not napelu , bi pač bol dolivu! A bi šlo? Kdo ve?
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jan 25, 2008 8:55 am

Polooo je napisal/-a:na kratko: ker se xenon žarnica nesegreje dovolj da bi led stopila(bull shit, ker vje steklo vedno vsaj toplo in stopi led(izkušnje))

No, moje izkušnje so drugačne. Enkrat sem peljal iz Portoroža v Ljubljano po avtocesti med snežnim metežem. Moj avto ima navadne halogenke. Ustavim na enem postajališču in grem gledat luči. Tam kjer imam parabolo za dolge luči je bilo popolnoma zakrito z ledenim snegom, tam kjer sem imel stalno prižgane kratke luči pa tudi vse prekrito, razen direktno na sredini, kjer je snop najmočnejši, cca 1 kvadratni centimeter velika luknjica kjer ni bilo snega.

Tako da čisto iz trte to ni zvito, je pa res da je bil to edini primer takrat.
Slika

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat Pe jan 25, 2008 9:39 am

Nixxon je napisal/-a:
Polooo je napisal/-a:na kratko: ker se xenon žarnica nesegreje dovolj da bi led stopila(bull shit, ker vje steklo vedno vsaj toplo in stopi led(izkušnje))

Original xenon, med vožnjo skozi sneženi metež sem se moral vsakih 30 km ustaviti in očistiti luči, drugače sem bil totalno v temi. Na lučeh 2 cm debelo snega, pranje je situacijo samo še poslabšalo.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jan 25, 2008 11:22 am

cat je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Original xenon, med vožnjo skozi sneženi metež sem se moral vsakih 30 km ustaviti in očistiti luči, drugače sem bil totalno v temi. Na lučeh 2 cm debelo snega, pranje je situacijo samo še poslabšalo.

no lej...letos na dan božica je na vrhniki padal leden dž, kar pomen da je v roku 2 min vse zaledenel...predn sm šou sm avto prožgou za 5 min pa se je vse stopil tko,da nevem kako je pr vs...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe jan 25, 2008 12:24 pm

Polooo je napisal/-a:
cat je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

no lej...letos na dan božica je na vrhniki padal leden dž, kar pomen da je v roku 2 min vse zaledenel...predn sm šou sm avto prožgou za 5 min pa se je vse stopil tko,da nevem kako je pr vs...

pa pr ns v hribih je to tut drugač! je full mrz pa to! :huh: pa drži led k umazan na šipo!
Slika

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic So jan 26, 2008 2:07 pm

In potem... vse tiho je bilo :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 26, 2008 2:18 pm

Ravno prej sem videl naše plave može postave z novo Škodo in xenoni, ampak pranja žarometov ni bilo. To pa je, ker...? Zna kdo razložit? Skoz debata kako obvezno je pranje, pol pa vidiš svašta no. :?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli So jan 26, 2008 2:55 pm

Pri Superbu pralec žarometov ni v odbijaču ampak pri luči.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 26, 2008 4:10 pm

@Lumpy_: evo vedu sem da bo nekdo "podvomil" ...ravno zato sem hotel tudi pocakat
na to vprasanje... slika je tu

Slika

sem pa mislil da bo vprasanje postavljeno tu takoj za objavo
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 800#960800
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

vix
Nov uporabnik

Napisal/-a vix So jan 26, 2008 4:59 pm

Mene pa zanima, kakšen tip xenon žarnic uporablja lancia thesis. Nikakor ne najdem
nikjer tega podatka. Da pa pridem do žarnice je pa treba sneti prvi odbijač in
izmontirati kompletno luč. Se zahvaljujem že vnaprej.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 26, 2008 8:56 pm

MacTron je napisal/-a:@Lumpy_: evo vedu sem da bo nekdo "podvomil" ...ravno zato sem hotel tudi pocakat

Slika

Uf, verjetno res spregledal. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton So jan 26, 2008 9:57 pm

vix je napisal/-a:Mene pa zanima, kakšen tip xenon žarnic uporablja lancia thesis. Nikakor ne najdem
nikjer tega podatka. Da pa pridem do žarnice je pa treba sneti prvi odbijač in
izmontirati kompletno luč. Se zahvaljujem že vnaprej.

D2S žarnice. ;)

MacTron je napisal/-a:@Lumpy_: evo vedu sem da bo nekdo "podvomil" ...ravno zato sem hotel tudi pocakat

Slika

Tak način pranja (šobe v luči) ima tudi novi Subaru Legacy, drugače pa podobno tudi nekateri BMWji (šobe direktno pod lučjo - ne na obijaču) ipd.

Vglavnem, praktično vsak avto z original vgradnjo xenona ima pranje žarometov, nekateri starejši pa brisalce na lučeh (npr. Volvo).
Zadnjič spremenil shelton, dne To jan 29, 2008 9:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Ne jan 27, 2008 8:15 pm

Polooo je napisal/-a:
cat je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Poglej, nekauj je leden dež, kakršnega smo imeli letos na Vrhniki, drugo pa snežni metež. Razlika na lučeh je približno taka kot če imaš kozarec s čistim prozornim steklom, in kozarec z motnim, brušenim, steklom. Pri snežnem metežu se ne vidi NIČ, oziroma luči svetijo nekako tako kot slabe rikverc luči.
Slika

Baskooo
Nov uporabnik

Napisal/-a Baskooo Po jan 28, 2008 6:04 pm

In pri tem ti pomojem tud pranje žarometov ne pomaga dost.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jan 29, 2008 12:04 am

hladni je napisal/-a:a je kdo tukaj ki ima original ksenon naknadno vgrajen brez pranja? Zanima me kako gre na tehničnem skoz. Torej le praksa me zanima, teorija je off.

Sam sem imel oboje, xenon kit ter sedaj original S4 luci, pa nobenih tezav se ni bilo, tudi skozi tehnicnega gre :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To jan 29, 2008 9:19 am

no še malček pozno ampak primerjava z 6000k xenon kitom in halogenko... (audi a4 z lečo). s tem da na teh slikah xenon žarnica še ni bila nastavljena in je svetila preveč v tla...
Priponke
P3073197.JPG
P3073201.JPG
SlikaSlika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 29, 2008 11:27 am

Ni ravno dan in noč.

Tudi na AC sem predvčerajšnjim gledal, ko sem prehiteval avto z kseonkam, da ni tako bistvene razlike. Je pa res, da so zdej noter nightbreaker žarnice, ki so nekoliko boljše od navadnih H7.

Je pa veliko tudi odvisno od snopa kako je nastavljen.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To jan 29, 2008 12:43 pm

mene nekaj moti pri teh xenonkah. in sicer pri nasem C8 pise da ima 6000K (original z leco). jaz sem v mojga dal tudi 6000K (brez lece) ampak svetloba pri C8( je vseeno bolj bela (v bistvu kar modra) kot moja. In nisem kupil kita za 50 eur, ampak za 200.

kaksna razlaga na to??

v bistvu sem bil malo razocaran nad barvo 6000K ko sem vgradil. ampak vseeno je bila velika razlika ko sem primerjal s halogenko.
Extreme N

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi To jan 29, 2008 2:26 pm

FBR je napisal/-a:Ni ravno dan in noč.

Tudi na AC sem predvčerajšnjim gledal, ko sem prehiteval avto z kseonkam, da ni tako bistvene razlike. Je pa res, da so zdej noter nightbreaker žarnice, ki so nekoliko boljše od navadnih H7.

Je pa veliko tudi odvisno od snopa kako je nastavljen.

Četudi sem vrgel xenon ven in namestil nightbreakerce še vedno rahlo spremljam to temo in se z omenjnim popolnoma (in še bolj) strinjam.
Prava višina snopa (pazi,...na tehničnem ti po defaultu nastavijo do 15cm ali več prenizko) je prava zmaga.
Sprejemljivo vidiš (z dobrimi halogenkami), ne bleščiš in si po "JUS-u" :D .

..pa ne me tepst, ampak tako pač je...pa če si hočemo-te priznati ali ne.

lpB
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov