peroRS je napisal/-a:Za 10.000km/leto jaz ne bi vzel niti dizla niti plin. Razen, kdor misli imeti avto 10 let.
LaMike je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:Pa še to, včeraj sem prevozil z Corso točno 55km, poraba na teh 55km je bila 6,6l/100km. Torej je v povprečju 0,5l večja, kot je bila na bencin. Merjeno z diagnostično napravo.
Točno čakal tvoj odgovor v tem smislu. Konstruktivno, kot od tvojega prvega posta dalje... resnično!
spaceair je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:Za 10.000km/leto jaz ne bi vzel niti dizla niti plin. Razen, kdor misli imeti avto 10 let.
Kje se pa sploh splača predelat dizla na plin lepo te prosim,dajte bit malo bolj realni!
spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:Pa še to, včeraj sem prevozil z Corso točno 55km, poraba na teh 55km je bila 6,6l/100km. Torej je v povprečju 0,5l večja, kot je bila na bencin. Merjeno z diagnostično napravo.
Točno čakal tvoj odgovor v tem smislu. Konstruktivno, kot od tvojega prvega posta dalje... resnično!
Če se ne bi vozil na plin bi ti skoraj verjel
Daj si na poraba.com vnašaj ko tankaš pa boma videla,,,...........kako in kaj ...
plinaš je napisal/-a:TOYOTA je napisal/-a:no sam sem še vedno v dilemi, ker naredim ogromno km...
na dan naredim 150 km, sicer večina avtoceste, tako da mi kuri okoli 11l/100km = 23.5 eur/dan, če bi pokuril 15 % več (plin), je to 18,9 kg plina = 15,12 eur/dan, se pravi je skoraj 9 eur razlike , kar je pa ogromno, ampak predelava je cca. 2000 eur + večja poraba še zaradi 90 kg bombe v prtljažniku..bi to dobil notri v cca. 220 dneh( recimo 1 leto ), če bi vozil kot po jajcih...aja pa še do 1 l bencina na 100 km za hlajenje, če je potrebno...zato sem si rekel, da prodam yarisa, dam ta 2 jurja zraven in kupim dizla s porabo 7 do 8/100km = 14,3 eur/dan......za cel mesec me potem pride ( 25 dni sem računal): 587 eur bencin
387 plin
357,5 diesel...
...samo službene vožnje , večinoma AC do cca. 150 km/h... brez servisov plinske instalacije...stroški vzdrževanja vozila so pa približno enaki in niso pogojeni z plinsko instalacijo
avtoplin - lpg se meri v litrih ... in kako hudega yarisa imaš , da ti porabi 11l/100km ?![]()
stroški vzdrževanja dizla še zdaleč niso enaki stroškom vzdrževanja bencinarja ... plinsko napravo vzdržujemo iz prihranka na plinu ( prins na 30,000km ! )...
in ne maram dizlov kolikokrat naj še to povem ( raznoraznim osebkom , ki mislijo da še nisem vozil dizla pa povem da sem jih in ne hvala ) .. ker se najmanj 95% voznikov dizlov ne premakne s križišča...ker vozijo 70 na 90 - po možnosti na levem pasu trzinske obvoznice ... in ker me dizel enostavno ne zdrži , ker se ne vrti nad 6500 in ker so za nabavo pregrešno dragi ter izpuščajo za sabo smrdljive in škodljive saje ( pa prosim ne mi pametovat s količino co2 ker kdor se vsaj malo spozna na izpuste iz motorjev z notranjim izgorevanjem točno ve kako se stvari streže) ...
aja pa še to - ali ste dizelaši v tej temi zaradi interesa da bi imeli avto na plin ali zaradu foušije ?
Blink-182- je napisal/-a:Berem po dolgem času spet tole temo, pa vidim da so omenjene razmeroma nizke cene predelav okoli 1000€. Kaj je naprimer razlika med temi predelavami in predelavo od prinsa? Ker ko sem nekaj časa nazaj spraševal je bila pri njih cena 1850€, kar se mi zdi preveč oz. se mi glede na moje kilometre ne izplača.
TOYOTA je napisal/-a:
l ali kg dobro veš kaj sem mislil..
primerjava je med imprezo ( cca. 380 km ) in avensisom dcat 180 km in tukaj so stroški vdrževanja približno enaki in oba sta super za speljevanje iz križišča...jaz tukaj gledam izrecno zaradi interesa po čimmanjši porabi ob dokaj močnih motorjih(zaradi ogromno km, ki jih naredim na mesesc...ker pa dosedaj še nihče ni predlagal konkretnega sistema za stijko, gledam to tako, da bi yarisa zamenjal za avensisa z dodatkom cene vgradnje plinskega sistema...
potrebujem pa večji avto kot je yaris, ker sam yaris se da voziti tudi pod 5 l/100km...
peroRS je napisal/-a:Blink-182- je napisal/-a:Berem po dolgem času spet tole temo, pa vidim da so omenjene razmeroma nizke cene predelav okoli 1000€. Kaj je naprimer razlika med temi predelavami in predelavo od prinsa? Ker ko sem nekaj časa nazaj spraševal je bila pri njih cena 1850€, kar se mi zdi preveč oz. se mi glede na moje kilometre ne izplača.
Jaz sem spraševal za 1.2TSI motor pri Prinsu in so rekli, da je plinska napeljava:
-tekoča varianta ca. 2300€ (dela na 90% plin 10% bencina, vžig na bencin, potem preklopiš na plin)
-plinasta varianta ca. 2600€, ki naj bi bila še v poskusni fazi (dela 100% na plin, poraba plina je manjša kot pri tekoči varianti, pa če ni celo vžig na plin, to ni sem zihr)
To so cene skupaj z računom in garancijo, ter z vključenim popustom, če vzameš preko uradnega servisa VW/Škoda/Audi/Seat.
Tako, da ni vse tako rožnato glede plina, sploh za te moderne motorje
plinaš je napisal/-a:TOYOTA je napisal/-a:
l ali kg dobro veš kaj sem mislil..
primerjava je med imprezo ( cca. 380 km ) in avensisom dcat 180 km in tukaj so stroški vdrževanja približno enaki in oba sta super za speljevanje iz križišča...jaz tukaj gledam izrecno zaradi interesa po čimmanjši porabi ob dokaj močnih motorjih(zaradi ogromno km, ki jih naredim na mesesc...ker pa dosedaj še nihče ni predlagal konkretnega sistema za stijko, gledam to tako, da bi yarisa zamenjal za avensisa z dodatkom cene vgradnje plinskega sistema...
potrebujem pa večji avto kot je yaris, ker sam yaris se da voziti tudi pod 5 l/100km...
a ni zanimivo , da je primerjava med 180KM in 380 km v stroških vzdrževanja? torej je strošek vzdrževanje za dizla z več kot pol manj konji kakor jih ima bencinar tam - tam ? torej je še enkrat dražje za dizla , ki bi imel 380 KM ?
pa lepo prosim : če misliš primerjati tako legendo kot je wrx sti s smrdljivcem v štartu s križišča si usekal mimo ... ampak res ... kolega ima 99 toyoto avensis 2,0 na plin in je naredil že kar nekaj km ... brez kakršnihkoli problemov ... stroški vzdrževanja za 128 konjev so minimalni - med drugim je menjava zobatega jermena predpisana na 150,000km ali 10 let ...
zunar je napisal/-a:pozdravljeni!
mene pa samo zanima kateri sistem bi bolj priporočali in zakaj, ima kdo izkušnje s temi sistemi)
ali originalni pro sistem Zavoli ali sistem Emer ? kaj se vam zdi, cena zavolija je 100 evrov dražja.
hvala in lp
Vikking je napisal/-a:PeroRS: mislim da je ravno obratno tekoča in plinasta faza. Tekoča je še v poskusni fazi, ravno injektorji so problem (direkten vbrizg tekočega plina v izgorevalno komoro, novi injektorji popolnoma nadomestijo bencinske). Medtem ko plinasta (tekoči plin se upari v uparjalniku, kjer se v plinasti fazi dovaja v sesalni kolektor) je že splošno razširjena in potrebuje bencin za vžig.
blink-182: Boljši injektorji, boljši uparjalnik, dražja oprema kot je npr. toroidni tank (namesto rezervne), boljši software... posledično to pomeni manj težav, boljše delovanje, manjše razmerje med porabo plina, glede na porabo bencina.
Vsekakor pa neglede na to za kateri sistem se odločiš, poišči res kvalitetnega vgrajevalca. Kateri bo imel potem seveda tudi takoj čas da zadevo popravi, če boš opazil da sistem ne deluje pravilno.
TOYOTA je napisal/-a:...prebral sem že xxx forumov, nasvetov itd...eni trdijo, da je odličen sistem ta: "BRC Sequent LPG System with the latest generation Multipoint Technology and Flashlube valve protection", tega so mi tudi priporočili, drugi od prinsa...itd...mi lahko razloži nekdo kaj je razlika med recimo DLM od prinsa in tega od BRC-ja, kot berem delujeta oba neodvisno, vsak valj ima svoj injektor, svojo ecu enoto...razen mazanja, pri brcju je flashlube pri DLM-ju pa? predvsem sprašujem za imprezo, ker so očitne težave s plinom pri ventilih.....plinaš?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov