Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To jan 29, 2008 3:05 pm

extreme N je napisal/-a:mene nekaj moti pri teh xenonkah. in sicer pri nasem C8 pise da ima 6000K (original z leco). jaz sem v mojga dal tudi 6000K (brez lece) ampak svetloba pri C8( je vseeno bolj bela (v bistvu kar modra) kot moja. In nisem kupil kita za 50 eur, ampak za 200.

kaksna razlaga na to??

v bistvu sem bil malo razocaran nad barvo 6000K ko sem vgradil. ampak vseeno je bila velika razlika ko sem primerjal s halogenko.

No in kak je bila barva bolj bela ali kej rumene ali je bila svetlo modra??
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jan 29, 2008 5:09 pm

Ne vem kako lahko nekdo trdi da halogenka lepse oz bolje sveti kot xenon...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To jan 29, 2008 6:38 pm

Ker ni imel xenona. :lol:

extreme N je napisal/-a:mene nekaj moti pri teh xenonkah. in sicer pri nasem C8 pise da ima 6000K (original z leco). jaz sem v mojga dal tudi 6000K (brez lece) ampak svetloba pri C8( je vseeno bolj bela (v bistvu kar modra) kot moja. In nisem kupil kita za 50 eur, ampak za 200.

kaksna razlaga na to??

v bistvu sem bil malo razocaran nad barvo 6000K ko sem vgradil. ampak vseeno je bila velika razlika ko sem primerjal s halogenko.

Kolega ima 6000K in brez leče pa clear steklo in je barva bolj modra na pogled kot pri meni ki imam enak kit in pa lečo.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 29, 2008 7:01 pm

Courage™ je napisal/-a:Ne vem kako lahko nekdo trdi da halogenka lepse oz bolje sveti kot xenon...

Kdo pa to trdi :?:

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr jan 30, 2008 10:18 am

Lumpy_ je napisal/-a:Ker ni imel xenona. :lol:

kaksna razlaga na to??

Kolega ima 6000K in brez leče pa clear steklo in je barva bolj modra na pogled kot pri meni ki imam enak kit in pa lečo.

pri meni je ravno obratno. avto z leco in 6000K ima bol modro barvo kot moj brez lece (clear steklo) in 6000K. pise da ima 6000K in je barva modra. ali je odvisno od xenon zarice?
ker nekje sem bral naj bi bile vse enake kvalitete, oz malenkostne razlike ampak ne na svetlobi.
Extreme N

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr jan 30, 2008 10:29 am

to je zarad leče, k na vrhu snopa "nardi" mavrico...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Sr jan 30, 2008 10:41 am

mavrica ze, ampak celotna svetloba vlece malo na plavo in je zelo opazna razlika med mojim 6000K in od C8.
Extreme N

GapiChrysler
Novinec

Napisal/-a GapiChrysler Sr jan 30, 2008 11:54 pm

mogoče je bilo to vprašanje že postavljeno... ampak vseeno bom še enkrat vprašal :)
ali ste in kakšne probleme ste imeli na tehničnih pregledih če ste imeli avto z lečo in dodatno vgrajen notri xenon brez pranja žarometov in brez uravnavanja snopa svetlobe? ker razmišljam ali se mi sploh splača dajati to notri

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man Če jan 31, 2008 12:40 am

GapiChrysler je napisal/-a:mogoče je bilo to vprašanje že postavljeno... ampak vseeno bom še enkrat vprašal :)
ali ste in kakšne probleme ste imeli na tehničnih pregledih če ste imeli avto z lečo in dodatno vgrajen notri xenon brez pranja žarometov in brez uravnavanja snopa svetlobe? ker razmišljam ali se mi sploh splača dajati to notri

luči brez leče in pranja, clear steklo, kit 6000°K, brez problema čez tehničnega

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jan 31, 2008 12:53 pm

extreme N je napisal/-a:mavrica ze, ampak celotna svetloba vlece malo na plavo in je zelo opazna razlika med mojim 6000K in od C8.

ne mores ti v tem primeru enacit kita in originalnega systema ze med samo
zarnico je razlika. Pa naj bo tudi kaixen (razen v primeru aftermarket zarnice in ne kit)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jan 31, 2008 1:46 pm

GapiChrysler je napisal/-a:mogoče je bilo to vprašanje že postavljeno... ampak vseeno bom še enkrat vprašal :)

jaz sem imel tehničnega ko sem imel na avtu ksenon kit 6000K v lučeh z lečo in seveda brez auto nasavljanja in pranja. Pa je odprl haubo, ziher je videl balaste, je luči pregledoval če pravilno visoko svetijo, zraven je videl še športni filter in ni kompliciral čisto nič.

Vprašal me je edino če imam feltne homologirane in je rekel, naj mu dam kartoček.

Ddelal sem ga pa v obrni coni Trzin (kaj je že tisto, kjer honda motorje prodajajo pa to finiš je zraven)
Slika

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če jan 31, 2008 6:18 pm

jaz sem imel tehničnega ko sem imel na avtu ksenon kit 6000K v lučeh z lečo in seveda brez auto nasavljanja in pranja. Pa je odprl haubo, ziher je videl balaste, je luči pregledoval če pravilno visoko svetijo, zraven je videl še športni filter in ni kompliciral čisto nič.

Vprašal me je edino če imam feltne homologirane in je rekel, naj mu dam kartoček.

Ddelal sem ga pa v obrni coni Trzin (kaj je že tisto, kjer honda motorje prodajajo pa to finiš je zraven)

Kolk časa nazaj pa je to blo? Sej če je res tko je super, ampak v zadnjem času je to ratalo bolj popularno in so "bolj na preži" za temi kiti...
Sem pa bil zadnjič v BTCju v eni prodajalni, kjer mi je rekel prodajalec, da je prišel knjemu kupit ksenon kit KOMANDIR P.P. in je reku, da maš lahko, da majo tut policaji in je super.. :) najbrž v svojih civilnih avtomobilih no... :)
je pa tko, na tehničnem te že mogoče spusti, je pa problem če se policaj na cesati zapič v to...
LP

GapiChrysler
Novinec

Napisal/-a GapiChrysler Če jan 31, 2008 10:06 pm

najbolj nevarno je za tiste kateri nimajo leče pa imajo xenon kit vgrajen tako kot sem sam imel na chryslerju. Vedno me je skrbelo da me bodo kje policaji ustavili zaradi tega... poleg tega pa sem imel še 8000K.
mislim da zdaj nebi smelo biti problemov, ker audi a4 model b5 ima že v novejših vgrajeno lečo in pa xenon serijsko tako da bi dal recimo 4300K ali pa 6000K... tako da bom lepo luči zamenjal katere sem že naročil in pa še xenon notri dav pa bomo videli kaj bo :P

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe feb 01, 2008 5:57 pm

Skubic je napisal/-a:Kolk časa nazaj pa je to blo? Sej če je res tko je super, ampak v zadnjem času je to ratalo bolj popularno in so "bolj na preži" za temi kiti...
Sem pa bil zadnjič v BTCju v eni prodajalni, kjer mi je rekel prodajalec, da je prišel knjemu kupit ksenon kit KOMANDIR P.P. in je reku, da maš lahko, da majo tut policaji in je super.. :) najbrž v svojih civilnih avtomobilih no... :)
je pa tko, na tehničnem te že mogoče spusti, je pa problem če se policaj na cesati zapič v to...
LP

To je bilo v začetku oktobra.
Drugače se, pa jaz iz belekrajine in pri nas je policajev več kot zidanic. V sobot zvečer vidiš vsaj dve patruljena 10km. In nisem imel nikdar problemov, enkrat je nekaj eden spraševal kakšne imam to luči, pa sem mu hitro porinil homologacijski kartonček, da je za feltne pogledal.
Slika

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po feb 04, 2008 11:01 am

kaksna razlaga na to??

Med 6000K žarnicami so precejšnje razlike glede na proizvajalca, saj je sama barva odvisna od primesi v žarnici. Kar pomeni, da lahko en 6000K xenon komplet sveti precej modro, medtem ko drugi sveti precej belo (z rahlim odtenkom modre).

Svetloba je pri leči bolj skoncentrirana, medtem ko je pri žarometu s parabolo porazdeljena po večjem delu parabole. Pri 6000K to pomeni, da svetloba pri leči potegne bolj na modro kot pri paraboli.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Napisal/-a extreme N Po feb 04, 2008 12:32 pm

shelton je napisal/-a:

kaksna razlaga na to??

Med 6000K žarnicami so precejšnje razlike glede na proizvajalca, saj je sama barva odvisna od primesi v žarnici. Kar pomeni, da lahko en 6000K xenon komplet sveti precej modro, medtem ko drugi sveti precej belo (z rahlim odtenkom modre).

Svetloba je pri leči bolj skoncentrirana, medtem ko je pri žarometu s parabolo porazdeljena po večjem delu parabole. Pri 6000K to pomeni, da svetloba pri leči potegne bolj na modro kot pri paraboli.

aha, torej bo to to. hvala! se mi je zdelo da nemore bit toliko v zarnici razlike, ker cene nevem kako lahko posejo da je 6000k ena in druga ce je pa razlika tako ocitna. jst zal nemorem dobit zarometa z leco za moj avto. vseeno pa sem zadovoljen tako z barvo svetlobe, kot z osvetljevanjem ponoci.
Extreme N

blutez
Nov uporabnik

Napisal/-a blutez Po feb 04, 2008 4:50 pm

Sem slišal, da bodo malo poostrili kontrole glede teh domačih xenon predelav? Kdo ve kaj več o tem? Malo me je strah da bi si to dal not pa da bi potem kakšno kazen fasal.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 04, 2008 6:27 pm

@blutez: v kolikor bo to res bodo to zanimive sankcije + spremembe v zakonu... tu imas posneto oddajo
ampak ker si ti le slisal je to gostilnisko/radijska debata
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 694#960694
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _miha_ To feb 05, 2008 10:51 pm

Pozdravljeni!

Monteru sm xenon kit v polota 6n, zdej pa zmer ko prižgem luči mi v zvočnikih poč (klikne) če ugasnem in ponovno pržgem spet. Kako se tega znebim?

Pa če kdo kej ve zakaj nej napiše. a morm kak rele monterat?

LP

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr feb 06, 2008 9:37 am

Paris je napisal/-a:
...sicer pa vidm, da ma zdj že vsak ta 2. xenon kit! Ma ga morm res še jst nabavt, da ga bomo vsi mel! :/:o:/

No pa sm ga še jst nabavu eko, 6000K in H1 žarnice z lečo.
Bo pomoje 1. Polo Classic z Xenon kitom! :shock: :wiihuu
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov