iziboy je napisal/-a:MasTTer je napisal/-a:No, meni so pa ravno pri zavoliju še preverili v računalniku, da ta 2.0 turbo motor od renoja potrebuje vse te zadeve in mi je točno naštel kaj vse je treba vgraditi, pa podaljšane šobe itd.
Zanimivo je tudi to da sem pred tem tudi vprašal pri G-1 za njihov sistem, kjer so mi rekli, da mazanja ne potrebuje. In tako sem se rajši odločil, da si bom v prihodnje vgradil plinsko napeljavo, ki je že preizkušena. Pri takem vozilu enostavno ne morem experimentirati.
Če bi imel kak enostaven 1.6 motor, bi bilo skoraj vseeno kaj bi vgradil.
Drugače je poraba plina zato višja, ker ima avtoplin pač manjšo kalorično vrednost in posledično ga več rabiš. Vendar se avtoplin razlikuje tudi od dobavitelja do dobavitelja. Petrol je največji in nam lahko proda, kar on želi za ceno ki jo oni postavijo.
Saj to je čisto isto kot če bi stanovanje ogreval na kurilno olje ali na plin. Pri kurilnem olju so kar velike izgube, je dražji in dosti bolj "umazano" gori, zato potrebuje več vzdrževanja...
Moram...oprosti...
1. Zavoli = PLineks = nateg... zanimivo je da imajo za vse znamke in modele vozil pro sistem! A dej ne be basat...
2. zavoli je ''preveril'' v računalniku... in če je pa tako pa že mora bit res, ane?!
3. 2.0 T motor v Renaultu ni nič posebnega kar se tiče vgradnje plina, (turbo ''dodatki'', podalšane šobe?!?!...)
4. Poraba MORA biti večja kot si že sam napisal, moč motorja je MANJŠA in ne večja kot nekateri obljubljajo, je pa res da je pri nekaterih napravah bolj, pri drugih manj opazno
5. za vse nejeverne Tomaže: dogovorite se pri monterjih naj vam pokažejo kako delajo njihovi turbo motorji na plinu, pa primerjajte z ostalimi.
6. glede na količino Renaultov ki jih je predelal, mislim da Vovk dobro ve kaj govori
7. po naši in evropski zakonodaji ti ne morejo vzeti garancije zaradi vgradnje plina, je pa odvisno od posameznika kako hitro se pusti prepričati.
Hehe.. no bom pa napisal kar opažam in to je, da se okoli teh LPG predelav bije prava bitka med monterji. Vsak pravi, da je njihov sistem najboljši, najbolj kvaliteten, da imajo najboljša priznanja itd... In vsak isto pravi. Tako da na koncu že res ne veš kdo koga nateguje hehe...
1. Če je vse nateg, so me hoteli nategniti na G1, na plinexu, na zavoliju, pa še pri Renoju ?? To ni mogoče, malce pa je treba vseeno zaupati drugim in ne vse po vrsti kritizirat mar ne?
2. 2.0T motor od renoja JE poseben. Pred dnevi je bil šele 1. tak avto predelan v SLO. V EU jih je le nekaj. Je pa res, da tu najbrž niso vštete "home made" predelave.
3. Z Vovkom se nisem sploh menil, tako da njih ne poznam, se bom pa vsekakor odločil za predelovalca, ki je tako montažo že opravil in ne za tistega, z katerim ima Renault dogovor. Aja, ta mreža se bo v kratkem končno razširila.
4. Mi lahko prosim daš kak link ali nekaj, kjer bi naj to pisali glede tovarniške garancije in vgradnje plinskega sistema oz. nekaj v tej smeri, da bi se lahko na to skliceval?? Ker če bi si vgradil in bi prišlo do težav, sem 100% da nebi priznali garancije, kljub temu, da ima ta motor že tovarniško napako, za katero v SLO niso obvestili (v tujini večinoma so), vendar jo priznajo če gor prideš in se potrudiš uveljavit garancijo.