OLI je napisal/-a:1.Če imaš do AC 30 km in se pelješ samo 10 krat letno po 20km po AC, je logično da se ne splača kupovati oziroma imeti vinjet.
če imaš letno samo 10x za prevozit 20km pa AC ti verjetno ne bo hudo tistih nekaj kilometrov prevoziti po vzporednih cestah in te uvedba vinjet ne bo skoraj čisto nič prizadela... se pa tu na forumu verjetno največ jezijo tisti, ki AC uporabljajo in jo zdaj ne plačajujejo v prihodnje jo pa pač bodo morali ali pa ne uporabljat AC-ja.
DARS od takih že tako ali tako ni nič imel čeprav bi bilo fair, da se plačuje celotna uporaba AC saj je cena določena na kilometer. Če si iz Grosuplja bi pač moral plačati toliko kot je do recimo do Lj-obroča (50 centov po današnjih cenah). Ker pa se to v tem trenutku ne plačuje, gradnja cestninskih kučic je pa popolnoma nesmoterna investicija verjetno ne preostane drugega kot vinjete.
Razumem, da ni pošteno da bo nekdo imel več od vinjet kot drugi - samo govorimo o cca 10-12€ stroška na mesečni ravni. Pa sej RTV naročnino moramo plačati, če imamo TV pa a gledamo SLO1 in SLO2 ali ne. Zakaj sem to omenil? Hja mesečni znesek 11,02€ je pač tako zelo podoben

.
Tako to je - vsepovsod smo navajeni, da plačujemo neke pavšale (snaga, internet, naročnine na telefone, mobitele, TV, elektro priključnina, programska oprema, itd itd) ampak, ko pa je cestnina v igri je pa živ hudič, če nekdo ne bo porabu tolk kot bo plačal zraven je pa še cel kup fovšije do tistih, ki se jim bodo vinjete splačale.
Mislim, to je glih tako kot, da sem jaz zdaj nevoščljiv starim bakicam in dedkom, ki 100% gledajo zabavne oddaje na SLO1 in popolnoma izkoristijo RTV naročnino al pa tistmu mulcu, k za isto ceno interneta zdownloada 100GB filmov na mesec?!?
Se oproščam, da sem sarkastičen samo počasi mi to tarnanje ža rahlo najeda in bi bilo dobro, da najdemo tudi kakšne pozitivne strani v tem. Recimo zakaj si ne bi kupil vinjete pa nikoli več bil v dilemi ali boš uporabil AC ali ne, oziroma izbral večjo varnost, ki jo nudi AC napram prihranku... koliko vam je vredna varnost 10€?, 20€? 60€? 100€? 213€? mogoče še več ali je to neprecenljivo. Odstranimo finančne plašnice in poglejmo širše, res ni vse samo v denarju.