Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bomber111
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a bomber111 To jul 10, 2012 8:09 pm

MOJI IZRAČUNI
Prvič sem resneje testiral svojega megana na bencin glede porabe. Presenečen na bencinski ko sem po 905 kilometrih enake vožnje kot na plin natankal do vrha 46,1 litra bencina. kar znese preračunano 5,094 litra bencina na 100 kilometrov. Po računalniku je kazalo porabljenega 46,3 litra in porabo 5,1. do sem vse štima. ( vožnja večina na AC 110 - 115 km/h)
pri plinu je bil moj najmanjši dosežek 6,4 litra plina na 100 kilometrov plus cca 0,2 litra bencina na 100 kilometrov. Saj če pavšalno gledaš te 6,6 litra je to super a v primerjavi z bencinskimi 5,1 pa se je treba malo vprašat. poraba cca slabih 30 % večja? nekdo bo rekel to je normalno, a ko gledam v servisno kjer piše približno 5 % mi gredo kar lasje pokonci. Čeferin bi tu znal kaj iztržit :DDD .
za 46,1 litra bencina sem dal 66,06 eur (1,433 eur 95 oktan)
za 58 litrov plina bi dal 43,73 eur ( 0,754 eur - petrol)
razlika 22,33 eur na 905 kilometrov je 24,67 eur na 1000 kilometrov kar pomeni cca 65.000 kilometrov z upoštevanjem servisov in ostalimi stroški ( recimo 200 eur v 65.000 kilometrih z bencinom in servisi in flash lubom - verjetno še premalo) za povrnitev investicije 1400 eur
a to je računica na izredno ugodno trenutno razmerje plin/bencin. Mi je dalo kar malo misliti.
popravite me če sem se kje vsekal pri računanju.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jul 10, 2012 11:01 pm

bomber111 je napisal/-a:MOJI IZRAČUNI
Prvič sem resneje testiral svojega megana na bencin glede porabe. Presenečen na bencinski ko sem po 905 kilometrih enake vožnje kot na plin natankal do vrha 46,1 litra bencina. kar znese preračunano 5,094 litra bencina na 100 kilometrov. Po računalniku je kazalo porabljenega 46,3 litra in porabo 5,1. do sem vse štima. ( vožnja večina na AC 110 - 115 km/h)
pri plinu je bil moj najmanjši dosežek 6,4 litra plina na 100 kilometrov plus cca 0,2 litra bencina na 100 kilometrov. Saj če pavšalno gledaš te 6,6 litra je to super a v primerjavi z bencinskimi 5,1 pa se je treba malo vprašat. poraba cca slabih 30 % večja? nekdo bo rekel to je normalno, a ko gledam v servisno kjer piše približno 5 % mi gredo kar lasje pokonci. Čeferin bi tu znal kaj iztržit :DDD .
za 46,1 litra bencina sem dal 66,06 eur (1,433 eur 95 oktan)
za 58 litrov plina bi dal 43,73 eur ( 0,754 eur - petrol)
razlika 22,33 eur na 905 kilometrov je 24,67 eur na 1000 kilometrov kar pomeni cca 65.000 kilometrov z upoštevanjem servisov in ostalimi stroški ( recimo 200 eur v 65.000 kilometrih z bencinom in servisi in flash lubom - verjetno še premalo) za povrnitev investicije 1400 eur
a to je računica na izredno ugodno trenutno razmerje plin/bencin. Mi je dalo kar malo misliti.
popravite me če sem se kje vsekal pri računanju.

to si se verjetno skozi vozil v koloni...še dobro da si bil prvi ... =P

no zdaj pa še malce bolj resno ... koliko si imel povprečno hitrost?
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr jul 11, 2012 7:26 am

Saj ti pravim. večinoma od 110 do 115 km/h vcasih 120 km/h, razen na cestninski. Se vozim že toliko let na relaciji, da je vožnja več ali manj enaka in najmanj stresna. in ko mi začnejo na servisu da je nemogoče da tak malo kuri bencina, mi gredo kar dlake pokonci.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr jul 11, 2012 1:50 pm

bomber111 je napisal/-a:Saj ti pravim. večinoma od 110 do 115 km/h vcasih 120 km/h, razen na cestninski. Se vozim že toliko let na relaciji, da je vožnja več ali manj enaka in najmanj stresna. in ko mi začnejo na servisu da je nemogoče da tak malo kuri bencina, mi gredo kar dlake pokonci.

Pa ti si definitivno rekorder v majhni porabi! Take porabe na Meganu še nisem videl, pa sem jih že kar nekaj srečal...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Sr jul 11, 2012 2:33 pm

mc123 je napisal/-a:No, ne glede na vse, sem se tudi sam odločil vgradit avtoplin v svoj avto.

Prebiral sem forum več dni in prišel do zaključka, da je navsezadnje vseeno kateri sistem vgradim(od proizvajalca) ker eni pač nek sistem hvalijo, drugi pa ne in če bi sedaj delal statistiko proti in za, ne bi nikamor prišel.

Odločil sem se da bom vgradil sistem od plineksa-PE Koper. Slišal sem da z njimi ni težav, pa kakorkoli-servis imam blizu. Cena vgradnje : 1250 €. Moj avto popije 7 l na 100 km, prevozim pa tam okoli 15-20000 km letno. Tudi če se mi investicija ne povrne ravno v enem letu-avto bom namreč vozil še veliko let. Vzel sem teh 12500 € investicije kot depozit, z obrestno mero 50 %. Namreč prihranka na leto bom imel okoli 600 €, kar je polovica investicije.

Kar se tiče problemov z obljubami glede porabe plina-da presega samo par procentov, je dobro vedeti in si bom vse to tudi zabeležil in imam tudi njihov email v katerem to zatrjujejo. Če bodo kakršnakoli odstopanja me ne skrbi, ker imam sklenjeno pravno zaščito in bom uredil vse težave preko sodišča če bo treba.

Ne bom trdil, vendar iz prebranega vidim da se porava plna res poveča, v primerjavi z bencinom, in je za to prihranek manjši, vendar pa: cena bencina v italiji znaša 1,8 €, cena avtoplina v italiji pa 0,774 €. Zakaj si ne bi privoščil eno turo do Rima? Prihranek je tako ob povečani porabi 10 % celih 100 € ( za 1400 km). In če gremo v štirih, znaša strošek goriva na osebo samo 25 €.
Hočem reči, da poleg prihranka v Sloveniji, je dobro tudi gledat, prihranek v tujini, kjer vedno tankamo plin in posledično lahko gremo kam v lastni režiji, še posebno na dolge relacije. In na račun večje razlike v tujini plin/bencin, prihranimo še več. No ok. Nisem upošteval manjšega prihranka na dolge relacije, ker bi lahko preden gremo recimo v italijo, natankali poln rezervar cenejšega bencina, za cca 500 km.

Če dodam še manjšo obrabo katalizatorja, katerega strošek novega je za moj avto okoli 250 €.

Ne me držat za napisano, ker nimam še vgrajenega avtoplina in ne morem vedeti, dejanskega stanja. Če sem se pa kaj zmotil, kr navalite :D

Veliko sreče s pravdanjem :=)
(pazi, da si ne nakoplješ samo dodatnih stroškov)

jaz delam tudi cca 15k km na leto in je prihranek megančka po predelavi na plin:
- prihranek gorivo v letu 2011 380 EUR
- po odbitku dodatnih stroškov (90EUR stroškov servisa in menjava nosilca, 20za FlashLube) pa samo 270 EUR

- prihranek gorivo v letu 2010 405 EUR (prevoženih malenkost manj kot 17k km)
- po odbitku dodatnih stroškov (50 EUR stroškov servisa in menjava nosilca, 30 za FlashLube) pa samo 325 EUR

v 2012 sem menjal plinske injektorje (250 EUR) tako, da bo računica še slabša in investicijo (1270) si bom mogoče povrnil do 2015 (če ne upoštevam obresti seveda). Se pa vozim bolj ekološko in enkrat tudi (upam) ceneje. poraba je vidna na:
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=3519

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jul 11, 2012 3:47 pm

mc123 je napisal/-a:No, ne glede na vse, sem se tudi sam odločil vgradit avtoplin v svoj avto.

Prebiral sem forum več dni in prišel do zaključka, da je navsezadnje vseeno kateri sistem vgradim(od proizvajalca) ker eni pač nek sistem hvalijo, drugi pa ne in če bi sedaj delal statistiko proti in za, ne bi nikamor prišel.

Odločil sem se da bom vgradil sistem od plineksa-PE Koper. Slišal sem da z njimi ni težav, pa kakorkoli-servis imam blizu. Cena vgradnje : 1250 €. Moj avto popije 7 l na 100 km, prevozim pa tam okoli 15-20000 km letno. Tudi če se mi investicija ne povrne ravno v enem letu-avto bom namreč vozil še veliko let. Vzel sem teh 12500 € investicije kot depozit, z obrestno mero 50 %. Namreč prihranka na leto bom imel okoli 600 €, kar je polovica investicije.

Kar se tiče problemov z obljubami glede porabe plina-da presega samo par procentov, je dobro vedeti in si bom vse to tudi zabeležil in imam tudi njihov email v katerem to zatrjujejo. Če bodo kakršnakoli odstopanja me ne skrbi, ker imam sklenjeno pravno zaščito in bom uredil vse težave preko sodišča če bo treba.

Ne bom trdil, vendar iz prebranega vidim da se porava plna res poveča, v primerjavi z bencinom, in je za to prihranek manjši, vendar pa: cena bencina v italiji znaša 1,8 €, cena avtoplina v italiji pa 0,774 €. Zakaj si ne bi privoščil eno turo do Rima? Prihranek je tako ob povečani porabi 10 % celih 100 € ( za 1400 km). In če gremo v štirih, znaša strošek goriva na osebo samo 25 €.
Hočem reči, da poleg prihranka v Sloveniji, je dobro tudi gledat, prihranek v tujini, kjer vedno tankamo plin in posledično lahko gremo kam v lastni režiji, še posebno na dolge relacije. In na račun večje razlike v tujini plin/bencin, prihranimo še več. No ok. Nisem upošteval manjšega prihranka na dolge relacije, ker bi lahko preden gremo recimo v italijo, natankali poln rezervar cenejšega bencina, za cca 500 km.

Če dodam še manjšo obrabo katalizatorja, katerega strošek novega je za moj avto okoli 250 €.

Ne me držat za napisano, ker nimam še vgrajenega avtoplina in ne morem vedeti, dejanskega stanja. Če sem se pa kaj zmotil, kr navalite :D

Če bi res dobro prebral forum, bi vedel da si se napačno odločil. Nobeno pisanje ti ne bo pomagalo pri tej firmi ko bo ''zaropotalo''. Vseeno veliko sreče...jo boš rabil :(

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr jul 11, 2012 3:54 pm

Mighi je napisal/-a:

Veliko sreče s pravdanjem :=)
(pazi, da si ne nakoplješ samo dodatnih stroškov)

jaz delam tudi cca 15k km na leto in je prihranek megančka po predelavi na plin:
- prihranek gorivo v letu 2011 380 EUR
- po odbitku dodatnih stroškov (90EUR stroškov servisa in menjava nosilca, 20za FlashLube) pa samo 270 EUR

- prihranek gorivo v letu 2010 405 EUR (prevoženih malenkost manj kot 17k km)
- po odbitku dodatnih stroškov (50 EUR stroškov servisa in menjava nosilca, 30 za FlashLube) pa samo 325 EUR

v 2012 sem menjal plinske injektorje (250 EUR) tako, da bo računica še slabša in investicijo (1270) si bom mogoče povrnil do 2015 (če ne upoštevam obresti seveda). Se pa vozim bolj ekološko in enkrat tudi (upam) ceneje. poraba je vidna na:
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=3519

HM, nekam majhen prihranek,.... Izračunal sem , da ob porabi 7 l/100 km in ob povečani porabi plina za 25 % bi moral biti bruto prihranek 504 €. Minus seveda servis itd., bi prišlo okoli 450 €. Povrnitev investicije torej v treh letih, če vgradim sistem za cca 1300 €,...

Ja nepotrebnih stroškov s pravdanjem na srečo ne bo, ker imam ARAG pravno zaščito. Krijejo vse sodne stroške.
Samo eden jim pač mora stopit na prste. Recimo plineks, ima kalkulator, kateri ne upošteva dodatnih stroškov mazanja, pa povečane porabe plina. Če bi bili fer, bi morali to dopisati pod opombe ali vključiti v kalkulator.

Če citiram odlomek iz njihovega odgovora na povpraševanje:
Avtoplinski sistemi, ki jih vgrajujemo, imajo deklarirano izgubo moči med 0% in 8% ter sorazmerno toliko večjo porabo, vsi trije profesionalni sistemi pa se gibljejo znotraj 2%. Izpostaviti je potrebno, da so to deklarirane meritve in normativi, dejansko pa smo na podlagi naših izkušenj in meritev narejenih s Slovenjskim avtoplinom prišli do zaključka, da je ta procent lahko tudi nekaj večji. Le ta se sicer ne odraža na moči, saj so meritve s profesionalnimi sistemi pokazale odstopanja znotraj 0.7%, nekateri sistemi pa lahko celo rahlo povečajo moč motorja. Med navedenimi avtoplinskimi sistemi nudimo tudi takšne, ki imajo vbrizg plina v »realnem času« (real time), vrhunski sistemi pa poleg »realnega časa« lahko brizgajo plin v »past« času, za kar poskrbi avtoplinska elektronika, katera je vezana na potrebe določenega agregata. To je odločilnega pomena predvsem pri pospeševanju ter ohranjanju moči, prav tako pa bistveno pripomore k izboljšanju izkoristka in posledično same karakteristike vožnje na avtoplin.

Si lahko vsak razlaga, da se mu bo poraba plina povečala sorazmerno z izgubo moči, kar po njihovih trditvah znaša med 0 in 8 %. In če so oni prišli do zaključka da so ti procenti lahko nekaj večji, si teh nekaj večji vsak razlaga različno in meni ne bi nikakor prišlo na misel, da bi NEKAJ VEČJI pomenilo trikrat večji. Nekaj večji bi moralo po moji logiki pomeniti recimo tam do 5 %. Temu se dobesedno reče prikrivanje podatkov, ki bi bili ključni za kupca, pri odločitvi za nakup. In če izdelek nima lastnosti, ki bi jih moral imeti, lahko potrošnik uveljavlja stvarno napako, kar pomeni da lahko zahteva povrnitev sorazmernega deleža kupnine, ali da vrne izdelek in se mu vrne celotna kupnina ali zahteva da prodajalec napako odpravi.

Tudi ko sem šel na poslovno enoto, kjer vgrajujejo sistem, sem mehanika izrecno vprašal: koliko pa je povečana poraba plina v primerjavi z bencinom? Odgovoril je da minimalna. Vprašal sem ga: a ni povečana poraba tudi 25 %? Na to vprašanje mi je zatrdil da temu niti približno ni tako.

Bomo vidli kaj bo,... če ne drugega bom mel vsaj vsako leto registracijo, tehnični, dajatve zastonj. Seveda po treh letih.

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr jul 11, 2012 3:57 pm

iziboy je napisal/-a:

Če bi res dobro prebral forum, bi vedel da si se napačno odločil. Nobeno pisanje ti ne bo pomagalo pri tej firmi ko bo ''zaropotalo''. Vseeno veliko sreče...jo boš rabil :(

Ja prebral sem slabe izkušnje s tem podjetjem, vendar pa si nisem na jasnem:
ali je slaba kvaliteta zaradi nestrokovne vgraditve sistema ali za to ker vgrajujejo tako slab sistem?
Sicer pa je res, da je odločitev padla zaradi možnosti plačila na položnice, ker imam SP in ne morem vzeti kredita. In kot sem zasledil, možnost plačila na položnice ponujata samo ZAVOLI in plineks. Mi potem bolj priporočate naj grem na ZAVOLI? Ali še kateri drugi ponudnik ponuja tako obliko financiranja?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jul 11, 2012 4:31 pm

mc123 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Ja prebral sem slabe izkušnje s tem podjetjem, vendar pa si nisem na jasnem:
ali je slaba kvaliteta zaradi nestrokovne vgraditve sistema ali za to ker vgrajujejo tako slab sistem?
Sicer pa je res, da je odločitev padla zaradi možnosti plačila na položnice, ker imam SP in ne morem vzeti kredita. In kot sem zasledil, možnost plačila na položnice ponujata samo ZAVOLI in plineks. Mi potem bolj priporočate naj grem na ZAVOLI? Ali še kateri drugi ponudnik ponuja tako obliko financiranja?

Zavoli in Plineks je ISTO! Problemi so ne toliko zaradi monterjev, kot predvsem zaradi povprečne kakovosti naprave. Za kakšen avto pa gre če ni skrivnost?

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr jul 11, 2012 4:45 pm

A taka je ta reč... Moj avto je CLIO 1.2 .

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jul 11, 2012 4:54 pm

mc123 je napisal/-a:A taka je ta reč... Moj avto je CLIO 1.2 .

Mazanje ventilov ne pozabi... tudi če so Veleplineksmojstri rekli da ga ne rabi...

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr jul 11, 2012 5:07 pm

Ja meni so ponudili sistem ki to vklučuje:

sistem Emer iz višjega srednjega ranga po ceni 1,250.00€ V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija , kakor tudi elektronski sistem »v-lube«, ki z mazanjem in hlajenjem ventilov skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.

Omenjajo VIŠJI RANG. In ta višji rang pri njih dela preglavice? Ker cena se mi zdi OK.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jul 11, 2012 5:29 pm

mc123 je napisal/-a:Ja meni so ponudili sistem ki to vklučuje:

sistem Emer iz višjega srednjega ranga po ceni 1,250.00€ V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija , kakor tudi elektronski sistem »v-lube«, ki z mazanjem in hlajenjem ventilov skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.

Omenjajo VIŠJI RANG. In ta višji rang pri njih dela preglavice? Ker cena se mi zdi OK.

Ja, to je višji rang...PRI NJIH :evil: Emer je zelooo povprecen italijanski sistem. V-lube čeprav je ''elektronski'' še vedno deluje na podlagi podtlaka v sesalnem kolektorju, kar pomeni da ni bogvekaj. Ampak pri njih je to seveda topšit :lol: :lol: :lol:

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Sr jul 11, 2012 9:24 pm

Kaj menite o temle:

http://www.vsikuponi.si/koots/showDeal. ... 664beb740b

Predvsem me zanima, ali bi potem lahko to servisiral in vzdrževal kje v Sloveniji?

So si torej sistemi dovolj podobni, da lahko peljem h kateremu koli plinskemu monterju v SLO?

Ker v Bosno se pa ja ne bom peljal vsakih 20k km.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jul 11, 2012 9:40 pm

Če mene vprašaš to ni noben super popust ampak pri njih kar redna cena... Malo pogooglaj in boš ugotovil, da se tam cena giba okoli 600€ za vgradnjo. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Sr jul 11, 2012 10:01 pm

To vem, samo vprašanje "kompatibilnosti" ostaja... res se ne bi vozil v Bosno zadevo servisirat.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr jul 11, 2012 10:15 pm

Pozdravljeni,

Da ne berem vseh 136 strani, na zadnjih pa sem zasledil samo predelave na avtih ki porabijo 5-8 l / 100 km, me zanima, če je tukaj kdo ki je dal predelat Hyundajev motor 2.0 v Tucsonu ? Je ta motor sploh primeren za predelavo ?

Sem pa dobil neko ponudbo od G1 za 1810 €, če pa pošljem mail še 25im pa dajo 10 % :roll: Sicer bolj marketing fora, bolj me zanima če je že kdo vgrajeval pri njih ?

Ne bi si rad nakopal nekih težav, zato prosim samo za nasvete tistih z izkušnjami ;)

Hvala!

brs
Novinec

Napisal/-a brs Če jul 12, 2012 7:31 am

"Zavoli in Plineks je ISTO! Problemi so ne toliko zaradi monterjev, kot predvsem zaradi povprečne kakovosti naprave."

Jaz imam Zavoli sistem na mojem mercedesu E200kompressor, ima 135 KW, po 27000 kilometrih nimam nobenih težav s sistemom.
Moje mnenje je ravno obratno, menim, da so sistemi kot je Prins, Zavoli, Tartarini, Emmegas dokaj primerljivi in da je najbolj pomembno, da so dobro vgrajeni.
Očitno imamo uporabniki zelo različna mnenja med seboj!
Kakor koli, o drugih sistemih ne bom več govoril , ker nimam izkušenj z njimi, a glede Zavolija vse pohvale.
Kot sem videl tovarna Zavoli obstaja že 17 let in prodajajo veliko v Italiji, Nemčiji...

V glavnem, jaz ga priporačam, a ne trdim da je boljši od drugih sistemov, namreč dela mi brez težav in cena tega sistema je sprejemljiva.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jul 12, 2012 8:07 am

brs je napisal/-a:"Zavoli in Plineks je ISTO! Problemi so ne toliko zaradi monterjev, kot predvsem zaradi povprečne kakovosti naprave."

Jaz imam Zavoli sistem na mojem mercedesu E200kompressor, ima 135 KW, po 27000 kilometrih nimam nobenih težav s sistemom.
Moje mnenje je ravno obratno, menim, da so sistemi kot je Prins, Zavoli, Tartarini, Emmegas dokaj primerljivi in da je najbolj pomembno, da so dobro vgrajeni.
Očitno imamo uporabniki zelo različna mnenja med seboj!
Kakor koli, o drugih sistemih ne bom več govoril , ker nimam izkušenj z njimi, a glede Zavolija vse pohvale.
Kot sem videl tovarna Zavoli obstaja že 17 let in prodajajo veliko v Italiji, Nemčiji...

V glavnem, jaz ga priporačam, a ne trdim da je boljši od drugih sistemov, namreč dela mi brez težav in cena tega sistema je sprejemljiva.

Razlike med sistemi so velike: kakovost materijalov, tehnologija, tovarniške garancije... Predvsem pri garancijah so monterji pri nas zelo zviti, zato pri odločanju o nakupu preverite kakšno garancijo vam ponujajo. Ali je to garancija uvoznika/monterja ali je to garancija proizvajalca, kar je velika razlika.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jul 12, 2012 8:12 am

Bucko99 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Da ne berem vseh 136 strani, na zadnjih pa sem zasledil samo predelave na avtih ki porabijo 5-8 l / 100 km, me zanima, če je tukaj kdo ki je dal predelat Hyundajev motor 2.0 v Tucsonu ? Je ta motor sploh primeren za predelavo ?

Sem pa dobil neko ponudbo od G1 za 1810 €, če pa pošljem mail še 25im pa dajo 10 % :roll: Sicer bolj marketing fora, bolj me zanima če je že kdo vgrajeval pri njih ?

Ne bi si rad nakopal nekih težav, zato prosim samo za nasvete tistih z izkušnjami ;)

Hvala!

Tucson se da fino predelat, sam mazanje ventilov mora imeti dobro, ker ima zahteven motor. Meni v Toyoti 2.0 dela Prins že dobrih 80.000, motor je eden najbolj občutljivih, pa nimam nobenih težav. Bencinska poraba 8,5 - 9l plinska 9-10 + ena doza mazanja ventilov na 11.000 plinskih killometrov. Poglej si njihovo stran tudi tvoj avto imajo v galeriji, pa še veliko močnejših...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov