W3s7_S1D3 je napisal/-a:a mi lahko da kdo dve različni sliki xenona in bixenona. Mislim na "parabolo" oz lečo.
Ker mi nekaj ni povsem jasno. Če ima avto samo eno lečo, a lahko ima bixenon, čeprav pri dolgih lučeh sveti zraven tudi halogenka?
Kaj pa tisti avti, ki imajo dve leči posebej (npr. MB S klasa)?
recimo to je xenon ali bixenon?
W3s7_S1D3 je napisal/-a:očitno ti je težko poklikat na uni link, ki sem ga dodal, pa da bi mi sporočil za primer, ki me tudi zanima, ker se dejansko gre za tip, ki je tudi na sliki.
Za branje pa nisem prelen, le da se mi ne da iskat v poplavi strani, ki so že spisane. Uno kar si dal, pa nisem niti pogledal, ker sem opazil to temo
Cash je napisal/-a:Aha. No, najverjetneje so krivi slabi kabli, ki vodijo do žarnice, ker prepustijo premalo toka skozi in žarnica se kdaj pa kdaj noče prižgati. Kako pa imaš vezan xenon? Iz baterije z vmesnim relejem do balasta al direktno iz original kablov od luči na balast?
chevy je napisal/-a:W3s7_S1D3 je napisal/-a:a mi lahko da kdo dve različni sliki xenona in bixenona. Mislim na "parabolo" oz lečo.
Ker mi nekaj ni povsem jasno. Če ima avto samo eno lečo, a lahko ima bixenon, čeprav pri dolgih lučeh sveti zraven tudi halogenka?
Kaj pa tisti avti, ki imajo dve leči posebej (npr. MB S klasa)?
recimo to je xenon ali bixenon?
Na linku je xenon - zato, ker je tam z lečo xenon žarnica (verjetno H7) in v paraboli desno navadna halogena žarnica za dolg snop.
Drugače tale folcvagen Caddy al kaj je že, ima lečo pa brez xenon (verjetno), ker nima pranja žarometa.
Xenon je samo žarnica xenon - kratek snop (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)
Bi-xenon je xenon žarnica, ki lahko preklaplja med dolgim in kratkim snopom - ima notri plehec (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)
Upam, da je sedaj jasno.
Cash je napisal/-a:Tista črna škatlica je najverjetneje rele. Torej, imaš možnost, da napeljavo urediš drugače in sicer gre štrom direkt od baterije skozi rele do balasta. Do releja pa gre original napeljava. Rele je v bistvu stikalo in ko ti vžgeš luči, steče tok do releja in rele sprosti oz. vključi štrom iz baterije do balasta preko releja. Taka napeljava je boljša in bi ti moglo vedno vžgat luči.
Še link: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 559#886559
Denii je napisal/-a:Mam še en problem zadnje čase opažam da se mi pri drugem vklopu ne prižge voznikova žarnica ko pa še enkrat vklop potem pa dela kaj bi bilo lahko narobe ? Žarnica ni ker je nova ?
scoop je napisal/-a:LoL ! :P Pocutim se prevaranega... Danes dobil po posti,... In uganite... Nisem dobil celega kompleta, ampak samo eno zarnico, en transformator,... Ces da oni prodajajo tko, za tiste ki kupujejo kitajsko sranje, in se jim pokvari... Pol pa od njih kupijo kvalitetni Boschov Xenon KIT... BOSCHOV !!! Ce nebi bil tolk dalec od kopra, bi jim ta BOSCHOV Xenon KIT, zabrisal v glavo... Tko se mi pa ne splaca vozit do tam,... Sem iz Crnomlja... Cakam odgovor do njih, ce jim ga lahko vrnem po posti,... Ker so mi najprej trdili da lahko samo osebno, ali pa probam prodat naprej... !
Denii je napisal/-a:Ko je že glih debata o tem tipu iz kopra, sem slišal da jemle robo v digitkliku in jo potem prodaja naprej, lahko ap povem da se bodo cene xenon kitov znižale, no jst še svoje napake nisem odpravil zato bi prosil nekoga da mi pove kakšen rele rabim ?
chevy je napisal/-a:Bi-xenon je xenon žarnica, ki lahko preklaplja med dolgim in kratkim snopom - ima notri plehec (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)
Zdravo! Tudi mene je ta tip napel! Sedaj se mu bojim poslati komplet nazaj, ker zahteva TRR od mene in noče da pošljem odkupnino. Ko sem ga poklical se model ni dal zmesti. Kar naprej je lajnal da piše v oglasu...
Pa v predstavitvenem videu tudi odpre škatlo v kateri sta dva xenona in ne eden! Pa pravi da piše da je video zgolj informativne narave...
Lp
Po forumu brska: danci1973 in 3 gostov