Debate, ki niso vezane na ostala področja...

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To mar 10, 2009 8:55 pm

očitno ti je težko poklikat na uni link, ki sem ga dodal, pa da bi mi sporočil za primer, ki me tudi zanima, ker se dejansko gre za tip, ki je tudi na sliki.

Za branje pa nisem prelen, le da se mi ne da iskat v poplavi strani, ki so že spisane. Uno kar si dal, pa nisem niti pogledal, ker sem opazil to temo

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To mar 10, 2009 9:20 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:a mi lahko da kdo dve različni sliki xenona in bixenona. Mislim na "parabolo" oz lečo.
Ker mi nekaj ni povsem jasno. Če ima avto samo eno lečo, a lahko ima bixenon, čeprav pri dolgih lučeh sveti zraven tudi halogenka?
Kaj pa tisti avti, ki imajo dve leči posebej (npr. MB S klasa)?

recimo to je xenon ali bixenon?

Na linku je xenon - zato, ker je tam z lečo xenon žarnica (verjetno H7) in v paraboli desno navadna halogena žarnica za dolg snop.
Drugače tale folcvagen Caddy al kaj je že, ima lečo pa brez xenon (verjetno), ker nima pranja žarometa.

Xenon je samo žarnica xenon - kratek snop (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)

Bi-xenon je xenon žarnica, ki lahko preklaplja med dolgim in kratkim snopom - ima notri plehec (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)

Upam, da je sedaj jasno.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To mar 10, 2009 11:58 pm

Mam še en problem zadnje čase opažam da se mi pri drugem vklopu ne prižge voznikova žarnica ko pa še enkrat vklop potem pa dela kaj bi bilo lahko narobe ? Žarnica ni ker je nova ?
Clean look

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr mar 11, 2009 12:04 am

slab stik :roll: pa kako to misliš pri drugem vklopu??

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr mar 11, 2009 12:12 am

Vžgem avto vklopim luči delajo brez problema se nekam pripelem ugasnem vse, ko grem se voznikova žarnica noče vžgat potem ugasnem luči ponovno vžgem pa dela ?
Clean look

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr mar 11, 2009 12:55 am

Aha. No, najverjetneje so krivi slabi kabli, ki vodijo do žarnice, ker prepustijo premalo toka skozi in žarnica se kdaj pa kdaj noče prižgati. Kako pa imaš vezan xenon? Iz baterije z vmesnim relejem do balasta al direktno iz original kablov od luči na balast?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr mar 11, 2009 1:16 am

W3s7_S1D3 je napisal/-a:očitno ti je težko poklikat na uni link, ki sem ga dodal, pa da bi mi sporočil za primer, ki me tudi zanima, ker se dejansko gre za tip, ki je tudi na sliki.

Za branje pa nisem prelen, le da se mi ne da iskat v poplavi strani, ki so že spisane. Uno kar si dal, pa nisem niti pogledal, ker sem opazil to temo

Na linku, ki sem ti ga dal, je MacTron zbral vse potrebne informacije o xenonih v tej zelo obširni temi, da TEBI ne bi bilo potrebno iskati. In ja kliknil sem na tvoj link, ampak nima veze z bixenon, xenon ali pa sploh xenonom. Če bi prebral kar sem ti dal, sploh ne bi bilo treba tiste slike kazat. In bi si lepo prebral kaj je xenon, kaj bixenon in tako naprej. Nevem zakaj bi ti še 1x zaradi tvoje lenobe moral kdo pisat.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr mar 11, 2009 1:37 am

Cash je napisal/-a:Aha. No, najverjetneje so krivi slabi kabli, ki vodijo do žarnice, ker prepustijo premalo toka skozi in žarnica se kdaj pa kdaj noče prižgati. Kako pa imaš vezan xenon? Iz baterije z vmesnim relejem do balasta al direktno iz original kablov od luči na balast?

Iz original kablov na balast od balasta naprej pa gredo do še neke črne škatljice potem pa do žarnice ?
Je možno da balast kej zajebava ?
Clean look

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr mar 11, 2009 1:50 am

Tista črna škatlica je najverjetneje rele. Torej, imaš možnost, da napeljavo urediš drugače in sicer gre štrom direkt od baterije skozi rele do balasta. Do releja pa gre original napeljava. Rele je v bistvu stikalo in ko ti vžgeš luči, steče tok do releja in rele sprosti oz. vključi štrom iz baterije do balasta preko releja. Taka napeljava je boljša in bi ti moglo vedno vžgat luči.

Še link: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 559#886559
Zadnjič spremenil Cash, dne Sr mar 11, 2009 1:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr mar 11, 2009 1:52 am

chevy je napisal/-a:
W3s7_S1D3 je napisal/-a:a mi lahko da kdo dve različni sliki xenona in bixenona. Mislim na "parabolo" oz lečo.
Ker mi nekaj ni povsem jasno. Če ima avto samo eno lečo, a lahko ima bixenon, čeprav pri dolgih lučeh sveti zraven tudi halogenka?
Kaj pa tisti avti, ki imajo dve leči posebej (npr. MB S klasa)?

recimo to je xenon ali bixenon?

Na linku je xenon - zato, ker je tam z lečo xenon žarnica (verjetno H7) in v paraboli desno navadna halogena žarnica za dolg snop.
Drugače tale folcvagen Caddy al kaj je že, ima lečo pa brez xenon (verjetno), ker nima pranja žarometa.

Xenon je samo žarnica xenon - kratek snop (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)

Bi-xenon je xenon žarnica, ki lahko preklaplja med dolgim in kratkim snopom - ima notri plehec (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)

Upam, da je sedaj jasno.

Običajno je pri kitih tako, da se na žarnici premika plehec. Pri original bixenon žarometih je pa tako:
http://www.youtube.com/watch?v=hqeiph1U ... re=related
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr mar 11, 2009 10:46 am

Cash je napisal/-a:Tista črna škatlica je najverjetneje rele. Torej, imaš možnost, da napeljavo urediš drugače in sicer gre štrom direkt od baterije skozi rele do balasta. Do releja pa gre original napeljava. Rele je v bistvu stikalo in ko ti vžgeš luči, steče tok do releja in rele sprosti oz. vključi štrom iz baterije do balasta preko releja. Taka napeljava je boljša in bi ti moglo vedno vžgat luči.

Še link: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 559#886559

Ni to rele ampak menda filter proti utripanju tako je bilo vse v paketu, razen če bi zdej dodal rele kakšen more bit ?
Clean look

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Sr mar 11, 2009 5:25 pm

Denii je napisal/-a:Mam še en problem zadnje čase opažam da se mi pri drugem vklopu ne prižge voznikova žarnica ko pa še enkrat vklop potem pa dela kaj bi bilo lahko narobe ? Žarnica ni ker je nova ?

Niso problematični stiki, ampak žarnica. Probaj žarnici menjat med seboj, pa boš videl, če se napaka preseli z žarnico.

V tem primeru je treba zamenjat žarnico za novo.

Uporabniški avatar
mcshadow
Nov uporabnik

Napisal/-a mcshadow Sr mar 11, 2009 8:02 pm

scoop je napisal/-a:LoL ! :P Pocutim se prevaranega... Danes dobil po posti,... In uganite... Nisem dobil celega kompleta, ampak samo eno zarnico, en transformator,... Ces da oni prodajajo tko, za tiste ki kupujejo kitajsko sranje, in se jim pokvari... Pol pa od njih kupijo kvalitetni Boschov Xenon KIT... BOSCHOV !!! Ce nebi bil tolk dalec od kopra, bi jim ta BOSCHOV Xenon KIT, zabrisal v glavo... Tko se mi pa ne splaca vozit do tam,... Sem iz Crnomlja... Cakam odgovor do njih, ce jim ga lahko vrnem po posti,... Ker so mi najprej trdili da lahko samo osebno, ali pa probam prodat naprej... !

Zdravo! Tudi mene je ta tip napel! Sedaj se mu bojim poslati komplet nazaj, ker zahteva TRR od mene in noče da pošljem odkupnino. Ko sem ga poklical se model ni dal zmesti. Kar naprej je lajnal da piše v oglasu...
Pa v predstavitvenem videu tudi odpre škatlo v kateri sta dva xenona in ne eden! Pa pravi da piše da je video zgolj informativne narave. OK sem ga prašal zakaj pa potem piše BOSCH in je rekel da se hočem z njim iz besedno vojno.
Prav tako piše tudi na računu. Kupil sem pa dva kompleta, enega zase in enega za prijatelja! In ne boste vrjeli, ŠTEVILKA RAČUNA JE IDENTIČNA!

Preveril sem tudi, če podjetje navedeno na računu obstaja. In ne obstaja. V registru ga ni!!! Tip je totaln natego d.o.o. Sedaj sem mu pisal in čakam na njegov odgovor, drugače ga pa prijavim na zvezo potrošnikov SLO in policijsko postajo. Naredil sem kar nekaj posnetkov prejetega blaga, prav tako sem si naredil kopije garancije, računa in kvazi homologacije. Vse skupaj bom predal naprej če se stvar ne bo uredila...

Žal mi je edino, ker že prej nisem preveril ampak sem zaupal, ker do sedaj še nisem imel težav. Pa sem naročal blago že iz celega sveta!

Lp

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Pe mar 13, 2009 12:39 pm

Ko je že glih debata o tem tipu iz kopra, sem slišal da jemle robo v digitkliku in jo potem prodaja naprej, lahko ap povem da se bodo cene xenon kitov znižale, no jst še svoje napake nisem odpravil zato bi prosil nekoga da mi pove kakšen rele rabim ?
Clean look

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Pe mar 13, 2009 1:08 pm

mogoče sem dal slab primer.
Tema spora med menoj in prijateljem je pri VW Touranu. Ima podobne, če ne enake luču kot Caddy ki sem ga dal za primer, s tem da ima še sistem za pranje žarometov.
Ko vklopiš dolg snop, leča za xenon zniža snop svetlobe in vklopi se halogenka, kakšnega klika pa ni slišat.
On trdi, da je vseeno Bi-Xenon, jaz pa sem v dvomih. Touran je letnik 2005 (Highline oprema).

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 13, 2009 3:09 pm

Sej se more videt pri xenonu, če posveti dost bolj, ko vklopi dolge. Če ne, ni bixenon pa če se na glavo postaviš.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe mar 13, 2009 4:34 pm

Denii je napisal/-a:Ko je že glih debata o tem tipu iz kopra, sem slišal da jemle robo v digitkliku in jo potem prodaja naprej, lahko ap povem da se bodo cene xenon kitov znižale, no jst še svoje napake nisem odpravil zato bi prosil nekoga da mi pove kakšen rele rabim ?

Pejd pogledat, kakšen stik imaš tam, kjer si združil kable od original luči in xenona

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 13, 2009 4:54 pm

chevy je napisal/-a:Bi-xenon je xenon žarnica, ki lahko preklaplja med dolgim in kratkim snopom - ima notri plehec (mora vsebovat lečo za lepši cut off, parnje žarometa in avt. nastavitev višine)

na novi A3/A4/A5/A6... ni več "plehca" (ali zaslonke)ampak leča ob preklopu na dolge spremeni položaj; se dvigne in če je ponoči vse tiho se to tudi sliši.....

P.S enak sistem, vendar brez xsenona, se pravi navadna H7 žarnica, je na škodi (romster se mi zdi) prav tako samo ena žarnica v leči, ki po potrebi spreminja položaj

P.S.1 na Insingniji pa lahko dolga luč podaljšuje ali skrajšuje domet, pač odvisno od cestišča in pogojev.....t.i. pametne luči

Uporabniški avatar
mcshadow
Nov uporabnik

Napisal/-a mcshadow Če mar 19, 2009 9:54 am

Zdravo! Tudi mene je ta tip napel! Sedaj se mu bojim poslati komplet nazaj, ker zahteva TRR od mene in noče da pošljem odkupnino. Ko sem ga poklical se model ni dal zmesti. Kar naprej je lajnal da piše v oglasu...
Pa v predstavitvenem videu tudi odpre škatlo v kateri sta dva xenona in ne eden! Pa pravi da piše da je video zgolj informativne narave...

Lp

No, tipu sem vrnil komplet xenonk in sem na srečo dobil denar nazaj. Vsekakor pa previdno z tem tipom!

Sedaj imam xenon kit že vgrajen, ki sem ga kupil pri Iztok Demšar s.p. bolje poznan pod Tehnoshop. Moram povedati da je tip korekten, tako kot se zmeniš tako dobiš. Zna svetovati in mu ni težko odgovoriti na (za koga butasta) vprašanja.Vsekakor če se kdo zanima za nakup xenon kit kompleta, ga priporočam brez zadržkov!

Poleg tega priporočam tudi AvtoCenter Žgajnar na Škofljici, če potrebujete nastavitev žarometov. Nič niso komplicirali, prav tako nič računali.