Sem mnenja, da je pač treba iztisnit oz. privarčevat vsak cent, pa če tudi na račun pomanjkanja aditivov v nafti in posledičnih okvar. Krivec je en sam: človek, ki je zavozil nešteto firm. Mislim, da vsi veste koga imam v mislih.

Vseved je napisal/-a:Tudi sam sem bil dolga leta prepričan v OMW in nasprotnik Petrola. Zdaj je zgodba obratna.
Sem mnenja, da je pač treba iztisnit oz. privarčevat vsak cent, pa če tudi na račun pomanjkanja aditivov v nafti in posledičnih okvar. Krivec je en sam: človek, ki je zavozil nešteto firm. Mislim, da vsi veste koga imam v mislih.
lizard je napisal/-a:Če gofra čuti razliko, mu dam kar prav. Tudi sam čutim razliko med Petrolovim 98 in OMV-jevo 100ko. Sicer je minimalna, ampak se čuti. Pri OMV-ju se motor malenkost hitreje odzove in lepše teče. Največja razlika pa je če tankaš Shell V-Power 100. Opazi se pa predvsem ko tam od 140 naprej pohodiš gas, da motor enostavno opazno bolje pospešuje. Gre sicer za v osnovi nekoliko starejši 3.0 motor.
grizli je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Če gofra čuti razliko, mu dam kar prav. Tudi sam čutim razliko med Petrolovim 98 in OMV-jevo 100ko. Sicer je minimalna, ampak se čuti. Pri OMV-ju se motor malenkost hitreje odzove in lepše teče. Največja razlika pa je če tankaš Shell V-Power 100. Opazi se pa predvsem ko tam od 140 naprej pohodiš gas, da motor enostavno opazno bolje pospešuje. Gre sicer za v osnovi nekoliko starejši 3.0 motor.
Vsa čast! Da nekdo pri navadnih mašinah občuti razliko med 98 in raznimi 100 oktanskimi bencini... saj niste resni![]()
Očitno avtosugestija res dela čudeže
Templar je napisal/-a:mr.ramo je napisal/-a:kje bi se pa dal dobit Shell V-Power 100 bencin?
Nisem 100% ampak mislim da sem videl da ga imajo na Shellovi bencinski, ko sem se na zadnje peljal iz Gradca proti Šentilju.
gofra je napisal/-a:grizli je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Če gofra čuti razliko, mu dam kar prav. Tudi sam čutim razliko med Petrolovim 98 in OMV-jevo 100ko. Sicer je minimalna, ampak se čuti. Pri OMV-ju se motor malenkost hitreje odzove in lepše teče. Največja razlika pa je če tankaš Shell V-Power 100. Opazi se pa predvsem ko tam od 140 naprej pohodiš gas, da motor enostavno opazno bolje pospešuje. Gre sicer za v osnovi nekoliko starejši 3.0 motor.
Vsa čast! Da nekdo pri navadnih mašinah občuti razliko med 98 in raznimi 100 oktanskimi bencini... saj niste resni![]()
Očitno avtosugestija res dela čudeže
Glej, pet konjev se obcuti, pa ce se zaradi mene na trepalnice postavis. In kaj je zate navadna masina? Na motorjih, starih 15 - 20 let tega ne bos obcutil medtem ko na modernih agregatih bos...
grizli je napisal/-a:@gofra
Zame je navadna mašina recimo 1.6 bencinar z okoli 110 konji. In pri taki mašini jaz v vožnji ne občutim razlike pri različnih bencinih, pa tudi če bi mi v isti avto dal enkrat 110 konjev, naslednjič pa 115, močno dvomim, da bi občutil razliko. Priznam. In mislim, da je takih tudi velika večina ostalih voznikov. Če pa ti občutiš razliko 5 KM, pa kot sem dejal, vsa čast
domi je napisal/-a:seveda se razlika ne opazi, saj se ni povečanja moči motorja zaradi oktanov v bencinu.
gofra je napisal/-a:Glej, pet konjev se obcuti, pa ce se zaradi mene na trepalnice postavis. In kaj je zate navadna masina? Na motorjih, starih 15 - 20 let tega ne bos obcutil medtem ko na modernih agregatih bos...
sašo5 je napisal/-a:domi je napisal/-a:seveda se razlika ne opazi, saj se ni povečanja moči motorja zaradi oktanov v bencinu.
domi je napisal/-a:...
seveda se razlika ne opazi, saj se ni povečanja moči motorja zaradi oktanov v bencinu.
...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov