Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Sr avg 29, 2012 7:40 am

evolva je napisal/-a:Nekdo je omenil, da ima to mazanje bolj placebo efekt, ali je mogoče ventile na novejših motorjih obdelati (galvaniziranje,...?), da ni potrebno imeti tega mazalnega sistema? Ali pa, da sistema sploh ne namestiš in pustiš, da skuri ventile (če jih), nato nabaviš nove ventile. Recimo pri 100.000 prišparaš 300€-400€ na mazalni tekočini(?) in še 200€ v štartu, ker sistema ne namestiš, skupaj je to 600€ zadostuje za menjavo ventilov?

Ja ta matematika bi držala, če bi ti pri nas kdo za ta denar poštimal komplet glavo,kadar ti požge ventile. Ampak mislim da je ne. Ne vem, naj pove kdo, ki je ta strošek že imel. Računaj da je tu vključeno ravnanje glave, sedeži ventilov, ventili, tesnilo glave, delo...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr avg 29, 2012 12:18 pm

Niti ne bo držala ta matematika...no odvisno..recimo pri meni je taka. Za 10l tekočine dam okoli 120€ + naprava stane če je elktronska 100€, torej strošek okoli 220 pa do 350€ če kdo kupuje dražjo tekočino...

Prejšnji mesec sem naročil z te strani...
JLM Valve Saver Fluid 5 Liter Additiv Kanister, stane 53€ + ptt 26,50 torej skupaj 80€ za 5L in to je dovolj za recimo 40.000, ker imam porabo okoli 12l/100km. Torej realno dam za to 200€ za 100.000km prevoženih.

Seveda pri nas so cene bistveno višje, zato pa ne kupujte v sloveniji....

http://www.gasshoponline.com/epages/614 ... s/216393x2
http://www.gasshoponline.com/epages/614 ... cts/217182

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Če avg 30, 2012 8:03 am

Kje se pa dobijo naceneje lpg svečke in katere so najboljše?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če avg 30, 2012 11:14 am

robertto je napisal/-a:Kje se pa dobijo naceneje lpg svečke in katere so najboljše?

NGK Laser line.

V LJ in okolici so najcenejše v trgovini Stahlgruber(https://kunden.stahlgruber.de/si/) v Mostah.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če avg 30, 2012 4:30 pm

In kako delujejo te svečke z bencinom?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če avg 30, 2012 4:45 pm

MasTTer je napisal/-a:In kako delujejo te svečke z bencinom?

normalno ..baje ... no meni na xsari ne delajo nobenih problemov na bencinu ... življenska doba naj bi bila na plinu min. 60,000km ...prva vgradnja so zdržale - točno sem že napisal - tam nekje 48,000km a so bile že čisto skurjene ..
naj bi se pa z menjavo svečk ne čakalo predolgo zaradi tega , ker ti lahko požge vžigalne tuljave - to so mi povedali ko je bilo že čisto na koncu in sem jih takoj zamenjal na obeh avtih , le da sem dal v baleno-ta čisto navadne - torej bolje navadne svečke menjat malce pogosteje ..
plin je cnej k bencin

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 So sep 01, 2012 11:58 pm

No končno sem tudi sam dobil avto na plin :) Sem bil že prav neučakan, ampak se je splačalo. Glede na vse skupaj sem se odločil za plinski center Maribor (vendar so mi ga vgradili v njihovi, kako naj rečem, podružnici v Ljubljani) in za začetek sem zelo zadovoljen-nič cukanja, nič crkavanja, sistem lepo vgrajen da je prav užitek pogledat pod pokrov, poleg tega pa moram rečt da so izredno prijazni-kar med drugim zelo cenim :) Glede porabe še ne morem nič rečt, ker sem prevozil komaj 300 km.
Da ne rečem cenovna primerjava proti drugimi-za 1050 € sem dobil sistem Emmegas s 5 letno garancijo ali 100.000 km. Pri plineksu, katerega sem trmasto hotel izbrati na začetku a sem si premislil, pa so mi ponujali za 1.040 € sistem Eco z Tomasseto uparjalnikom ter injektorji z manj garancije(se mi zdi da dve ali tri leta). Drugi ponudniki pa so bili itak dražji.

Tako da če bi si kdo želel ogledati/preizkusiti stvarco, me lahko brez problema kontaktira.

Prilagam nekaj slik:

Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne sep 02, 2012 10:06 am

Sam se malo poslal naokoli povpraševanje glede vgradnje plina v Peugeota 208 s 1.4 VTI motorjem s 95 KM. Odgovori treh monterjev so identični: moč motorja se bo zmanjšala za največ 2%, poraba goriva pa bo ostala identična, oziroma bo mogoče višja za 3%. Dobil sem tudi nekaj identičnih mail odgovorov, kot ste jih prilepili v to temo. A glej začuda, da kažejo podatki na spletni strani http://www.spritmonitor.de povsem drugačno sliko. Edino podjetje, ki je napisalo odgovor, ki je odraz stanja tukaj in stanja na omenjeni strani je podjetje IQ sistemi iz Kranja (g. Gregor Zdovc) - maile na katere je odgovoril so bili zelo korektni (povedal je tudi npr. da bo poraba res višja od 5 do 25, v večini primerov pa se giblje med 10 in 15, odvisno od načina vožnje in motorja, itnp. V mailu sem napisal, glede nato, da gre za novo vozilo, da želim kakovosten sistem.

No gospod je odpisal, da predlaga sistem Prins VSI-2, ki uporablja injektorje za vbrizg plina in da je ta linearen, predelava traja 2 dni, 5 let garancije (oziroma 150.000 km), cena predelave pa je 1650 € s 200 € popusta. Sedaj pa tako: foter ima Škodo Superba starega dobra 3 leta, 1.8 TSI s 160 KM, 23.000 prevoženih in ga je dal predelat na plin. Sistem laufa popolnoma brez težav in dejansko ne veš, da avto laufa na plin. Cene predelav pri ostalih proizvajalcih so se gibale nekje za 200 € manj. Sedaj pa mene zanima, ali je ta firma res boljša od konkurence, kar se tiče kasnejšega nudeja podpore ko kaj ponagaja, natančnosti vgradnje in sam sistem, če je res toliko boljši? 200 ali 300 € razlike pri investiciji mi ni problem, če bo potem res zadeva špilala kot mora :).

Prebral sem celo temo, vendar na račun PRINSa je zelo zelo malo napisanega. Največkrat je omenjen Plineks, G1, "bosna sistemi", itd. Zato bom zelo vesel odgovorov.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne sep 02, 2012 10:46 am

Kael je napisal/-a:Sam se malo poslal naokoli povpraševanje glede vgradnje plina v Peugeota 208 s 1.4 VTI motorjem s 95 KM. Odgovori treh monterjev so identični: moč motorja se bo zmanjšala za največ 2%, poraba goriva pa bo ostala identična, oziroma bo mogoče višja za 3%. Dobil sem tudi nekaj identičnih mail odgovorov, kot ste jih prilepili v to temo. A glej začuda, da kažejo podatki na spletni strani http://www.spritmonitor.de povsem drugačno sliko. Edino podjetje, ki je napisalo odgovor, ki je odraz stanja tukaj in stanja na omenjeni strani je podjetje IQ sistemi iz Kranja (g. Gregor Zdovc) - maile na katere je odgovoril so bili zelo korektni (povedal je tudi npr. da bo poraba res višja od 5 do 25, v večini primerov pa se giblje med 10 in 15, odvisno od načina vožnje in motorja, itnp. V mailu sem napisal, glede nato, da gre za novo vozilo, da želim kakovosten sistem.

No gospod je odpisal, da predlaga sistem Prins VSI-2, ki uporablja injektorje za vbrizg plina in da je ta linearen, predelava traja 2 dni, 5 let garancije (oziroma 150.000 km), cena predelave pa je 1650 € s 200 € popusta. Sedaj pa tako: foter ima Škodo Superba starega dobra 3 leta, 1.8 TSI s 160 KM, 23.000 prevoženih in ga je dal predelat na plin. Sistem laufa popolnoma brez težav in dejansko ne veš, da avto laufa na plin. Cene predelav pri ostalih proizvajalcih so se gibale nekje za 200 € manj. Sedaj pa mene zanima, ali je ta firma res boljša od konkurence, kar se tiče kasnejšega nudeja podpore ko kaj ponagaja, natančnosti vgradnje in sam sistem, če je res toliko boljši? 200 ali 300 € razlike pri investiciji mi ni problem, če bo potem res zadeva špilala kot mora :).

Prebral sem celo temo, vendar na račun PRINSa je zelo zelo malo napisanega. Največkrat je omenjen Plineks, G1, "bosna sistemi", itd. Zato bom zelo vesel odgovorov.

pošten odgovor s prins-a ...ja poraba je cca.15% višja kot na bencinu ... pri prins-u boš imel zagotovljeno najboljše mazanje ventilov , ki pa je seveda tudi primerno dražje in od tukaj ter od višje cene in kvalitete ostalih komponent pride tistih cca.200€ višja cena .... podpora po vgradnji in podpora samega proizvajalca je pa neprimerljivo boljša kot pri drugih vgrajevalcih - v sloveniji...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Ne sep 02, 2012 10:53 am

mc123 je napisal/-a:Sam se malo poslal naokoli povpraševanje glede vgradnje plina v Peugeota 208 s 1.4 VTI motorjem s 95 KM. Odgovori treh monterjev so identični: moč motorja se bo zmanjšala za največ 2%, poraba goriva pa bo ostala identična, oziroma bo mogoče višja za 3%. Dobil sem tudi nekaj identičnih mail odgovorov, kot ste jih prilepili v to temo. A glej začuda, da kažejo podatki na spletni strani http://www.spritmonitor.de povsem drugačno sliko. Edino podjetje, ki je napisalo odgovor, ki je odraz stanja tukaj in stanja na omenjeni strani je podjetje IQ sistemi iz Kranja (g. Gregor Zdovc) - maile na katere je odgovoril so bili zelo korektni (povedal je tudi npr. da bo poraba res višja od 5 do 25, v večini primerov pa se giblje med 10 in 15, odvisno od načina vožnje in motorja, itnp. V mailu sem napisal, glede nato, da gre za novo vozilo, da želim kakovosten sistem.

No gospod je odpisal, da predlaga sistem Prins VSI-2, ki uporablja injektorje za vbrizg plina in da je ta linearen, predelava traja 2 dni, 5 let garancije (oziroma 150.000 km), cena predelave pa je 1650 € s 200 € popusta. Sedaj pa tako: foter ima Škodo Superba starega dobra 3 leta, 1.8 TSI s 160 KM, 23.000 prevoženih in ga je dal predelat na plin. Sistem laufa popolnoma brez težav in dejansko ne veš, da avto laufa na plin. Cene predelav pri ostalih proizvajalcih so se gibale nekje za 200 € manj. Sedaj pa mene zanima, ali je ta firma res boljša od konkurence, kar se tiče kasnejšega nudeja podpore ko kaj ponagaja, natančnosti vgradnje in sam sistem, če je res toliko boljši? 200 ali 300 € razlike pri investiciji mi ni problem, če bo potem res zadeva špilala kot mora .

Sam sem dal montirati pri njih isti sistem cca 2 meseca nazaj. Poraba prej med 7,5-8l bencina, sedaj cca 9-93l plina. Meni so montirali tudi valve care sistem.
Avto sem zjutraj pripeljal na predelavo in drugi dan po kosilu avto prevzel.
Sam sem moral sicer po montaži še dvakrat k njim: 1. je začel puščati razdelilec valve care tekočine- stvar so rešili v cca 15min in sicer tako da so takoj zamenjali celoten razdelilec in stvar rešena. 2. sistem je začel s piskanjem javljati napako in preklopil na benz, čez cca 10 min stvar delovala normalno. ko se je to ponovilo drugič so predlagali naj se oglasim v delavnici kjer so ponastavili nastavitve vendar napake sistem ni zaznal. Pridem domov in mi zmanjka plina, natočim polno in sistem zopet začne preklapljati na benz, vendar se je po cca 10 min stvar ustalila in sedaj dela bp. Dogovorjeni smo da če se napaka pojavi še enkrat da avto ostane pri njih nekaj dni da pridejo zadevi do dna.
Sam sem s plinom zadovoljen, čeprav sem bil precej razočaran ko se je prvič pokazala napaka, saj nisem nikoli pomislil da bi plin montiral kjerkoli drugje, saj verjamem da je to najboljši sistem, potem pa se pojavi napaka in s tem dvom v kakovost. Sicer moram pohvaliti odnos zgoraj omenjenega gospoda, ki se je vedno javil na tel ko se je pojavila težava in svetoval kako naprej. Sedaj že nekaj časa dela bp in upam da bo tako tudi v prihodnje.
lakom lačen hoče papico

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Ne sep 02, 2012 6:09 pm

Za vse, ki verjamejo v razne čudežne magnetke, pralne žogice, ....

energija / L
LPG 26,8 MJ/L
bencin 34.8 MJ/L

cena brez trošarin in davkov:
lpg: 0,61
bencin: 0,77

Kar sanjajte o enaki, ali par procentni povečani porabi.

Izenačit trošarine(pa ne navijam za zvišanje!) na vsa goriva in to je to. Vinjete, cestnino pa seveda odpravit za avtomobile, saj zanemarljivo obrabljajo cesto( razmerje med avtom in tovornjakom je 1: 10000 (ja 10 tisoč!)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne sep 02, 2012 7:42 pm

sdkcus76 je napisal/-a:Za vse, ki verjamejo v razne čudežne magnetke, pralne žogice, ....

energija / L
LPG 26,8 MJ/L
bencin 34.8 MJ/L

Izenačit trošarine(pa ne navijam za zvišanje!) na vsa goriva in to je to. Vinjete, cestnino pa seveda odpravit za avtomobile, saj zanemarljivo obrabljajo cesto( razmerje med avtom in tovornjakom je 1: 10000 (ja 10 tisoč!)

Davki in trošarine določajo končno ceno. V evropski direktivah pa je napisano za zmanjšanje co2 in povečanje uporabe vozil na LPG, tako da bo plin vsaj še naslednjih 20 let na vrednosti 50-60% cene bencina. Končno ceno sicer določajo sam države, ampak so obvezane slediti sprejetim evropskim direktivam.

Poraba na plin se ve približno kakšna je glede na bencin, pri PRINS-u zgleda da operirajo z realnimi številkami, drugje se pač ne sekirajo če se malo zlažejo.

Avtocestni križ gradimo vsi, ker če naj prispevajo samo tovornjakarji potem se naj vozijo samo oni po avtocesti.

Sicer pa mi ni jasno zakaj izenačit trošarine? kurilno olje in bencin bi ti kar izenačil trošarine? bravo!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To sep 04, 2012 8:21 pm

sdkcus76 je napisal/-a:Za vse, ki verjamejo v razne čudežne magnetke, pralne žogice, ....

energija / L
LPG 26,8 MJ/L
bencin 34.8 MJ/L

enostavno je pametovat ...težje je biti pameten ....

če bi vedel o čem govoriš / pišeš potem se sploh ne bi oglasil ...

pa da ne bomo v nedogled smetili teme : tisti , ki vozimo na plin plačujemo v ceni plina na računu ekološko takso in ekološki davek ...
mislim , da ni več kaj dodati ...

avtoplin v vsako slovensko vas !!!!!
plin je cnej k bencin

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Sr sep 05, 2012 7:19 pm

Evo, čez dober teden sem naročen v Gorenji vasi (SIGAS). V mojega Mercedesa bodo vgradili korejski sistem Hana. Upam, da bo vse ok.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če sep 06, 2012 6:56 am

Gregor Humar je napisal/-a:Evo, čez dober teden sem naročen v Gorenji vasi (SIGAS). V mojega Mercedesa bodo vgradili korejski sistem Hana. Upam, da bo vse ok.

še en sistem , ki dela na MAP-u ... čeprav mi je od vseh , za katere trdijo , da so "najboljši! , vizualno še najbolj všeč ...le kako zmontirajo 5 cilindrov ?
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če sep 06, 2012 7:02 am

sdkcus76 je napisal/-a:

kaj potem naj bi motoristom vrnili 7 kratno cestnino za vsa leta nazaj ?
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če sep 06, 2012 7:02 am

Vikking je napisal/-a:Davki in trošarine določajo končno ceno. V evropski direktivah pa je napisano za zmanjšanje co2 in povečanje uporabe vozil na LPG, tako da bo plin vsaj še naslednjih 20 let na vrednosti 50-60% cene bencina. Končno ceno sicer določajo sam države, ampak so obvezane slediti sprejetim evropskim direktivam.

v katerih direktivah?
se nemci, po katerih se tako radi nasi upravni organi zgledujejo, imajo zakonsko dolocilo o dajatvah na plin regulirano samo do 2018
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če sep 06, 2012 7:07 am

dobek je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:Davki in trošarine določajo končno ceno. V evropski direktivah pa je napisano za zmanjšanje co2 in povečanje uporabe vozil na LPG, tako da bo plin vsaj še naslednjih 20 let na vrednosti 50-60% cene bencina. Končno ceno sicer določajo sam države, ampak so obvezane slediti sprejetim evropskim direktivam.

v katerih direktivah?
se nemci, po katerih se tako radi nasi upravni organi zgledujejo, imajo zakonsko dolocilo o dajatvah na plin regulirano samo do 2018

zna biti , da je mislil na "priporočila evropske komisije" ... kar je pa včasih z močjo in pritiski komisijskega lobija bolj "obvezujoče" kot pa pravi zakoni - na varianto " če hočeš ... samo če nočeš , potem tudi mi ne bomo hotli ..."
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če sep 06, 2012 7:11 am

glede co2 in trdih delcev so direktive (zato tudi zapiranje mestnih jeder za starejsa vozila), glede lpg pa nisem se nikjer niti priblizno nic zasledil, zato sem vprasal
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če sep 06, 2012 7:20 am

dobek je napisal/-a:glede co2 in trdih delcev so direktive (zato tudi zapiranje mestnih jeder za starejsa vozila), glede lpg pa nisem se nikjer niti priblizno nic zasledil, zato sem vprasal

ja..o teh famoznih "direkrivah" o lpg se na veliko govori - tudi jaz sem bil kar nekaj časa "prepričanec" .... do sedaj jih ni še nihče izvohal in linkal ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov