Sam se malo poslal naokoli povpraševanje glede vgradnje plina v Peugeota 208 s 1.4 VTI motorjem s 95 KM. Odgovori treh monterjev so identični: moč motorja se bo zmanjšala za največ 2%, poraba goriva pa bo ostala identična, oziroma bo mogoče višja za 3%. Dobil sem tudi nekaj identičnih mail odgovorov, kot ste jih prilepili v to temo. A glej začuda, da kažejo podatki na spletni strani
http://www.spritmonitor.de povsem drugačno sliko. Edino podjetje, ki je napisalo odgovor, ki je odraz stanja tukaj in stanja na omenjeni strani je podjetje IQ sistemi iz Kranja (g. Gregor Zdovc) - maile na katere je odgovoril so bili zelo korektni (povedal je tudi npr. da bo poraba res višja od 5 do 25, v večini primerov pa se giblje med 10 in 15, odvisno od načina vožnje in motorja, itnp. V mailu sem napisal, glede nato, da gre za novo vozilo, da želim kakovosten sistem.
No gospod je odpisal, da predlaga sistem Prins VSI-2, ki uporablja injektorje za vbrizg plina in da je ta linearen, predelava traja 2 dni, 5 let garancije (oziroma 150.000 km), cena predelave pa je 1650 € s 200 € popusta. Sedaj pa tako: foter ima Škodo Superba starega dobra 3 leta, 1.8 TSI s 160 KM, 23.000 prevoženih in ga je dal predelat na plin. Sistem laufa popolnoma brez težav in dejansko ne veš, da avto laufa na plin. Cene predelav pri ostalih proizvajalcih so se gibale nekje za 200 € manj. Sedaj pa mene zanima, ali je ta firma res boljša od konkurence, kar se tiče kasnejšega nudeja podpore ko kaj ponagaja, natančnosti vgradnje in sam sistem, če je res toliko boljši? 200 ali 300 € razlike pri investiciji mi ni problem, če bo potem res zadeva špilala kot mora

.
Prebral sem celo temo, vendar na račun PRINSa je zelo zelo malo napisanega. Največkrat je omenjen Plineks, G1, "bosna sistemi", itd. Zato bom zelo vesel odgovorov.