buggy je napisal/-a:@žuža: koliko je bila skupna cena predelave, ce ni skrivnost?
1390eur
plinaš je napisal/-a:pri preklopu z bencina na plin je dokaj normalno da malce cukne ...
odštevanje primarnega goriva s strani bencinskega računalnika je normalen pojav ... se da dograditi modu - jaz ga imam na xsari - ki to anomalijo delno resetira - vsake kvatre enkrat.... ko imaš tank za bencin pod 1/4 in narediš v kosu več kot 100km ti pri ponovnem vžigu na bencin rado piska rezervo ...
lepo pritrjene komponente...mogoče ... a filter za plin - tisti srebrni nad uparjalnikom - je pripet z vezicami - na motorali nosilec motorja ...ko bodo vezice otrdele se znajo zlomiti in potem bo montaža samo še "zračna" ...
Dograditi kako? Računalniško (software) al je kak poseben del za to?
Kar se komponent tiče. Tako bom rekel.. V parih letih dvomim, da se mi bo vezica zlomila. Marsikateri deli v avtomobilih nasplošno so pritrjeni z vezicami, pa dvomim da kogarkoli to skrbi pri nakupu. No vseeno hvala za opozorilo.
Če bo potrebno bom pač še s čem zavaroval/pritrdil. Zaenkrat je ok pritrjeno (tri vezice), nč ne niha.
Kael je napisal/-a:Kar se tiče nategovalcev je takole: poslal sem precej elektronskih sporočil raznim vgrajevalcem plinskih sistemov in vsi po vrsti so obljubljali nebesa - in največjo vesoljsko tehnologijo so mi obljubili pri Plinexu. Vsi in še enkrat vsi po vrsti z izjemo IQ sistemi (Prins) so mi povedali, da tovarniška garancija na vozilo ostane, da se bo moč motorju zmanjšala za največ 2% in da se poraba poveča mogoče za nekaj procentov (govora je o enomestni številki). Poleg tega imajo pri PLINEXu
http://www.plineks.si/novice/nova-vozila-in-avtoplin/ napisano da ima PSA koncern podpisano Worldwide pogodbo z sistemom Landi Renzo. Pri PSA o tem nič ne vedo (no če temu ni tako, bom zelo vesel razsvetljenja s strani te firme o tej zgodbi...). Za mene je takšna objava neposredno zavajanje potrošnikov.
No ja, ne moreš sedaj Plineks obtožiti za nekaj.
Landi ima na uradni strani napisano tole
http://www.landi.it/layout.jsp?idz=1008 ... 151&lang=3Če kdo tu "nateguje" so to pri podjetju Landi Renzo. Zakaj PSA ne ukrepa, če to ne drži, pa je čudno.
No nekako imam občutek (glede na to da se pri nas vsi uradni servisi raznih avtomobilskih znamk otepajo raznih običajnih popravkov KI SO V GARANCIJI), kot da slovenski PSA ne želi priznati tega.. morda se motim.
Kael je napisal/-a:No pri IQ sistemi (Prins) je zgodba drugačna: tip je že od prvega maila dalje povedal kako je na stvari, od moči do porabe in številke so realne glede na vaše poste tu, poste na spritmonitor.de in kar sem se dosegaj dogovoril, pa še niso centa dobili, je tudi držalo. Mene nihče drug izmed drugih plinskih vgrajevalcev ni prepričal. Res so dražji, a že sedaj vidim, zakaj v startu toliko več plačam. Podobno mi tudi na IQ sistemih niso NIKOLI rekli, da garancija na vozilo ostane (tovarniška), ampak svetovali kontaktiranje uvoznika + možnost pogajanj da garancija je (nepooblaščen poseg v vozilo).
Zanimivo. Tam kjer so meni predelali na plin mi niso omenjali "3%", temveč lepo realno 10-15%. Ali to drži, bom pa videl, kmalu ko prevozim XY število kilometrov in opravim par tankov.
Kar se garancije tiče, je to dost "sivo območje" se mi zdi. Recimo pri meni v splošnih pogojih za Ford garancijo piše:
Nepooblaščene spremembe vozila ali njegovih sestavnih delov.To je preveč posplošeno, ker sam Bog ve kaj oni smatrajo kot "spremembo vozila" in kaj kot "sestavne dele". Če ti se pokvari XY stvar nepovezana z mašino, ne verjamem da ti lahko zavrnejo garancijo zaradi plinskega sistema.
Velikokrat se nekateri želijo izogniti popravilu na njihove stroške. Kot primer (ni v povezavi s to temo) .. meni je začelo zamakati sprednj žaromet (prav lužica se mi je naredila v žarometu) cca 2 leti po nakupu vozila (garancijo pa imel 4 leta). Dejansko se mi je pokvaril motorček, ki dviguje in spušča luč. Šel na servis, oni rekl da je to bil moj "nestrokoven poseg, ko sem menjal žarnico". Jim hočem dopovedat da žarnice sploh še menjal nisem, pa so še vedno trdili svoje, potem sm jim pa reku naj preverijo katera je žarnica.. ali je originalna Fordova k jo dajo v tovarni, al neka moja (magar tud kako serijsko številko naj preverijo al karkoli).. pa so mi potem popravl vse skp pod garancijo.bomber111 je napisal/-a:Glede Prinsa je po moje tako da predeluje večina avte višjega cenovnega razreda, kateri že sam po sebi bolj učinkovito delajo in takšnih uporabnikov tukaj na forumu skoraj da ni ( razen nekaterih izjem). Posledično tega je manj pritoževanja čez Prins. in še nekaj. Če nekdo plača 30 % več kot drugi za montažo ( Prins) bo stežka priznal če mora kaj popravit oziroma kaj nagaja.
A vejemite da tudi pri Prinsu so problemi.
Mi ki predelujemo stare kante nižjega cenovnega razreda s povprečnimi plinskimi sistemi, se posledično več pritožujemo, ker nas je tudi več tukaj na forumu. vsak pač svojega konja hvali ali pa tudi ne. Jaz imam čez svoj sistem pripombe predvsem čez porabo a delamo tudi na tem.
Priemer: Nekdo ki je dal 100.000 za novi Mercedes in da vsake toliko par 1000 evrov za popravilo bo zatrjeval da z avtom nima stroškov, je tako?
Se strinjam. Sej če malo preiščeš po internetu vidiš da imajo tudi Prins uporabniki težave.
A nekateri pač krčevito branijo ta sistem. Tudi v redu. Vsak svoje brani dokler je zadovoljen z njim
Samo statistično jih je (Prins uporabnikov) verjetno dosti manj kot uporabnikov drugih sistemov. Posledično verjetno tudi zato manj pritožb, napak, ..
--
edit: Neupostevanje clena 3.5!
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.