Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 Če mar 18, 2010 12:24 am

nevermind je napisal/-a:Kaj mu bo homologacija če imaš serijsko pranje žarometov.
Edino xenon pa mislim, da nimaš serijski... enkrat si nekaj pisal.

Pa sej ni mišljena homologacija pranja žarometov, ampak homologacija samih žarometov, ki so vgrajeni nakdadno.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Če mar 18, 2010 2:39 pm

Xenon žarometi in šobe za pranje so že serijski. Meni samo niso všeč šobe ker so črne in so preveč izbočene iz odbijača, (predelujem komplet avto in ne pašejo ravno v celoto) nastavit se jih pa ne da ker je cela šobal fiksna tko da zmeri mal po luči in veliko po havbi špricne :) .
Če praviš da preverjajo potem bolje da ne zalimam pokrovčkov gor. Gledal sem od bmw 5ke starejši model ki ima isto fiksne ampak so manjše. Ali bi od drugega avta pa lahko dal šobo (tako da bi delovala) ne da bi mi težili plavi.
Mogoče še kdo pozna od katerega drugega avta šobe za pranje ki so manjše dimenzije?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če mar 18, 2010 3:54 pm

Ma pomoje lahko zrihtaš recimo od starejše serije 5.

Jaz si predstavljam, da imaš ti nekaj takšnega, kar štrli ven...

Slika

...in bi rad takšne?

Slika

Probaj zbrskat na kakšnem odpadu. En uporabnik je dal na Audija 80 šobe z vsem potrebnim in mislim, da je kupil na odpadu.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če mar 18, 2010 4:12 pm

Verjetno najbolj enostavno je prebarvat v barvo avta...

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 So mar 20, 2010 10:25 am

Ja točno take imam, samo na meganu. Zaenkrat sem našel samo te od bmw. Mogoče pozna kdo še kakšne druge podobne šobe?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So mar 20, 2010 10:32 am

alesek86 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ce spricajo na haubo jh pac tko nastav da bojo spricale v luci.
am pokrovcka jaz nebi limal gor.
mojo so zadnc z mojmu ustavl na ac (provida) in je hotu homolomo pa poj je se hotu vidt a dela pranje zarometou al ne

A se je kej zapiču v xenon? A maš luči homologirane? xenona verjetno nimaš...

Lp

v xenon se ni nc posebj zapicu.je vidu da mam xenon pa ga je zanimal ce mam pranje zarometou.
pranje mam ze orginal gor,zarometi so naknadno ampak so homologirani.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 So mar 20, 2010 6:56 pm

nevermind je napisal/-a:Vem, da imaš posebej dolge in kratke, ampak to ne gre skupaj, da imaš posebej xenon za kratke in posebej za dolge.
Preberi si šeenkrat prejšnji moj post.
Verjetno ti je jasen prižig xenon (potrebno malo časa)... ne moreš stalno prižigat ko potrebuješ dolge luči.

pri fotrovem phatonu kjer ima bi-xenon (loceni paraboli) je to v praksi vidt, ko prizgeh dolge traja nekaj casa da se prizgejo.. nekaj pa ne razumem, kako je pa potem s blendanjem, ker to pa normalno deluje?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So mar 20, 2010 6:58 pm

Sicer nevem za dotični avto, ampak za blendanje imajo nekateri halogeno žarnico.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So mar 20, 2010 6:58 pm

Bi-xenon ali dvojni xenonski žarometi? To ni isto, namreč nekatera vozila imajo dvojne xenonske žaromete - npr. Touareg, Phaeton! Seveda je bilo doplačilo.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po mar 22, 2010 12:18 am

Prokarjon je napisal/-a:PS: Jaz sem lepo napisal MOJE IZKUŠNJE, ti pa svoje neumesne komentarje o traparijah raje zadrži zase. Nisi svetilnik modrosti, da bo tvoja obveljala za cel svet.
Če imaš drugačne izkušnje jih opiši, trosti pamet meni pa ni treba, hvala!

Po mojih izkušnjah ima navadna halogenka preslabo svetilnost. V enem avto imamo Xenon, sam pa imam 80W halogenke za kratke luči. Sicer pa se jaz ne bi hvalil z nekim svetilnikom modrosti, če praviš, da so ti xenonke presvetle in da zaradi tega nič ne vidiš v daljavo. Menjaj luči, jih pravilno nastavi (torej, ne tako, kot jih ima vsak drugi na cesti, da sveti vse nekam gor ali pa samo v tla kot neka meglenka) ali pa menjaj kar avto. Ne vem namreč ali imaš sploh original xenon, ali pa zgolj nek 50€ kit in potem veselo kritiziraš, da ni ne vem kaj.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 22, 2010 11:04 pm

@sundaydriver: Preberi si od tu dalje in kmalu ti bo jasna ta storija kako je to on povedal. Lahko recem samo to, da je vendarle potem prebral moj zadnji post, ker v naslednjem (nadaljujocem) je bil omenjen popravek zmote teh enakih pogojev. http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 20#1265220
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To mar 23, 2010 10:32 am

Emm... jaz ostajam pri svojem... tako da... če pozorno berete (mactronov link, ki se vleče še na naslednjo stran) boste mogoče dojeli point, ker zgleda da ga eni še zdaj ne. Od tega pač ne odstopim... zase menda že vem kaj vidim... za druge pa tako ni pomembno kaj namesto mene vidijo.

PS: Tam nisem nadaljeval diskusije, ker ni peljala nikamor... torej tudi tokrat nima smisla razlagat 2X eno in isto :idea:

PPS: Kaj si že imel kit, ki ni dobro svetil? Namreč problem, ki sem ga opisal ima bore malo veze s kitom, ampak s cut-off-om, ki odreže snop točno po liniji ter s kontrastno razliko... razen če kit sveti bolje kot original... potem pa lahko da je problem v kitu

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So mar 27, 2010 9:22 pm

Lp

Danes sem pri očetovem outlanderju opazil, da ima pri ksenonih že kar malo vijoličasto svetlobo. Ko je bil nov je bila čisto bela. Se približuje koncu, ali je to normalno? Avto še 3 leta ni star.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne mar 28, 2010 8:54 am

Potem je že žarnica nekaj skozi dala ja, če je vijolčna postala.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne mar 28, 2010 9:51 am

Nove žarnice pa je to to.

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne mar 28, 2010 10:14 am

danatory je napisal/-a:Lp

Danes sem pri očetovem outlanderju opazil, da ima pri ksenonih že kar malo vijoličasto svetlobo. Ko je bil nov je bila čisto bela. Se približuje koncu, ali je to normalno? Avto še 3 leta ni star.

Ni važno koliko je star avto, ampak koliko je žarnica časa gorela(časovni vidik). ;)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne mar 28, 2010 11:41 am

Vem to:P.

Samo nisem pričakoval, da bo to tako hitro, ker ni toliko vožen. Bomo vidl, kako se bodo obnašale.

Gaius
Nov uporabnik

Napisal/-a Gaius Po apr 19, 2010 11:48 pm

Zdravo, da ne prebiram 200 strani :o vem, da ste maherji in da bo nekdo to izstrelil kot iz topa. Torej kaj je najboljsa varianta za fiesto 2007 glede zarometov??

Xenon kit s pranjem, to obstaja?
Druge zarnice, kako je z policijo in ali je to sploh dovoljeno?

Hvala za odgovore!

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 20, 2010 12:01 am

Gaius je napisal/-a:Zdravo, da ne prebiram 200 strani :o vem, da ste maherji in da bo nekdo to izstrelil kot iz topa. Torej kaj je najboljsa varianta za fiesto 2007 glede zarometov??

Xenon kit s pranjem, to obstaja?
Druge zarnice, kako je z policijo in ali je to sploh dovoljeno?

Hvala za odgovore!

lp

Slika

Gaius
Nov uporabnik

Napisal/-a Gaius To apr 20, 2010 12:06 am

Sej nisem sel odpret novega topica, da si zasluzim tako burno reakcijo.. Vseeno hvala.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov