plinaš je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Napram tezavam, ki jih imajo drugi je ta zadeva minorna, vendar je pa malo moteca - zamerim pa Prinsu, da tega niso povedal, vendar po drugi strani, kdo ti pa danes pove, ko nekaj kupujes

. Po drugi strani pa, cetudi bi vedel, bi sistem absolutno kupil. Jim pa verjamem ,da delajo v smeri, da bodo ta sistem res zrihtal...
prins je izdelovalec plinskih naprav . tanke in ventile izdelujejo drugi proizvajalci ... teoretična možnost točnega odčitavanja stanja plina v tanku seveda obstaja a se je z desetletji izkušenj uporabe plinskih naprav zaradi visokega stroška nihče ne podstopi izdelat - naj ti zaupam , da zaradi majhnih količin izdelanih plovcev za plin napram plovcen za bencin bi cena takega plinskega - točnega - plovca dosegala ceno okoli desetkratnika današnje cene - me zanima koliko herojev bi bilo pripravljeno plačati med 500 in 700€ doplačila za točno odčitavanje stanja plina ....
ko tankaš daš dnevni števec na nulo (kdor bi bral temo sem to že ene 5x napisal) .... nato en tank plina sprazniš z vožnjo na polno - pospeševanje , vožnja z visoko hitrostjo , v klanec do konce .... ko ti zmanjka plina pogledaš taisti dnevni števec kilometrov ter vidiš , koliko kilometrov boš naredil
minimalno s polnim tankom ... naslednjič greš tankat okoli istih prevoženih kilometrov in si zmagal !!!
točnost odčitavanja količine plina v tanku pa pogojuje tudi sama zgradba šasije dotičnega avtomobila - dejanske možnosti montiranja plinskega tanka s katerimi je omejen monter pri umestitvi tanka v / pod avtomobil ter s tem samega položaja tanka , kar vpliva na sam položaj plovca v tanku - torej ima sam monter dejannsko minimalne možnosti na vplivanje položaja tanka ter posledično s tem tudi na položaj samega ventila / multiventila kar pa vse vpliva na točnost odčitavanja količine plina ...
brez zamere stari samo - tukaj pri plinskih napravah se nekaj prepucavate za neke pi***ne decimalke , ko pa kupite avto pa noben ne povpraša , koliko ga bo stal servis , nadomestni deli po iztečenem garancijskem roku itd...
še nisem srečal tukaj nobenega , ki bi upošteval izgubo vrednosti avtomobila glede na starost - wtf ? pri avtu , ki nov stane 15,000€ zgubiš v enem letu na vrednosti toliko , kot stane plinska naprava ...
fantje - koliko pa vi
zaslužite pri tej izgubi vrednosti z avtom ??? ali se vam avto po max 3/4 -ih letih povrne sam od sebe - kot se vam plinska naprava ? če naložite denar namenjen za plinsko napravo v naložbo ali imate povprečen letni donos višji kot 25% ??? ali vam avto potem ko se vam
"izplača" 
začne nositi čisti - neobdavčeni !!! - dobiček ??
tisti . ki dela večjo kilometražo letno ter se mu naprava izplača v enem letu si lahko lepo izračuna , koliko denarja bo prihranil v naslednjih 9-ih letih če bo imel avto skupno 10 let ...
eno vprašanje :
ali se je pa kdo od vas pritožil na porabo bencina ali nafte če ni bila v okviru napisane porabe s strani proizvajalca ?????
tukaj (skoraj) vsi nekaj jamrate okoli tega procentualnega povišanja porabe ... kdo od vas je naredil pravi test porabe na bencin in na plin?
namesto da mene konstantno izpodbijate naj nekdo že opravi to ... pa mu bom potem jaz izpodbijal njegove rezultate .. in zakaj tako pravim ?
zato ker vem , da nihče ob primerjavi vožnje na plin ne upošteva določenih "kvarnih" vplivov na porabo ... prva je povprečna hitrost vožnje na isti relaciji ob istih vremenskih in temperaturnih pogojih !! če se spremeni temperatura zraka , se spremeni gostota zraka ter s tem zračni upor ... spremeni se tudi tlak v gumah ...zaradi druge vstopne temperature zraka se spremeni razmerje zrak/gorivo ... ma ne da se mi več naštevat ...
mal se skulirajte pa uživajte - tisti ki ste na plinu ....
ostali kibici - razni dizelaši in gospodje s +200 konjskimi makinami ( ki si ne znajo izračunati prihranka) - pa samo tole : jaz vam nisem kriv in prosim , če nam ne svinjate teme ... za vse ,ki tega prosim ne razumejo pa ni pomoči ...