zzitop je napisal/-a:Imajo tudi nerealne obljube, recimo samo o 3 % povečani porabi plina glede na bencin.Pa čeprav je kalorična vrednost kar za kakih 20 % nižja, ali pa še več. Nekaj se sicer pridobi na račun višjega oktanskega števila, ampak poraba je še vedno 10 - 20 % višja. Verjetno se bolj nagiba k 20 % kot pa 10 %.
Preko naravnih fizikalnih zakonov ni možno, take trditve o 3 % pa lahko postaviš samo če si velike nepoznavalec fizike, z drugimi besedami: Vernik v bioenergijo (3 %)![]()
Slišim pa, da so pri Prinsu dali realno oceno. Nekje 15 %, če se ne motim, kar pa bi lahko držalo.
pinny je napisal/-a:kaj pa je tista črna škatlca z oznako OBDII? A ti lučka check engine gorela pa so ti ti vezal da ne gori več?
zzitop je napisal/-a:pinny je napisal/-a:kaj pa je tista črna škatlca z oznako OBDII? A ti lučka check engine gorela pa so ti ti vezal da ne gori več?
Pozdravljen! Hvala za mnenje in odziv. Seveda ne vem, zakaj je škatljica vgrajena. Avto je od partnerke, ki ga je kupila v tujini in slučajno je notri tudi tale inštalacija.
Na forumu sprašujem za mnenja zato, da bi videl, če je to sploh še kaj koristni, ali je najbolje vse skup vreči dol. Ali pa narediti kako nadgradnjo.
Na internetu najdem zelo malo informacij. Zelo rad bi videl, da bi bil ta sistem vsaj kontroliran preko lambde. Ampak ker je gor ta škatljica, sem 90 % da ni.![]()
Glede ostalih 10 % pa bi rad tu izvedel, ker do serviserja še ne morem, ker je vozilo za sedaj še "nepremičnina".
EDIT:
Po sliki sodeč kolikor razumem, je to navaden venturi sistem in naj ne bi bil potreben emulator lamde. Ampak vsaj to sedaj vem, da bi lahko delovalo, preko lamde, če bi bilo vse OK.
Ko malo berem na tujih forumih, se pri takem sistemu dogajajo detonacije in ker je kolektor plastičen, so lahko hitro velike poškodbe. Avto ima vseeno večtočkovni vbrizg.
Skratka bojim se, da ta sistem enostavno ni nič vreden.
veqlargh je napisal/-a:Renault Clio: svoj avto sem predelal pri Lauš izpušnih sistemih (poslovalnica v LJ). So del skupine Plineks ampak sem z njimi več kot zadovoljen. Menil sem se tako ali tako samo z njimi glede vsega. So mi prav tako povedali, da je poraba cca 15% višja kot pri bencinu (in to v mojem primeru drži kot pribito). Inštalacija zelo lepo opravljena, delovanje brez težav, sistem pa je Zavoli.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov