Nikakor ne morem razumeti, da se gre neko podjetje take podle igrice. Saj ni čudno, da je tako malo uporabnikov avtoplina v Sloveniji. Plineksov primitivizem škoduje tudi ostalim, ne vem pa, če se zavedajo, kako šele njim samim škodi.
Upam, da se bo s to temo, go je gospod s Prinsa dokazal vsem nam, kake igre se gre Plineks, situacija začela obračati na bolje.
Pa še glede cen bi imel en argument. Vemo, koliko ugodnejši so vgrajevalci avtoplina v državah bivše jugoslavije. Nekateri dvomijo v njihovo kvaliteto in kvaliteto vgrajenih komponent. In ravno pri komponentah bi v razmislek delil mojo izkušnjo:
Iskal sem LPG svečke Brisk Silver za avtomobil fiat punto. Na srbskih in hrvaških forumih imajo z njimi odlične izkušnje. Na Brisk katalogu sem spoznal, da morajo biti DR17YS-9. Pri nas je težko priti do njih, zato sem kontaktiral direktno podjetje Brisk (Češka), da bi vprašal, kdo to prodaja v Sloveniji. Izvedel, da je to Plineks. Torej sem jih kontaktiral, cena pa je 11 EUR na kos. Ker sem na srbskih forumih zasledil srbsko ceno (4 EUR/kos), se mi je zdelo 11 EUR malce preveč. Za 1. maja sem bil na hrvaškem, za nazaj sem se ustavil v avtotrgovini v Delnicah, kjer so jih imeli na zalogi in mi jih prodali za 4,10 EUR/kos.
Sedaj pa razmislek: So na Hrvaškem ponaredki ali je cena pri Plineksu pretirana?
S podjetja Brisk so mi potrdili, da se na Češkem te njihove dotične svečke prodajajo po ceni 2,5 EUR/kos + 20 % DDV = 3 EUR/kos. Potem je tukaj še cena v Angliji:
http://www.ebay.co.uk/itm/1x-Brisk-Silv ... 53f84fc21cV EUR je to 4,14EUR, kar se ujema s Hrvaško ceno. Tudi če je na Hrvaškem ponaredek, pa gotovo ni na Češkem, če izdelovalec potrdi ceno 3 EUR/kos ali v Angliji 4,14 EUR/kos. Možno pa je, da ima Plineks puno jače od originala.