Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če feb 28, 2008 4:26 pm

Jaz mislim da je smiselno da se poveča kazen za alkoholiziranost, smiselno je da se poveča kazen, če se pelješ po napačni strani avtoceste (to bi moralo biti že za oduzem izpita, ker če ne vidiš velike florescentne table pol tako ali tako nisi več za na cesto), strinjam se da naj se kazni če voziš več kot 20kmh prehitro v naselju povišajo. Ne strinjam pa se, da se kazni za prekoračitev 10kmh izven naselja ali v naselju povišajo, prav tako je nesmisleno da se povišajo kazni na avtocesti.

Kot sem že omenil v drugi temi, se je potrebno te problematike lotiti tudi drugače, saj takšni ukrepi ne bojo dolgoročno pomagali. Vsekakor se mora sistem avtošole preuredit (tudi to sem že doživel, da je človek iz komisije kandidatu rekel, da to ni bilo nič od nič od vožnje, izpit pa je vseeno opravil :roll: ). Moj inštruktor je med vožnjo tako ali tako večino časa govoril po telefonu, kdo jih prav za prav sploh nadzorira? Prav tako pa bi se moglo ljudi veliko boljše poučiti o posledicah prometnih nesreč (nekdo je že podal predlog, da bi morali ljudje delati v centru za rehabilitacijo). Kar pa se kolesarjev in peščcev tiče, pa se morajo začeti zavedati, da če se sami ne bojo pobrigali za svojo varnost (ne skakat čez štiripasovnice, ponoči ko hodite ob cesti nositi kakšno obleko, ki se jo dobro vidi,...), se tudi drugi ne bojo mogli toliko pobrigati za njih.

@esem: Če boš objavil kakšno anketo bom vsekakor sodeloval pri temu.

p.s.: Oproščam se če sem kje šel malo off topic.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če feb 28, 2008 4:39 pm

Off: @Joie ne sekiraj se eni zgleda še vedno mislijo, da je zemlja ravna ploskev in, da so zemljevidi samo za okras :twisted:
Načeloma se kar strinjam z Joievim mišlenjem. Kdor se drži omejitev ne bo nič več palčal, kot sedaj, pa če tudi bodo kazni miljonske. Drugače pa zakon ima sigurno pomankljivosti, ki jih bodo morali še uskladiti. Takoj sem za družbeno koristna dela namesto denarne kazni, to bi pomoje marsikoga odvrnilo od kršenje predpisov. Poleg tega sem za, da se uvede preizkus sposobnosti za vožnjo na reci vsakih 10let. Ne podpiram pa referenduma, saj smo izvolili predstavnike v parlament (ne glede na njihovo politično barvo), da odločajo v imenu ljudstva. Potrebno je le vskladiti mnenja.
Dokler pa bo v slovenskih glavah zvenela balkanska miselnost, da so pravila zato da se kršijo, nam ne bo pomagal noben nov zakon. :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če feb 28, 2008 5:14 pm

Očitno je novega zakona strah tiste, ki nočejo ali ne znajo voziti trezni in po omejitvah hitrosti. Vseh ostalih sicer res ne bo učinkovito obvaroval pred divjaki, a se jim kazni res ni treba bati.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če feb 28, 2008 5:14 pm

Kot prvo, nevidim razloga za visje kazni, se posebej za hitrost.
Kot drugo, hitrost je samo 1 faktor, ki sodeluje v prometni nesreci. Lahko se ta zgodi v naselju pri hitrosti 50km/h a ce je bil voznik nepriseben, nepazljiv je tudi ta hitsot, ki v tem primeru je bila primerna omejitvi se vedno prevelika, za to da bi se izognili prometni nesreci. Razumete kaj hocem povedati? Hitrost je samo vrh ledene gore ki plava na vodi, te vidite le 1/3. Dodajte k temu se voznjo pod uplivi, prestraseno voznjo ( bolje da vam negovorim koliko ljudi poznam ki imajo izpit ze vrsto let, a se volana se vedno bojijo) nezbrano voznjo ipd, in ni cudno, da imamo prometne nesrece.
No nadaljujemo. Vecina voznikov, ki bo na udaru tega zakona smo mi mladi, ki se volana nebojimo, potem so tu se poklicni soferji, ki dejansko svoje dneve prezivjo na cestah in taki ljudje bomo "nasankali". Nikoli se nisem videl policista, da bi ustavil kakega pradedka, ki ima cevi v nosu ipd, in predstavlja veliko mero nevarnosti v prometu. Da o mamcah in nocnih voznjah negovorimo.
V casopisih vsake toliko casa pise "zavil z ceste, iz neznanega razloga" ja pismu, zazdelo se mu je pri hitrosti 90km/h iti malo peljati v gozd ko je cesta tako nezanimiva :roll: Razlog vedno je bil in vedno bo. Vcasih ko stojim kje ob cesti parkiran in se starcki sprehajajo mimo, slisim njihove komentaje Poglej ga norca kako nori, in gledam okol kot bik v maline a nevidim nobenega norca, vsi se peljejo lepo v koloni, a v koloni je nekje bil nor, nerazumem. In dejansko javnomenske raziskave temeljijo na takih ljudeh, saj samo take ljudi najdes sredi belega dneva v centru ko se sprehajajo
Dnevno sam prezivim po vsaj 6 ur za volanom in to vecinoma po Ljubljani in njeni ozji okolici, in ce bi imel namotnirano kamero, bi se mi v teh 6tih urah nabralo 4 ure materiala, ki bi vseboval take in drugacne prekrske, seveda tudi take ki niso v nasprotju z zakonom, a so moteci dejavnik v prometu.

No in gremo dalje. Ceste. Te so danes totalna katastrofa. Npr v Ljubljani imamo vsaj 50 odsekov kjer se dnevno ce ne pa tedensko dogajajo nesrece. Nevem a je so to kake priljubljene tocke dirkanja ali je res nekaj ocitno narobe z podlago. Npr uzemimo Tomacevski rondo. Vsak dan se nekdo nalepi v ograjo, ce pa vsaj skoraj da. Sam poznam tisti rondo v mrvico ki je na njemu, in vam lahko recem da ceprav je hitrost omejena na 40km/h je tudi ta lahko nevarna, se posebej v zacetku dezevanja. Tistih prvih par kapljic ga naredijo v dobesedno drsalisce. In kdo bo kriv za prometno nesreco? Hitrost seveda, saj je to vse kar znajo policisti zapisati v zapisnik. Pa ti zdaj dokazi da je bila hitrost 40. Ni sans, razen ce imas tahograf.

Skratka, drzava bi prvo morala urediti ceste, prometno signalizacijo, starcke z cest..., in vse stvari kar se ticejo varnosti v prometu, in nato sele udariti po nam, ki hitro vozimo, kajti mi ce se danes normalno vozimo smo ogrozeni.

Btw cist tko ena neumesna... Imamo glupo vlado. Oni primerjajo stevilo mrtvih glede na povprejsne leto, in to je napaka. Oni bi morali primerjati stevilo mrtvih glede na stevilo vozil na cesti ker leta 2000 smo imeli bistveno manj vozil a skoraj 2x toliko smrtnih zrtev. (btw ne se zapicit v cifre ki so samo primer)

No vec se mi neda pisati, ker bom nakladal do jutri. I have better things to do in my life :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če feb 28, 2008 5:45 pm

target practice
št mrtvih glede na število vozil bi bilo sicer verjetno bolj pravilno, vendar je cilj zmanjševanje št mrtvih na cestah
cilj je 0 mrtvih, ne glede na to ali imamo 1000 ali pa 1000000 registriranih vozil

h kaznim bi dodal:
-začasna zaplemba vozila v primeru: obračanja na avtocesti, vožnje pod vplivom alkohola (nad 1 promil) in drog, v primeru vožnje brez vozniške, v primeru neregistriranega vozila, če na enkrat pridelamo več kot 1000€ kazni
-pohitritev sodišč v primeru odvzemu vozila bi bili na vrsti v 1 tednu, v primeru ostalih hujših prekrškov pa v max 3 tednih (kazen čez 2 leti ni več vzgojna in ne doseže namena)
-če je vozilo neregistrirano(več kot 1 mesec po poteku registracije) gre vozilo na javno dražbo, vozila starejša od 10 let pa na uničenje
-vozilo bi bilo zaplenjeno do obiska pri sodniku (glej 2. alinejo) in bi po potrebi tudi ostalo, če se izkaže, da voznik nima sredstev za preživljanje(npr romi) po določen času gre na uničenje/dražbo
podpis

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če feb 28, 2008 6:02 pm

Vidim, da ne ločujete dveh bistvenih razlik.

Zakon mora bit, ker se s tem ureja neko področje, vendar ne tak zakon, ki deluje v korist samo enih na račun drugih. Smoteren zakon skuša urejati zadeve logično in pravično. Tudi sorazmernost mora bit upoštevana.

Tukaj pa se srečujemo z zakonom, ki deluje praktično izključno na kasiranju, namesto, da bi krotil realne probleme cest.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če feb 28, 2008 6:17 pm

Lublančan....pa ki si glih rome najdu, da nimajo sredstev za preživljanje. So mogoče izjeme, ampak poglej njihov vozni park :!:

lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če feb 28, 2008 6:34 pm

seeman66 je napisal/-a:Lublančan....pa ki si glih rome najdu, da nimajo sredstev za preživljanje. So mogoče izjeme, ampak poglej njihov vozni park :!:

lp

lih tuki je fora
če so nardil pizdarijo s staro koreto gre v prešo in so še zmeram dolžni denar - nimajo pa več avtomobila s katerim bi počeli piz*
če imajo bmwja, mercedesa starega 1 leto, se ga proda na dražbi, poplača stroške + kazen in se jim vrne razliko
seveda bi bila ta dražba v smilslu bank - važno, da se pokrijejo stroški in ne, koliko ostane
podpis

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če feb 28, 2008 7:11 pm

lublancan je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Lublančan....pa ki si glih rome najdu, da nimajo sredstev za preživljanje. So mogoče izjeme, ampak poglej njihov vozni park :!:

lp

lih tuki je fora
če so nardil pizdarijo s staro koreto gre v prešo in so še zmeram dolžni denar - nimajo pa več avtomobila s katerim bi počeli piz*
če imajo bmwja, mercedesa starega 1 leto, se ga proda na dražbi, poplača stroške + kazen in se jim vrne razliko
seveda bi bila ta dražba v smilslu bank - važno, da se pokrijejo stroški in ne, koliko ostane

POŠTENO

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če feb 28, 2008 7:13 pm

PureTNT je napisal/-a:Rešitve, katere si predlagal ti, ne delujejo - to si lahko ogledaš na lastne oči, v vsakodnevni praksi.

Moje rešitve ne morejo delovati, ker se ne izvajajo tako kot bi bilo treba ali pa se sploh ne. Ker pač očitno ne obstaja interes za izboljšanje stanja. Problem je še toliko večji zaradi korupcije ali drugače povedano, nekateri imajo možnost, da se izogibajo plačilom kazni.

lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 7:40 pm

PureTNT je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:[Tvoje pisanje jasno kaže na to, da je tvoje razmišljanje o tej problematiki na nekem začetnem, primitivnem nivoju. Opravičuješ visoko hitrost, delal bi lastno selekcijo med sposobnimi in nesposobnimi vozniki, daješ slabe primere in tudi v glavi imaš zagotovo neuporabne rešitve!

Rešitve, katere si predlagal ti, ne delujejo - to si lahko ogledaš na lastne oči, v vsakodnevni praksi.

Če je moj nivo tako primitiven, zakaj si se potem sploh trudil z odgovorom? Osebno primitivce spregledam, tebi pa se je očitno zdelo vredno odpisati in zato upam, da boš tudi kaj uporabnega prispeval.

Selekcija med sposobnimi in nesposobnimi vozniki je nuja. Znotraj države imamo ogromno nesorazmerje glede zahtevnosti opravljanja vozniškega izpita ter posledično tudi večje neznanje med določenimi vozniki. Nesposobnost, ki ne izvira (samo) iz nepoznavanja predpisov, je prav tako realnost. Policist, ki ga je povozila voznica, ko je v "krizni" situaciji izpustila volan ter si pokrila oči, bi se z menoj absolutno strinjal. Zdravi se nakreč še danes in ob malo drugačnem kotu udarca bi bil po vsej verjetnosti mrtev. Vsekakor si pridržujem pravico do poziva za odstanjevanje nesposobnih voznikov iz prometa.

Visoka hitrost je zelo redko sama po sebi vzrok prometnih nesreč, ne glede na to, s kakšno gorečnostjo zagovarjaš drugačno stališče. Seveda so tudi izjeme, katere vedno navedem, a neodvisne evropske študije pač pritrjujejo moji tezi in ne tvojim trditvam. V Nemčiji stvar deluje brezhibno, mrtvih pa imajo relativno gledano tretjino toliko kot mi, čeprav je povprečna hitrost prometa ca. 30 km/h višja in končne hitrosti presegajo 300 km/h.

Kar se tiče uporabnih in neuporabnih rešitev, izvoli: napiši seznam rešitev, ki bodo pomagale izboljšati varnostno stanje na slovenskih cestah. Višje kazni in represija ne štejejo. Z zanimanjem pričakujem tvoj seznam (popolnoma resno, zanima me, kaj ti misliš, da bi delovalo).

LP

Se pravi, ti predlagaš, da bi ceste postale privilegij za tiste, ki znajo dobro in hitro voziti?

Jaz se imam za dobrega in hitrega voznika, pa si ne upam dajati takšnih izjav. Gre za čisto nestrpnost iz ust cestnega divjaka, pravi cestni fašizem.

Tudi ti boš enkrat komaj sposoben za vožnjo, ne boš večno star 30.

Glej, poskusiva primerjati ta zakon s protikadilskim. Jaz, kadilec, sem zelo rad hodil v gostilne, dokler se je dalo v njih kaditi. Čeprav mi danes vedno nekaj manjka, ko sem za šankom, se vseeno ne pritožujem in odločitev parlamenta podpiram, vse v korist zdravja. Primer se da lepo aplicirati na ZVCP.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 28, 2008 7:46 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:[Tvoje pisanje jasno kaže na to, da je tvoje razmišljanje o tej problematiki na nekem začetnem, primitivnem nivoju. Opravičuješ visoko hitrost, delal bi lastno selekcijo med sposobnimi in nesposobnimi vozniki, daješ slabe primere in tudi v glavi imaš zagotovo neuporabne rešitve!

Rešitve, katere si predlagal ti, ne delujejo - to si lahko ogledaš na lastne oči, v vsakodnevni praksi.

Če je moj nivo tako primitiven, zakaj si se potem sploh trudil z odgovorom? Osebno primitivce spregledam, tebi pa se je očitno zdelo vredno odpisati in zato upam, da boš tudi kaj uporabnega prispeval.

Selekcija med sposobnimi in nesposobnimi vozniki je nuja. Znotraj države imamo ogromno nesorazmerje glede zahtevnosti opravljanja vozniškega izpita ter posledično tudi večje neznanje med določenimi vozniki. Nesposobnost, ki ne izvira (samo) iz nepoznavanja predpisov, je prav tako realnost. Policist, ki ga je povozila voznica, ko je v "krizni" situaciji izpustila volan ter si pokrila oči, bi se z menoj absolutno strinjal. Zdravi se nakreč še danes in ob malo drugačnem kotu udarca bi bil po vsej verjetnosti mrtev. Vsekakor si pridržujem pravico do poziva za odstanjevanje nesposobnih voznikov iz prometa.

Visoka hitrost je zelo redko sama po sebi vzrok prometnih nesreč, ne glede na to, s kakšno gorečnostjo zagovarjaš drugačno stališče. Seveda so tudi izjeme, katere vedno navedem, a neodvisne evropske študije pač pritrjujejo moji tezi in ne tvojim trditvam. V Nemčiji stvar deluje brezhibno, mrtvih pa imajo relativno gledano tretjino toliko kot mi, čeprav je povprečna hitrost prometa ca. 30 km/h višja in končne hitrosti presegajo 300 km/h.

Kar se tiče uporabnih in neuporabnih rešitev, izvoli: napiši seznam rešitev, ki bodo pomagale izboljšati varnostno stanje na slovenskih cestah. Višje kazni in represija ne štejejo. Z zanimanjem pričakujem tvoj seznam (popolnoma resno, zanima me, kaj ti misliš, da bi delovalo).

LP

Se pravi, ti predlagaš, da bi ceste postale privilegij za tiste, ki znajo dobro in hitro voziti?

Jaz se imam za dobrega in hitrega voznika, pa si ne upam dajati takšnih izjav. Gre za čisto nestrpnost iz ust cestnega divjaka, pravi cestni fašizem.

Tudi ti boš enkrat komaj sposoben za vožnjo, ne boš večno star 30.

Glej, poskusiva primerjati ta zakon s protikadilskim. Jaz, kadilec, sem zelo rad hodil v gostilne, dokler se je dalo v njih kaditi. Čeprav mi danes vedno nekaj manjka, ko sem za šankom, se vseeno ne pritožujem in odločitev parlamenta podpiram, vse v korist zdravja. Primer se da lepo aplicirati na ZVCP.

In kadiš kaj manj zdaj? Verjetno ne, tako kot ne boš niti potem manj ogrožen na cesti, ker norci so in vedno bodo, normalni povprečni vozniki bo(m)do nasrkali zaradi požrešnosti gnilih politikov. Še vedno trdim, da ni problem v hitrosti, če pa večino časa ljudje vozijo pod omejitvami 8 če si veliko na cesti si to MORAL opaziti. )...torej je problem drugje...samo hitrost je najlažje kriviti...bom pa vsekakor vedno trdil da raje vozim TREZEN, z izpravnim vozilom in zbran 80 po naselju kot pijan 50...za alkohol bi po stoteril kazni ( tudi droge, ki jih je vedno več in so relativno težko ugotovljive spadaju tu zraven ), za hitrost bi pa določil po stopnji ogrožanja varnosti..ni enaka prekoračitev v največji gneči mimo šole, kot na 4 pasovnici sredi noči....a kazen je enaka :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 7:54 pm

Kar precej manj in tudi popijem praktično nič, čeprav bo zato najbrž bolj zaslužen zakon z ženo kot protikadilski zakon...

Normalni in povprečni vozniki ne bodo ogroženi od zakona, tako kot tudi niso bili do sedaj.

Ne rečem, da je ta predlog zakona dober (ga niti ne poznam, priznam), vendar trdim, da je večja represija nujna. Vsi narodi imajo zakone in omejitve, vendar s to razliko, da jih ponekod spoštujejo, drugod pa ne.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če feb 28, 2008 8:00 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kar precej manj in tudi popijem praktično nič, čeprav bo zato najbrž bolj zaslužen zakon z ženo kot protikadilski zakon...

Normalni in povprečni vozniki ne bodo ogroženi od zakona, tako kot tudi niso bili do sedaj.

Ne rečem, da je ta predlog zakona dober (ga niti ne poznam, priznam), vendar trdim, da je večja represija nujna. Vsi narodi imajo zakone in omejitve, vendar s to razliko, da jih ponekod spoštujejo, drugod pa ne.

Do pred kratkim niso bili ogrozeni s strani zakona , ampak samo od norcev na cesti, od zdaj bodo tudi s strani zakona ( vsaj njihova eksistenca ), ker ne poznam nikogar ki nikoli ne prekorači hitrosti vsaj za malo.

Pa daj si dopovedat, da kljub temu, da vem zakaj si za represijo ( brezupni primerki na cestah ), le ta NE BO pomagala in da je probelm drugje. Če bi represija pomagala ustvariti normalne šoferje bi sam PRVI podpisal za njo, ampak žal bo le poslabšala situacijo oziroma naredila NORMALNO vožnjo nemogočo. Menim da se strinjaš z mano da živčen in napet voznik ni varen voznik, četudi vozi po omejitvah.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če feb 28, 2008 8:22 pm

sašo5 je napisal/-a:Kot sem že neštetokrat napisal: pijančkom gate slečt, divjake v conah 30, vrtcih, šolah pozapret, ostalim naredit poligon, drkališče s kilometrsko ciljno ravnino za sproščanje adrenalina na avtocestah ukinit omejitev hitrosti oz. na določenih mestih postavit omejitev 120 (kot v Nemčiji) pa avtošole pod drobnogled uzet: kje v ustavi piše, da mora vsako tele in baba izpit naredit??? (pol pa v nedeljo na cesto, klobuk postrani, špegli zaprti.....rondo-španska vas...)Ni res, če nisi zato potem pač nisi - javni prevoz, nasploh pa ne znajo ljudje vozit, če pa že znajo, potem pa ob vožnji na 100 drugih zadev razmišljajo - kako mi drugače razložit, da nekdo z avtom zapelje na štreko prav tisti moment, ko prisopiha vlak (leta nazaj je to še voznik avtobusa naredil)tu tudi vsi psiatri tega sveta odpovedo..... CE registrsko območje se ve ...pacijenti brez primere....(prekmurci tudi niso daleč....)..... :roll:

se strinjam s tem
Edino zanima me kake vrste pacijent sem, glede na to da mam CE oznako na avtu?? To da se peljem izven naselja tudi 130km/h če cesta avto in moje vozniške sposobnosti dopuščajo?? Sej konec koncev procentualno prekoračim manj najvišjo dovoljeno hitrost, kot pa če se nekdo pelje 80km/h v naselju. Je res da je zavorna pot daljša, je res da prevoziš večjo razdaljo pri reakciji, ampak je res, da se peljem tolko edino tam ko vidim daleč naprej in ko ni nobenega pešca/kolesarja/kolesa z motorjem na cesti in pa nobene stranske ceste, pri kateri nebi prav čas videl prihajajočega avta
:idea:
LP Rok

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 8:34 pm

speedfreak je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Kar precej manj in tudi popijem praktično nič, čeprav bo zato najbrž bolj zaslužen zakon z ženo kot protikadilski zakon...

Do pred kratkim niso bili ogrozeni s strani zakona , ampak samo od norcev na cesti, od zdaj bodo tudi s strani zakona ( vsaj njihova eksistenca ), ker ne poznam nikogar ki nikoli ne prekorači hitrosti vsaj za malo.

Pa daj si dopovedat, da kljub temu, da vem zakaj si za represijo ( brezupni primerki na cestah ), le ta NE BO pomagala in da je probelm drugje. Če bi represija pomagala ustvariti normalne šoferje bi sam PRVI podpisal za njo, ampak žal bo le poslabšala situacijo oziroma naredila NORMALNO vožnjo nemogočo. Menim da se strinjaš z mano da živčen in napet voznik ni varen voznik, četudi vozi po omejitvah.

kaj bo potem v hitrem času znižalo žrtve, če ne astronomske kazni?

Dobro, se strinjam, treba bo delati na vzgoji in izboljšati avto šole, ampak rezultati bodo v tem primeru vidni šele čez 20 let.

Ukrepi so rigorozni, ampak nekaj časa se bomo pizdli in bli prestrašeni, čez čas pa nam bo to ratalo samoumevno, tako kot meni kajenje na mrazu.V naselju se NE VOZI nad 50. Tega občutka Slovenci trenutno nimamo, očitno zato, ker predobro služimo in se ne bojimo kazni, jaz res ne vem...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če feb 28, 2008 8:43 pm

Sej za to se gre dandanes, vsi bi nekaj na hitro, zmanjšali žrtve, pršli nekam ipd...na hitro se to ne da...začeti bi se moralo že davno nazaj pša je bilo vse drugo pomembnejše od tega, ceste so primerne za stanje in število vozil 15 let nazaj, prav tako dojemanje voznikov, problemov je ogromno, eden izmed teh je neumna zakonodaja glede zimske opreme zaradi katere se pri 19 stopinjah plusa vozim ( oziroma bolje rečeno drsam ) na zimskih gumah.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 8:54 pm

Ne, Speedfreak, v prvi vrsti smo krivi MI SAMI, šele daleč zadaj so to ceste in neumna zakonodaja.

In ceste se ne bodo prilagajale številu vozil, prej bo obratno, pa ne zaradi varnosti, ampak zaradi ekologije.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če feb 28, 2008 8:57 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ne, Speedfreak, v prvi vrsti smo krivi MI SAMI, šele daleč zadaj so to ceste in neumna zakonodaja.

A js sm kriv ker ZAKON določa da morm do 15,3 met zimske gume na avtu, pa čeprav je zunaj malodane poletje? Se pa strinjam, da je največji problem v samih voznikih..vendar še vedno trdim da ne v hitrosti le-teh ampak neumnosti.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če feb 28, 2008 9:12 pm

speedfreak je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Ne, Speedfreak, v prvi vrsti smo krivi MI SAMI, šele daleč zadaj so to ceste in neumna zakonodaja.

A js sm kriv ker ZAKON določa da morm do 15,3 met zimske gume na avtu, pa čeprav je zunaj malodane poletje? Se pa strinjam, da je največji problem v samih voznikih..vendar še vedno trdim da ne v hitrosti le-teh ampak neumnosti.

Imaš možnost letnih pnevmatik in verig v prtljažniku, tako da ne nakladaj preveč kaj moraš po zakonskih določilih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov