Prins je napisal/-a:G. Japanskabuba, glede Opel Omege se zopet žal moram oglasiti.
Malce prirejate resnico in seveda poveste le del zgodbe.
Tiste seveda, ki vam ustreza.
Res je, da ste vgradili Prins sistem. Vendar je bil ta vgrajen v Avtohiši Kolmanič.
Ta je takrat imela certifikat in dovoljenje za vgradnjo Prins sistema.
Tam so vam celo uresničili vašo res ekstravagantno željo, prebarvati rezervoar za plin v metalik modro, enako kot je bilo vaše vozilo.
Ker sem za njih "založil" besedo, da lahko to vgradijo enako kvalitetno kot mi (opravili so namreč vsa šolanja), smo zato kasneje tudi brezplačno na naše stroške popravili vse pomanjkljivosti. Teh je bilo resnično nepredstavljivo veliko. Še danes ne morem verjeti, da bi nekdo naredil pomotoma toliko napak.
Res sem se tudi osebno oglasil enkrat v Mariboru kjer smo preverjali delovanje vozila.
Ta je namreč kadar ste v nizkih obratih (1000 RPM) na polno pritisnili na plin malenkost počepnil in nato potegnil.
Ta težava pa naj ne bi bila povezana s plinom. In kasneje so vam pri Kolmaniču našli vzrok težave na vozilu, vendar je bilo popravilo predrago in je bilo lažje zahtevati, da vam odmontirajo napravo, ker ste se želeli znebiti vozila, ki ste ga tudi kmalu prodali.
Kolikor vem je bila težava z vžigalno tuljavo, se pa lahko motim, ker je res od tega že 6 let, če ne več.
Vse to pa ne zmanjšuje dejstva, da ste imeli resnično slabo izkušnjo.
To je bila velika šola tudi za nas. In od takrat dalje ne dam svoje besede oziroma "roke v ogenj" za nikogar več.
Poleg tega smo kar za nekaj let ustavili širjenje delavnic z vgradnjo Prins naprav. Naš prvi cilj ni biti največji in najbolje prodajani.
Želimo pa si le, da bi bilo čim več (če že ne vse) naših strank zadovoljnih. To pa vsi vemo, da je zelo težko, če že ne nemogoče.
Posujem se s pepelom za vse vaše težave, saj sem osebno jamčil za avtohišo kjer ste vgradili plinsko napravo. Vendar tudi sami niste želeli, da se zadeva resnično odpravi, ker je to pomenilo, da morate vložiti denar v vaše vozilo in ste ga raje prodali. Kar vam niti ne morem zameriti po vsem kar ste doživeli z vgradnjo.
Se pa na tem mestu z vami popolnoma strinjam: Vsak, ki se odloči za vgradnjo plina naj DOBRO preveri reference monterja.
In definitivno nismo takrat vedeli toliko kot vemo danes in zagotovo bomo čez nekaj let vedeli še več.
Pa srečno.
Sami ste se oglasili, zato Vam z vsem dolžnim spoštovanjem do Vas kot zastopnika PRINS sistemov,
odgovarjam in demantiram Vaše navedbe.
1. Nikjer nisem trdil, da sem vgradil plin direktno pri Vas, vendar je bil takoj po vgradnji zaradi nepravilnega delovanja dostavljen v Domžale v vašo delavnico in po Vašem posegu kasneje prevzet na Vašem domu.
(upam, da se v tem delu strinjava)2. Kaj je za Vas ekstravagantno ne bom razpravljal. Barvanje rezervoarja pa sem pošteno doplačal kot je bilo dogovorjeno in
barva rezervoarja verjetno nima vpliva na delovanje plina. Ker ste očitno barvo moje omega že pozabili Vam moram povedati, da je bila metalik siva in ne modra. Za primer, tudi točilno mesto sem imel pod registersko tablico (v stilu ameriških avtomobilov), kar tudi ni bilo "vsakdanje".
3. Ne morem se strinjati, da ste odpravili vse pomanjkljivosti, saj v nasprotnem primeru ne bi demontirali naprave.
4. Izjava brezplačno na naše stroške je naravnost smešna. Če zadeva ne deluje jo je verjetno potrebno popraviti v garancijskem roku.
(upam, da se v tem delu strinjava)5. Kot sem že sam navedel se strinjam, da ste se osebno oglasili v Mariboru in
popravljali (ne preverjali), bodimo natančni, kljub temu, da sem vozilo prej sam
brezplačno dostavil vozilo v Domžale je bil uparjalnik narobe zvezan, saj naj bi bilo kroženje vode potrebno speljati kot pri nekaterih ameriških vozilih
(citiram Vašo izjavo), tudi skico ste dobili iz Nizozemske, kako je potrebno zadevo pravilno povezati.
6. Težava je bila ta, da je
motor cukal pri nizkih obratih, ni šlo za to, da je počepnil, ampak cukal, kar je bilo ugotovljeno tudi iz strani delavca pri Kolmanicu s katerim sva opravila več testnih voženj. Druga težava je bila poraba, saj je bila višja kot ste obljubljali pred vgradnjo. Sam sem testno brezplačno opravil nekaj sto kilometrov, da sem lahko izčrpno poročal o težavah in da bi zadevo rešili v obojestransko korist. O vseh mojih opažanjih sem vas redno obveščal.
(upam, da se v tem delu strinjava) 7. Še dobro, da ste napisali
naj bi bila . . . . se pa lahko motim, ker je res od tega že 6 let, če ne več. Trditev je namreč napačna in glede na napisano verjamem, da je niste namerno napisali. Omega je bila v času "kolobocije" dvakrat pri Bosch servisu Puconja, ki se je takrat in se še danes ukvarja z meritvami in nastavitvami vozil. Prvič so bile stestirane vse komponente in zamenjane svečke, da ne bi bilo kakšnih težav (stestirana je bila tudi cinšpula - vžigalna tuljava, kabli, itd). Drugič se je extra še enkrat testirala lambda sonda, saj so pri Kolmaniču trdili, da ne deluje pravilno. Torej sam sem opravil vse kar sem lahko, tudi testiranja na Bosch servisu, kjer sem Vam z ispiski izgorevanja dokazal, da na bencin deluje brezhibno in je izgorevanje normalno, na plin pa je bilo izgorevanje nepopolno in je motor zalivalo ter da bom uničil katalizator če se bom vozil na plin.
Za informacijo, ki sem jo že vedel "da motor deluje brezhibno na bencin" sem plačal 50 €. Če bi bilo potrebno karkoli zamenjati, bi to tudi nedvomno storil. Vozilo se je kasneje res prodalo, in sem nabavil dizla, saj je bil moj namen cenejša vožnja, ki pa je s predelavo na plin žal nisem dosegel.
8. Danes se prav čudim,
da takrat nisem čisto "ponorel", bom pa kmalu, če ne boste nehali pisati neresnic, da nisem želel, da se zadeva resnično odpravi, ne vem kaj naj bi še vložil v avto, saj sem z verodostojnimi podatki (dokazljivo) dokazal pravilno delovanje motorja, ter s tem in dodatnimi vožnjami po Sloveniji imel dodatne stroške v višini cca 200 €.
Če pa bi želeli, da Vam vgradim obnovljen motor direktno od opla, pa bi morali povedati pred vgradnjo. Nikakor mi ni jasno, da daš vozilo vgradit k pooblaščenemu serviserju in ta vozila pred vgradnjo ne priključi na tester, da bi preveril, če bi bile lahko kasneje kakšne težave povezane z motorjem, saj bi že pred montažo lahko zahteval menjavo kakšnega dela. če le ta ne bi deloval pravilno.
9. Pri načrtovanju vgradnje sem sam naredil dve napaki in sicer:
- pustil sem, da me je premamila 5 letna garancija (tako kot brata 7 letna pri G1)
- da se nisem zapelal čez mejo in bi mi na Hrvaškem ali pa kje nižje vgradili delujoč sistem
10. Glede na informacije iz tujine imajo PRINS sistemi dober renome, verjetno enega najboljših, žal pa v mojem primeru ni bilo tako. Tudi povratne informacije "plinašev", ki so vgrajevali pri Vas in tistih, ki imajo v enakih vozilih druge sisteme so takšne, da naj bi Vaši sistemi porabili nekaj več plina.
11. Verjamem, da ste se v teh letih marsikaj naučili, žal pa se kljub vsemu, ko sem "tehtal" kvaliteto in ceno, nisem odločil za ponovno vgradnjo pri Vas, mogoče bom kdaj kupil že predelano vozilo z Vašim sistemom in se bomo videliu na kakšnem servisu.
12. Ne razumem pa Vas, zakaj se ne organizirate, vsaj tisti, ki nekaj veste na tem področju v neko "združenje" in se tako počasi onemogoči oz. izrine "šalabajzerje". Edini razlog je lahko ta, da še vedno vsak hvali svoj sistem kot edini in najboljši. Na tem mestu moram pohvaliti našega družinskega monterja, ki mi v vseh dosedanjih letih ni niti z besedo omenil kaj slabega o drugih sistemih, vendar sam vgrajuje tisto na kar se 100 % spozna in zato mu tudi zaupamo.
13.
Pri delu Vam želim še naprej vse dobro, določene trditve pa drugič le prej preverite preden jih zapišete.Lep pozdrav
Rok