bernikm je napisal/-a:Sem klical Prins, njihov sistem Prins VSI-2 stane 1850€ (-200€ popusta) + 320€ za el. mazanje ValveCare, se pravi skupaj 1.970€ + 20€ strošek nadomestnega avtomobila.
Stroški servisa so naslednji:
- na vsakih 30.000km med 80-120€
- na vsakih 120.000km 140€
in iti v Prins, ali v kakšno cenejšo varianto (katero)?
Vikking je napisal/-a:Sploh če bi si lastil Opla ali japonca
bernikm je napisal/-a:Mi je pa zanimivo, ker poznam dva ki imata Opel (Astra 2011, ki ima že preko 80.000km na plin, ter Corso 2013 ki ima že 12.000km na plin), oba imata sistem Emmegas ki podmazuje z bencinom in do sedaj nobenih težav.
bernikm je napisal/-a:Se popolnoma strinjam z vsem kar si napisal, sem pa izračunal da pri mojih 15.000km ki jih delam letno se mi Prins napeljava povrne šele nekje po dobrih 3 letih. (računal sem še servise in ValveCare sistem, višjo porabo, ter 1 tank bencina na prevoženih 15.000km za startanje avtomobila).
Sicer imam namen imeti avto 10 let, tako da se mi sigurno splača iti potem v ta sistem, če kolikor vsi svetujejo želim imeti dober in kvaliteten sistem brez napak.
bernikm je napisal/-a:
Emmegas sistem naj bi porabil nekje 0.3l bencina na 100km za 'mazanje ventilov'.
Se pravi pri 15.000km je strošek bencina za 'mazanje' cca 70€ bencina. V kolikor uporabljaš ValveCare pa je strošek cca 50€ na 15.000km + 0€ bencina.
Samo kolikor razumem se avto v vsakem primeru štarta na bencin, ko se mašina segreje na cca 40 stopinj pa preklopi na plin.
Se pravi poleti hitreje, pozimi kasneje, v vsakem primeru pa rabiš bencin.
Kolikor litrov je to na 15.000km ne vem, verjetno 1 tank - morda kdo ve ?
bernikm je napisal/-a:Verjamem, ampak dej ti men povej kje ima to smisel, ha?? Imaš plin, da se voziš ceneje a še vedno zraven plina porabljaš bencin ??????????
Emmegas sistem naj bi porabil nekje 0.3l bencina na 100km za 'mazanje ventilov'.
bernikm je napisal/-a:V kolikor uporabljaš ValveCare pa je strošek cca 50€ na 15.000km + 0€ bencina.
bernikm je napisal/-a:Emmegas sistem naj bi porabil nekje 0.3l bencina na 100km za 'mazanje ventilov'.
plinaš je napisal/-a:3,0l že mogoče ...
bernikm je napisal/-a:OK, potem sem prišel do zaključka da se mi vgradnja plina dejansko ne izplača.
Če delam povprečno 15.000km na leto in vzamem PRINS, potem se mi (ob upoštevanju investicije, servisov, ValveCare, bencina za zagon mrzlega motorja) investicija povrne šele v 5 letih, s tem da prevzamem riziko v kolikor bo karkoli narobe z mašino, na katero imam 7 let garancije.
V kolikor grem v cenejšo varianto (npr Emmegas) pa se mi investicija povrne v 26 mesecih, s tem da nihče ne ve ali bo mašina zdržala ali bodo težave z ventili itd.
Skratka, investicija v Prins je predraga, pri ostalih (cenejših) je pa riziko prevelik. Saj lahko da bo delalo vse lepo (glede na to da kolegu na Astri dela Emmegas sistem bp že 70.000km)...
bernikm je napisal/-a:OK, potem sem prišel do zaključka da se mi vgradnja plina dejansko ne izplača.
Če delam povprečno 15.000km na leto in vzamem PRINS, potem se mi (ob upoštevanju investicije, servisov, ValveCare, bencina za zagon mrzlega motorja) investicija povrne šele v 5 letih, s tem da prevzamem riziko v kolikor bo karkoli narobe z mašino, na katero imam 7 let garancije.
V kolikor grem v cenejšo varianto (npr Emmegas) pa se mi investicija povrne v 26 mesecih, s tem da nihče ne ve ali bo mašina zdržala ali bodo težave z ventili itd.
Skratka, investicija v Prins je predraga, pri ostalih (cenejših) je pa riziko prevelik. Saj lahko da bo delalo vse lepo (glede na to da kolegu na Astri dela Emmegas sistem bp že 70.000km)...
mtl je napisal/-a:definitvno je vožnja na plin manj udobna kot recimo na dizel ali bencin, saj zahteva še nekaj dodatnih ''opravil''.
mtl je napisal/-a:Saj vsi vemo, da tukaj ne gre zgolj za investicijo. Vsak se mora sam odločit, definitvno je vožnja na plin manj udobna kot recimo na dizel ali bencin, saj zahteva še nekaj dodatnih ''opravil''. Če je to nekomu sprejemljivo se mora pa vsak sam odločit. Sploh pri Ecotec motorjih...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov