Dej se nauči brat, potem pa piši, ok? To kar jaz pišem na tej strani sploh nima nobene veze s plinom, ampak sem napisal kako meri porabo potovalni računalnik. Ti si začel vpletat tam plin, kjer ga jaz sploh nisem omenjal.
In nisem napisal, da so odpiralni časi za plinske in bencinske injektorji enaki, ampak da je signal za bencinske injektorje enako dolg, če se voziš na plin ali na bencin, če je plin prav nastavljen. To sem napisal že takoj, to si napisal tudi ti, in če bi znal brat, bi to tudi prebral. Če pa potovalni računalnik pri vožnji na plinu kaže višjo porabo, pomeni, da je računalnik čase podaljšuje in nekaj najbrž ni prav. To v bistvu sploh nima nobene veze s plinom, isto se bi dogajalo, če bi naenkrat natočil nek zanič bencin ali kaj podobnega.
Lamda sonda je pa tam itak za okras, ne? Nima veze z ničemer, samo tolk da je ena stvar več za pokvarit, ne?
bencinski računalnik daje isti odpiralni čas neglede na to na kaj se voziš...samo časi na plinu so daljši za približno toliko , kot je plin manj kaloričen ... tko zdej pa nehaj stresat buče lepo prosim ..
Pri nekomu očitno ne, če mu kaže za 20% višjo porabo na plinu kot če se vozi na bencin. Kako dolgi so odpiralni časi na plinu je čisto nepomembno, jasno je samo da ne morejo bit krajši kot na bencinu, ker plinski računalnik ne vidi v prihodnost. No, teoretično bi bilo tudi to možno, samo smisla ne bi imelo.
če je plin nastavljen kot je treba bencinski računalnik nima pojma kaj se v resnici dogaja ... in v resnici ne more vedeti koliko časa so bili bencinski injektorji odprti ker so zaprti avto pa kar dela - torej bi moralo po tvoje vse skupaj ugasnit...
Če je plin nastavljen kot je treba, bencinski računalnik ve glih toliko kaj se dogaja kot pri vožnji na bencin. Kar se njega tiče se bencinski injektorji normalno odpirajo.
če na plinu kaže višjo porabo dobi verjetno podatek , da so bili injektorji odprti dalj časa .. ker pa mu podatki na lambda sondi štimajo - torej dobi motor pravilno mešanico - pač samo pokaže koliko goriva pokuri avto..
Od kod bi dobil podatek, da so injektorji dlje časa odprti? Ravno obratno je. Ker podatki z lamde ne štimajo, bencinski računalnik podaljšuje signal bencinskim injektorjem, da podatki z lamde spet štimajo (če ga plinski upošteva), ker je pa sam podaljšal čas odpiranje, sklepa da se je pokurilo več bencina, in zato kaže višjo porabo.