gasolinedream je napisal/-a:Omenjenih je bilo kar nekaj problemov z plinskimi napravami. Jaz si recimo ne bi želel imeti teh problemov, sploh pa ne z tujim vozilom (vrednim še pa še denarja), nekje v tujini, kjer pride še do jezikovnih preprek. V primeru da bi plinska naprava nagajala (
oz. bila narobe nastavljena),
se tukaj ne govori o 50-100km vožnji do prvega znanega mehanika.Servis za plinsko napravo
z istim mehanikom/servisem? Večina "resnih/večjih" transport podjetij ima svoje serviserje, ki tega niso vešči. Izobraževanje je spet problem,
kot vemo, gre za tehnični poklic kjer ni dovolj iti na 2 predavanja ali pobrskati preko interneta.
Tudi trg je zahteven, minute lahko stanejo še pa še denarja in nekaj večjih zamud lahko vodi do menjave transportnega podjetja za drugega.
v kar nekaj evropskih državah bi se ob tvojih besedah marsikateri prevoznik valjal po tleh od smeha ...
In kaj potem? V marsikateri evropski državi pa bi se nasmenil ob tem kar si napisal ti.
Dejstvo je da ne jaz ne ti nimava neke realne podlage da bi to lahko komentirala, samo nisem pa mogel bit tiho ob taki črnobeli propagandi (reklamna brošura? seveda da bodo notri napisane samo pozitivne stvari) kot jo zganjaš ti. Saj zdaj mi je malo žal da sem začel, in se bom odstranil iz debate.
lp, M.
čisto na kratko bom povzel...
tukaj še niti enkrat niso bili omenjeni problemi s plinskimi napravami na dizlih..
kar se tiče evrope obstajajo mreže pooblaščenih serviserjev .. med njimi je pogovorni jezik angleščina kar dejansko ne predstavlja jezikovnih preprek ... servisna mreža je lahko preko interneta povezana online ter se tako poskrbi za odpravljanje napak na daljavo ... po klicu iz slovenije lahko gre v nemčiji najbližji pooblaščen serviser "na dom" in obratno ..mah brez veze razlagat - tako kot pri 24 urni asistenci proizvajalcev avtomobilov je ...
pa še to - pooblaščen serviser proizvajalca vozila lahko locira s testerjem napako in tudi lahko določi ali je napaka na strani vozila ali pa na strani plinske naprave -- če je tehnično dovolj izučen seveda in po domače "obvlada" -recimo da CAN BUS ni javni prevoz za pločevinke pa to...
v primeru nepravilnega delovanja plinske naprave in potrebe po mehanskem odpravljanju napake se lahko preklopi na prvotno gorivo - ne morš verjet ampak s pritiskom na gumb.. in potrebna je kakšna minuta , da se z vmesnikom fizično prekine stik med plinsko napravo ter tokokrogom vozila...
resna - večja prevozniška podjetja imajo zaposlene svoje mehanike ..mehaniki so tehnično podkovani in mehanik je tehnični poklic ! če rabi mehanik , ki je izučen za popolno servisiranje , vzdrževanje ter popravilo tovornjaka več kot en dan šolanja za izučitev kako opraviti redni servis na plinski napravi -- no če rabi več je najbolje , da gre prodajat žemlje ali pa bižuterijo ...
dejstvo je , da ti ne moreš trditi zame , da nimam realne podlage za komentiranje ..pa vseeno če je to res ali pa ni ...to lahko ti trdiš samo zase...
ok ..črnobela reklama ...pač v dveh avtih vozim plin - v enem dobrih pet let in v drugem dobre štiri leta .. brez problemov .. je pač prins in s tem sem zadovoljen kot so tudi nekateri ostali z drugimi napravami ... linkanje je pa zato ker pač vsak po svoje ve kaj kje piše ... in ja imaš prav - načeloma je vsako linkanje neka vrsta reklame - samo o tem bi se dalo pa razpredati v nedogled ...
zakaj pa ti ne prilimaš kakšnega linka od proizvajalca tvoje plinske naprave v avtu ? aja nimaš je ... no tukaj pa tudi meni zmanjka .. pa srečne bencinske kilometre ti želim ...