zzitop je napisal/-a:@xyz6, tudi jaz slišim, da pri določenih vozilih na LPG čisto navadne svečke zdržijo ohoho kilometrov, medtem ko so pri drugih iste svečke že pri 10.000 km "ošvohnjene". Zmanjšanje razmaka za 0.2mm lahko garantiram, da naredi razliko v prostem teku, sicer verjetno ne. Da pa je zmanjšan razmak bolj prizanesljiv do tuljav, pa 100 % drži.
Nižja toplotna vrednost pa ima prednost samo v večji vzdržljivosti iste svečke zaradi zmanjšane temperature.
ne vem no..ponavadi ( pri mopedu - zračno hlajenem , pri motorčku 400ccm - zračno hlajenem , pri motorju 865ccm - zračno/oljno hlajenem ) je za višje temperature zgorevanja višja toplotna vrednost svečk...
pri balenotu imam NGK svečke navadne - prve zamenjal po 21000km , druge pri 19000km - preventivno zaradi vžigalne tuljave...
na xsari so original svečke zdržale nekje do 45000km , zamenjane z ngk + lpg iridium pri 47000km - ker se mi ne da menjat na vsakem servisu - naj bi zdržale od 60.000km pa na več...
pri porabi ni skoraj nobene razlike - vsaj opazne ne ... pri delovanju motorja na xsari - po menjavi ima 21000km in dela normalno ...
baleno pa itak dela kakor dela ....

mali garač ...
Jerry007 je napisal/-a:evilfury je napisal/-a:Točno tako. Človek rata sit, ker se more peljat 150km v eno smer, da potem avto spet zajebava.
Sej do lučke sploh ne bi smel pridet, če bi bil sistem pravilno nastavlen. Rekel sem jim pustim vam avto tukaj 2 dni pa zrihtejte pa so spet neki hiteli in nč ne dela, kakor bi moglo.
Prov zagravžov se mi je plin, žal...
Meni je težko pa mam sam 5km stran od šihta, pa nimam volje

ni res ...zagravžal se ti je vgrajevalec in naprava .... privoščim ti pa vseeno ne teh težav tako kot ne nikomur drugemu ...
kot so ti poleg mene tudi drugi svetovali .. pelji avto na servi in opravita s serviserjem testno vožnjo s priklopljenim računalnikom ! in po opravljeni posodobitvi še enkrat!!!!!!!! če ne bo bolje ali pa če jim ne uspe tega urediti kot je treba pa naj ti odmontirajo napravo ven in vrnejo denar !!! ne pusti se odgnati in nategniti!!
veliko jih je , ki pred montažo obljubljajo nemogoče stvari ( poraba samo +3/5% , nekateri celo trdijo da se zviša moč motorja na indirektnem vbrizgu

) , ko pa pride do težav in problemov z nezadovoljivim delovanjem plinske naprave so pa polni izgovorov...