mtl je napisal/-a:hitrijoža je napisal/-a:Nissan Qashqai: Glede garancije ni hotel nihče nič slišati - preverjali so samo, če flash lube pravilno dozira olje, kar je bilo v redu in so si lepo umili roke. V tožbo pa ne mislim riniti, ker so stvari preveč nedorečene. Še kar se tiče porabe motornega olja: bila je popolnoma minimalna, dokler se ni nenadoma povečala na količino, ki mi je dala misliti.
Škoda. Nič, upam da bo to komu pomagalo pri odločitvi za dobrega predelovalca na plin, če nič drugega. Kapo dol, da si javil svojo slabo izkušnjo, običajno namreč ljudje nočejo priznati, da so jih nategnili.
Jah, slaba izkušnja, ki si jo preveril na sebi. Ko se preračunava ali se splača predelava na plin, je potrebno vzeti pri vseh parametrih najmanj 10% rezerve (poraba plina, stroški servisiranja, cena plina, itd.). Še bolje pa 15-20%. In če pride še takrat kalkulacija jasna, potem se gre v predelavo na plin.
Če vzameš podatke predelovalcev (sploh tistih, ki trdijo, da je poraba večja za 1-2%

) in ti to komaj pokaže, da se ti splača v 5-ih letih, potem je to velika napaka.
Pa še komentar na tiste, ki komentirate vzdržljivost in kvaliteto, a imate prevoženih 20.000 km (nekateri celo že 30.000 km

) na plin. Ko bo avto na 100.000 km in več se oglašajte s kvaliteto, prej pa komentirajte zgolj delovanje. Zakaj? Recimo zaradi Nissana Quaskai zgoraj.
xsara ima čez 60,000km na plin s flash lube -om ... avto in naprava delata BP ! avto 2008 , naprava 2008 ...
baleno jih ima skupaj198,000km .. dobrih 40,000km na plin z valve care-om .. ampak teh 40 tkm so taki , da verjetno nihče tukaj ne vozi avta tako na polno in to vseskozi ...
avto 1996 , naprava 2009 ..
ker se vozim v službo cca 7km se pač avto po 250m že zavrti v blokado ...
brez menjave olja ali oljnega filtra ... do 15,000km na plin dolivano različno olje ( od 0-30w za avtomobile do 15-50w za motorje pač kar je ostalo v flaški ali kantici - proizvajalci od castrola , valvolina , stahlgruberja do motula in bardahla...)
zadnjih 25,000km je dolivano staro olje , ki gre pri 10,000km ven iz plinskega avta ali iz motorja ...
zadnjih 20,000km je avto brez zračnega filtra.... poleti in pozimi ...
zadnjih 1000km je brez 2-ge prestave - torej se vozi prva do blokade ( no tega je itak navajen vseskozi ) in potem v tretjo ...
in pišem v sedanjiku ker vse kar se plina tiče dela !!!
povprečna poraba plina na balenotu 10l/100km ..
poraba bencina poleg plina upoštevajoč
cca 10 hladnih vžigov na 100km od srede oktobra do danes nekih približnih 45-55€ ...
tankam , vozim , tiščim , ne vzdržujem in se ne sekiram glede onesnaževanja okolja..
tudi jaz sem na začetku računal - predvsem zaradi nekaterih tukaj - na tri decimalke ...
no danes me pa prav bk ... ker dela in je poceni ...
pa da ne bo pomote - nikomur tukaj ali tistim , ki ne sodelujejo v debati nikakor ne privoščim nobenih težav ...
a od danes naprej se ne čuditi , če bom napisal " a sem ti rekel / govoril / napisal" - pač nisem kriv , če si ob nakupu plinske naprave nekateri raje spilijo kvadratno luknjo v koleno za razliko 300-500€ v nabavni ceni , potem pa kupujejo nove ventile ali celo nove motorje za par tisoč €....
nisem bogat , da bi poceni kupoval....
pa srečno in poceni vožnjo na plin želim vsem !!!!