Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če okt 11, 2007 11:50 am

HeP][MeN je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:Vse te težave bodo rešile 100% ali več višje kazni. Če pa slučajno to nebi pomagalo, se vseeno da kazni dvigniti še za 100%, to bo pa sigurno pomagalo. Vseeno pa nam v rokavu ostane še ena karta in sicer 100% povišanje kazni.

No tukaj vidimo, da se da vse probleme rešiti z zvišanjem kazni, tako da resnično ni pomembna sestava asfalta ali slabe označbe ali kaj podobnega. Za vse so krive prenizke kazni in to vedo vsi.

A si mislu 100% višje kazni na 100% višje kazni al 2x 100% višje na osnovno višino? :P :lol:

1st. one I'm afraid..

no sam ta rešitev nebo zmanjšala števila žrtev, žrtve bo zmanjšala boljša cesta in drugačno dojemanje prometa. učiti pa bi se to morali že v osnovni šoli in pa potem seveda v avtošoli veliko večji povdarek naresti na strpnosti in podobnem na cesti.
učenje vožnje samo v tehničnem smislu je neumnost, ki nas stane toliko življenj.

sonček: nikol nebomo vozil po omeitvah dokler bodo le te neumne in nepremišljene. (lep primer tega je dolenjka..)

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Če okt 11, 2007 11:57 am

HaMzO je napisal/-a:to je res ko se naredi razpis da vzamejo najcenejšega in zdej to podjetje ko dobi to pondbo, mora gledat tut da ma dobiče ane..mora pa gledat da enakomerno parabi denar.

Podjetje ne dobi ponudbe, podjetje jo da. Nižjo da zato, da dobi delo, ker ga nujno rabi, drugače bo tista ogromna čreda delavcev šla lepo na zavod.

sam očitno je tko:
*če gre za dober asfalt potem slabo naredijo teren ali slabo naredijo odvod vode in mali nizki padec, potem se nabirajo luže po avtocestah :D

*če naredijo dober odvod vode, dober teren, e pol jim zmanka denarja za dober asfalt oz primeren za tamkajšne pogoje...

Ne, te zadeve so ponavadi povsem neodvisne ena od druge, če pa že, je pa vse skupaj narejeno za en k.rc. Da se pač pršpara, da imajo razni Zidarji dost visoko plačo itd.

jz če bi investiral kdaj ceste, bi uzel raj dražjega pa da naredi bolje kot pa neki cheep :D

Zato boš pa lahko investiral kvečjemu v dovoz do svoje bajte, če sploh.

:P
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Če okt 11, 2007 12:17 pm

pa dobr mislu sm ko investitor izbere najugodnejšega deloizvajalca se prav da oni dobijo to možnost da opravijo delo.

kar se tiče moje dovoza.. :D zakaj misliš pol da nimamo asfalta doma na parkirišču ali tlakovcev, samo pesek mamo :P :P

pride zdej čez kak mesec asfalt pa bom lahko mal poslikak kak bojo majskor mujo i haso tole položil :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če okt 11, 2007 12:27 pm

PA zmeni se za boljšo kvaliteto asfalta za na dvorišče, da te nebi slučajno vrglo v živo mejo zarad slabe oprijemljivosti asfalta. :cry :vc
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Če okt 11, 2007 12:46 pm

Lumpy_ je napisal/-a:PA zmeni se za boljšo kvaliteto asfalta za na dvorišče, da te nebi slučajno vrglo v živo mejo zarad slabe oprijemljivosti asfalta. :cry :vc

Ja, pa da ne bodo pred bajto mel kolesnic, ko bo smetar 2x pršu kanto spraznt. :P :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če okt 11, 2007 12:51 pm

morjo delat take smotane ceste...če bi delal take kokr so npr v nemčiji in "večno" držijo bi sloveniji zmanjkalo dela ;) podkupovanje :twisted: :evil: ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če okt 11, 2007 2:28 pm

RKC je itak v vse vpleten, v tisto kar ni vpleten pa bojkotira.
Največji kriminalno/korupcijski imperij na svetu po mojem skromnem mnenju.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe okt 12, 2007 9:51 am

Ravno nekaj dni nazaj so na eni polovici položili asfalt na Podutiški cesti v LJ-Kosezah. Ni mi treba omenjat, da smo tam stali v kolonah sigurno več kot en teden in sedaj po parih dneh je ta na novo položeni asfalt že ves valovit in ko tam voziš trese ko pri norcih. :evil: Tisti, ki se tam vozite, mislim da lahko to potrdite. Bolje bi bilo, če bi kar tisti 20 let ali kolikor pač že star asfalt pustil, ker je bil boljši od novga. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Aja TRENJA

Napisal/-a sergej Pe okt 12, 2007 10:32 am

Trenja Gledali :?:

Prosim za komentarje!
Moj : pri nas se grejo državo v državi!

Aja komentar POZOR!!! MINISTRA ZA PROMET.....ŠE NISEM MESEC NA POLOŽAJU MINISTRA :rofl
Pa skoraj v jok!! Od ministra to čut :D :woohoo

Hallllllooo
pišite:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Aja TRENJA

Napisal/-a MacTron Pe okt 12, 2007 11:27 am

@sergej: tema se je razvila drugje... (izkljucno samo namenska)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=56798
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe okt 12, 2007 12:02 pm

Včeraj sem gledal "dokumentarec" o autobahnu na discoveryju... 70 centimetrov asfalta imajo :shock:
Koliko pa mi? :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 12, 2007 12:15 pm

phoebus je napisal/-a:Včeraj sem gledal "dokumentarec" o autobahnu na discoveryju... 70 centimetrov asfalta imajo :shock:

Pozabil si dodat, da imajo betonsko podlago na katero dajo asfalt, pri nas pa ga je 18 do 19cm na avtocestah in do 15cm na magistralkah. Pa podlaga je pri nas pesek, pa še ta slabe kakovosti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 09, 2008 10:21 pm

upam, da sem se v pravi temi oglasil.

Je za slabo cesto v predoru kriv vzdrževalec?

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... o_60087106

Če se bo to nadaljeval, lahko pričakujemo hitrost omejeno na 40km/h? Pa kaj so normalni? Iz 130 na 40. Sj se še trenutnih (60 in 70 km/h) ne držijo (kot je vidno na posnetku).
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 09, 2008 10:49 pm

nebivedu je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:Včeraj sem gledal "dokumentarec" o autobahnu na discoveryju... 70 centimetrov asfalta imajo :shock:

Pozabil si dodat, da imajo betonsko podlago na katero dajo asfalt, pri nas pa ga je 18 do 19cm na avtocestah in do 15cm na magistralkah. Pa podlaga je pri nas pesek, pa še ta slabe kakovosti.

dj ne nakladaj

na avtocestah pa vmestnih vpadnicah je ravno tako kot v nemčiji cementna stabilizacija, vsaj kar se novih cest tiče
debelina je pa odvisna od prometa tako količine kot težkih tovornjakov...

če bi mi bli tko dolgo v eu kot so nemci bi blo tud že marsikaj drugače...

pa da ne boste misli vedno več jih dobijo ko si poskušajo kaj v svoje žepe pospravit..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 09, 2008 11:22 pm

kolesar je napisal/-a: na avtocestah pa vmestnih vpadnicah je ravno tako kot v nemčiji cementna stabilizacija, vsaj kar se novih cest tiče
debelina je pa odvisna od prometa tako količine kot težkih tovornjakov...

...imel to "srečo" da sem par let nazaj podnevi in ponoči spremljal gradnjo odseka Drnovo - Obrežje(ker na Obrežju delam) ....na tem odseku ni bilo nobene cementne stabilizacije - na tampon so eno zeleno folijo so razvijali in nanjo polagali 2 sloja aslfalta -skupaj 18cm

Po slabem letu (naj povejo krčani) so odsek od Drnovega v smeri Ljubljane v dolžini skoraj 10 km zaprli za več mesecev in ga popravljali ?!? ter seveda nesramno kasirali cestnino, čeprav si vozil po pasu, ki je namenjen proti Obrežju omejitev seveda 80 tovornjakov kot solate, cesta pa vsa blatna in od peska, huje kot Dakar....kdor ni doživel, ne more verjet...."kalvarije" ob gradnji in zastojev ter stebričkov na sredini ceste v dolžini 26 km pa raje ne bi opisoval, da ne bi kdo zdravnika rabil, potem ko bi prebral...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jan 09, 2008 11:28 pm

Pr nas nimaš nikjer betonske podlage, razn v tunelih, in pa seveda viaduktih. Drugje maš pa tampon, nato asfalt. Niti folije in teh zadev nimaš povsod.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jan 09, 2008 11:30 pm

IcEm4n je napisal/-a:upam, da sem se v pravi temi oglasil.

Je za slabo cesto v predoru kriv vzdrževalec?

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... o_60087106

Če se bo to nadaljeval, lahko pričakujemo hitrost omejeno na 40km/h? Pa kaj so normalni? Iz 130 na 40. Sj se še trenutnih (60 in 70 km/h) ne držijo (kot je vidno na posnetku).
Marsikdo je mnenja da je kriv tisti, ki se je odločil kako kamnino dat v asfalt. Js se strinjam s tem, asistentka iz tega "foha" na našem faksu pa tut, torej more bit nekaj na tem.
In kaj hudiča češ vzdrževat novo podlago???
LP Rok

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jan 10, 2008 9:09 am

Dejte se še enkrat spijazna da živite v gnili, skrompirani in koruptirani državi, kjer nič ne štima, jasno, da potem tudi ceste nebodo...

Kar se tiče pobijanja na naših cestah pa itak logično: zaenkurac ceste, šparanje pri gumah, šparanje pri nakupu zavornih diskov, neredno servisiranje in furanje kot, da imamo formule... se vam zdi še kr čudno.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 10, 2008 9:21 am

Drocky je napisal/-a:In kaj hudiča češ vzdrževat novo podlago???

To sm se tud sam vprašu.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 10, 2008 9:59 am

Walker_P je napisal/-a:Pr nas nimaš nikjer betonske podlage, razn v tunelih, in pa seveda viaduktih. Drugje maš pa tampon, nato asfalt. Niti folije in teh zadev nimaš povsod.

dj ne govorit če ne veš

recimo v celju mariboska cesta ko je mestna 4 pasovnica ima spodaj betonsko podlago sem bil zram ko so jo polagali.. Pa na avtocestah se tud dela cem stabilizavija spodaj vsaj na teh ki se dans delajo, ker se ve koliko je tovornjakov.

recimo preplastitev ceste frankolovo - strani (slo. konjice - celje) je spodaj recimo 10cm asfalta starega + 10 izravnave + 10 grobega +5 finega ...pridemo na 35
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov