Nasveti za VSE voznike:
1. vozite po pameti in predpisih,
2. VEDNO pravocasno uporabljajte smerokaze,
3. imejte dovolj veliko varnostno razdaljo,
4. opazujte dogajanje pred in za sabo,
5. vozite premisljeno in predvidevajte dogodke,
6. ne vozit NA PAMET!
7. pravilno uporabljajte MEGLENKE (ko vozite za drugim ali kdo vozi za vami, jih IZKLOPITE! Uporaba meglenk je dovoljena samo pri ZELO gosti megli - vidljivost 50m! Drugace itak nimajo efekta.)
8. zavedajte se, da na cesti niste sami!!!
9. na avtocesti UPORABLJAJTE tudi desni pocasni pas!! Ne da en vozi 120 po prehitevalnem in se za njim naredi kilometerska kolona!!
10. Ne bit tako egoisticni!
11. Vecina voznikov bi MORALA se enkrat v AVTOSOLO, da se naucijo vozit po PREDPISIH, predvsem pa PO PAMETI!
Bolje 5 minut kasneje, kot VELIKA zamuda zaradi povite plocevine (zavarovanje nesrece, policija, zapisnik, zavarovalnica, placevanje kazni, stroskov, popravila) ali celo kaj hujsega smrt, invalidnost)!
Pomislite tudi na ostale voznike, ki ZDAJ zaradi VAS cakajo v koloni in zamujajo!!
Od vseh napak, ki jih opazam v prometu, me tocka 2. se najbolj moti! Niso smerokazi samo za okras in imajo zelo pomembno vlogo pri odvijanju prometa - predvidevanje, nacrtovanje, prilagajanje...
kixs je napisal/-a:Vozite po predpisih in pameti in NE BOSTE NIKOLI placali niti centa!
kixs je napisal/-a:Vozite po predpisih in pameti in NE BOSTE NIKOLI placali niti centa!
Volvo5er je napisal/-a:kixs je napisal/-a:Vozite po predpisih in pameti in NE BOSTE NIKOLI placali niti centa!
Vozim po pameti, kar se pa tudi slučajno ne sklada s predpisi. A ne dojamete, da so predpisi (in omejitve, prometni znaki ter ostala določila) popolnoma zastareli (pomoje da jih v zadnijih 20 letih niso nič drastično spreminjali), in so zatorej popolnoma neživljenski! (treba je upoštevati da so tako ali tako že v osnovi pisani tako, da ustrezajo vsem nesposobnežem (ki btw nimajo kaj početi na cestah)).
seeman66 je napisal/-a:Dragi kixs očitno še nisi naletel na pravega policista. Bom pa povedal drugače. V x trgovini te pri blagajni pričaka varnostnik in te prosi da stopiš z njim. 100% nisi nič ukradel ampak občutek da te po krivem pred toliko ljudmi nekdo odpelje pa ni prijeten. Enkrat sem se peljal v koloni skrit za tovornjakom in so me ustavili plavci. Laser mi pomoli pred nos, prekoračena hitrost. Niti slučajno ni izmeril mene. Takrat sem plačal butl, zdaj pa sigurno ne bi več ampak bi se pritoževal do konca in zahteval materialne dokaze. Zakaj bi jim pa moral verjeti na besedo. Spoštujem uniformo ki jo nosijo,ampak nekateri je res ne bi smeli obleči.
lp
Sportivo je napisal/-a:Če delaš prekršek še ne pomeni avtomatsko da si divjak. Če pelješ po štiripasovnici 60 namesto 50 (primer je recimo titov most v mariboru) maš kr velike šanse da ne boš nobenega ubil. Gre se zato, da bomo seveda ponovno plačevali tisti, ki vozimo večino časa po predpisi, do sedaj nismo meli nobene nesreče,... in se bomo enkrat čez most peljali 60-70 namesto 50 in nas bojo seveda prav tam čakali policaji (prav zanima me statistika, koliko se jih je že tam ubilo). Divjakov pa tako ali tako ne bojo nikoli ustavili, dokler se sami ne bojo ustavili v kakemu drevesu.
seeman66 je napisal/-a:Dragi kixs očitno še nisi naletel na pravega policista. Bom pa povedal drugače. V x trgovini te pri blagajni pričaka varnostnik in te prosi da stopiš z njim. 100% nisi nič ukradel ampak občutek da te po krivem pred toliko ljudmi nekdo odpelje pa ni prijeten. Enkrat sem se peljal v koloni skrit za tovornjakom in so me ustavili plavci. Laser mi pomoli pred nos, prekoračena hitrost. Niti slučajno ni izmeril mene. Takrat sem plačal butl, zdaj pa sigurno ne bi več ampak bi se pritoževal do konca in zahteval materialne dokaze. Zakaj bi jim pa moral verjeti na besedo. Spoštujem uniformo ki jo nosijo,ampak nekateri je res ne bi smeli obleči.
lp
blazp je napisal/-a:ko jim j**e mater, pedr.i bi samo kasirali, to tu vsi dobro vemo in vemo tudi da jih boli ku.rac za za kakršnokoli varnost.
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 118477.php
pa avte bi zaplenli in podobno. ma naj mi samo pridejo s tako idejo, ga zabijem, da bo motor v prtljažniku.
naj izvedejo referendum
BBoss je napisal/-a:Lansko leto 293mrtvih letos do 11 februarja pa "že" 19. Če izračunamo bi jih pri takem "tempu" bilo letos potem takem "le" 165. Daleč najboljše stanje kadarkoli Mate pa pravi, da se stanje poslabšuje. Pa koga imajo oni za norca?![]()
![]()
![]()
Kaj vse nam ne bodo prodali ali pa vsaj poskušali prodati - upam, da take arogance ljudje ne bomo pozabili, ko bomo šli na volitve.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov