Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Sr feb 27, 2008 5:36 pm

Ma pusti tote črne, ko so zaj na vladi nikol ne veš česa so zmožni :g:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 27, 2008 5:54 pm

če mi bojo pa avto zaplenil, mi bojo pa še lizing do konca odplačal :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr feb 27, 2008 6:50 pm

Malo berem komentarje in me sploh ne cudi, da je taksno stanje na nasih cestah :shock: :roll:

Vsi, ki se zelo ocitno bunite, ocitno tudi delate raznorazne prekrske.

Enako je ravno zdaj prispevekna Svetu... :roll: :roll:

Pa clovek ne more razumet kako lahko opravicujejo nasprotovanju zakonu s socialnimi razmerami!

Vozite po predpisih in pameti in NE BOSTE NIKOLI placali niti centa!

Shock terapija bo po moje zelo dobro delovala kar nekaj casa... kazni je potrebno drzat na visoki ravni in to je to!

Se pa strinjam, da je potrebno delat tudi na drugih podrocjih... ceste in predvsem izobrazevanje!

Predvsem pa je vsak odgovoren za svoja dejanja in naj bo tudi prizanesljiv do ostalih soudelezencev na cesti. Bodite pozorni na ostale in vozite po pameti!

Tole sem ze pred nekaj casa napisal in po moznosti si zapomnite ali prilepite v avto. Pa povejte naprej ;)

Nasveti za VSE voznike:

1. vozite po pameti in predpisih,
2. VEDNO pravocasno uporabljajte smerokaze,
3. imejte dovolj veliko varnostno razdaljo,
4. opazujte dogajanje pred in za sabo,
5. vozite premisljeno in predvidevajte dogodke,
6. ne vozit NA PAMET!
7. pravilno uporabljajte MEGLENKE (ko vozite za drugim ali kdo vozi za vami, jih IZKLOPITE! Uporaba meglenk je dovoljena samo pri ZELO gosti megli - vidljivost 50m! Drugace itak nimajo efekta.)
8. zavedajte se, da na cesti niste sami!!!
9. na avtocesti UPORABLJAJTE tudi desni pocasni pas!! Ne da en vozi 120 po prehitevalnem in se za njim naredi kilometerska kolona!!
10. Ne bit tako egoisticni!
11. Vecina voznikov bi MORALA se enkrat v AVTOSOLO, da se naucijo vozit po PREDPISIH, predvsem pa PO PAMETI!

Bolje 5 minut kasneje, kot VELIKA zamuda zaradi povite plocevine (zavarovanje nesrece, policija, zapisnik, zavarovalnica, placevanje kazni, stroskov, popravila) ali celo kaj hujsega smrt, invalidnost)!

Pomislite tudi na ostale voznike, ki ZDAJ zaradi VAS cakajo v koloni in zamujajo!!

Od vseh napak, ki jih opazam v prometu, me tocka 2. se najbolj moti! Niso smerokazi samo za okras in imajo zelo pomembno vlogo pri odvijanju prometa - predvidevanje, nacrtovanje, prilagajanje...
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr feb 27, 2008 8:37 pm

Če delaš prekršek še ne pomeni avtomatsko da si divjak. Če pelješ po štiripasovnici 60 namesto 50 (primer je recimo titov most v mariboru) maš kr velike šanse da ne boš nobenega ubil. Gre se zato, da bomo seveda ponovno plačevali tisti, ki vozimo večino časa po predpisi, do sedaj nismo meli nobene nesreče,... in se bomo enkrat čez most peljali 60-70 namesto 50 in nas bojo seveda prav tam čakali policaji (prav zanima me statistika, koliko se jih je že tam ubilo). Divjakov pa tako ali tako ne bojo nikoli ustavili, dokler se sami ne bojo ustavili v kakemu drevesu :roll: .

Dejstvo pa je tudi da povišanje kazni ne bo dolgoročno uplivalo na št. smrtnih žrtev in bo že naslednje stanje enako kot je sedaj, ali pa še slabše. Brezveze je iskati kratkočasne rešitve, prav tako pa je brezveze imeti in plačevati strokovnjake, katere tako ali tako ne uporabljajo ali pa poslušajo. Zgleda da nikamor ne napredujemo ampak smo zmeraj na isti mrtvi točki in to me spravlja že v obup :lol: :( .

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr feb 27, 2008 9:03 pm

kixs je napisal/-a:Vozite po predpisih in pameti in NE BOSTE NIKOLI placali niti centa!

Vozim po pameti, kar se pa tudi slučajno ne sklada s predpisi. A ne dojamete, da so predpisi (in omejitve, prometni znaki ter ostala določila) popolnoma zastareli (pomoje da jih v zadnijih 20 letih niso nič drastično spreminjali), in so zatorej popolnoma neživljenski! (treba je upoštevati da so tako ali tako že v osnovi pisani tako, da ustrezajo vsem nesposobnežem (ki btw nimajo kaj početi na cestah)).

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 27, 2008 9:15 pm

kixs je napisal/-a:Vozite po predpisih in pameti in NE BOSTE NIKOLI placali niti centa!

se enkrat poudarjam banalnosti ki se bodo zgodile...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 573#969573

konec koncev so tu lahko krive tudi nepravilne dimenzije pnevmatik :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr feb 27, 2008 9:18 pm

Volvo5er je napisal/-a:

Vozim po pameti, kar se pa tudi slučajno ne sklada s predpisi. A ne dojamete, da so predpisi (in omejitve, prometni znaki ter ostala določila) popolnoma zastareli (pomoje da jih v zadnijih 20 letih niso nič drastično spreminjali), in so zatorej popolnoma neživljenski! (treba je upoštevati da so tako ali tako že v osnovi pisani tako, da ustrezajo vsem nesposobnežem (ki btw nimajo kaj početi na cestah)).

Se strinjam.

Me pa prav zanima kako lahko mi, kot vozniki, vplivamo na dolocene spremembe v zakonodaji??
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 27, 2008 9:41 pm

Dragi kixs očitno še nisi naletel na pravega policista. Bom pa povedal drugače. V x trgovini te pri blagajni pričaka varnostnik in te prosi da stopiš z njim. 100% nisi nič ukradel ampak občutek da te po krivem pred toliko ljudmi nekdo odpelje pa ni prijeten. Enkrat sem se peljal v koloni skrit za tovornjakom in so me ustavili plavci. Laser mi pomoli pred nos, prekoračena hitrost. Niti slučajno ni izmeril mene. Takrat sem plačal butl, zdaj pa sigurno ne bi več ampak bi se pritoževal do konca in zahteval materialne dokaze. Zakaj bi jim pa moral verjeti na besedo. Spoštujem uniformo ki jo nosijo,ampak nekateri je res ne bi smeli obleči.

lp

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr feb 27, 2008 9:56 pm

seeman66 je napisal/-a:Dragi kixs očitno še nisi naletel na pravega policista. Bom pa povedal drugače. V x trgovini te pri blagajni pričaka varnostnik in te prosi da stopiš z njim. 100% nisi nič ukradel ampak občutek da te po krivem pred toliko ljudmi nekdo odpelje pa ni prijeten. Enkrat sem se peljal v koloni skrit za tovornjakom in so me ustavili plavci. Laser mi pomoli pred nos, prekoračena hitrost. Niti slučajno ni izmeril mene. Takrat sem plačal butl, zdaj pa sigurno ne bi več ampak bi se pritoževal do konca in zahteval materialne dokaze. Zakaj bi jim pa moral verjeti na besedo. Spoštujem uniformo ki jo nosijo,ampak nekateri je res ne bi smeli obleči.

lp

:tomidelej:
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr feb 27, 2008 9:57 pm

Sportivo je napisal/-a:Če delaš prekršek še ne pomeni avtomatsko da si divjak. Če pelješ po štiripasovnici 60 namesto 50 (primer je recimo titov most v mariboru) maš kr velike šanse da ne boš nobenega ubil. Gre se zato, da bomo seveda ponovno plačevali tisti, ki vozimo večino časa po predpisi, do sedaj nismo meli nobene nesreče,... in se bomo enkrat čez most peljali 60-70 namesto 50 in nas bojo seveda prav tam čakali policaji (prav zanima me statistika, koliko se jih je že tam ubilo). Divjakov pa tako ali tako ne bojo nikoli ustavili, dokler se sami ne bojo ustavili v kakemu drevesu :roll: .

Tam je pred mislim, da 4 ali 5 leti enega dedeka zgazilo, ker se mu ni dalo iti pod mostom, ampak je laufal čez štiripasovnico. Do takrat je bila omejitev (mislim da 2 leti) tam 70 km/h, potem so pa zaradi tega dedeka naredili omejitev 50, policaji pa seveda ful radi kasirajo tam. Predvsem zvečer (od 22.30 naprej, ko so policaji tam najpogosteje) je tam ful dosti pešcev in je velika verjetnost, da če pelješ 70 boš koga zgazil.

To nekako ni res in vse to, kar si napisal glede priporočil.. Ja super. Samo... Se ti res nikoli ne zgodi, da če si še tako skoncentriran, slučajno ne zmanjšaš čisto dovolj, ker je prva bajta 100 m stran od ceste, imaš pa znak "naselje" mah..
Do zdaj pa še noben ne prizna, da je treba za prometno varnost narediti še kaj drugega, kot NAVITI KAZNI!

Ker - ponavljam že n-tič.. Leta 2006 (decembra) so nazadnje OBČUTNO zvišali kazni in leta 2007 je bilo 25% več mrtvih na cestah... Na hitro gledano bi celo lahko rekel, da zvišanje kazni vpliva na to, da je tudi več mrtvih na cestah! Seveda to ni res, je pa dejstvo, da zvišanje kazni samo kratkoročno pripomore k varnosti, pa še to POGOJNO.

Če te hoče policaj ocurat, te bo ocural, pa če še tako po predpisih voziš... (NPR. našel ti bo, da imaš povoj v prvi pomoči za 2 meseca prestar! Čeprav karikiram, je kruta realnost zelo blizu temu!)

To, da kaj vplivajo slovenske ceste k temu + še marsikaj drugega (ki so ponekod podobne lunini površini pa še to tam, ko je ogromno kraterjev), pa noben od pristojnih ne POVE, čeprav to vsi VEDO!

seeman66 je napisal/-a:Dragi kixs očitno še nisi naletel na pravega policista. Bom pa povedal drugače. V x trgovini te pri blagajni pričaka varnostnik in te prosi da stopiš z njim. 100% nisi nič ukradel ampak občutek da te po krivem pred toliko ljudmi nekdo odpelje pa ni prijeten. Enkrat sem se peljal v koloni skrit za tovornjakom in so me ustavili plavci. Laser mi pomoli pred nos, prekoračena hitrost. Niti slučajno ni izmeril mene. Takrat sem plačal butl, zdaj pa sigurno ne bi več ampak bi se pritoževal do konca in zahteval materialne dokaze. Zakaj bi jim pa moral verjeti na besedo. Spoštujem uniformo ki jo nosijo,ampak nekateri je res ne bi smeli obleči.

lp

... imam nekako podobne izkušnje... Na pištoli ne piše, da je tista hitrost moja. Ne piše na njej časa ne nič. Kaj dokazje, da je izmerjena hitrost ZARES moja. Samo uniforma policista - kar pa smo mnogi ugotovili - ni vedno merilo za poštenost.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 27, 2008 11:10 pm

Sem že nekje napisal, da so lansko leto hrvaški policisti dobili okroglih 100 laserskih merilnikov, ki imajo video-zapis. Pošteno :!: Pri nas to ni v interesu države, ker bi bila blagajna prazna.

Tole je člen iz Pravilnika o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti in je skrajno neumen. V zakonu ne bi smelo biti besed ali pa, razen, če in podobnih. Če je belo je belo, in ne more biti črno razen če....

15. člen

Za dokumentiranje meritev je obvezna uporaba naprav za slikovno dokumentiranje, ki zagotavljajo nedvoumno pripisovanje rezultatov meritve in drugih podatkov (npr. časa meritve) kontroliranemu vozilu, razen kadar je rezultat merjenja hitrosti
mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila.

lp

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če feb 28, 2008 12:34 am

ko jim j**e mater, pedr.i bi samo kasirali, to tu vsi dobro vemo in vemo tudi da jih boli ku.rac za za kakršnokoli varnost.

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 118477.php

pa avte bi zaplenli in podobno. ma naj mi samo pridejo s tako idejo, ga zabijem, da bo motor v prtljažniku.

naj izvedejo referendum 8)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če feb 28, 2008 1:22 am

če bi mi hotli vzet avto ga pred njimi lastnoročno polijem z bencinom pa zažgem pol ga pa naj odšlepajo kokr vejo pa znajo
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če feb 28, 2008 2:14 am

Dovolj o zaplembah. Če bi kdo večkrat počel norosti, je že prav, da zaplenijo. Za bolj običajne prekrške je pa tudi treba obnovit vozni park "nižjih" po ministrtvih in drugje (so porabili fond za nakupe Tuaregov, Superb in predsedovanje EU :lol: ) :P . Za svoje bomo pa ja poskrbeli in če ne gre drugače, je tudi to en od načinov. :P :lol:

------------------------------------------------------------------

Predlog

Dajte povprašat navadne ljudi (ne "avtomobiliste"), kaj menijo o spremembah. Poskušajte stvar čim bolj objektivno predstavit, če kdo ne pozna dovolj. Če je odziv na spremembe podobno negativen kot tu, bi morda začeli razmišljat o referendumu, saj se drugače oblasti (koaliciji - je enotna?) ne da nič dopovedat (kar stalno dokazujejo). Mislim, da bi lahko dobili podporo pri nekaterih strankah in ne bi bilo treba zbirat 40000 podpisov.

Bistvo ni toliko v izidu glasovanja (ta je po moje znan vnaprej), pač pa v argumentiranih kritikah vladnega (in ostalih) neustreznega (ne)delovanja - seveda skozi medije, na raznih soočenjih, v javnosti nasploh itd itd. Naj se enkrat pokaže, kaj ljudje v resnici mislijo o teh spremembah (in takem neustreznem (ne)delovanju oblasti na tem področju).

Morda bi že dovolj močna grožnja z za njih neugodnim izidom referenduma, vključno z rezultati predhodnih anket javnega mnenja, pripomogla k temu, da zakona ne bi sprejeli.

Bo kej? :?: :idea: :?:

PS
O odzivih iz vaše okolice in o možnosti za referendum bom odprl novo temo, v katero bom kasneje dodal anketo. Tudi resni predlogi za anketo so zaželjeni - po teh vprašanjih iz ankete lahko kasneje sprašujete tudi ostale iz okolice. Torej neka predhodna anketa javnega mnenja - da vidimo, na čem smo - zdaj, ko je to aktualno. Še enkrat - bodite objektivni in upoštevajte tudi "z vami nestrinjajoče"!

PPS
Ta post (malce spremenjen oz dopolnjen) sem preselil tudi v zgoraj omenjeni novi temi, ki je tu (v<)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 226#978226

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če feb 28, 2008 9:37 am

Zaplemba vozila , mogoče no. Tu bo spet en prepotentnež nabral kazni za 5000€, pa se ne bo sekiral ker mu firma pač dobro laufa in bo plačal. Kaj pa nekdo z majhno plačo in bo naredil za 1000€ prekrškov, pa še to vedno takrat ko je hitel v službo.
Spet bi se našli takšni ki bi lahko izkoristili luknje v zakonu in bi se lepo izvlekli.

Pa še ena bedarija. Zadnjič je sodelavec zapeljal na parkirni prostor ob cesti, hvalabogu, da je bil tam, ker je cepec nasproti prehiteval kot da je sam na cesti.Vse se je srečno končalo. Kaj pa če ne bi bilo parkinga in bi se zapeljal z avtom na njivo, da bi preprečil čelni trk :?: Kljub prijavi bi dobil kazen za neprilagojeno hitrost predvidevam, pa še stroški z avtom, pa telesne poškodbe in še in še.Takšni idioti se ustrašijo samo težjega od sebe, avto mislim, po karakterju jih pa nihče ne prekaša.

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če feb 28, 2008 9:43 am

Za takim idiotom se obrneš, pa se voziš za njim dokler ne ustavi...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če feb 28, 2008 9:51 am

Dandanes je to tak-tak, ko ti že vsak smrkavec pokaže svojo ali fotrovo pištolo pa ti reče daj če si upaš. Ali pa jih je 5 na1.

Revčeki

lp

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 29, 2008 12:27 am

blazp je napisal/-a:ko jim j**e mater, pedr.i bi samo kasirali, to tu vsi dobro vemo in vemo tudi da jih boli ku.rac za za kakršnokoli varnost.

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 118477.php

pa avte bi zaplenli in podobno. ma naj mi samo pridejo s tako idejo, ga zabijem, da bo motor v prtljažniku.

naj izvedejo referendum 8)

Jebbemu sunce a je ta Mate prtegnjen al kaj. Lansko leto 293mrtvih letos do 11 februarja pa "že" 19. Če izračunamo bi jih pri takem "tempu" bilo letos potem takem "le" 165. Daleč najboljše stanje kadarkoli Mate pa pravi, da se stanje poslabšuje. Pa koga imajo oni za norca? :shock: :shock: :shock:

Kaj vse nam ne bodo prodali ali pa vsaj poskušali prodati - upam, da take arogance ljudje ne bomo pozabili, ko bomo šli na volitve.

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Pe feb 29, 2008 12:41 am

BBoss je napisal/-a:Lansko leto 293mrtvih letos do 11 februarja pa "že" 19. Če izračunamo bi jih pri takem "tempu" bilo letos potem takem "le" 165. Daleč najboljše stanje kadarkoli Mate pa pravi, da se stanje poslabšuje. Pa koga imajo oni za norca? :shock: :shock: :shock:

Kaj vse nam ne bodo prodali ali pa vsaj poskušali prodati - upam, da take arogance ljudje ne bomo pozabili, ko bomo šli na volitve.

Upam da si upošteval, da se še sezona ni začela

Zanima me koliko se je povečala varnost slovenskih cest od zadnjega dviga kazni?
in koliko tega denarja bodo namenili za povečanje v bodoče... :roll:
SlikaSlika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe feb 29, 2008 1:06 am

Ce malo razmislimo, bodo taksne kazni precej ucinkovite. Kot vidimo vecina voznikov divja ali dela neumnosti in CE bodo take polovili, bodo kmalu ali brez denarja ali brez avta ali brez izpita ali celo 2 metra pod ruso. :(

Nobenem ne privoscim tega, tudi sebi ne... vendar si ne moram pomagat, da ne bi napisal tistega zgoraj!

Se tole:

Vozniski izpit imajo lahko le polnoletne osebe -> polnoletne osebe bi morale vedeti kaj je prav in kaj je narobe -> vsaka oseba je odgovorna za svoja dejanja -> kazen, tudi denarna, je vzgojna, saj ves kako te lahko upalijo po zepu, se predno se vsedes v avto -> torej si sam odgovoren ali bos dobil kazen ali ne -> vsak izgovor je odvec.

Vsi pa dobro vemo, da je bolje NE IZZIVAT usode, kar pa niti NIMA veze s policaji!

Vem... marsikaj bi morali spremeniti... ampak, ce te kazen 1.000€ ne izuci, potem je pa res NEKAJ grozno narobe!

Ego verjetno nima cene, a ne??? :roll:

Zavedat pa se moramo samo tega, da je SAMO od nas odvisno ali bo kazen ali ne. A te kdo prisili, da vozis 20km/h prevec?

Ce se zavedamo koliko kosta prekoracitev, bomo pac BOLJ pazili, da ne bomo delali prekrskov. Res pa je, da voznja po omejitvah ni uzivancija in potem spet pridemo do problema, ker bi se eni radi izzivljali po cestah. Ceste so pa za VSE in tako si eni pravico jemljejo v svoje roke in ogrozajo zivljenja drugih!

PS:
Mislim, da sem ze enkrat napisal, da NISEM za take kazni, vendar nekaj je potrebno naredit, da se bomo tudi Slovenci spametovali na cestah!

Ce malo pomislim, bi celo lahko ukinili denarne kazni. Enostavno bi te pri hujsih prekrskih poslali na psiho test in po moznosti za STALNO vzeli izpit. :shock: Ok... bolj razumljivo bi bila pogojna kazen. Torej, naslednji prekrsek = adijo izpit ;)

Tudi pridobitev avto izpita bi morali veliko spremeniti:

Obvezni del bi moral biti tecaj varne voznje in psiho-motoricni test!

Drzava pa bi morala to delno subvencionirati, ce se ji ze gre za manj nesrec.

lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov