pinny je napisal/-a:Kolk prbližno pa potem pride taka predelava ventilov in tega kar bi blo potrebno ped vgradnjo plina storit? ca. 500 ali še več? Plinska vgradnja pa še okoli 1.500?
jurcek85 je napisal/-a:evo jaz sem pregledal kakšno napako mi javi, ko se mi prižge check engine lučka je P0171. Če se jo izklopi, se potem čez kakšen dan 2 ponovno prižge.
Andraz3d je napisal/-a:Dokazano je, da določeni deli motorja delajo celo bolje oz. lahko v prevodu: dlje.
Andraz3d je napisal/-a:od kolega....
jaz in moj brat sva na LPG naredila ene 500.000 km. Problemov s sistemom ni bilo. Z motorji (vec njih, ja) pa tudi ne. Razen ce so sponarji na VAG crkovali zarad LPG
Sonderklasse je napisal/-a:tjah kot rečeno, različne štorije tako pozitivne (tudi moja osebna), kot veliko negativnih (kolega,forumi,časopisi,servisi)
očitno ni enotne zgodbe, kot jo nikjer ni
Sonderklasse je napisal/-a:LPG je lahko dobra zadeva, dokler dela.
Na žalost še vedno ne obstaja sistema, ki bi delal enako življensko dobo, kot tovarniški motor.
Sam sem imel LPG v avtu, delal je super - dokler sem ga imel, a imel sem ga le slabo leto.
V AutoBildu so že kakšno leto nazaj kupili rabljenega Golfa z 80.000 km, ga predelali na LPG in se z njim vozili.
Avto jim je crknil. Komplet motor so razgradili in še sedaj iščejo razlog, občasno še sedaj v reviji objavijo, če so odkrili kaj novega, a zaenkrat še niso prišli do razloga. Zatorej: LPG ja, če ga imate za kratek čas, karkoli več je že rizično, lahko vam bo delal, lahko pa bo crknil in ne ta riziko ni tako majhen, kot pri tovarniškem motorju.
JunFan je napisal/-a:Živjo.
Pred kratkim sem kupil Berlinga 1.6 16V s prevoženimi 75k km z namenom, da ga predelam na plin. Odločil sem se, da bom vgradil BRC-jev 24 seq sistem na servisu boyski na Hrvaškem.
Pred vgradnjo imam še eno dilemo. Na razpolago imam mehanski ali elektronski flashlube dozator, s tem da je za elektronskega potrebno doplačilo v višini cca 120 eur.
Zanima me, če se vam zdi vgradnja elektonskega sistema smiselna? Ali tak sistem bistveno vpliva na obrabo ventilov v primerjavi z navadnim? In kako je potem s porabo olja pri enem in drugem sistemu?
Sonderklasse je napisal/-a:danci1973 je napisal/-a:Sonderklasse je napisal/-a:LPG je lahko dobra zadeva, dokler dela.
Na žalost še vedno ne obstaja sistema, ki bi delal enako življensko dobo, kot tovarniški motor.
Sam sem imel LPG v avtu, delal je super - dokler sem ga imel, a imel sem ga le slabo leto.
V AutoBildu so že kakšno leto nazaj kupili rabljenega Golfa z 80.000 km, ga predelali na LPG in se z njim vozili.
Avto jim je crknil. Komplet motor so razgradili in še sedaj iščejo razlog, občasno še sedaj v reviji objavijo, če so odkrili kaj novega, a zaenkrat še niso prišli do razloga. Zatorej: LPG ja, če ga imate za kratek čas, karkoli več je že rizično, lahko vam bo delal, lahko pa bo crknil in ne ta riziko ni tako majhen, kot pri tovarniškem motorju.
Moj gre na plin 9 let in 230000km - je to kratek čas?![]()
LPG je za življensko dobo motorja boljše gorivo - je čistejše (manj saj in svinjarije v motorju), ima višje oktansko število (manj možnosti za klenkanje, ...).
Je pa res, da če so ventili in njihova sedišča narejeni s 'putra', to pač ne gre. Rešitev je pa nekaj objav nazaj omenil Plinaš.
kot rečeno, tebi gre 230.000 km, redakciji na autobildu pa pri avtu z 80.000 km ni naredil niti 25.000 km![]()
pa strankami na Fordu tudi ne več kot 50.000
pa tudi mojemu osebnemu prijatelju na Volvotu po 90.000 že začel nagajati
da ne omenjam vseh ostalih primerov iz raznih forumov, tožb, revij...
avto vrtat - neki najslabšega kar je lahko - nikoli več
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov