Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če maj 10, 2007 5:19 pm

Privežem se vedno in kjerkoli sedim. Če nism privezan, se počutm nekak čudno, kukr da bom z zica padu.
Še na biciklu mam pr kakšnem spustu čudn občutek :twisted:
Tak ki se ne privezuje bi moral preizkusit trk pri majhnih brzinah. Se mi zdi so to kazal na enem od avto salonov v Lj. Trk z 30km/h al neki tazga. Te prbije kt zmešan. Če ne bi biu privezan bi pa letel po luftu.

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 Če maj 10, 2007 5:38 pm

Prievžem se takoj nujno ko se vsedem v avto. Verjetno vsi vemo kaj se lahko zgodi, če nisi privezan. Zadaj pa se nekako nikoli ne privežen, nisem navajen na to.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če maj 10, 2007 5:39 pm

jaz na cesti sem stalno privezan. se počutim bolj varno. na mojem delovnem mestu pa se nikoli ne privežem. zto, ker mam pač tako delo. mi je pa zanimivo da na delu ne čutim potrebe po pasu. pa delam tudi po 12 ur in ko pridem v svoj avto se takoj privežem. :)
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če maj 10, 2007 6:48 pm

privezovanje mi je čist navada.

Uporabniški avatar
SEAT motorsport
Novinec

Napisal/-a SEAT motorsport Če maj 10, 2007 8:02 pm

takoj k se usedem je pas prvi,razen če je razdalja minimalna...

bi vprašu,če ma kdo tle ugrajen 4,3 točkovni pas in kako je s tem pri homologaciji..
načeloma majo homologacijo cec???
cec,kaj je to?
www.a-jereb.si JEREB RACING!!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 10, 2007 9:03 pm

neki sm zbrsku v ang. jeziku tko da si mal poglej mogoče ti kej pomaga
Priponke
ALV-Research-Benefitsof3+2Belt-V2-2003May20.pdf
(676.32 KiB) Prenešeno 161 krat

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Če maj 10, 2007 10:26 pm

Jaz se blazno čudno počutim če nisem privezan. En tak zoprn filing, da nekaj manjka.
Privežem se spredaj in zadaj, vedno. OK, razen če recimo samo preparkiram avto.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če maj 10, 2007 10:53 pm

privežem se vedno, spredaj in zadaj, težim tudi sopotnikom. če si privezan imaš vseeno nek občutek, da te nekaj drži, da te ne bo odfukalo nekam.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe maj 11, 2007 1:15 am

mislim, da imajo varnostni pasovi nekakšno funkcijo v avtu, in da tam niso le zaradi lepšega oz. za policiste!

Vsi bi se morali držati tega pravila, ker v končni fazi statistika kaže, da imaš več možnosti, da preživiš če si pripasan kot pa če nisi! Mogoče je že bilo par situacij ko je bilo boljše da nisi bil privezan kot pa da si bil! Vendar mislim, da je takih situacij izredno malo!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe maj 11, 2007 7:24 am

Vedno...zadaj se pa nisem peljal že ene 10 let, ampak bi se vseeno

Lahko pa povem iz lastnih izkušenj, da sem imel prometno nesrečo, na videz nedolžno oz. avto je bil kar sesut. Izsilil me je naložen kombi, zadel sem ga točno v kolo kjer je bil najtežji, pri hitrosti rečmo okol na trenutek trka 40km/h.(vozil sem pa rečmo 60)
Bil sem privezan, ni mi bilo nič, potem ko pa nasljednih 4-6 dni nisem spal ker me je bolel celoten levi del kjer me je zašponal pas, si pa sploh nisem upal predstavljat če bi se vsa ta sila sprostila namesto preko pasa na mojo ramo, preko moje glave recimo v stebriček !!!!

Mogoče sploh ne bi mogel pisat zdaj tukajle, tako da se privezujem SAMO zaradi sebe in svoje varnosti...in policaji nimajo tle nič zraven.

Bilo je pa sredi Lj tako da se pripnite tudi za 20m se splača ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 11, 2007 9:21 am

mislim da je tale tema po vseh teh objavah kar lep pokazatelj kako vozniki uporabljamo pas kot sredstvo ki varuje življenje in ne le zato ker tako piše v zakoniku da ga moramo uporabljati

stopnja zavedanja je pri večini velika kar se tiče uporabljanja varnostnega pasa, zgleda da ta stopnja ni dosegla tistih, ki pasa ne uporabljajo in večinoma potegnejo "ta kratko" ko se nesreča zgodi....

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe maj 11, 2007 9:30 am

podpis pod tole

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Pe maj 11, 2007 2:24 pm

jz sm se že kot mali navadu vezat v avtu...tko da sm to navado iz sovozniškega sedeža sam prenesu na vozniški...je pa res da od svojih sovoznikov ne zahtevam da se privežejo...sem jim pa že stokrat reku, da zaradi mene se ne rabijo vezat, če se pa kej zgodi (buh ne dej) so si pa sami krivi če niso bli zvezani...

bi pa imel eno vprašanje...mogoče je že kdo kej napisal o tem...sam se mi ne da brat cele teme...
no jaz imam avto ki zadaj original nima pasov...pač je že tolko star in takrat to še ni bilo obvezno...zdej me pa zanima, če morem jaz ugradit pasove zadaj al to ni potrebno???
če kdo ve, bi prosil če napiše...hvala...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 11, 2007 3:54 pm

neki je blo pisan da če original nimaš da verjetno ni treba vgrajevati če se motim naj me kdo popravi.....

danes sem po naključju slišal na radiu poročilo, ki ga je izdalo prometno ministrstvo v katerem so zapisali, da se približno 70-75% voznikov in sovoznikov pripenja v vozilih, in da se nekje 30% ljudi, ki so odzadi v avtu pripenja......mogoče sm se zmotu za kak % ali 2

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Pe maj 11, 2007 3:58 pm

Js sem skos pripet, nvm taka navada pač...

Od sovoznikov zahtevam da se pripnejo drugače ne pelam.
Pa niam veze kje sedi spredaj/zadaj.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 11, 2007 4:09 pm

Če zadaj nima, nima - ni potrebno oz ni obvezno vgraditi. Delno tudi zato, ker so možni problemi z namestitvijo in predvsem z ojačitvami na možnih točkah vgradnje - če bi kdo slučajno želel naknadno vgradit, bi lahko imel s tem probleme. Odvisno od letnika, oblike itd.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 11, 2007 4:51 pm

Na sprednjih sedežih se vedno privežem takoj, ko se vsedem v avto tudi če je zelo kratka vožnja! Zadaj je pa drugače včasih se privežem ampak večkrat se ne nekak je drugačen občutek kot, da to ni potrebno - ampak mislim, da bi se moral vedno pripeti!

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So maj 12, 2007 12:14 am

ja mislim da bi se mogu vedno pripet ;) je kr pametno to :)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So maj 12, 2007 12:49 am

vedno se je treba privezat ;) to vam lahka reši življenje
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So maj 12, 2007 1:03 am

Da, večja možnost je, da preživimo kot pa če nismo privezani! Noben pa ne more zagotoviti 100% da bomo preživeli, kar je popolnoma logično, saj moramo upoštevati razno razne dejavnike, ki vplivajo na to! Največji je seveda hitrost, vsaj mislim, da je to res, gledano s strani statističnih podatkov! Je pa res, da je ta možnost veliko večja, bolše da imamo nekaj modric po prsnem košu, mogoče zlomljeno kakšno rebro, kot pa da smo invalidi do konca življenja, ali pa celo mrtvi! Tako da bolše bit privezan pa nič prepuščat naklučjem!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov