Kritik je napisal/-a:.
Ostalim pa ki iščete večne izgovore da nekaj ne bo moglo špilat... ste na nivoju otrok, ki iščejo izgovore zakaj oni nečesa nebi počeli.
Če smo drugače misleči na nivoju otrok si ti pač na nivoju ovce, ki bo požrla vso sranje, ki ti ga natrosijo in zraven še veselo meketala. Se oproščam za take besede samo začel si sam.
A nekaterim res ni jasno, da bi radi imeli varnost in izboljšanje prometne situacije. Pa še sam Mate ne verjame, da bo zadeva bistveno boljša in da bo efekt kratkotrajen, ampak kazni so pa drakonsko dvignili, da bodo ja kasirali. In kasirali bodo tam, kjer se to najlažje, da pa a bo to prineslo k izboljšanju prometne situacije pa nikogar ne briga.
Jaz si srčno želim izboljšati prometno situacijo nikakor pa ne na način, kjer bodo odrli človeka, ki naredi napako (spregleda znak, nenevarno prekorači hitrost itd). po drugi strani pa namenske prekrške (pijanost za volanom) obravnavajo tako milo in to kljub temu, da je samo lani 40% nesreč s smrtnimi žrtvami povzročili pijanci s povprečjem 1,56 promila.
Glej Kritik proti temu se borimo oziroma se borimo, da bi bila kazen primerna teži prekrška. Neprilagojena hitrost je le termin, ki je kot nalašč primeren da se zakrije policijska nesposobnost oziroma lenoba, da bi pri vsaki nesreči poskušali pridobiti realne vzroke zakaj se je le ta zgodila. In statistika temu primerno prikazuje lažno stanje.
Da pa ne boš mislil, da sem neki divjak ti lahko povem, da je moja zadnja kazen iz leta 2001 in to malenkostna prekoračitev hitrosti na popolno nenevarnem delu (Tržaška v Lj pred dolgim mostom (ob pakirišču P+R) - znani lovski punkt naših vrlih policajev).
Si pa močno želim in tudi privoščim vsem, ki ste tako navdušeni nad zvišanjem kazni, da boste kdaj pošteno kasirali. Brez skrbi še vsak je spregledal kakšno tablo z omejitvijo in ko bodo cele plače šle upam, da boste še vedno veselo tulili skupaj z našimi oblastniki, da so kazni še premajhne.