Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:22 pm

dms je napisal/-a:Pa tud za vsak k... mamo referendum.
Dejmo izvest referendum o tem,kaksno frizuro naj mam jaz.Ali ste za to,da se kot po navadi zabrijem,ali si pustim malo daljse lase in si jih potem pobarvam v blond?

.. od kod pa denar za ta "shiran" proračun. Aja... Sem pozabil.. Med drugim tudi IZ KAZNI! :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če feb 28, 2008 11:24 pm

NaceM je napisal/-a:BBoss, mislim, da si pozabil napisati, da razlika med tistim, ki se ustavi 6 M PREJ in tistim, ki se ustavi 6M kasneje ... Prelito v finance (in kazni)... 80€ in 1 kazenska točka. Finance so torej v prid "bolj nevarnemu" ;D E, to delajo pa inkasantski zakoni![/b]

:tomidelej: zato mam pa tebe, da me dopolniš, če kaj pozabim ;)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če feb 28, 2008 11:24 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:In kaj predlagaš? Da opustimo zakone, razglasimo anarhijo in se lepo pobijamo še naprej?

NE! Nabiti kazni! Jaz bom vozil po omejitvah z 0 promila in ne bom plačal niti centa, ti pa kakor hočeš.

Mislim, ste asi ej. Pri nas bi spodbijali vsak zakon, ko bi se pa Volvo5er, Speedy in podobni pripeljali s svojim avtom na Švedsko, bi se pa vsi ponižno peljali 100 na uro, vse do Nordkapa.

Grem stavit, da tudi po Hrvaški, Avstriji ali Italiji vozite strogo po omejitvah, kljub temu da imajo nižje kazni kot mi. Zakaj, če se vam vse skupaj zdi tako nesmiselno in zarotniško? Zakaj torej skozi Brnco na Koroškem vozite 50, skozi Medvode pa 80?

Nocm bit pameten, ampak razlika med nami in Norvesko je velika. Ali pa bodisi nami in Nemcijo. Ponavadi, ksni politiki radi primerjajo Slovenijo z drugo drzavo, bodisi bolj razvito kot mi. Mentaliteta je absolutno drgacna med nami in Norvezani, BDP je drgacen, stanje cest je drugacno. Ok, nikjer ni popolno. Kokr sm na nekih tujih forumih zasledil, so gor kazni zelo visoke in ceprav ima folk visje place, vsekakor se drugace obnasa na cestah kot mi v Slo. in uposteva omejitev, ker se razlikujemo v obnasanju na cestah, kulturnosti. Nocm, da glih pokazem, da smo debili in ne vem kaj se :D ampak tako je, to so dejstva. Ne bom pa reku, da pa je gor ali kje drugje popolno.

Najbolj zalostno bo pa to, da se bo bolj na stevce gledalo kot na cesto. Se vidi, da pisejo ljudje zakone, ki ponavadi pojma nimajo o dejanskem stanju. Ali pa to, delo na cesti in omejitev 40(blizu gimn. vic na trzaski), ampak nkjer se ne dela, nkjer, dela koncana in bos pripeljal 60 namesto in te bo policaj kaznoval.

Jz mislim, da bo tole melo obraten ucinek. Mogoce ne letos, ampak naslednje leto. Vse se enkrat vrne.
There is no time...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:25 pm

Ja no, bodimo realni, na to temo refrenduma ne bo, ampak je pa prav, da se naj vlada zaveda, da lahko kazni povečajo za 10 kratnik in situacija ne bo nič boljša, če se bodo zadeve lotevali na tako primitiven način, kot je zvišanje kazni, kar se je že večkrat pokazalo kot neučinkovito in kontraproduktorno.
Zadnjič spremenil NaceM, dne Če feb 28, 2008 11:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:27 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem non stop na cesti že 10 let in še nikoli me niso ustavili, ker bi hoteli zgolj kasirati. Ustavili so me, ker sem skozi naselje peljal 70 ali več, in to na povsem očitnih mestih. Poklapano sem plačal kazen in se zaklel, da se bo treba poboljšati. Dvakrat se je to zgodilo ponoči, ko ni bilo žive duše na cesti, in obakrat so bili policaji zelo uvidevni in so mi znižali kazen na minimum. Imam samo dobre izkušnje z njimi. Mogoče zato, ker sem tudi jaz bil dober do njih, ne vem.

:D :D :D A so ti policaji mogoče začeli naštevati, kakšne kazni ti bi vseeno lahko dali (npr. "Ja pa pa niste imeli še dobro šip sčiščenih, pa kolesa vam napačno nesejo, pa peljali ste 71, ampak ker sem jaz tako "fajn" vam bom odštel 5 km/h itd...), ampak ker so "oni tako dobri" pa ti znižajo na minimum? :D :D Če so ti... Potem si padel na eno ZELOOO STARO POLICIJSKO FINTO, kako lepo pisati kazni in da se ti tisti, ki mu kazen napišeš ne pritožuje preveč. Poleg tega, pa še policaj izpade strašno uvideven in tvoj pravi "frend" . he he he
Drugač pa.. O tem, kar ti pišeš.. Moraš pa biti brez veliko točk. Si že prišel do šole varne vožnje Braneta Küzmiča, da se ti zmanjšajo za polovičko? :)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 11:34 pm

NaceM je napisal/-a:Ja no, bodimo realni, na to temo refrenduma ne bo, ampak je pa prav, da se naj vlada zaveda, da lahko kazni povečajo za 10 kratnik in situacija ne bo nič boljša, če se bodo zadeve lotevali na tako primitiven način, kot je zvišanje kazni, kar se je že večkrat pokazalo kot neučinkovito in kontraproduktorno.

Kaj, bodo vsi jemali kredit, da bodo lahko delali prekrške? Močno dvomim, takih vsot se bodo vsi bali, ker so hiperdrastične. Pomislite pri sebi, se boste upali peljati skozi naselje 80? Jaz priznam da se ne bom in edino prav je tako.

Če se ne bodo obnesle niti tako visoke kazni, nam ni pomoči.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:39 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Ja no, bodimo realni, na to temo refrenduma ne bo, ampak je pa prav, da se naj vlada zaveda, da lahko kazni povečajo za 10 kratnik in situacija ne bo nič boljša, če se bodo zadeve lotevali na tako primitiven način, kot je zvišanje kazni, kar se je že večkrat pokazalo kot neučinkovito in kontraproduktorno.

Kaj, bodo vsi jemali kredit, da bodo lahko delali prekrške? Močno dvomim, takih vsot se bodo vsi bali, ker so hiperdrastične. Pomislite pri sebi, se boste upali peljati skozi naselje 80? Jaz priznam da se ne bom in edino prav je tako.

Prav imaš. Ti boš raje po zgoraj navedenem izračunu BBoss-a povozil otroka, medtem ko bi lahko varno ustavil, samo zato, ker boš gledal na števec, da ja ne bo 1 km več (aja.. sem pozabil, ti si "kolega" s policaji in ti velikodušno vedno napišejo minimum :D :D ), kot pa da bi pazil na cesto in vozil previdno. Btw.. Previdno ni vedno po polžje. Pa ne trdim, da moraš turat čez naselje res z 80 km/h.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 11:42 pm

NaceM je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:

Prav imaš. Ti boš raje po zgoraj navedenem izračunu BBoss-a povozil otroka, medtem ko bi lahko varno ustavil, samo zato, ker boš gledal na števec, da ja ne bo 1 km več (aja.. sem pozabil, ti si "kolega" s policaji in ti velikodušno vedno napišejo minimum :D :D ), kot pa da bi pazil na cesto in vozil previdno. Btw.. Previdno ni vedno po polžje. Pa ne trdim, da moraš turat čez naselje res z 80 km/h.

Na števec se pogleda enkrat in mir. Sploh pa števec ni nekje tam spodaj zraven pedala sklopke...
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Če feb 28, 2008 11:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:42 pm

Ronin je napisal/-a:Jz mislim, da bo tole melo obraten ucinek. Mogoce ne letos, ampak naslednje leto. Vse se enkrat vrne.

Ravno danes sem bral o tem... Leta 2006 (decembra) so bile kazni kar konkretno dvignjene, leta 2007 (se pravi lani), pa je bilo 31 več mrtvih na cestah, kot leta 2006. Pa veste koliko ljudi je to 31??????????????? HALOOOOOOOO Preštejte vse v svoji familiji in širši familiji, pa pomislite, kdaj ste prišli do številke 31 !!!!!!!!!!!!! So te (takrat je bilo povišanje tudi dokaj drastično, čeprav ne tako drastično kot je predlog sedaj) pomagale k man mrtvim na cestah? 31 MRTVECEV NE GOVORI, AMPAK POVE, DA TEMU NI TAKO!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:43 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Na števec se pogleda enkrat in mir. Sploh pa števec ni nekje tam spodaj zraven pedala sklopke... Jao, nehajte že s tem števcem, ker je povsem irelevanten.

Kako irelevanten? Hmm, če je pa tako, pa ga odšraufaj ven (ali pa odklopi), pa se potem idi peljat, seveda po sprejemu inkasantskega zakona! Hmmm nisem prerok, samo nekako imam občutek, da ti tudi tvoji kolegi v plavem takrat ne bodo pomagali.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če feb 28, 2008 11:51 pm

NaceM je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Na števec se pogleda enkrat in mir. Sploh pa števec ni nekje tam spodaj zraven pedala sklopke... Jao, nehajte že s tem števcem, ker je povsem irelevanten.

Kako irelevanten? Hmm, če je pa tako, pa ga odšraufaj ven (ali pa odklopi), pa se potem idi peljat, seveda po sprejemu inkasantskega zakona! Hmmm nisem prerok, samo nekako imam občutek, da ti tudi tvoji kolegi v plavem takrat ne bodo pomagali.

Ti pa si en težki as. Ti si trdil, da je gledati na števec nevarno, jaz pravim, da ni tako. Razumeš?

Ker v števec ne gledaš kot osel, ampak za hip spustiš oči, enkrat, mogoče dvakrat v naselju. Poleg tega dober voznik točno ve, koliko pelje tudi brez števca. Če te pa zdaj skrbi, kako boš zaradi gledanja na števec postal potencialno nevaren, potem si obupen voznik in si sam po sebi nevarnost na cesti, ne zaradi števca.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če feb 28, 2008 11:55 pm

Ne ne, ti si težki as. In ravno zato, ker trdiš, da lahko voziš brez števca (je irelevanten) te pozivam, da bodi as in si ga izklopi. A mogoče trdiš, da nisi rekel, da je irelevanten? :D Mislim, da si prišel malce v protislovje s tem vsem svojim pisanjem... No, pa bodi as še naprej!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe feb 29, 2008 12:01 am

NaceM je napisal/-a:Ne ne, ti si težki as. In ravno zato, ker trdiš, da lahko voziš brez števca (je irelevanten) te pozivam, da bodi as in si ga izklopi. A mogoče trdiš, da nisi rekel, da je irelevanten? :D Mislim, da si prišel malce v protislovje s tem vsem svojim pisanjem... No, pa bodi as še naprej!

Ma pejd u rit... Seveda mora biti števec, ni pa treba vanj skozi gledati in predvsem to ne vpliva na prometno varnost. če se ti pa zdi gledanje na števec taka skrb, potem si res nikakav šofer.

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Pe feb 29, 2008 1:03 am

Podpiram zamisel!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe feb 29, 2008 9:22 am

Joie: se strinjam kar z vsem kar si povedal.

Ostalim pa ki iščete večne izgovore da nekaj ne bo moglo špilat... ste na nivoju otrok, ki iščejo izgovore zakaj oni nečesa nebi počeli. Nekdo je omenjal približevanje AC postajam in smešnim omejitvam... ja, tudi sam se nisem ravno držal tistih omejitev, od sedaj naprej se jih pa bom... kar pomeni da bomo pričeli zmanjševati hitrost še pred temi tablami (beri nogo dol z gasa) in bodo zaviranja minimalna. Ne vem zakaj se je treba peljati z nezmanjšano hitrostjo vse do table in tam živčno pohodit zavoro. Sej se tudi meni zdi to malo neumno, da se bom še 300 m peljal počasi, ne rečem, ampak hočem povedat da se bo dalo tudi tako vozit.

Kar se tiče pa nestrpnosti voznikov, ki jih iritirajo take ali drugačne situacije na cesti... je pa to njihov problem, zdravstveni problem, taki naj se izogibajo volana. Ni kriva ne država, ne ceste, ne ostali udeleženci v prometu... če imate problem z živci obstajajo skupine in inštitucije za pomoč. Pridružite se jim.

Sam se probam čim bolj držati predpisov. Sem pa tudi sam krvav pod kožo in ni rečeno da tudi mene ne bodo štrafali plavčki. Pač bo to rahlo draga šola, ampak si jo bom po vsej verjetnosti zapomnil.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 29, 2008 10:02 am

Kritik je napisal/-a:.

Ostalim pa ki iščete večne izgovore da nekaj ne bo moglo špilat... ste na nivoju otrok, ki iščejo izgovore zakaj oni nečesa nebi počeli.

Če smo drugače misleči na nivoju otrok si ti pač na nivoju ovce, ki bo požrla vso sranje, ki ti ga natrosijo in zraven še veselo meketala. Se oproščam za take besede samo začel si sam.

A nekaterim res ni jasno, da bi radi imeli varnost in izboljšanje prometne situacije. Pa še sam Mate ne verjame, da bo zadeva bistveno boljša in da bo efekt kratkotrajen, ampak kazni so pa drakonsko dvignili, da bodo ja kasirali. In kasirali bodo tam, kjer se to najlažje, da pa a bo to prineslo k izboljšanju prometne situacije pa nikogar ne briga.

Jaz si srčno želim izboljšati prometno situacijo nikakor pa ne na način, kjer bodo odrli človeka, ki naredi napako (spregleda znak, nenevarno prekorači hitrost itd). po drugi strani pa namenske prekrške (pijanost za volanom) obravnavajo tako milo in to kljub temu, da je samo lani 40% nesreč s smrtnimi žrtvami povzročili pijanci s povprečjem 1,56 promila.

Glej Kritik proti temu se borimo oziroma se borimo, da bi bila kazen primerna teži prekrška. Neprilagojena hitrost je le termin, ki je kot nalašč primeren da se zakrije policijska nesposobnost oziroma lenoba, da bi pri vsaki nesreči poskušali pridobiti realne vzroke zakaj se je le ta zgodila. In statistika temu primerno prikazuje lažno stanje.

Da pa ne boš mislil, da sem neki divjak ti lahko povem, da je moja zadnja kazen iz leta 2001 in to malenkostna prekoračitev hitrosti na popolno nenevarnem delu (Tržaška v Lj pred dolgim mostom (ob pakirišču P+R) - znani lovski punkt naših vrlih policajev).

Si pa močno želim in tudi privoščim vsem, ki ste tako navdušeni nad zvišanjem kazni, da boste kdaj pošteno kasirali. Brez skrbi še vsak je spregledal kakšno tablo z omejitvijo in ko bodo cele plače šle upam, da boste še vedno veselo tulili skupaj z našimi oblastniki, da so kazni še premajhne.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe feb 29, 2008 10:21 am

Jaz že sedaj skozi naselje vozim okoli 50km/h pa ne zaradi policajev ali pa kazni, ampak zato, ker se zavedam da mi lahko kakšen otrok skoči na cesto (ja tudi to se je že zgodilo). Vi pa imaste mišljenje, da bomo ljudje začeli boljše vozit zaradi ljubezni do denarja? Jaz ki sem relativno mlad se problemov zavedam, marsikdo pa ne, ravno to je problem.
Kaj vidite teme v temu stilu http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=60497 ? Kaj ni to nekaj, kar bi ti lahko razložili že v avtošoli? Kaj je res bolj pomembno da poznamo celi cpp na pamet, če pa ne znamo ukrepati, ko pride do kakšne izredne situacije? Mislim da bi se nekaj v stilu varne vožnje moralo izvajati obvezno tudi v avtošolah!

Prav tako ne vidim, kje pobirate vse te očitne divjake na naših cestah, jaz osebno redko kdaj vozim več kot 140 po avtocesti, 100 izven naselja in pa 60 v naselju, pa sta me v treh mesecih mogoče dva prehitela(avtocesto moram tukaj izuzeti). Veliko več je takšin pacijentov, da vozijo recimo konstantno 70. To pomeni, da jih jaz na ravnini dohitim, ko pa prideva do naselja se on lepo od mene oddalji naprej. S tem ovira pretočnost prometa na cestah izven naselja, prav tako pa je nevaren v naselju.

Če hočete boljše rezultate ni potreben novi zakon, pač pa boljši nadzor, potrebno je preučiti situacijo, kdaj se dogaja največ nesreč in kje, ter tam in takrat ukrepati. Mislim da če me policaji čakajo v nedeljo popoldne v grmu za tablo 60 ne bomo zmanjšalli število prometnih nesreč.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe feb 29, 2008 10:31 am

BBoss je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:.

Ostalim pa ki iščete večne izgovore da nekaj ne bo moglo špilat... ste na nivoju otrok, ki iščejo izgovore zakaj oni nečesa nebi počeli.

Če smo drugače misleči na nivoju otrok si ti pač na nivoju ovce, ki bo požrla vso sranje, ki ti ga natrosijo in zraven še veselo meketala. Se oproščam za take besede samo začel si sam.

A nekaterim res ni jasno, da bi radi imeli varnost in izboljšanje prometne situacije. Pa še sam Mate ne verjame, da bo zadeva bistveno boljša in da bo efekt kratkotrajen, ampak kazni so pa drakonsko dvignili, da bodo ja kasirali. In kasirali bodo tam, kjer se to najlažje, da pa a bo to prineslo k izboljšanju prometne situacije pa nikogar ne briga.

Jaz si srčno želim izboljšati prometno situacijo nikakor pa ne na način, kjer bodo odrli človeka, ki naredi napako (spregleda znak, nenevarno prekorači hitrost itd). po drugi strani pa namenske prekrške (pijanost za volanom) obravnavajo tako milo in to kljub temu, da je samo lani 40% nesreč s smrtnimi žrtvami povzročili pijanci s povprečjem 1,56 promila.

Glej Kritik proti temu se borimo oziroma se borimo, da bi bila kazen primerna teži prekrška. Neprilagojena hitrost je le termin, ki je kot nalašč primeren da se zakrije policijska nesposobnost oziroma lenoba, da bi pri vsaki nesreči poskušali pridobiti realne vzroke zakaj se je le ta zgodila. In statistika temu primerno prikazuje lažno stanje.

Da pa ne boš mislil, da sem neki divjak ti lahko povem, da je moja zadnja kazen iz leta 2001 in to malenkostna prekoračitev hitrosti na popolno nenevarnem delu (Tržaška v Lj pred dolgim mostom (ob pakirišču P+R) - znani lovski punkt naših vrlih policajev).

Si pa močno želim in tudi privoščim vsem, ki ste tako navdušeni nad zvišanjem kazni, da boste kdaj pošteno kasirali. Brez skrbi še vsak je spregledal kakšno tablo z omejitvijo in ko bodo cele plače šle upam, da boste še vedno veselo tulili skupaj z našimi oblastniki, da so kazni še premajhne.

Bom prvi del tvojega posta ignoriral, ker sam sebe ne štejem med ovce. Beeee.... :P Se strinjam, da samo kazni niso dovolj, se strinjam da so nesorazmerne... ampak poglej z druge strani. Tam kjer so nesorazmerne (prekoračitev hitrosti v naselju) boš podzavestno peljal še bolj pozorno kot doslej. In ne, ni ti treba gledati cel čas na števec. Sem tudi napisal, da sem krvav pod kožo, da bom po vsej verjetnosti fasal kakšno kazen.... ampak iz tega se bom tudi nekaj naučil... če ne drugega to, da kje policaji stojijo in kakšna je dejansko omejitev na odseku, kjer so me štrafali. Lej sam imam izpit že skoraj 10 let in v tem času sem videl že tolk nepotrebnega sranja na cesti, da bi lahko napisal roman. Imel sem tudi že nekaj bližnjih srečanj z temi objestneži, prepotentneži.... Lej sej zakon je samo posledica stanja... mi bi lahko imeli kazni take kot so bile recimo 10 let nazaj, ko so bile smešno nizke, lahko bi bilo še manj policajev na cesti, manj žrtev itd. če bi le ljudje pošlihtali svoje glave.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe feb 29, 2008 10:48 am

Kazni za prekoračitve hitrosti lahk še 100x dvignejo, pa ne bo efekta varnosti, dokler bodo hitrosti merili ob tablah za začetek ali tik pred koncem naselja (ker je tako pač bolj profitno), namesto da bi radarje nastavili sredi strnjenih naselij (denimo ob kakem prehodu za pešce ipd.), kjer je dejansko ogrožena varnost ljudi ob prekoračitvah (pa ne govorim o minimalnih) hitrosti!

In povsem se strinjam z dejstvom (mislim da BBoss-a), da dokler bodo uravnavali višino kazni glede na pogostost prekrškov (beri: kako najlažje polniti državno blagajno) in ne glede na nevarnost le-teh, ne bodo dosegli ničesar. Žalostno, da je to jasno 90% forumašev a.com, pisci zakonov pa vseeno veselo ignorirajo te očitne osnove... :roll:
Očitno bi jih na to logiko lahko opozorili zgolj z ekstremnimi ukrepi, denimo z množično organizirano vožnjo v nasprotni smeri po AC (seveda s predhodnim zavarovanjem prometa v nasprotni smeri!)...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe feb 29, 2008 11:13 am

Ne vem vam od kje vam to kasiranje... Še nisem videl policajev, ki bi se postavili na kakem hinavskem mestu, res. Največkrat so postavljeni tako, da jih že s 500 m zagledaš in lahko še pravočasno zabremzaš.

Dokler boste tako zarotniško gledali na svet, ne bo varnost nič boljša.

Počakajmo, da zakon pride v veljavo. Prepričan sem, da bo med policaji prevladala pragmatičnost in da ne bo tako obupno grozno, kot se nekateri bojite. Omejitve bodo iste kot so bile vedno (50/90/130), vi pa govorite, kot da bo normalna vožnja sedaj nemogoča... Se pravi, da nam je bila vožnja nad omejitvami vsem v krvi. To je žalostno.

Ne poznam zakona v detajle, gotovo so v njem res kake nejasnosti in bedarije, vendar generalno gledano podpiram drastično povišanje kazni. Prepičan sem, da bodo 1000-evrske kazni ljudi zabremzale, in to ne samo kratkoročno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov