Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne maj 04, 2008 12:42 pm

Sedaj se pripravite še na tiste s sladoledom v eni roki :roll: Takrat se bomo šele 60 peljali izven naselja. :wink:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 04, 2008 1:44 pm

na avtocesti se pelas 140 po levem pasu pa si glavni :lol: , zaenkrat kolko sem se pelal je mirno. V naselju pa se zmerom vozijo 60,70 namesto 50, izvennaselja pa spet 70, ko da avto negre vec :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne maj 04, 2008 2:04 pm

...pa se je zgodilo; kolega je dobil za prekoracitev 6km/h v naselju - 80€
vendar zaradi nepravih dimenzij pnevmatik in ob tem bi ponovno izpostavil tole stran
kopija oz tovarne znanja http://swatt.j.porter.name/tech-center/ ... calculator
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Ne maj 04, 2008 2:43 pm

Barabe .. da se jim da za teh par km/h kazni pisat. Mene, če bi bil policaj, bi me bilo sram take ustavlat. To je zame dokaz, da je policaj nesposoben (ne lovi konkretno prehitrih) in se potem na take spravlja.

JE na teh 80€ še polovička? Torej 40€?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne maj 04, 2008 3:49 pm

UDO1 je napisal/-a:JE na teh 80€ še polovička? Torej 40€?

je... ker mu je bil izdan placilni nalog in na njem ti tudi pise oz. je navedeno
glede polovicnih kazni

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne maj 04, 2008 4:26 pm

Da malo odgovorim na tole...

BBoss je napisal/-a:Ampak čisto v vsaki temi sta vedno dva diametralna pola, ki vsak na svojo stran vleče.

Logično, saj je javni forum in vsak ima svoje mnenje - 100 ljudi 100 čudi

BBoss je napisal/-a:Zagovorniki zakona malodane kot papagaji ponavljajo ministra Žerjava in boga prometne varnosti g. Žlendra s puhlicami tipa, da če novi zakon prepreči samo eno žrtev je že upravičen (isto puhlico so odgovorni prodajali leta 2005 in 1998), da so ga uveljavili. Hmm draga Ž&Ž a ni to mnogo mnogo premalo - eno smrtno žrtev? Pri uvajanju takih drastičnih sprememb bi pričakovali vsaj 20-30% znižanje smrtnih žrtev.

Pričakovali bi več kot pa 20 - 30% zmanjšanje. Vsaj kar piše v Nacionalnem programu za prometno varnost v cestnem prometu oz. kaj bi vse radi storili. Eno so besede, drugo pa dejanja. Dejanja so bolj slaba. Žlender je pa itak poglavje za sebe...

BBoss je napisal/-a:Po drugi strani pa tudi nasprotniki zakona več ali manj udrihajo čez zakon v večini brez da bi dodali pametne predloge za njegovo izboljšavo. Vsi ga jemljemo kot le uvedbo nekega novega tihega davka, ki bo služil le temu čemur ne bi smel biti namenjen -- polnjenju proračuna. Za splošno varnost, za našo varnost je to zelo narobe. Večina bo občutila to kot rop s strani države in ne kot verjetno zasluženo kazen. Iz tega se bo izcimilo le to, da se bo vsak trudil le v smeri kako bo pretental državo in ne v smeri kako bi v prihodnje popravil svoje napake.

Logično, saj se to dogaja pri vsakem zakonu, pri katerem smo državljani na udaru... Kar se tiče sprememb - @PureTNT je imel dobre predloge vendar so naleteli na gluha ušesa. Tukaj vidimo koliko se dejansko gre za prometno varnost in koliko za polnjenje proračuna.

BBoss je napisal/-a:Kdor teh dejstev ne vidi je slep ali pa si zatiska oči in se prepričuje, da zdaj po 1.5.2008 bo pa revolucija in vse bo znatno bolje a kot smo videli prve žrtve po uvedbi zakona govorijo o nasprotnem, da o količini alkoholiziranih pijancev, ki so jih ujeli v teh dveh dneh sploh ne bom govoril.

Se strinjam...

BBoss je napisal/-a:Ne glede kakšno je vaše razmišljanje se vsi strinjamo, da če se omejimo le na goli ZVCP, da neko kaznovanje mora biti in tu kaj ni dileme, ker brez kazni žal noben predpis ne vzdrži.

Tudi tukaj imaš prav...

BBoss je napisal/-a:Zakon v taki obliki je žal tu, napisali so ga posamezniki, ki z realnostjo in z razmerami na cesti sploh niso seznanjeni ter se zanašajo le na nepopolne policijske statistike namesto na leta trdega dela in raziskav ter učenja iz izkušenj drugih. Potrdili pa so ga ljudje v parlamentu, ki ali so nepismeni ali pa preveč leni, da bi ga sploh prebrali oziroma jih je tako strah svojih voditeljev, da so avtomatsko pritisnili na zaukazan gumbek. Tako ravnanje pri tako pomembnih odločitvah je pač nedopustno.

Vsi smo že ugotovili da je govorjenje o povečanju prometne varnosti s strani naših politikov le mlatenje prazne slame ter da se gre le za manipulacijo z narodom. Nekaj morajo 'trajbat' da lahko upravičijo povišanje kazni. Vemo pa, da represija ne pomaga. Vsaj v prometu ne.

BBoss je napisal/-a:Žal smo tokrat stvar zamudili oziroma so tudi zaradi samovolje oblastnih struktur iz te zgodbe izpadli kompetentni strokovnjaki in resnični poznavalci prometne stroke in varnosti na cestah.

Se strinjam s to ironično trditvijo...

BBoss je napisal/-a:Je pa vseeno priložnost, da se na naslednjo spremembo bolje pripravimo saj bo sprememba potrebna saj se bo trenutni poseg v zakon spet izkazal za nezadosten in bo potreba po dopolnilih nujna.

Ne bo potrebe po doplnilih! Potreba bo po celotno spremenjenem in novem zakonu! Ta, ki prišel 2005 in ta sedaj 2008 je v grobem dopolnilo prvega iz leta 1998. Le da imamo višje kazni.

BBoss je napisal/-a:Predlagam, da namesto da porabljamo energijo za tarnanje in prerekanje jo raje porabimo za to, da podamo kakšne uporabne predloge oziroma, kako si vsakdo zamišlja pošten ZVCP, ki bi resnično največ pripomogel k varnosti na slo cestah.

Tudi uporabni predlogi so bili vendar so naleteli na gluha ušesa. Glej par odstavkov višje ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Ne maj 04, 2008 6:25 pm

MacTron je napisal/-a:...pa se je zgodilo; kolega je dobil za prekoracitev 6km/h v naselju - 80€
vendar zaradi nepravih dimenzij pnevmatik in ob tem bi ponovno izpostavil tole stran
kopija oz tovarne znanja http://swatt.j.porter.name/tech-center/ ... calculator

To je potem šel največ 65 km/h? (vprašam, ne več kako je z tistim odstopanjem..)
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne maj 04, 2008 6:26 pm

BBoss je napisal/-a:="Shebo"

BBoss je napisal/-a:Predlagam, da namesto da porabljamo energijo za tarnanje in prerekanje jo raje porabimo za to, da podamo kakšne uporabne predloge oziroma, kako si vsakdo zamišlja pošten ZVCP, ki bi resnično največ pripomogel k varnosti na slo cestah.

Tudi uporabni predlogi so bili vendar so naleteli na gluha ušesa. Glej par odstavkov višje ;)

Jop.. z mano so se neki cajta ukvarjal potem pa mute :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne maj 04, 2008 6:53 pm

McFly je napisal/-a:To je potem šel največ 65 km/h? (vprašam, ne več kako je z tistim odstopanjem..)

ne.. sel je 56km/h ...torej prekoracitev v naselju do vkljucno 10 km/h
ce bi sel 65 bi dobil taksno porcijo ...Nad 10 do vključno 20 km/h 250€ + 3KT

imas pa tukaj e-brosuro pa si jo malo preberi...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 14#1007014

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne maj 04, 2008 7:05 pm

UDO1 je napisal/-a:Barabe .. da se jim da za teh par km/h kazni pisat. Mene, če bi bil policaj, bi me bilo sram take ustavlat. To je zame dokaz, da je policaj nesposoben (ne lovi konkretno prehitrih) in se potem na take spravlja.

JE na teh 80€ še polovička? Torej 40€?

Saj hitrejših ne bodo ustavljali... Nadrljali bodo tisti, ki prekoračujejo do 15 km/h.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne maj 04, 2008 8:36 pm

Preblisk :!: S polovičko delajo budalo iz ljudi katerih dohodek ne presega 500-600€. To je delovno ljudstvo ki včasih pritisne čez omejitev ker se pač mudi v službo. Takšne že od nekdaj radi lovijo iz zasede, sploh z laserjem. Veleumi so si točno izračunali koliko mora kapniti v blagajno. Marsikdo bi polovičko plačal, pa je ne bo mogel ker še mora plačati stanarino,el. vodo itd., plus nahraniti otroke in bo moral plačati celotno kazen, ko bo pač dobil plačo. Ljudje si bodo začeli sposojati denar pri raznih posojilodajalcih, ki jim bodo ob primeru nevračila grozili ustrahovali v najslabšem primeru pri zavarovalnici zavarovali in jim nato lomili roke, kar je že bil odkrit primer. Svinjarija. Nekje sem prebral da bodo korupciji stopili na prste z poostrenim notranjim nadzorom. Lepo vas prosim ni korupcija samo dajanje denarja v vozniško. Večja svinjarija bo ta, da jaz kot delavec bom za isti prekršek plačal kazen, neki direktor pa ko bo že stopil iz avta bo vrtel mobitel in klical mogoče celo njegovega nadrejenega ali celo Ž&Ž AND COMPANY. In tak osebek jo bo na koncu odnesel le z opozorilom Gospod drugič pa le bolj počasi.

Deli in vladaj :!:

Ne,ne v Sloveniji Vzemi in vladaj :twisted:

Narobe so se lotili zadeve, za priznanje le tega pa nimajo j**c.

lp

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Ne maj 04, 2008 9:09 pm

Gre predvsem za izživljanje nad rajo, mi pa tko vse požremo kar nam servirajo. Če imamo višje kazni v primerjavi z državami z veliko večjim standardom, potem gotovo nekaj ni v redu, pa ne z nami, pač pa s tistimi, ki bi morali tistih nekaj debilov ki počnejo neumnosti na cesti spraviti tja kamor sodijo. Pa jih ne, ker niso sposobni in jih nočejo. In taki bodo še vedno počeli neumnosti, mi pa drago plačevali za vsak presežen km/h, ko za trenutek nisi bil skoncentriran na tablo z omejitvijo in števec (ostalo dogajanje v prometu, pa nekateri ob vsem tem naporu, tko ne zmorejo spremljat) iza žive meje ti pa pred avto skoči nihče drug kot policaj.

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Ne maj 04, 2008 9:18 pm

Danes popoldne sem se peljal po trzinski obvoznici. Omejitev je 70, na cesti itak nobene guzve. Potem dohitim dve vozili, ki se vozita "vstric" z hitrostjo 60 na uro...ko se po doolgem casu iz prehitevalnega pasa umakne na desnega, jo prehitim in zapeljem se jaz na desni pas pred njo in nadaljujem z 60 na uro...za mano se je nabralo kar nekaj vozil in se lepo pelemo 60 en za drugim :twisted:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne maj 04, 2008 9:18 pm

po mojih izkušnjaš, kar sem prevozu te par dni od novga zakona so še vozniki bolj nepredvidlivi oz. nevarni...prvo se pelam za enmu tovornjakarju in ga skušam varno prehitet...kar naekrat tovornjak zapremza in začne zavijati levo (brez nakazila) na eno gozdno cesto.jst wtf in začnem na polno premzat in se umikat v desno...komi ga sfuru.en za mano pa mi skor v rit skoču
pol se vključujem na AC mi en deda, kljub smerokazu, da grem iz pospeševalnega pasu na vozni pas ni hotel dati prostora (njega ni nihče prehitevu ali da bi mu bil v bližini)...tk dolg mi je bil ob strani, da sm mogu zapremzat, da je šel naprej in nato da sm zapelu za njim...to je trajal tk dolg da sm se furu po odstavnem pasu :bonk ...se pelam mim njega pa mu zatrobim pa pokažem da je mal čez les :ne, on pa sredinca... nato en motorist, se pela tk normalno (si mislim vpliv stogih kazni)...kr naenkkrat zapremza do kraja in zapela desno brez nakazala...premzu iz 80 na 40 ko mutav, da ga nism mel pod avtu...

folk še vedn ne zna dajati smerokaza in ne zna normalno vozit. :evil:
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Ne maj 04, 2008 9:24 pm

myster je napisal/-a:po mojih izkušnjaš, kar sem prevozu te par dni od novga zakona so še vozniki bolj nepredvidlivi oz. nevarni...prvo se pelam za enmu tovornjakarju in ga skušam varno prehitet...kar naekrat tovornjak zapremza in začne zavijati levo (brez nakazila) na eno gozdno cesto.jst wtf in začnem na polno premzat in se umikat v desno...komi ga sfuru.en za mano pa mi skor v rit skoču
pol se vključujem na AC mi en deda, kljub smerokazu, da grem iz pospeševalnega pasu na vozni pas ni hotel dati prostora (njega ni nihče prehitevu ali da bi mu bil v bližini)...tk dolg mi je bil ob strani, da sm mogu zapremzat, da je šel naprej in nato da sm zapelu za njim...to je trajal tk dolg da sm se furu po odstavnem pasu :bonk ...se pelam mim njega pa mu zatrobim pa pokažem da je mal čez les :ne, on pa sredinca... nato en motorist, se pela tk normalno (si mislim vpliv stogih kazni)...kr naenkkrat zapremza do kraja in zapela desno brez nakazala...premzu iz 80 na 40 ko mutav, da ga nism mel pod avtu...

folk še vedn ne zna dajati smerokaza in ne zna normalno vozit. :evil:

Kar se tice smerokazev, vedno se drzim enega pravila...vedno prej smerokaz preden zacnem bremzat. Najbolj mi zivc dvignejo butli, ki dajo smerokaz, ko se ze napol ustavijo :roll:

recept
Novinec

Napisal/-a recept Ne maj 04, 2008 9:40 pm

myster je napisal/-a:pol se vključujem na AC mi en deda, kljub smerokazu, da grem iz pospeševalnega pasu na vozni pas ni hotel dati prostora (njega ni nihče prehitevu ali da bi mu bil v bližini)...tk dolg mi je bil ob strani, da sm mogu zapremzat, da je šel naprej in nato da sm zapelu za njim...to je trajal tk dolg da sm se furu po odstavnem pasu

Od voznika na voznem pasu ne moreš zahtevati, da se ti umakne na prehitevalni pas, je pa seveda od njega (pa mene, pa tebe skratka nas vseh) lepo (in pametno), če to stori. Kakršnokoli trobljenje in geste so tu povsem odveč.

Na pospeševalnem pasu pospešuješ tako, da se tvoja hitrost čimbolj približa hitrosti na voznem pasu, po potrebi malo spustiš plin ali ga dodaš in se vključiš za vozilo / v kolono vozečo po voznem pasu. Vožnja po odstavnem pasu na izpitu pomeni padec.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne maj 04, 2008 10:13 pm

Tole levo-desno brez smerokaza je stalnica za blondine z mobiteli na ušesih. :)

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Po maj 05, 2008 12:29 am

Ma js tud opažam, da folk vozi kot po jajcih dobesedno...vse vec je takšnih zdej ratal k seveda vozjo 60-70 izven naselja, po naselju sem pa tudi sam opazil, da so se začel guncat z 40kmh, 50 res max. Res je zakon deluje( začasno) :D .
Jaz osebno vozim isto.. Tistih 5-15% več se ravno pogliha s toleranco hitrosti.Skratka verjamem da se bo hitrost umirila, ne pa tudi nesreče na cestah. Zadnč v petk k smo se s frendi pelal 80kmh skozi naslje moram rečt da je kar adrenalinsko :P , a žal to bo res še poredko :lol: :lol: :lol: Lepih časov je po tem smislu konec... :cry: :lol: :lol: Eh voz se pač po pameti...tko kot se vozi...če ne mislimo raje ostanimo doma ali naj nas pelje javni prevoz ali kdo drug.
:!: Kok je kazen za POBEG, po tem tanovem zakonu :?: Pomislte mal , da če ste že res v kakšni kritični situaciji da je pobeg še najbol ;) ....Kazni so retardirano nore, itd... LEP POZDRAV IN SREČNO PA BREZ KAKRŠNIH KOLI KAZNI, kajti tudi tista minimalna kazn je za lase si pult...
:hi

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po maj 05, 2008 7:07 am

Tisti k vozjo pod omejitvijo mam samo tole za povedati(tudi sam vozim pod omejitvijo):
bolje počasnjeje kot pa hitreje. Vem da so odzadi živčni in jezni in nevem kaj še vse ampak kaj češ če mamo pa tko butaste omejitve.

Npr. grem v službo, vsak j***n km se spremeni omejitev, komaj pospešim na 90 je že znak 60, samo pospeševanje in bremzanje, za koga le? Preprosto se pelem okoli 70 in pred omejitvijo spustim gas na 60 ali 50.

Drugače pa uživam v hitri vožnji amapk se pač vzdržim.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 05, 2008 7:23 am

Ste se pa razpisal... :D
Takole bom rekel: Za določene prekrške so kazni (pre)velike, za določene pa še vedno premajhne. Tako nekako kot je Küzmič rekel na TV (mislim da je bilo na POP-u). Jaz osebno bi npr. povečal kazni še za neuporabo smernikov, zadnje čase je te nonšalance zelo veliko, pravzaprav je kar moderno oz. nisi jack, če ga uporabljaš. :roll:

V bistvu pa kot smo že neštetokrat ugotovili ni problem v kaznih samih ampak v neizvajanju zakona ter s tem kaznovalne politike, vse prevečkrat se policaji postavljajo na napačna mesta - tam kjer vedo, da bodo kasiral, čeprav ne boš nikogar ogrožal, skratka priorete so napačne! Druga stvar je pa vzgoja, o tem je bilo že tud ogromno napisanega in s tem povezana zavest ljudi, da čez naselje ne vozimo po omejitvah zato, ker se bojimo, da nas bodo kaznovali ampak zato, ker moramo skrbeti za varnost drugih ter tudi lastno varnost. Enako velja za privezovanje z varnostnim pasom, že omenjeno uporabo smernikov, prilagojeno hitrost v slabših razmerah itd. itd. Dokler te zavesti med ljudmi ne bo, dokler ne bodo (bomo) teh stvari dojeli, ne bo nobena še tako visoka kazen zalegla na daljši časovni rok.

Menim, da se bodo razmere na krajši časovni rok sicer umirile, da bo manj nesreč, na daljši rok pa večanje kazni ni rešitev. Vzgoja, vzgoja in še enkrat vzgoja!! :idea:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov