BBoss je napisal/-a:Ampak čisto v vsaki temi sta vedno dva diametralna pola, ki vsak na svojo stran vleče.
BBoss je napisal/-a:Zagovorniki zakona malodane kot papagaji ponavljajo ministra Žerjava in boga prometne varnosti g. Žlendra s puhlicami tipa, da če novi zakon prepreči samo eno žrtev je že upravičen (isto puhlico so odgovorni prodajali leta 2005 in 1998), da so ga uveljavili. Hmm draga Ž&Ž a ni to mnogo mnogo premalo - eno smrtno žrtev? Pri uvajanju takih drastičnih sprememb bi pričakovali vsaj 20-30% znižanje smrtnih žrtev.
BBoss je napisal/-a:Po drugi strani pa tudi nasprotniki zakona več ali manj udrihajo čez zakon v večini brez da bi dodali pametne predloge za njegovo izboljšavo. Vsi ga jemljemo kot le uvedbo nekega novega tihega davka, ki bo služil le temu čemur ne bi smel biti namenjen -- polnjenju proračuna. Za splošno varnost, za našo varnost je to zelo narobe. Večina bo občutila to kot rop s strani države in ne kot verjetno zasluženo kazen. Iz tega se bo izcimilo le to, da se bo vsak trudil le v smeri kako bo pretental državo in ne v smeri kako bi v prihodnje popravil svoje napake.
BBoss je napisal/-a:Kdor teh dejstev ne vidi je slep ali pa si zatiska oči in se prepričuje, da zdaj po 1.5.2008 bo pa revolucija in vse bo znatno bolje a kot smo videli prve žrtve po uvedbi zakona govorijo o nasprotnem, da o količini alkoholiziranih pijancev, ki so jih ujeli v teh dveh dneh sploh ne bom govoril.
BBoss je napisal/-a:Ne glede kakšno je vaše razmišljanje se vsi strinjamo, da če se omejimo le na goli ZVCP, da neko kaznovanje mora biti in tu kaj ni dileme, ker brez kazni žal noben predpis ne vzdrži.
BBoss je napisal/-a:Zakon v taki obliki je žal tu, napisali so ga posamezniki, ki z realnostjo in z razmerami na cesti sploh niso seznanjeni ter se zanašajo le na nepopolne policijske statistike namesto na leta trdega dela in raziskav ter učenja iz izkušenj drugih. Potrdili pa so ga ljudje v parlamentu, ki ali so nepismeni ali pa preveč leni, da bi ga sploh prebrali oziroma jih je tako strah svojih voditeljev, da so avtomatsko pritisnili na zaukazan gumbek. Tako ravnanje pri tako pomembnih odločitvah je pač nedopustno.
BBoss je napisal/-a:Žal smo tokrat stvar zamudili oziroma so tudi zaradi samovolje oblastnih struktur iz te zgodbe izpadli kompetentni strokovnjaki in resnični poznavalci prometne stroke in varnosti na cestah.
BBoss je napisal/-a:Je pa vseeno priložnost, da se na naslednjo spremembo bolje pripravimo saj bo sprememba potrebna saj se bo trenutni poseg v zakon spet izkazal za nezadosten in bo potreba po dopolnilih nujna.
BBoss je napisal/-a:Predlagam, da namesto da porabljamo energijo za tarnanje in prerekanje jo raje porabimo za to, da podamo kakšne uporabne predloge oziroma, kako si vsakdo zamišlja pošten ZVCP, ki bi resnično največ pripomogel k varnosti na slo cestah.
MacTron je napisal/-a:...pa se je zgodilo; kolega je dobil za prekoracitev 6km/h v naselju - 80€
vendar zaradi nepravih dimenzij pnevmatik in ob tem bi ponovno izpostavil tole stran
kopija oz tovarne znanja http://swatt.j.porter.name/tech-center/ ... calculator
BBoss je napisal/-a:="Shebo"BBoss je napisal/-a:Predlagam, da namesto da porabljamo energijo za tarnanje in prerekanje jo raje porabimo za to, da podamo kakšne uporabne predloge oziroma, kako si vsakdo zamišlja pošten ZVCP, ki bi resnično največ pripomogel k varnosti na slo cestah.
Tudi uporabni predlogi so bili vendar so naleteli na gluha ušesa. Glej par odstavkov višje
McFly je napisal/-a:To je potem šel največ 65 km/h? (vprašam, ne več kako je z tistim odstopanjem..)
UDO1 je napisal/-a:Barabe .. da se jim da za teh par km/h kazni pisat. Mene, če bi bil policaj, bi me bilo sram take ustavlat. To je zame dokaz, da je policaj nesposoben (ne lovi konkretno prehitrih) in se potem na take spravlja.
JE na teh 80€ še polovička? Torej 40€?
myster je napisal/-a:po mojih izkušnjaš, kar sem prevozu te par dni od novga zakona so še vozniki bolj nepredvidlivi oz. nevarni...prvo se pelam za enmu tovornjakarju in ga skušam varno prehitet...kar naekrat tovornjak zapremza in začne zavijati levo (brez nakazila) na eno gozdno cesto.jst wtf in začnem na polno premzat in se umikat v desno...komi ga sfuru.en za mano pa mi skor v rit skoču
pol se vključujem na AC mi en deda, kljub smerokazu, da grem iz pospeševalnega pasu na vozni pas ni hotel dati prostora (njega ni nihče prehitevu ali da bi mu bil v bližini)...tk dolg mi je bil ob strani, da sm mogu zapremzat, da je šel naprej in nato da sm zapelu za njim...to je trajal tk dolg da sm se furu po odstavnem pasu...se pelam mim njega pa mu zatrobim pa pokažem da je mal čez les
, on pa sredinca... nato en motorist, se pela tk normalno (si mislim vpliv stogih kazni)...kr naenkkrat zapremza do kraja in zapela desno brez nakazala...premzu iz 80 na 40 ko mutav, da ga nism mel pod avtu...
folk še vedn ne zna dajati smerokaza in ne zna normalno vozit.
myster je napisal/-a:pol se vključujem na AC mi en deda, kljub smerokazu, da grem iz pospeševalnega pasu na vozni pas ni hotel dati prostora (njega ni nihče prehitevu ali da bi mu bil v bližini)...tk dolg mi je bil ob strani, da sm mogu zapremzat, da je šel naprej in nato da sm zapelu za njim...to je trajal tk dolg da sm se furu po odstavnem pasu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov