Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po maj 05, 2008 7:30 am

Z laserjem se postavijo točno tam, da merijo od znaka naprej ko je 50, ja vau če mal prej spustiš gas pa imaš pri tabli 60 notr, itq ti čez 10 metrov pade na 50 ampak kazn bo vsekakor. Cepci so res.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po maj 05, 2008 7:32 am

Pa tudi tam zelo radi merijo, kjer včasih ni potrebno (npr. pred šolo ob 1h zjutraj, medtem, ko jih čez dan ni).

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po maj 05, 2008 7:32 am

MacTron je napisal/-a:
McFly je napisal/-a:To je potem šel največ 65 km/h? (vprašam, ne več kako je z tistim odstopanjem..)

ne.. sel je 56km/h ...torej prekoracitev v naselju do vkljucno 10 km/h
ce bi sel 65 bi dobil taksno porcijo ...Nad 10 do vključno 20 km/h 250€ + 3KT

imas pa tukaj e-brosuro pa si jo malo preberi...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 14#1007014

Samo, če oni zbijejo 5 km, zaradi netočnosti radarja potem je že to 61, ker pa še števci lažejo mu je mogel cager kazat okrog 65 km/h?
Ali kako je s temi tolerancami glede zbijanja?

Drugače pa danes, ko sem se peljal na šiht, pet metrov za znakom naselje za enim rahlim ovinkom stoji Kangu s bliskavico čez zadnja vrata, 50m naprej pa policaj v avtu. Tako da ni heca in moreš res ahtat, da imaš takoj za znakom pravo brzino.
Jaz se čez naselje, če nisem v koloni vozim po števcu okrog 55-58 km/h, tisto pazim, da ne uide na 60. Garmin mi je pokazal, da laže za 6 km/h zdaj, če je to točno.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po maj 05, 2008 7:34 am

Jaz sem že kasiral za 54 km/h (pri 50 omejitvi), pa je tisti dan rekel g. policaj, da "danes pa ni tolerance".

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po maj 05, 2008 7:43 am

fak kak počasi se odvija promet zadnje dni 8) si bom mogo dat na nek cd pesem "take it easy" 8)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po maj 05, 2008 8:06 am

NaceM je napisal/-a:Jaz sem že kasiral za 54 km/h (pri 50 omejitvi), pa je tisti dan rekel g. policaj, da "danes pa ni tolerance".

Aja, a tud to je možno? Potem bom pa mogel pazit, da prek 55 cager ne pobegne :x
Samo včasih je že to prav nadležno, na kaki prazni cesti, ki ni čisto idealno ravna pa konstantno držiš gas, ti hitro pobegne čez mejo, ko se cesta malo spusti, ko to drugače sploh ne zaznaš. Moreš pa res skor kar naprej bulit v tisti števc, da ga loviš v tisti meji recimo petih kilometrov (med 50 in 55), če si pod to mejo si prepočasen te že čudno gledajo, če pa si preko te meje pa že lahko kasiraš.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 05, 2008 8:27 am

super je ta novi zakon - več kot 10x sem moral prehitevat, ker se vozijo izven naselja 60-70km/h pri tem, da sem striktno vozil po omejitvah. Res lep prispevek k povečanju varnosti. Pred zakonom sem mogoče imel tedensko deset prehitevanj počasnežev zdaj bo pa to zgleda ratala dnevna norma. :? :?

Srčno upam, da se bodo ljudje vseeno malo unesli in da bodo vsaj začeli spet vozili po omejitvah (tam kjer lahko), ker če ne, bo to ratala nova živčna vojn, ki bo mnogo hujša kot je to bilo do zdaj.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po maj 05, 2008 9:11 am

Novi zakon bi lahko zacel veljati skupaj z vinjetami in bi bilo veliko manj tezav.

Ceprav osebno se nisem opazil nekih vecjih tezav ravno zaradi novega zakona. Ljudje se vedno prehitevajo cez dvojno polno crto in podobno.

lp
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 05, 2008 9:50 am

Če je mogoče kdo dons zutri poslušal Radio HIT (Vroča tema), je verjetno slišal 2 "pametne" izjave, ki sta me ornk v smeh spravile. Češ, da se največ nesreč (verjetno sta mislila s smrtnim izidom) zgodi na avtocestah, kjer so hitrosti največje.
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Po maj 05, 2008 10:01 am

mišek je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Jaz sem že kasiral za 54 km/h (pri 50 omejitvi), pa je tisti dan rekel g. policaj, da "danes pa ni tolerance".

Aja, a tud to je možno? Potem bom pa mogel pazit, da prek 55 cager ne pobegne :x
Samo včasih je že to prav nadležno, na kaki prazni cesti, ki ni čisto idealno ravna pa konstantno držiš gas, ti hitro pobegne čez mejo, ko se cesta malo spusti, ko to drugače sploh ne zaznaš. Moreš pa res skor kar naprej bulit v tisti števc, da ga loviš v tisti meji recimo petih kilometrov (med 50 in 55), če si pod to mejo si prepočasen te že čudno gledajo, če pa si preko te meje pa že lahko kasiraš.

Daš na tempomat, pa drži hitrost ;) Na AC pa kakšno debato udariš s sopotnikom, lahko igraš tudi karte ... če si sam v avtu pa kakšno igrco v roke, če je preveč dolgčas, pa je ... tetris se da čist lepo igrat pri 100-130 km/h, če ni preveč gužve na cesti... sj une bolj začetne stopnje, ko stvari še ne padajo tolk hitro. :P Ga daš v uno stojalo za telefon ali navigacijo, pa gre z lahkoto z eno roko, če si lohk nastaviš tako da ti je blizu in se ne rabiš stegovati ter umikati oči kam dol (stran od vetrobranskega stekla). 8)
Pa naj si potem vtaknejo politiki nekaj tam od zadaj ... na radar tko že ne boš padel, policaj itak ne vidi, kaj imaš na ekranu... a je radio, navigacija, al kaj drugega. Za stacionarce pa radar detektor in navigacijo z radar poi-ji notr, pa bo.
Ponoči pa se da še vedno čist lepo tiščat po AC, sj je malo prometa in dovolj hitro opaziš provide, kakšne stoječe kanguje pa tut dovolj zgodaj vidiš, da lohk zbremzaš.
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po maj 05, 2008 10:29 am

kixs je napisal/-a:Novi zakon bi lahko zacel veljati skupaj z vinjetami in bi bilo veliko manj tezav.

Ceprav osebno se nisem opazil nekih vecjih tezav ravno zaradi novega zakona. Ljudje se vedno prehitevajo cez dvojno polno crto in podobno.

lp

Točno to.! :lol: Tko al tko nimajo kje stat po ovinkih 8)

Rottie :lol: :lol: :lol: :lol: Tetris, hehe res sm se nasmeju ko si razložu še po stopnjah igre :lol: :lol: Maš pa prav!

Prav rad bi enkrat naredil študijo v kateri bi dokazal, da so ljudje manj skoncentrirani pri 120km/h kot pri 140km/h... Že res, da z vsakim km/h rizik raste, toda z vsakim km/h več se povečuje koncentracija ljudi za volanom. . . Seveda bom zdj naletel na buhuhu odziv drugega pola razmišljanja, toda prav zagovorniki zakona ste tisti, ki jim je treba pisno poslati da se spokate iz prehitevalnega nazaj v kolono...

Zadnjič tam pri Vrhniki mi je en pred mano časopis bral pri 120 na prehitevalnem... Bi ga najraj kr mal počohal po zadku avtomobila , da bi skapiral da je na cesti ne pa doma na kavču :roll: Pa ne da krivim druge, opažam tudi pri sebi... Pri 120km/h po AC , delam miljaužnt stvari po avtu ker pač se mi ne zdi taka hitrost prav tako se nč ne dogaja, samo bremzaš do nekje 100km/h... Še zmeraj trdim, da je 150km/h tista meja ki zmanjšuje nesreče zaradi povečanja koncentracije, kar je nad 150 za omejitveno postavko pa je divjanje ;)

p.s. a ja pa še nekaj sem opazil zdj odkar je nov zakon v igri (sem naredil že ene 1000km od srede po SLO AC)... Ljudje ko grejo iz prehitevalnega , dajajo smernike za v desno.. Seveda prvo 10s gori smernik da je vse po črki zakona on pa je 50m pred avtom ki ga je prehiteval :roll:

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Po maj 05, 2008 11:04 am

no glih dons sem zasledil članek da so ujeli hitrega voznika na AC vozil je namreč 185km/h in kazen ? 300eur in 9kazenskih točk torej polovična 150?in kje si zdj bolj ogrožal ?u naselju ko si peljal 56km/H od dovoljene 50km/h al tle tipičen primer kako so te kazni načrtno izpeljane :evil: :!: :?:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 05, 2008 12:21 pm

Prej so vsi vozili 100, zdaj pa 70... Res je živčna vojna zdaj na cesti, a menim, da se bo čez mesec, dva stvar sprostila.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po maj 05, 2008 12:53 pm

važno, da motoristi ne jebejo sistema ;) včeraj videl na lastne oči, kak je policija nemočna proti motorju 8) policaj niti ni vedel kaj naj nardi, al skoči z ceste ali v avto, tak je pihnilo mimo njega :-P (predvidevam da ene 130-150km/h na 50km/h)
Ker pa motoristu ni mogel nič je prišel na parkirišče, kjer smo imeli mini meet in nam dal "ustno" opozorilo za preglasno muziko v vozilu :? :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 05, 2008 12:58 pm

cist so usekani policaji zdej. kr po dezju vsi stojijo pred zeleznisko postajo v lj in ustavljajo stare mame z dedki v raznih lanosih. svasta res.

to so zdej tko nardil da lahk cist vsazga ustavjo in ga usaj za 10kmh opaljo :)

mater jim j***m tem politikom nasim zabitim.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po maj 05, 2008 1:04 pm

ja zdaj je akcija, zaslužimo čimveč :twisted:
stojijo pa direkt za tablo ali pa na kakšnem ravnem odseku in še to ob pravi uri, ko gre folk na in z šihta :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 05, 2008 1:10 pm

Voith je napisal/-a:cist so usekani policaji zdej. kr po dezju vsi stojijo pred zeleznisko postajo v lj in ustavljajo stare mame z dedki v raznih lanosih. svasta res.

Čaki mal!!! Kdo je tukaj zabit!? Če mene vprašaš je totalno zabit tist ki ve da je zunaj nov zakon s hudimi kaznimi in še vedno pelje prehitr. :P
Če opica prtisne napačn knof in jo zato strese elektrika, ga ne bo več pritiskala. Ljudje smo potem očitno totalno retardirani.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po maj 05, 2008 1:41 pm

bzzero je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:cist so usekani policaji zdej. kr po dezju vsi stojijo pred zeleznisko postajo v lj in ustavljajo stare mame z dedki v raznih lanosih. svasta res.

Čaki mal!!! Kdo je tukaj zabit!? Če mene vprašaš je totalno zabit tist ki ve da je zunaj nov zakon s hudimi kaznimi in še vedno pelje prehitr. :P
Če opica prtisne napačn knof in jo zato strese elektrika, ga ne bo več pritiskala. Ljudje smo potem očitno totalno retardirani.

Voith: kaj mas ti ptori Lanosom?!?!?! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :D

drugace sem se pa vceri peljal iz gorice v maribor. Opazanja: folk res vozi pocasneje, vidis pa ljubljancana v BMW-ju (garant od bogatega tatkota) in gas iz cestninske ABC po desnem pasu za vkljucevanje, potem priblizno 300 metrov po odstavnem da prehiti 3 avte in potem gas naprej da ga nisem vidu cez 10 sekund vec. Minimalno 180 je mel koncno. ocitno se nekateri se vedno ali 1. ne zavedajo situacije (zakona) ali 2. jih ne zanima ker bo itak fotr "porihtu" ce jih ustavijo.

ce mene uprasas so tisti ki so prej vozili 140 zdaj zmanjsali na 120 do 130, tisti ki so pa divjali so pa se vedno isti.

Spremenit bi bilo treba kulturo voznje in obnasanja na cesti, ne pa zakone!
Extreme N

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po maj 05, 2008 2:02 pm

Ja sej to je to, mi navaden narod bomo ahtali, tisti, ki pa imajo veze bodo pa mirno vozili kakor jim trenutno pač paše. Ne mi rečt, da bo en lokalni policaj recimo župana vstavo ali pa njegovo bližnjo žlahto. Mogoče vstavi ga še, potem pa rečeta kako koliko siromakov je že obral, se nasmejita pa gre naprej :twisted:

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Po maj 05, 2008 2:56 pm

Folk bo zdej sam kšnga pou al pa leto tko počas vozu pol bo pa isto k prej.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov