Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po maj 05, 2008 3:23 pm

Zakon je res super!
Vsi tak posrano vozijo da imam povprečno porabo +- 4L !!!
:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Po maj 05, 2008 3:45 pm

recept je napisal/-a:Vožnja po odstavnem pasu na izpitu pomeni padec.

Nope, pred kratkim je bla reportaza v Nemciji na Vox-u, kaj je pravilno, ce se ti ne uspe vkljuciti na vozni pas, ustaviti na koncu pospesevalnega ali nadaljevati voznjo po odstavnem ? V takem primeru, ce si na izpitni voznji zna biti jeba, ampak zakljucek je bil, da je pravilneje pospesevati po odstavnem pasu. Je pa vsekakor vse odvisno zdrave kmecke pameti izpitne komisije ali gospoda v modrem, ce se situacija odvije za nekoga ze z izpitom.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 05, 2008 4:15 pm

maddog je napisal/-a:

Nope, pred kratkim je bla reportaza v Nemciji na Vox-u, kaj je pravilno, ce se ti ne uspe vkljuciti na vozni pas, ustaviti na koncu pospesevalnega ali nadaljevati voznjo po odstavnem ? V takem primeru, ce si na izpitni voznji zna biti jeba, ampak zakljucek je bil, da je pravilneje pospesevati po odstavnem pasu. Je pa vsekakor vse odvisno zdrave kmecke pameti izpitne komisije ali gospoda v modrem, ce se situacija odvije za nekoga ze z izpitom.

Včasih je to res veljalo, da če ti ne uspe bi moral celo ustaviti pred koncem pospeševalnega pasu. :shock:

Če gledamo s pametno glavo pa je takšno početje lahko smrtno nevarno ali pa vsaj idealni predpogoj, da pride do nesreče in upam, da vsakemu zdrava pamet pove, da je bolje, da nadaljuje še kakih 100m po odstavnem (brez prehitevanja po desni) in se lepo z enakomerno hitrostjo vključi v promet na voznem pasu.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 05, 2008 4:16 pm

po AC se ni prav nič spremenil pa nehite z bučami...
sem gledu včiri dirko med CLS-om in novim S-om

je pa res da folk spoštuje 50 in 30 kar je edino prav...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po maj 05, 2008 4:33 pm

haha.. sam res Fare..
zadne čase opažam da moj traktor postavlja vse rekorde.. avto tako malo pije, da mi nebi verjeli če bi vam napisal.. podrl pa sem tudi vse časovne rekorde.. namesto 15min sedaj z lahkoto za isto pot do mesta rabim pol urce..

na avtocesti pa mi prav dol visi.. sem se že nekajkrat lepo izmaknil providi 8)
samo še kangoojev se bojim, tako da na obvoznici se tudi kar držim omejitev..

živce pa mi parajo posrani vozniki ki pod golovcem na vseh treh pasovih podirajo rekorde.. tudi s 60 km/h, na 100 dovoljenih (do tunela)

seveda.. zakon je dosegel namen.. za kakšen mesec.. me je pa prisilil da si bom kupil tempomat. potem pa.. bom začer resno razmišljat o tetrisu.. še kašen šejker si bom kupu na 12V.. ohlajen predal za mlekca že imam.. tako si bom lahko obe roke zaposlil.. seveda se bo počasi tudi brivski aparat preselil kar v avto.. v glavnem bo fešta

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 05, 2008 4:41 pm

Jerch_ je napisal/-a:seveda se bo počasi tudi brivski aparat preselil kar v avto.. v glavnem bo fešta

no, še spreča da se dobi brivski aparat na 12V

aja pa še to kupiš, pa si zmagu
Slika
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po maj 05, 2008 4:54 pm

pha ha ha...

dobra ideja! sej se mi zdi da bomo počasi lahko začeli razmišljat kar o avtodomu.. ker na cesti bojo tako al tako take kazni.. da boš lahko na avtocesti v tekoči koloni pri 45-60 kar malo zaspal vmes..
hujših posledic nebo.. mislim, vsaj smrtnih žrtev nebo..

drugače pa vam moram povedat dragi moji da me je kar strah tam pod gradom (LJ, cona 30..) it z mojim kolesom.. hitro in z veseljem presežem 50km/h, za kar pa veste kašna je kazen.. tam jurčka baje.. mah pa sej bi jim spi*do.. haha kar čez šumico...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po maj 05, 2008 4:55 pm

Nedelja 4.maj med 18 in 19 uro. Nasproti PP Celje, tisti ki poznate veste kje. Na pločniku in avtobusnem postajališču sigurno 10 avtomobilov. Tam bi lahko pokasirali siguren denar pa ga ne , ker se jim očitno ne ljubi. Mestnim redarjem so potalali ogromna pooblastila pa zgleda da nimajo nedeljskih šihtov. Človek dobi občutek da dobijo tam zastonj kebab.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 05, 2008 5:03 pm

seeman66 je napisal/-a:Nedelja 4.maj med 18 in 19 uro. Nasproti PP Celje, tisti ki poznate veste kje. Na pločniku in avtobusnem postajališču sigurno 10 avtomobilov. Tam bi lahko pokasirali siguren denar pa ga ne , ker se jim očitno ne ljubi. Mestnim redarjem so potalali ogromna pooblastila pa zgleda da nimajo nedeljskih šihtov. Človek dobi občutek da dobijo tam zastonj kebab.

lp

Učasih ga res ;)

Drugače pa jaz niti ne opažam razlike, še vedno sem s s140 po števcu najhitrejši na avtocesti, še vedno se najde kak romun ki te hoče v ograjo spravit ker pač ne zna ogledal uporabljati , ali drugi romun, ki zavija vate medtem ko pospešuješ po pospeševalnem pasu, po naselju nisem opazil nobenih bistvenih razlik, bomo vidli v prihodnjih dneh kako bo.

ali smo pa celjani preslišali kake kazni so :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 05, 2008 6:41 pm

..zanimivo najprej mi, nato nemci v juniju pa sledijo se hrvati... (debatirano 6 strani nazaj)
ampak primerjave so pa pri vsem standardu boh pomagej (govorim za nemce)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 51#1006251
http://24ur.com/novice/svet/tudi-nemci- ... kazni.html
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po maj 05, 2008 7:48 pm

BBoss je napisal/-a:
maddog je napisal/-a:

...

Včasih je to res veljalo, da če ti ne uspe bi moral celo ustaviti pred koncem pospeševalnega pasu. :shock:

Če gledamo s pametno glavo pa je takšno početje lahko smrtno nevarno ali pa vsaj idealni predpogoj, da pride do nesreče in upam, da vsakemu zdrava pamet pove, da je bolje, da nadaljuje še kakih 100m po odstavnem (brez prehitevanja po desni) in se lepo z enakomerno hitrostjo vključi v promet na voznem pasu.

Pri izpitni komisiji to velja še danes (preizkušeno pri enem mladeniču kak mesec nazaj)! Predvidevanje nadaljevanja vožnje po odstavnem pasu ima namreč eno neprijetno lastnost (skoraj skusil tudi sam enkrat v Italiji). Na cestah, kjer se pospeševalni pas ne nadaljuje v odstavni pas ali pa je le-ta preveč ozek, je namreč zid oz. rob cestišča hudo prehitro blizu.

Včasih zakonodajalci predvidijo kako situacijo, ki je sami še nismo doživeli in dokler je ne doživimo, se jezimo, kako je zakon neživljenjski.

Bi se pa na znanem odseku verjetno tudi sam odločil raje za podaljšanje vožnje po odstavnem pasu, kot pa čakanje in upanje, da se izprazni vozni pas in potem start iz 0km/h.

recept
Novinec

Studio ob 17h o novem zakonu

Napisal/-a recept Po maj 05, 2008 7:58 pm

http://www.rtvslo.si/studio-ob-17h-prvi ... .14534182/

Sam sem bil zelo razočaran nad dejstvom, da so prisotni poskušali marsikaj - tudi slabo postavljene prometne znake - potegniti pod preveliko hitrost. Nihče od njih pa se ni vprašal, kaj pa tam, kjer znakov za začetek/konec naselja ni,...

Morda pa bi bilo vredno na tem cenjenem forumu odpreti temo, kjer bi beležili nepravilno postavljeno prometno signalizacijo (če že ni)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 05, 2008 9:39 pm

MacTron je napisal/-a:..zanimivo najprej mi, nato nemci v juniju pa sledijo se hrvati... (debatirano 6 strani nazaj)

Ampak če bi imeli enako število žrtev kot mi, bi jim nabili še 5x višje kazni, brez skrbi.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po maj 05, 2008 10:17 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:..zanimivo najprej mi, nato nemci v juniju pa sledijo se hrvati... (debatirano 6 strani nazaj)

Ampak če bi imeli enako število žrtev kot mi, bi jim nabili še 5x višje kazni, brez skrbi.

Mas prav.

Pri nas je glede na stevilo prebivalcev smrtnih zrtev 0,013% v Nemciji pa 0,006% , kar je 2,2x manj kot pri nas. Torej bi moralo biti pri nas samo okoli 120 smrtnih primerov na leto.

Ceprav bi se na tale graf clovek moral ZELO zamisliti. Smrtnih zrtev je cedalje manj, nesrec in poskodovanih pa cedalje vec!

Slika

Vec:
http://kazalci.arso.gov.si/kazalci/index_html?Kaz_id=140&Kaz_naziv=%C5%A0tevilo%20prometnih%20nesre%C4%8D,%20%C5%BErtev%20in%20po%C5%A1kodovanih%20v%20cestnem%20prometu&Sku_id=27&Sku_naziv=PROMET&tip_kaz=1
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po maj 05, 2008 10:19 pm

smrtnih žrtev je manj ker so bolj varni avti...prometnih nesreč pa več ker je več voznikov na cesti kokr pa pred 10 leti
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po maj 05, 2008 10:23 pm

im nobody je napisal/-a:smrtnih žrtev je manj ker so bolj varni avti...prometnih nesreč pa več ker je več voznikov na cesti kokr pa pred 10 leti

Ja. To je vec ali manj jasno.

Kar sem zelel poudarit je, da se vsi obesajo na smrtne primere, na ostale ponesrecence in invalide pa ne. Zato je stanje dejansko se VELIKO bolj alarmantno.
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po maj 05, 2008 10:29 pm

to je pa res ja... ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 05, 2008 10:34 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ampak če bi imeli enako število žrtev kot mi, bi jim nabili še 5x višje kazni, brez skrbi.

mi je popolnoma jasno... hotel sem le izpostaviti standard pa vseeno v isti sapi pa
sem hotel tudi povedat da hrvati pa nimajo taksen % - ali pac ker nekje se kazni pri njih
dvignejo se za 1x visje kot pri nas... :idea:
tole se mi pocasi zdi kot neka "komerciala" evropske unije... ce imajo oni bo pa dobro se za nas reko hrvati
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po maj 05, 2008 11:01 pm

Zanimivo kako demagoško opisujejo kazni pri nemcih... Najbrž 680eur za prehitro vožnjo ni glih 55km/h... Vse samo da se pričara bajno stanje pri nas :roll:

Če je pri nemcih 680 zgornja meja, vemo kje je pri nas...--->1000 eur in odvzem vozniškega za 81km/h... Pri nemcih je najverjetneje to za kakih 100km/h skozi naselje... Tudi sam sem da se porihta promet po mestih, toda eno je sankcioniranje drugo je ustrahovanje...

Če bi hoteli promet umiriti bi ga lahko fizično in brez problema v mestih. Postaviš stacionarni radar na tisti ravnini po mestu, kjer se igrajo z avti... Ali pa postaviš razne fizične ovire, ki preprosto ne dopuščajo hitrosti... Teh ovir je malo morje in niso samo "ležeči policaji", prav tako si lahko z lahkoto kako zmislijo na novo... Se takoj javim za ideje 8) ... V glavnem, to je tko zdj pobrat vsem vse... Sicer če bi mene ustavli izven naselja še niti ne bi jokal, ker po AC se redko kdaj peljem 130, mi more bit res dolgčas... Ampak, da mi tle "mlade mamice" z dvema otrokoma in plačo primerno slovenski sceni in "stare atete" z nič kaj bajno pokojnino lovijo za to ker se peljejo 55 namesto 50 ali pa celo kakih 44 namesto 40 :roll: :roll: :roll:Seveda 15 min po tem ko se policisti odstranijo mimo prileti vsaj par avtov z dejansko škodljivo in PREveliko hitrostjo za v naselje :evil:

Starga osla je težko naučit nov trik, če bi bil js policist in bi dobu ateta ki se pelje 55, bi bil še vesel da se je vsaj malo prilagodil glede na to da je 30 let vozil na omejitev 60 :roll:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 05, 2008 11:16 pm

Kakršnekoli alternative bi že bile, vas motorheade bi vse motile.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov