mropc je napisal/-a:Na poligonu in v slalomu je use kul. samo na cesti pa jaz mnogo lažje lovim nos (z gasom) kot rit. ko ti enkrat odnese rit zaradi slabih gum zadaj, ti ne pomagajo dobre gume spredaj
govorim seveda po ovinkastih cestah po dežju
bucko_99 je napisal/-a:Jaz sem enkrat gledal na oddaji Volan test, kjer so dali enkrat obrabljeni gumi zadaj, drugič spredaj.
Avto je bil veliko bolj vodljiv na losovem testu z slabšimi gumami zadaj in dobrimi spredaj. Z slabšimi gumami spredaj in boljšimi gumami zadaj praktično še prvega zavoja voznik ni izpeljal. Kolikor se spomnen je bil test narejen na Vranskem.
Zadek je sicer odneslo pri boljših gumaj spredaj in slabših zadaj, vendar se je nekako dalo skorigirati z volanom v vrtenje v isto smer zadka.
Ko pa so bile slabše gume spredaj je pa že pri prvem zavoju šel avto svojo prvotno smer in praktično ni bilo komunikacije z volanom kljub vrtenju, tako da dobre pnevmatike zadaj niso kaj dosti koristile.
V vašem intervjuju pa piše da je potrebno dati boljše gume zadaj. Mene je test na Vranskem prepričal ravno nasprotno.
bucko_99 je napisal/-a:Jaz sem enkrat gledal na oddaji Volan test, kjer so dali enkrat obrabljeni gumi zadaj, drugič spredaj.
Avto je bil veliko bolj vodljiv na losovem testu z slabšimi gumami zadaj in dobrimi spredaj. Z slabšimi gumami spredaj in boljšimi gumami zadaj praktično še prvega zavoja voznik ni izpeljal. Kolikor se spomnen je bil test narejen na Vranskem.
Zadek je sicer odneslo pri boljših gumaj spredaj in slabših zadaj, vendar se je nekako dalo skorigirati z volanom v vrtenje v isto smer zadka.
Ko pa so bile slabše gume spredaj je pa že pri prvem zavoju šel avto svojo prvotno smer in praktično ni bilo komunikacije z volanom kljub vrtenju, tako da dobre pnevmatike zadaj niso kaj dosti koristile.
V vašem intervjuju pa piše da je potrebno dati boljše gume zadaj. Mene je test na Vranskem prepričal ravno nasprotno.
bucko_99 je napisal/-a:Torej če sem prav razumel povprečen voznik bo hitro opazil da mu sprednji del ne komunicira dobro in bo pazil(pri slabih gumah spredaj), če mu pa spredni del dobro komunicira(ima dobre gume spredaj) pa ne bo pričakoval da bi mu lahko zdrsnil zadek pri večjih hitrostih oziroma bo to težje reševal.
bucko_99 je napisal/-a:Kakšna je skrivnost da se gume kvalitetnejših znamk zadnja leta vse manj in manj obrabljajo. Je to boljši kavčuk, nove primesi v postopku izdelave, sam postopek izdelave gum...?
bucko_99 je napisal/-a:Vprašal bi tudi koliko izgubi guma na kvaliteti, če dve leti stoji in je primerno skladiščena in kakšni pogoji se smatrajo za primerno skladiščenje? Je potrebno ob skladiščenju tudi gumo namazati s kakšno pasto?
bucko_99 je napisal/-a:Zanima me tudi koliko vpliva na gumo oziroma hitrejše staranje in tršo gumo samo sonce? Nekdo ki avto garažira v primerjavi z nekom ki ima avto "24ur vsak dan parkiran pred blokom na soncu" ima z istim številom prevoženih kilometrov in istim načinom vožnje verjetno bolj ohranjene gume?
In pa še zadnje vprašanje: Kdaj bi vi svetovali da je zadnji čas menjati gumo časovno in koliko prevoženih kilometrov(tudi če profil ustreza še zakonskim določilom) za povprečnega uporabnika, ki se drži predpisov na cesti in vozi po omejitvah.
bucko_99 je napisal/-a:No @TrijoAdijo, le nisem izpadel takšen burek... in sem imel prav.
bucko_99 je napisal/-a:Moje zadnje vprašanje na to temo bi bilo, kaj je tisto kar uvršča znamko Continental v vrh gumarske industrije in kako bi me kot kupca prepričali zakaj kupiti ravno Continental (zimske) pnevmatike. Hvala.
bucko_99 je napisal/-a:Letos je bilo zanimivo opazovati v motošportu kako se je izboljšal 24h Le Mans samo na račun izboljšanje pnevmatik.
bucko_99 je napisal/-a:Sam sem mnenja da je lahko sto in en elektronski sistem za varnost, tudi 4x4 pogon, vendar če ni dobre pnevmatike, to nič ne pomaga in avto gre svojo pot.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov