Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Za vse ki ste spraševali glede avtoplina

Napisal/-a nebivedu Sr dec 15, 2004 11:13 am

Avtoplin - nekaj , kar je čisto normalno v vseh državah okoli nas, le v Sloveniji do sedaj še ni bilo nič.

HVALA BOGU, SE JE TUDI TUKAJ ZAČELO

V Sloveniji smo dobili prvega pooblaščenega montažerja plinskih naprav LOVATO . To je v Mariboru - KIA Servis Potočnik.

Njegov mail je: simon.potocnik@triera.net

Tam boste dobili tudi več informacij o vgradnji.

Zadeva je 100% in za vgrajeno napravo uredi tudi homologacijo, kar je pri montažah izven Slo bil velik problem!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr dec 15, 2004 1:48 pm

kolko pa zadeva zgubi na moči in kolko je cenejša?
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 15, 2004 2:04 pm

Avto zgubi okol 5% na hitrosti in moči. Avtoplin je pa od 100 do 148 sit za liter, poraba se pa dvigne za 5 do 8% več kokr je prej popil bencina. Se pravi, če je prej popil 10 litrov benzana 100km je to stalo 2050 sit, zdej pa porabi 11 litrov plina je pa to za ceno od 1100 do 1528 sit na 100km prevoženih.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr dec 15, 2004 2:07 pm

kje pa se tanka?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

sector
Novinec

Napisal/-a sector Sr dec 15, 2004 4:15 pm

mnogo predrag plin! me je kar minilo

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr dec 15, 2004 4:16 pm

lenivec je napisal/-a:v MB pri plinarni
za drugje nevem

V Kočevju tut.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 15, 2004 4:32 pm

Plin stane liter od 100 do 148 sit.
Tanka se zaenkrat samo v kozini, mariboru, kočevju in ljubljani. Bo pa počasi tudi drugje možnost tankanja, sam da seljudje bol v to spravijo.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr dec 15, 2004 4:52 pm

LOL plinarji :lol:
Se raje manj vozim ko da tocim plin, da se nemenimo kaj nardi ko te en orng v rit nabase :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 15, 2004 5:00 pm

monster_d je napisal/-a:LOL plinarji :lol:
Se raje manj vozim ko da tocim plin, da se nemenimo kaj nardi ko te en orng v rit nabase :D

Do 99% manj možnosti je ob nesreči, da te raznese ob plinu, kot pa če na bencin voziš. Imaš ventile na rezervarju, vmes in pred frgazerjem. Plin je v tekočem stanju in tudi v primeru luknje v "jekleno" ogrodje rezervarja(bencinski tanki so iz plastike ali pleha) ti plin ven teče počasi in gori samo plin ki uhaja ven iz posode tega pa lahko pogasiš že tem, da ga pokriješ z roko ali manjšo cunjo. V primeru trka se ventili zaprejo in je nemogoče, da bi se kaj vžgalo od ventila naprej. Včasih pa je bilo nevarno, ker so vozili na navadne plinske jeklenke.

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry Sr dec 15, 2004 5:12 pm

Problem pri nas je v tem da se se lep cas ne bo razsirilo zaradi cen vgradnje. Veliko ceneje je it na Hrvasko ali v Italijo po to, samo s homologacijo je pa res problem. Ce bi bil kdo pripravljen vgrajevat kvalitetne avtoplin sisteme za ceno ki bi bila malo visja od recimo italijanske, bi bilo veliko interesentov. Tako pa pac ni in tudi ne bo dokler ne bo realnih cen.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr dec 15, 2004 5:15 pm

Fry je napisal/-a:Problem pri nas je v tem da se se lep cas ne bo razsirilo zaradi cen vgradnje. Veliko ceneje je it na Hrvasko ali v Italijo po to, samo s homologacijo je pa res problem. Ce bi bil kdo pripravljen vgrajevat kvalitetne avtoplin sisteme za ceno ki bi bila malo visja od recimo italijanske, bi bilo veliko interesentov. Tako pa pac ni in tudi ne bo dokler ne bo realnih cen.

Na hrvaškem te pride vgradnja plina na mojem avtu 700EUR brez homologacije, pri lovato d.o.o. te pride pa 600 EUR s homologacijo vred. Sem se pozanimal in take so cene, s tem, da pri nas vgradijo veliko bolj kvalitetne ventile in tank kot na hrvaškem. Italija je pa pojem zase - so poceni, vendar dajejo v avte zastarele ventile, če pa hočeš tako kvaliteto kot pri nas jo boš pa plačal ravno tok kot pri nas ali na hrvaškem, pa še homologacije ne boš imel.

Mr.Gas
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.Gas Sr dec 15, 2004 6:18 pm

Fry je napisal/-a:Problem pri nas je v tem da se se lep cas ne bo razsirilo zaradi cen vgradnje. Veliko ceneje je it na Hrvasko ali v Italijo po to, samo s homologacijo je pa res problem. Ce bi bil kdo pripravljen vgrajevat kvalitetne avtoplin sisteme za ceno ki bi bila malo visja od recimo italijanske, bi bilo veliko interesentov. Tako pa pac ni in tudi ne bo dokler ne bo realnih cen.

Fry, kake pa so cene na Hrvaskem in v Italiji? Samo zanimajo nas cene za nove sisteme, ne za tiste z avtoodpadov!!!

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Sr dec 15, 2004 7:12 pm

ma tole mi je pa res mal butasto.. kak mesec nazaj je potekala debata

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=18385

NoName je napisal/-a:torej... zdajle sm poklical na avtoservis potocnik (02 234 40 40) pa so povedal, da bo prsla predelava na avtoplin okrog 1400€, vsaj za moj avto.. torej clarus 1.8i. bojda so to ze misl prej met ampak se je zarad papirjev zavleklo.. v ceno je pa vseta montaza in homologacija...

ok.. sibam na faks!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr dec 15, 2004 8:02 pm

Ja, meni so tudi rekli, da je okoli 250.000 sit predelava in se mi zdi to predrago.

sector
Novinec

Napisal/-a sector Če dec 16, 2004 6:47 am

ToniTic je napisal/-a:Ja, meni so tudi rekli, da je okoli 250.000 sit predelava in se mi zdi to predrago.

za avtomobile s frgazarjem je predelava skoraj enkrat cenejsa. to se trenutno izplaca, ce imas kaksno staro ladjo s 3l motorjem in hoces udobno, brez pretiranih stroskov krizariti naokoli.
plin v lj JE ze sedaj predrag. za 148sit bi moral narediti veliko km, da se investicija povrne. poleg tega; kdo mi garantira, da drzava ne bo kaj kmalu nabila trosarin se za plin. potem lahko avto samo se v parlament zabijem :evil:

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Če dec 16, 2004 9:01 am

sector je napisal/-a:
ToniTic je napisal/-a:Ja, meni so tudi rekli, da je okoli 250.000 sit predelava in se mi zdi to predrago.

za avtomobile s frgazarjem je predelava skoraj enkrat cenejsa. to se trenutno izplaca, ce imas kaksno staro ladjo s 3l motorjem in hoces udobno, brez pretiranih stroskov krizariti naokoli.
plin v lj JE ze sedaj predrag. za 148sit bi moral narediti veliko km, da se investicija povrne. poleg tega; kdo mi garantira, da drzava ne bo kaj kmalu nabila trosarin se za plin. potem lahko avto samo se v parlament zabijem :evil:

zadnji stavek je dober :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če dec 16, 2004 9:16 am

PiNkZ PoWeR je napisal/-a:
sector je napisal/-a:

zadnji stavek je dober :lol:

Kar se tiče plina in bencina - na avtu ti ostane bencinski tank in avto dela na oboje in plin in bencin. Vmes imaš stikalo in lahko preklapljaš.

Povzeto še iz enga druzga foruma
Lepo pozdravljeni.
Nisem ravno redni bralec tega foruma se pa obcasno v katero zadevo vkljucim. Offroad je cisto za konjicek... sem pa pred kratkim bral vaso razpravo o avtoplinu in se v zadevo precej poglobil. V cetrtek sem dal zadevo vgradit in za sedaj sem prijetno presenecen. Ta teden se zacnem ukvarjati se s papirno vojno, ampak mislim, da ne bo vecjih tezav. Ce je interes med vami lahko objavim celotni clanek s slikami o vgradnji in cenami ter seveda vsemi kontakti.

Grandcherokee 4,0 L93.

Človek bo tudi počasi opisal vse predelave na avtu in takrat bom kej več o tem napisal.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če dec 16, 2004 10:50 am

No jaz sem bil zelo razočaran, ko sem se pozanimal pri KIA Servis Potočnik glede vgradnje plinske napeljave v moj avto 1,8T. Najprej me je presenetil z izjavo, češ da vgradit ni problema ampak je zelo nevarno da eksplodira zaradi turbine :? (obrazlaga - da lahko turbina pri njeni osi potegne luft in pol..... :? ), nato pa pri vstrajano koliko bi montaža prišla, dobim odgovor 400k sit :shock: :? :shock: , ja hvala lepa, rajši registriram 2 avto.

Zaključek - požrešni monterji, ne hvala.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 16, 2004 5:21 pm

Bi trebalo preracunat v kolkem casu bi denar ki ga das za montazo in pa material noter spravo...
Pomoje ti prej avto razpade (sploh uni na fergazerje), pol pa se blem da le redkokje imajo tankstelo z plinom :x
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov