Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 03, 2009 2:19 pm

Prokarjon je napisal/-a:CHAN:

Car... pišeš kot novopečeni reporter CNN in kritiziraš anonimnost z argumentom kako je bilo včasih a obenem se sam skrivaš za nickom. Prijavi se z imenom in priimkom če stojiš za svojimi besedami... torej ne stojiš.

Kot drugo pa. Če bi bil ta forum res tako strokoven kot nekateri "hočete" da bi bil, bi izgubil 50% uporabnikov, ker potem ne bi bilo več haska se štulit zraven z nepopolnim znanjem... trenutno pa lastnikom to verjetno tudi ni v interesu zaradi finančnega aspekta...

Da pa res o prijavi imena in priimka, ki ga tako ali tako ta forum ne poseduje in ga tudi ne more, ne govorimo... brez zamere samo to je absurd...

To, da pa ljudje mečejo ven svoj alterego za namišljenim imenom je pa tako ali tako stalnica interneta.
Če pa bi že bili uporabniki primorani imeti pravo ime v nicku, bi ta forum izgubil 70% uporabnikov. Bi pa tisti, ki bi si kaj takega drznili pridobili kredibilnost. Sicer pa so tudi neka druženja, kar pomeni da se nekateri med seboj poznajo...

Povedano lažje. Problematični osebki se načeloma sami odstranijo na ta ali oni način. Večji problem je, ker nisem videl še enega moderatorja da bi bil odsranjen, ali pa vsaj z kartonom, pa bi si vejretno kakšen zaslužil.

Zato pa omenjam, da je takšen način področje znanstvene fantastike. Kritiziram anonimnost zaradi zmanjšanja kvalitete prispevkov, predvidevajoč da bi uporabniki pazili, kaj pišejo, če bi vedeli, da jih čaka sankcija z objavo imen. Vsem ostalim pač ostaja privilegij nick-ov. Adis je v nadaljevanju razložil politiko objav imen.

Prijavljen pa sem na forumu z e-mail naslovom, kjer je razvidno moje ime, vidno moderatorjem.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jun 03, 2009 2:53 pm

CHAN je napisal/-a:Prijavljen pa sem na forumu z e-mail naslovom, kjer je razvidno moje ime, vidno moderatorjem.

čeprav je to razvidno moderatorjem oz. administratorjem ti podatki ne gredo v javnost!

CHAN je napisal/-a:Prijavljen pa sem na forumu z e-mail naslovom, kjer je razvidno moje ime, vidno moderatorjem.

in še zanimivost, ker si se toliko zapičil v osebne podatke; če se nekdo odloči tebi napisati email ti ga lahko napiše z klikom na spodnji gumb "email" in s tem dobi tvoje podatke email naslova ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 03, 2009 3:42 pm

adis je napisal/-a:

čeprav je to razvidno moderatorjem oz. administratorjem ti podatki ne gredo v javnost!

in še zanimivost, ker si se toliko zapičil v osebne podatke; če se nekdo odloči tebi napisati email ti ga lahko napiše z klikom na spodnji gumb "email" in s tem dobi tvoje podatke email naslova ;)

Če ga uporabnik objavi.

Da končamo agonijo osebnih podatkov - podana je bila pač samo ena izmed idej (pa če je dobra ali slaba), da se začne s konstruktivnim razmišljanjem ostalih uporabnikov o izboljševanju pričujočega foruma. Nekateri uporabniki bi si pač želeli več kvalitetnejših informacij, in ne številnih idiotizmov, navijaških izpadov, razprav mladoletnih nadobudnežev v smislu: "Moj ata pa vozi nemca/francoza/taljana, ta je tanajboljš". Če pa to pomeni 50% upad dosedanjih uporabnikov, jih bo kmalu doprineslo 10% novih, ki bodo tvorili kvalitetnejše prispevke.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jun 03, 2009 3:59 pm

Se pravi je še vedno 45 procentni upad, tudi če se jih potem 10% novih prijavi ;)

Potem bi bilo veliko bolj enostavno, da se morajo že v štartu vsi prijaviti s pravim imenom in bi bila stvar rešena... tega pa žal na tako splošnih forumih ne boš dočakal, kar pa je delno tudi poanta

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr jun 03, 2009 4:15 pm

Prokarjon je napisal/-a:Se pravi je še vedno 45 procentni upad, tudi če se jih potem 10% novih prijavi ;)

Potem bi bilo veliko bolj enostavno, da se morajo že v štartu vsi prijaviti s pravim imenom in bi bila stvar rešena... tega pa žal na tako splošnih forumih ne boš dočakal, kar pa je delno tudi poanta
45% upad ni nič slabega, če se s tem forum izboljša. Izboljša pa se, če dobi na kvaliteti, kar bi z izpadom otročjih uporabnikov vsekakor dobil. Fora je edino da ima kvantiteta prednost..

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Sr jun 03, 2009 4:25 pm

kam je šla še ta tema ... :)

Slika
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jun 03, 2009 5:14 pm

Ja kvantiteta ma prednost... sm že rekel tudi zakaj...

Sicer pa lahko svoj forum naredimo, ki bo poimenski pa da vidim kako bi šlo... samo se bojim da ne najboljš... :P

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jun 05, 2009 11:07 pm

in zakaj ste zaklenal temo "preskakovanje brzin?

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

:?: :?: :?:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jul 27, 2009 9:08 pm

GiGi1985 je napisal/-a:in zakaj ste zaklenal temo "preskakovanje brzin?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
:?: :?: :?:

verjetn šla komu v nos :lol:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 27, 2009 9:18 pm

mihaing je napisal/-a:Tema navigacija je kje?

Na 48. strani (ko bo odgovor bo preseljena/nadaljevana na 49. stran)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jul 27, 2009 9:31 pm

MacTron je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Tema navigacija je kje?

Na 48. strani (ko bo odgovor bo preseljena/nadaljevana na 49. stran)

OK. Zdaj mi dela. Prej je pisalo da v tej temi ni objav, nevem zakaj.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če jul 30, 2009 1:31 pm

Šele danes sem opazil to temo. Pa morem povedat, da sem tak prebral do 5. strani ? Več se mi ni dalo, ker se praktično samo kregate neki med seb. Sej tudi jaz sem imel prvih nekaj mesec probleme, glede teh pravil. Enkrat sem tudi Mactronu povedal par stvari, ker se mi niso zdele prav, glede podeljevanje teh kartončkov.

Takrat so bili problemi pri teh kartončkih tudi to, da si kartonček dobil, napisano je bilo v temo zakaj, nisi pa nikoli dobil sporočila ZS. To je mene tudi malo razjezilo, pa sem takrat mal povedal Mactronu. Zdej ne vem kako je kaj z temu obveščanju po ZS glede teh kartončkov, ker že sam ga nisem dobil zelo dovgo :D

Drugače pa, najbolj od adminov pa moderatorjev poznam Liskota, pa Mactrona. Za druge moderatorje, sem pa danes prvič zvedel in jih tudi ne mislim komentirat.

Mactron: Res včasih sem šokiran, ko prideš z takšno izjavo, ko sprašujejo o audi maskah, ti pa mu še poveš kakšno barvo ima, mislim da še celo številko. Res si kot nekakšna enciklpodija :D

Lisko: No videl ga še nism da bi komentiral pri kakšnih temah, ki bi se zapirale. Ampak njegovi opisi pri svojemu delu z renault petki, mislim da sem mu tudi par ZS poslal in je vedno bil pripravljen pomagat. Razložit kakšno stvar.

Bi pa imel samo eno pripombo, glede tiste honde crx turbo, ko je bilo rečeno da je bilo 85 % postov oz. odgovor ne uporabnih. Pa ste potem eni rekli, da je to kar najboljše zbrisat. Meni se ne zdi to logično, tukaj bi podprl abbe-ta, kar je neprimernih odgovor se lepo pobriše. Če pa tega moderatorji niste morali brisati sproti, ste pa po tem takšnem tudi moderatorji krivi. Sej zato ste pa tukaj gor, da delate red in disciplino.
Pa še en pregovor: Kdor odlaga, tisti v drek polaga.

Lep dan še naprej ;)
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 30, 2009 5:22 pm

AVX je napisal/-a:Bi pa imel samo eno pripombo, glede tiste honde crx turbo, ko je bilo
rečeno da je bilo 85 % postov oz. odgovor ne uporabnih. Pa ste potem eni rekli, da
je to kar najboljše zbrisat. Meni se ne zdi to logično, tukaj bi podprl abbe-ta, kar je
neprimernih odgovor se lepo pobriše. Če pa tega moderatorji niste morali brisati
sproti, ste pa po tem takšnem tudi moderatorji krivi. Sej zato ste pa tukaj gor, da
delate red in disciplino. Pa še en pregovor: Kdor odlaga, tisti v drek polaga.

Pregovore in podpiranja uporabnikov, ki se sami ne spostujejo nekih pravil bos kasneje
dajal v pripombe. Namrec abbe, ki je tudi ustvaril to temo je malo prekoracil svoje vendar
se je takrat tudi zato opravicil (to je sicer banalni primer, ker je bil posredi se Soncek).
Oba akterja sta bila pa tudi opozorjena (ocitno sem moral spet privleci na dan dolocene
teme, ker se drugace govori neresnicne informacije).
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 76#1177576

Tistih 85% kaj je bilo narejenega in kaj ne bomo pa verjetno vedeli le moderatorji in
admini, ker ocitno ti ni znana zgodovina koliko strani ne postov je bilo brisanih in
kolikorat se je opozorilo na zaljive komentarije in upalo, da se bo popravilo. Samo iz
moje strani je bilo brisanih 24 strani. Zato prosim dokler ne ves kaj je posredi ne pisi
v prazno oz. ne siri napacnih informacij... lepo prosim.

Vseeno hvala na pohvali o delu in pravilnih ter tehnicnih informacijah (ni jih malo) - to bi morala biti stalnica.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Pe jul 31, 2009 8:52 am

To je res ja da ne poznam tega primera. Samo tako iz pogovor sem razbral, da je pač bilo nekaj oz. veliko takšnih neprimernih postov. No sej zdaj si mi tak povedal, kok si ti zbrisal, potem se ja tudi jaz strinjam da je šla takšna tema v pozabo :D
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne sep 06, 2009 6:39 am

Kdaj nisi več novinec na forumu?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne sep 06, 2009 7:45 am

svetilnik je napisal/-a:Kdaj nisi več novinec na forumu?

ko dosežeš dvesto objav ti pod nikom ne bo več pisalo novinec ampak uporabnik.
naslednja stopnja je pri petsto objav in potem postaneš stalni uporabnik. itd....

je pa res, da smo mi še vedno "novi" na a.com in kot se spodobi se moramo obnašat temu primerno.

pa lep dan.

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 17, 2009 11:33 am

zakaj se je morala zaklenit tema o policijski sireni?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če sep 17, 2009 11:50 am

Patrik_A3 je napisal/-a:zakaj se je morala zaklenit tema o policijski sireni?

Najbrž zato, ker je poba dobil odgovor na vprašanje... Bilo je vprašanje.. potem 10 postov zajebancije ( jaz sem se komaj zadržal ;) ) in nato konkreten odgovor z linkom. Vse naprej bi blo nabijanje postov... na 2. strani bi že bla značkarska vojna, najbrž ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 17, 2009 2:18 pm

pa naslov je bil narobe napisan ;)
Slika
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov