Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jan 06, 2008 7:48 pm

@TooOldVehicle: ne verjamem da nisi "oplenican" in tudi vem/berem toda v tej temi se
ne najde skupnega jezika (2 bregova) zal ...nebom trdil da je iskalnik zlat (tudi povedal
sem o izjavil tvojo zeljo) vendar po tej zelji si imel samo se proti meni :idea:
se enkrat povem da tisti ki hocejo kaj najdit bodo... in se enkrat: se ne izgovarjam

@esem: nikakor ni letelo na tebe nekaj je konstruktivna kritika nekaj pa ...copy/paste
ostalih slabih "misli" oz. izjav
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne jan 06, 2008 8:04 pm

MacTron je napisal/-a:@TooOldVehicle: (odvzet ne)-opravicilo Verjamem da nisi "oplenican" in tudi vem/berem toda v tej temi se
ne najde skupnega jezika (2 bregova) zal ...nebom trdil da je iskalnik zlat (tudi povedal
sem o izjavil tvojo zeljo) vendar po tej zelji si imel samo se proti meni :idea:
se enkrat povem da tisti ki hocejo kaj najdit bodo... in se enkrat: se ne izgovarjam

@esem: nikakor ni letelo na tebe nekaj je konstruktivna kritika nekaj pa ...copy/paste
ostalih slabih "misli" oz. izjav

Zdej ne vem ali to nalašč tako dvoumno pišeš, ali me žališ? Pa če praviš, da sta dva brega v tej temi, jest na enem vidim tebe na drugem pa vse ostale uporabnike. Spravljam se pa nate, ker ti lahko glede tega največ postoriš, obenem pa edini zanikaš probleme z iskalnikom, in se mi to zdi nekako logično. Upam pa da nism preveč osoren, samo rad bi si prišel na jasno, če se bo kaj storilo v smeri posodobitve iskalnika.

edit: mactron
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 06, 2008 8:26 pm

Tale edit ni nič kaj jasen - bolje bi bilo to (karkoli že je) razjasnit v novem postu.

McT - tu se ponavlja zelo pogost vzorec v temah s tega področja - nekdo ima neke pripombe in vse prevečkrat se dogaja (razen, če se nanaša na konkretnega moderatorja), da se oglašaš le ti. Se drugi ne čutijo kompetentne, jih ne zanima, mislijo (v tem konkretnem primeru), da je iskalec dober, se nočejo izpostavljat?

Žal potem izpade, kakor da ima kdo kaj proti tebi, čeprav to običajno ni res. In zakaj dva bregova - če že 2, potem je na drugem bregu samo iskalnik s samo njemu doumljivimi odločitvami o tem, kaj dat v rezultate in kaj ne.

Bi bilo bolj produktivno, če gre debata o možnih izboljšanjih preko ZS?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne jan 06, 2008 8:40 pm

@esem:
ta edit je jasen na osnovi ki sem jo sam zgresil in to da se opravicim za nenamerni NE
ki bistveno spremeni kompleten post. Torej kar se tice ostalih ne bom nic kaj prevec
razglabljal lahko da sem vcasih se prevec izpostavljen glede vseh toda po svoje se ne
cutim "izpostavljenega" ker tisto kar povem je vcasih mnogo bolje kot razni direktni
"punch"-i. Nikakor ni produktivno preko ZSjev (no tu govorim izkljucno o aktualnem)
je pa spet lahko povezano z vsemi prejsnjimi izjavami ...in tu se krog zakljuci.

@TooOldVehicle: nism za brez veze omenil 2 bregova in nisem sam na drugem
preveri skozi temo... no pa de ne bo vse v "zerjavici" sem dal predlog za spremembe

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 09, 2008 9:10 pm

preizkus...

v teh zadnjih dneh sem na forumu nasel kup stvari in jih tudi posredoval
tu pa so teme v katerih je bilo to posredovano...

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 798#952798 ...polnjenje gum
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 511#952511 ...Hyundai Genesis
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 347#952347 ...varna-voznja
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 360#952360 ...razmak vijakov

in... ze 20 x ce ne celo veckrat ponovljena stran ki obsega celoten skupek xenon vprasanj in
odgovorov... (to se mi ze zdi prevec smesno)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 132#952132 ..zadnji od 20ith

sedaj prakticno ze DVOMIM da kdo resnicno zna uporabljati iskalnik :idea:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 09, 2008 9:51 pm

potem je zgleda večina uporabnikov nesposobnih, vsaj kar se iskanja tiče :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jan 09, 2008 10:14 pm

IcEm4n je napisal/-a:potem je zgleda večina uporabnikov nesposobnih, vsaj kar se iskanja tiče :lol: :lol: :lol:

ne da so nesposobni ampak se ustrašjo k vidjo koliko rešitev jim je dal sam iskalnik in nato se jim ne da gledat teme po teme da vidjo katera je ta prava

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 09, 2008 10:19 pm

Najmanj, kar je, manjka boljša pomoč za iskalnik. Ne piše, koliko znakov najmanj mora imeti iskani pojem, niti, če so številke OK. Tudi - kako je z iskanjem po korenu? Govorim o izkušnji MK-ja, ki je v VP iskal (alfo) 159, zdaj sem to poskusil še jaz in ne najde nič - niti, če dodam vejico ("159,"). Je to morda zaradi premalo znakov? Piše mdr - najdi naslov ali vsebino - pomeni to, da če je v obeh, ne najde (izključujoč ali ali) ali najde v obeh (očitno ne).

McT, verjemi, da slabo dela, je slabo obrazloženo (gornji primer?) in manjka nekaj funkcij (iskanje znotraj ene teme itd), ki sem jih nekaj naštel v enem prejšnjih postov in bi bile koristne. Se bo vsaj na tem kaj naredilo/spremenilo. In hitrejši dostop do naprednega iskalnika (manj klikov)!
lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 09, 2008 10:24 pm

@esem: sem povedal da sem dal predlog za spremembe... in tudi na tem se dela oz.
pregleduje vsemogoce variante .id ..drugace me je zgolj zmotilo da NIC ne dela
tukaj v teh dneh sem pa ugotovil da niti poizkusil niso uporabit kaj sele da bi :idea:
temu je bil namen tega poizkusa...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 09, 2008 11:05 pm

Mene še vedno zanima ta konkretni primer 159 - zakaj nič ne najde? Imaš kakšno idejo/razlago?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jan 10, 2008 4:27 am

adis je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:potem je zgleda večina uporabnikov nesposobnih, vsaj kar se iskanja tiče :lol: :lol: :lol:

ne da so nesposobni ampak se ustrašjo k vidjo koliko rešitev jim je dal sam iskalnik in nato se jim ne da gledat teme po teme da vidjo katera je ta prava

Ja logično, če pa odpreš iskalnik, poiščeš nekaj pa ti najde 10 tem po vsebini istih s po 5-10 posti, ki pa so posmehovanje al pa pametovanje.. samo zarad tega ker se za prazen nič odpirajo nove teme se število najdenih rezultatov veča. Potem pa preletiš 10 tem pa vidiš, da se itak norca delajo pa te mine in rajše vsak odpre nov topic :roll:

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če jan 10, 2008 8:43 am

ni besed
Slika

krho
Novinec

Napisal/-a krho Če jan 10, 2008 10:36 am

Sem se še malce lotil iskalnika. Navodila za uporabo so v tej temi. Za komentiranje se še naprej uporablja trenutna tema.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jan 19, 2008 4:03 pm

evo zdele sem hotu poiskat temo, kjer je bla že kr neki cajta nazaj predstavljena astra gtc 2.0 turbo, a je iskalnik ne najde (najde več tistega, kar sploh nima nč veze s tem avtom). A se določene stare teme brišejo (ker sem več različnih izrazov uporabu v iskalniku, pa ni nč)?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So jan 19, 2008 10:21 pm

@IcEm4n: ocitno ze pravilno nisi iskal... zal
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=26692

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So jan 19, 2008 10:58 pm

mactron a nebi ti ljudem raj razlozil uporabo iskalnika kot pa da jim popas linke.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 20, 2008 11:59 am

ni to prava tema, o kateri jst govorim (sem pa razložil že v drugi temi).

edit mactron: sem ti jo nasel ...imas jo v tisti temi
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jan 30, 2008 4:56 pm

Spet sem nekaj iskal in nič našel - konkretno BMW 5 - iskal sem samo BMW v VP v vseh oblikah velikosti in nikakor ne najde te teme (+ še kakšne) http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 223#964223 . Lahko kdo to razloži? Je možno spreminjat/prilagajat iskalnik ali ga zamenjat z guglovim?

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Če mar 06, 2008 10:31 pm

No v glavnem, kot je videti bo še ogromno nesmiselnih ali napačno zastavljenih tem, katere bi onemogočale spodobno in natančno iskanje (absurdno število rezultatov pri iskanju), plus tega je ogromno faktorjev kateri zapacajo iskalno vrednost, kot so denimo znamke avtomobila(motorja) v "podpisu" uporabnika, zato me zanima kako to, da ni interesa po posodobitvi našega super-iskalnika kot je že bilo predlagano? Prepričan sem, da bi ta poteza izboljšala to (meni osebno) zelo priljubljeno stran za vsaj 15%. Torej ali se kaj premika v tej smeri, ali sem jaz kaj spregledal in sedaj kvačkam neumnosti?

Pa mislm, da bi tole tud v slovenščino lahko prevedli:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=59134
Lahko pa da sm tudi ta prevod spregledal, naj nekdo opomni.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če mar 06, 2008 10:43 pm

brezeveze je diskutirat dober/slab....bistveno je, da je zanic in da je nujno potreben nadgradnje. Vprasanje je le kdaj bo kaj boljši?
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov