Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To mar 24, 2009 4:25 pm

Za bolj realno sliko bi bilo potrebno uporabiti video način, kar pa sam nočem počet, ker raje dobro držim volan... Zanimiv posnetek bi izpadel, ko bi recimo pri 30km/h pripeljal čez tistega polcaja pri semaforju... Bi skoraj zaprosil Mad-a, če to naredi, ker ma dovolj pomočnikov :) Pri 50km/h bi pa skoraj zagotovo naredil luknjo v strehi, razen če ne bi bil pripet s H pasoovi....

PS: Trenutno radar ne deluje. Sem namreč čakal dobro uro in kljub vidnim prekoračitvam hitrosti se ni sprožil.
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To mar 24, 2009 4:43 pm

Matr, smo pa dalec prsli s temi radarji :roll:
There is no time...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 24, 2009 5:38 pm

radar je deloval samo na zacetku. zdej pa je ze lep cas izklopljen. se vozim mimo vsak dan in ze zelo dosti casa se ni nic bliskalo tam okoli. ;)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To mar 24, 2009 8:00 pm

Jaz to skozi govorim da ne dela sam nekaterim je to zelo težko dopovedat!:roll:
Zadnjič spremenil smuky, dne To mar 24, 2009 11:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To mar 24, 2009 8:20 pm

js sm danes sel cez...20km/h pa me je kr zrukalo....tko da.... :cry:
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 25, 2009 1:42 pm

Glede bliskanja - nekaterih IR flešev ne opaziš - tudi ko posvetijo, kot tudi ni nujno, da fleš sploh posveti.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr mar 25, 2009 3:29 pm

freaky je napisal/-a:Vciri smo bili na DIsco navtiki in smo sli nazaj proti ljubljani in nas je slikal radar v kopru(dvo pasovna cesta v obe smeri) baje da je neka sola tle.Uglavnem je omejitev 30 pa lezeci je takoj+neke bele lucke na cesti gorijo....malo naprej od lezecega pa mi je blisknilo rdece...

Vozu pa sem okol 50-55 ziher...

KAko je glede kazni....vsi ko ste iz kopra mi cimprej kej napiste...

Hvala!!..

iz posta,ki ga citiram nam je lahko jasno,da radar v centru kopra ima flash in sicer rdeč tako,da če bi bil radar aktiven bi bilo vidno....

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če mar 26, 2009 9:55 pm

ko je deloval se je flash videlo zelo dobro...ce si sedel v bliznjem baru si prau lepo vidu koga je slikako in koga ne. ampak da te tam slika moras bit res pilot,na tistem lezecem...jaz grem komaj preko :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 27, 2009 2:59 am

Samo opozarjam, da se nekaterih flešev ne vidi, tudi ko slikajo. IR svetlobnih dolžin človeško oko ne zaznava. Lahko pa zazna odsev v/na ohišju, večkrat je res tako, ni pa nujno. In tudi radar oz fleš v Kp ni IR, kolikor vem (ni 100%!). Možno je sicer tudi to, da je fleš najprej bil navaden rdeč, sedaj pa je IR (so ga npr "posodobili" - ravno zato, da ne zaslepi voznikov), a to je tudi samo kot možnost zanemarljivo (morajo menjat tudi npr kamero).

Še vedno nobene 100% informacije iz prve roke? Mad - je tvoja veza na policiji zanesljiva? Kakšen fleš oz kamero imajo?

-----------------------------------------

spet samo kot info - in to tu

MacTron je napisal/-a:No sedaj pa nekaj kar bo morda presenecenje...

Torej taksne "kapelce" kot jim pravimo na nasem koncu - kangooji z radarjem vsebujejo
Gatso radar 24... kateri ima opcijsko varianto IR flasha torej tisti flash katerega se ne
vidi... :idea: samo toliko za info.

The Gatso Digital RCS is designed to capture high quality images with two million-pixel
resolution, in varying weather and lighting conditions. It is a combination of the radar
type 24 with Handheld Control, the digital colour or B/W camera (with optional infrared
flash) which are all connected to a Digital Control Unit

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim To mar 31, 2009 2:09 am

Novi radarji v avtomobilih imajo večinoma IR, tako kot stacionarni radarji na avtocestah.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To mar 31, 2009 11:03 am

... meni so zatrdili, da radar dela zato grem tam še posebej previdno in ob urah, ko običajno grem tam mimo je tudi vse polno otrok, tako da se moraš ustavljati že zavoljo semaforja ... jaz ne razkiram, ker denarja še za normalen life nimam dovolj - kaj šele, da bi še državo podpiral ... :ne esem - naj gre eden tistih, ki trdijo da radar ne deluje poskusit prevozit območje radarja v neobljudenem delu dneva z večjo hitrostjo kot je omejitev, da dobimo še vsi ostali preverjeno info. čeprav sam ne razumem zakaj taka sila tam vozit hitreje ... odkar je izstop iz centra v smer Izola zaprt z strani Semedelskega mosta , jaz in verjetno večina nas - tam sploh nima več kaj počet ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To mar 31, 2009 11:44 am

Ja meni je to zlo zlo čudno,da mesece nazaj ta radar je imel flesh in zdaj pa kar na enkrat ne več...hehe...
Po mojem ta radar ne dela...
Je pa zlo odvisno Mad kuk ti je ta policaj kolega ki dela na Pu-Koper ker se mi zdi logično da ti bodo rekli da radar dela pa čeprau ne dela ker policaji točno vedo da se te informacije posredujejo naprej kar seveda gre v minus če radar ne dela v primeru da policaj pove po pravici.Oni morajo reč da dela....
Koprčane bi mogli vprašat,da če so dobili v zadnjem mesecu kakšno položnico zaradi prekoračitve hitrosti v centru kopra in bi točno vedli ali tisti radar dela ali ne dela....

zeeone
Nov uporabnik

Napisal/-a zeeone To dec 22, 2009 1:05 am

ali je v tem času kdo morda izvedel za koga, ki je dejansko prejel kazen? me je malo začelo zanimati ker sem pred kratkim tudi sam bil deležen bliskavice...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To dec 22, 2009 8:26 am

sem se pozanimal in kolega policaj pravi da nima pojma o temu. tale radar ma cez obcinsko redarstvo, tko da pol oni obravnavajo prekrske. nisem pa se slisal da bi kdo dejansko dobil kazen. je pa vceraj slikalo eno kolegico,tko da bomo kmalu vidli ce deluje al ne :lol:

Uporabniški avatar
EPO
Nov uporabnik

Kraj: Suburb of Nova Gorica

Re: stacionarni radar v centru kopra

Napisal/-a EPO Po okt 24, 2011 2:55 pm

Zdravo ...

Mene zanima kako je z tem radarjem ? Se podatki pošiljajo vedno ? Jaz sem namreč iz semaforja ravno speljal in sem imel na števcu nekaj manj kot 40 km/h pa me je slikal !

Iz vaših izkušenj me zanima me če se za zgoraj omenjeno hitrost pošilja GLOBE ?

Hvala in lp

byblos
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a byblos To apr 17, 2012 11:23 am

_furby_ je napisal/-a:radar je deloval samo na zacetku. zdej pa je ze lep cas izklopljen. se vozim mimo vsak dan in ze zelo dosti casa se ni nic bliskalo tam okoli. ;)

Oj, mene pa zanima če je zdej kej drugače, glede na to da se je o tej temi pisalo 4 leta nazaj.
Ta radar dela al ne?
Ker meni je par dni nazaj zabliskalo, ampak je biu zraven mene še en avto, in zdej nevem al je meni al je njemu al ...

simjan
Nov uporabnik

Re: stacionarni radar v centru kopra

Napisal/-a simjan Pe maj 04, 2012 9:20 pm

Ciao byblos. mene je danes tale radar tudi ujel, je kr fajn zabliskalo. Me zanima, če si dobil/a kakšno
položnico?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov