esem je napisal/-a:Lepo, da drugim rešuješ nesreče. Glede postopka, ki je bil sicer po pravilih, pa tako - moti te, da ne ustavljajo pijančkov itd. Verjetno je skoraj nemogoče na daleč ugotoviti, da je nekdo pijan, lahko pa vidijo kakšnega "čudnega", ki bi zato torej lahko bil pijan (sklep, ki je še kar logičen) ter ga ustavijo. In "čuden" si ti z neprivezovanjem (tudi odziv na forumu ti to pove), zato boš vedno na tapeti oz sumljiv, tudi za pijanost.
Če te tako motijo pijančki, pomisli (po tvoji neprivezovalski logiki), da policajem kradeš čas - medtem ko se ukvarjajo s tabo, bi morda lahko ustavili pijančka in celo preprečili kakšno nesrečo. Vedno se privezuj.
lp
trafo66 je napisal/-a:esem je napisal/-a:Lepo, da drugim rešuješ nesreče. Glede postopka, ki je bil sicer po pravilih, pa tako - moti te, da ne ustavljajo pijančkov itd. Verjetno je skoraj nemogoče na daleč ugotoviti, da je nekdo pijan, lahko pa vidijo kakšnega "čudnega", ki bi zato torej lahko bil pijan (sklep, ki je še kar logičen) ter ga ustavijo. In "čuden" si ti z neprivezovanjem (tudi odziv na forumu ti to pove), zato boš vedno na tapeti oz sumljiv, tudi za pijanost.
Če te tako motijo pijančki, pomisli (po tvoji neprivezovalski logiki), da policajem kradeš čas - medtem ko se ukvarjajo s tabo, bi morda lahko ustavili pijančka in celo preprečili kakšno nesrečo. Vedno se privezuj.
lp
mater pa ti tudi nakladaš. pa kaj zgleda če je človek neprivezan v avtu čuden kot bi bil pijan al kaj.
policajem ne more nihče ukrasti časa ,ker živijo kot bubregi v loju na naš račun in očitno ne opravljajo svojih nalog dovolj dobro dokler se število nesreč in smrtnih žrtev na cestah povečuje.to je dejstvo in konec
rini je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:esem je napisal/-a:Lepo, da drugim rešuješ nesreče. Glede postopka, ki je bil sicer po pravilih, pa tako - moti te, da ne ustavljajo pijančkov itd. Verjetno je skoraj nemogoče na daleč ugotoviti, da je nekdo pijan, lahko pa vidijo kakšnega "čudnega", ki bi zato torej lahko bil pijan (sklep, ki je še kar logičen) ter ga ustavijo. In "čuden" si ti z neprivezovanjem (tudi odziv na forumu ti to pove), zato boš vedno na tapeti oz sumljiv, tudi za pijanost.
lp
mater pa ti tudi nakladaš. pa kaj zgleda če je človek neprivezan v avtu čuden kot bi bil pijan al kaj.
policajem ne more nihče ukrasti časa ,ker živijo kot bubregi v loju na naš račun in očitno ne opravljajo svojih nalog dovolj dobro dokler se število nesreč in smrtnih žrtev na cestah povečuje.to je dejstvo in konec
Si ti en butl (pa brez zamere). Ravno taki ki se požvižgajo na privezovanje, se največkrat požvižgajo tudi na vožnjo v alkoholiziranemu stanju. To so dejstva, ki temeljijo na izkušnjah pri vsakdanjem delu in lahko bi bil vesel, da določeni posamezniki te informacije delimo v javnosti. Viola je pač eden od 10, ki se v nočnem času vozi neprivezan in je trezen. Kar pa seveda ne pomeni, da je tisti, ki je privzan tudi trezen. Govorim o tem, da sta pojava presenetljivo medsebojno povezana (bolj kot hitrost+alkohol). Torej gre za le dober indic, ki usmerja patruljo.
Trend kaže, da je pripetih vedno več mladih in da obstaja še precej starih oslov, ki si to ne dajo dopovedat, ker so verjetno z mislimi še vedno v stari jugi. Moj poudarek naj bo na tem, da so kršitelji tega prekrška v glavnem starejši.
Na podlagi nacionalnih programov je opaziti, da se tudi sicer uporaba varnostnih pasov povečuje z razvitostjo družbe (primer Nemčija, Avstrija, Švica, severne države v primerjavi z balkanom in vzhodnimi državami).
Zanimive so še druge povezave, ki prav tako hodijo z roko v roki. Nočni vikend vozniki, ki so že imeli odvzem vozniške zaradi alkoholiziranosti, so pogosto specialni povratniki. Eden redkih z 0.0 je nekoč pokesano izjavil: "Ah ja, to je bila mladost norost".
Da se še enkrat vrnem na začetek. Če pozabim statistiko in pogledam iz psihološkega pojava lahko potegnem ugotovitve. Viola pravi, da z nepripenjanjem ogroža le sebe, torej naj okolico ne skrbi njegova varnost. To je le korak od pijanih (malomarnih, nevarnih) voznikov: Voznik, ki ne ceni svojega življenja, tudi ne ceni ljudi okoli sebe. Tam kjer ni vrednot, se pogosto krši zakone. Skratka po balkansko. Ni vse v visokih kaznih in učinkoviti policiji, pač pa v zavesti posamznika, ki se povečuje z razvitostjo družbe.
rini je napisal/-a:Da se še enkrat vrnem na začetek. Če pozabim statistiko in pogledam iz psihološkega pojava lahko potegnem ugotovitve. Viola pravi, da z nepripenjanjem ogroža le sebe, torej naj okolico ne skrbi njegova varnost. To je le korak od pijanih (malomarnih, nevarnih) voznikov: Voznik, ki ne ceni svojega življenja, tudi ne ceni ljudi okoli sebe. Tam kjer ni vrednot, se pogosto krši zakone. Skratka po balkansko. Ni vse v visokih kaznih in učinkoviti policiji, pač pa v zavesti posamznika, ki se povečuje z razvitostjo družbe.
viola je napisal/-a:rini je napisal:
Da se še enkrat vrnem na začetek. Če pozabim statistiko in pogledam iz psihološkega pojava lahko potegnem ugotovitve. Viola pravi, da z nepripenjanjem ogroža le sebe, torej naj okolico ne skrbi njegova varnost. To je le korak od pijanih (malomarnih, nevarnih) voznikov: Voznik, ki ne ceni svojega življenja, tudi ne ceni ljudi okoli sebe. Tam kjer ni vrednot, se pogosto krši zakone. Skratka po balkansko. Ni vse v visokih kaznih in učinkoviti policiji, pač pa v zavesti posamznika, ki se povečuje z razvitostjo družbe.
kakšen korak je neprivezovanje od pijanih in malomarnih voznikov. koliko let izkušenj imaš da meni to govoriš?
jaz vozim več kot dvajset let in zagotovo sem prevozil pol milijona kilometrov brez alkohola in najmanjših nesreč. sploh mi ni jasno kakšno povezavo ima varnostni pas z ogrožanjem drugih v prometu.
Matjaz46 je napisal/-a:eh!enega mojega kolega pa je reslo to da ni bil pripasan!se je zaletel v bankino in ga je vrglo s ceste in je na koncu pristal na zadnjih sedezih na voznikovi strani pa je bila streha zmuckana in ce bi bil pripasa bi umr!tak da pas tud ni vse!
viola je napisal/-a:kakšen korak je neprivezovanje od pijanih in malomarnih voznikov. koliko let izkušenj imaš da meni to govoriš?
jaz vozim več kot dvajset let in zagotovo sem prevozil pol milijona kilometrov brez alkohola in najmanjših nesreč. sploh mi ni jasno kakšno povezavo ima varnostni pas z ogrožanjem drugih v prometu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost