Sriple Tix je napisal/-a:Tudi sam kar precej prebicikliram in bi se v taksnem primeru zaradi svoje varnosti vseeno ustavil ter preprical, ce grem lahko varno preko cestisca, prednost gor ali dol. Zavedam se svoje ranljivosti na dveh kolesih in sodni proces proti krivcu nesrece pol leta po pogrebu, mi ne bi pomagal cisto nic.
Obenem pa trdim, da je vsaj polovica kolesarjev najbolj arogantnih udelezencev v prometu (primer - cesta Lesce - Bled, o cemer je bilo veliko napisanega tudi na ostalih forumih) in bodo zaslepjeni s svojo pravico, zavili preko ne glede na dogajanje okrog sebe. Saj imajo vendar prednost!
No, zdaj pa kar veselo po meni...
kolesar je napisal/-a:Sriple Tix je napisal/-a:Tudi sam kar precej prebicikliram in bi se v taksnem primeru zaradi svoje varnosti vseeno ustavil ter preprical, ce grem lahko varno preko cestisca, prednost gor ali dol. Zavedam se svoje ranljivosti na dveh kolesih in sodni proces proti krivcu nesrece pol leta po pogrebu, mi ne bi pomagal cisto nic.
Obenem pa trdim, da je vsaj polovica kolesarjev najbolj arogantnih udelezencev v prometu (primer - cesta Lesce - Bled, o cemer je bilo veliko napisanega tudi na ostalih forumih) in bodo zaslepjeni s svojo pravico, zavili preko ne glede na dogajanje okrog sebe. Saj imajo vendar prednost!
No, zdaj pa kar veselo po meni...
itak da bo vsak pameten kolesar ustavil ker ga nobedn ne bo upošteval, so sami bedaki na cesti..
ampak tukaj ima kolesar predost če nima znaka za odvzem!
kolesar je napisal/-a:itak da bo vsak pameten kolesar ustavil ker ga nobedn ne bo upošteval, so sami bedaki na cesti..
kolesar je napisal/-a:ampak tukaj ima kolesar predost če nima znaka za odvzem!
sasojug je napisal/-a:...
(2) Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja policist, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.
(3) Določbi prvega in drugega odstavka tega člena se uporabljata tudi na prehodu za pešce na kolesarski stezi ali drugi prometni površini.
....
....
Glede na skico ki je bila narisana zgoraj, je pravilo enako-kot da bi bil prehod za pešce (3.člen). Voznik avtomobila mora kolesarju, pešcu ustavit. Seveda pa mora kolesar sprememembo smeri pravočasno nakazati in se prepričati ali je varno da zapelje preko...
lp
>|SaŠo|<
kolesar je napisal/-a:
kolesar ma prednost teoretično!
esem je napisal/-a:Prosim kogarkoli za natančen člen, kjer to piše.
Če ima prednost, lahko kar zavije, brez znaka, brez opozorila avtu (kamionu?!!), brez nadalnjega življenja?
V kaj tako nevarnega enostavno ne verjamem. Tudi norost zakonodajalcev ima svoje meje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov